Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika asantesana

asantesana

#6443187 Napisano: 17.12.2017 14:09:07 w Wkurza mnie...
cb656 napisał(a):

Koszt otrzymanego, czyli tego, w którym dostałaś "instrukcję" "wyślij STOP na numer premium" oraz link do Regulaminu.
Formalnie i od strony prawnej są w porządku, rzecz w tym, że całe sqrwysyństwo procedury zawiera się w takim mataczeniu i mglistych określeniach, że normalny człowiek błądzić zaczyna (jak Ty teraz).
Odpuść jakąkolwiek reakcję, to jedynie PROWOKACJA, byś zareagowała wysłaniem SMSa, który spowoduje, że zgodzisz się na otrzymywanie nowych, które już NIE BĘDĄ W KOSZTACH ZERO ZŁ emotka

Dzięki! Moje wątpliwości zaczęły się z uwagi na konkursy, bo przecież wysyłam smsy na różne numery, może gdzieś coś przez przypadek... Na telefonie niekonkursowym pewnie bym to olała. A do tego mam w tej chwili tyle problemów na głowie, ze pomyślałam "no tak, jeszcze jeden do kotła". 
Poza tym nie jestem przystosowana do dzisiejszego świata, choć potrafię myśleć logicznie i trudno mnie oszukać, to czasami nie dociera do mnie, że można być takim ch...m i w taki sposób naciągać ludzi. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6443181 Napisano: 17.12.2017 13:52:43 w Wkurza mnie...
cb656 napisał(a):

NIE! Nie wysyłaj żadnego esemesa!! To podpucha. TO TYLKO REKLAMA!!! Działa to tak, że preparują mglistą i pokręconą wiadomość, której JEDYNYM CELEM jest nakłonić Cie jednak do wysłania tego SMS-a. Czytaj tu:

Czyli wg Ciebie sms STOP aktywuje usługę, a nie to ja ją aktywowałam gdzieś przez przypadek (wątpliwe, ale możliwe)? 
I co im w takim razie daje reklamacja na maila (wyłudzenie adresu mailowego)?
Sms brzmi dokładnie tak:
Obsługuje VS Sp.z o.o. Regulamin r-eg.eu. Koszt otrzymanego sms 0 zł. Aby się wypisać sms STOP lub reklamacja@r-eg.eu z numerem telefonu. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6443178 Napisano: 17.12.2017 13:45:21 w Wkurza mnie...
cb656 napisał(a):

asantesana napisał(a):

staszek napisał(a):

asantesana napisał(a):

Dzisiejszy świat mnie wkurza.
Dostałam sms z nr 73570 (serwis ezoteryczny z tego co zdążyłam przeczytać w necie), w którym każą mi wysłać sms STOP lub złożyć reklamację, aby nie otrzymywać płatnych smsów (3,6 zł każdy). Chwile wcześniej dostałam sms od wróża Macieja. I co ja mam teraz zrobić, nie aktywowałam żadnej (a przynajmniej świadomie) takiej usługi. Czy odpisać to STOP (pewnie pobiorą 3 zł), czy olać sprawę, bo w ten sposób właśnie aktywuję usługę. Chce mi się rzygać tymi wszystkimi oszustami i naciągaczami.  emotka

Tu jest regulamin, ja chyba rzeczywiście muszę wysłać STOPa...
http://r-eg.eu/16...wr-ba-przez-sms.html

Chyba lepiej nie wysyłać, ja nie wysyłałam, ale może niech ktoś mądrzejszy jeszcze podpowie.

A tez dostałaś taki sms? W regulaminie jest napisane, że jeśli nie prześlesz stopa, to traktują to jako zgodę.
Czy ktoś ma jakąś wiedzę w tym temacie?

WSTRZYMAJ SIĘ z wysyłaniem czegokolwiek, to podpucha, zaraz szczegółowo wyjaśnię!

Ok, zatrzymałeś mnie w trakcie pisania maila emotka  Chętnie dowiem się o co chodzi, bo od rana mam już wk...a. Wyświetl w wątku >>
1 andii 0

asantesana

#6443173 Napisano: 17.12.2017 13:21:43 w Wkurza mnie...
staszek napisał(a):

asantesana napisał(a):

staszek napisał(a):

asantesana napisał(a):

Dostałam sms z nr 73570 (serwis ezoteryczny z tego co zdążyłam przeczytać w necie), w którym każą mi wysłać sms STOP lub złożyć reklamację, aby nie otrzymywać płatnych smsów (3,6 zł każdy). Chwile wcześniej dostałam sms od wróża Macieja. I co ja mam teraz zrobić, nie aktywowałam żadnej (a przynajmniej świadomie) takiej usługi. Czy odpisać to STOP (pewnie pobiorą 3 zł), czy olać sprawę, bo w ten sposób właśnie aktywuję usługę. Chce mi się rzygać tymi wszystkimi oszustami i naciągaczami.  emotka

Chyba lepiej nie wysyłać, ja nie wysyłałam, ale może niech ktoś mądrzejszy jeszcze podpowie.

A tez dostałaś taki sms? W regulaminie jest napisane, że jeśli nie prześlesz stopa, to traktują to jako zgodę.
Czy ktoś ma jakąś wiedzę w tym temacie?

Tak, też dostałam, ale nie zauważyłam naliczania kasy

Mnie zastanowił ten link do regulaminu w smsie, bo nigdy nie ma. Ja zgodnie z porada napiszę reklamację na maila podanego w smsie.  Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6443168 Napisano: 17.12.2017 13:16:46 w Wkurza mnie...
staszek napisał(a):

asantesana napisał(a):

Czy ktoś ma jakąś wiedzę w tym temacie? Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6443162 Napisano: 17.12.2017 12:34:04 w Wkurza mnie...
Dostałam sms z nr 73570 (serwis ezoteryczny z tego co zdążyłam przeczytać w necie), w którym każą mi wysłać sms STOP lub złożyć reklamację, aby nie otrzymywać płatnych smsów (3,6 zł każdy). Chwile wcześniej dostałam sms od wróża Macieja. I co ja mam teraz zrobić, nie aktywowałam żadnej (a przynajmniej świadomie) takiej usługi. Czy odpisać to STOP (pewnie pobiorą 3 zł), czy olać sprawę, bo w ten sposób właśnie aktywuję usługę. Chce mi się rzygać tymi wszystkimi oszustami i naciągaczami. emotka

http://r-eg.eu/16...wr-ba-przez-sms.html Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6443115 Napisano: 16.12.2017 23:09:48 w Wkurza mnie...
cb656 napisał(a):

asantesana napisał(a):

Dzisiaj wkurza mnie wszystko (uf, jak dobrze, że to stosowny wątek i chociaż karniaka na dobranoc nie dostanę)

Na tę okoliczność polecam sesję filmową z kodem od Lays - film DZIKIE HISTORIE emotka
Zobaczysz, do czego prowadzi narastająca w człowieku złość i frustracja.
...dlatego ja się tu tak wyładowuję emotka by nie dojść do takiej ściany jak w tym filmie emotka

Dzisiaj wystarczy mi "Na karuzeli życia" w kinie. Po łbie wystarczająco dostałam. I to tez mnie wkurza emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6443114 Napisano: 16.12.2017 23:08:09 w Wkurza mnie...
mietowa napisał(a):

Asantesana, po dzisiejszym dniu z moimi dwoma synkami (diabłami raczej) mogę Ci jednego odstąpić. Dopłacę, bo bunt dwulatka, bywa agresywny. Nie przekonasz do narysowania czegokolwiek, a nawet, jeśli nakłaniasz do zjedzenia śniadania, to próby mogą skończyć się rzuceniem metalowym resorakiem w szybę drzwi   emotka

Wiem wiem, mam siostrzeńca (lat 2,5), ale mimo buntu dwulatka kocham go nad życie emotka  A jego teksty (gada jak katarynka) to dopiero jest komedia.  Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6443112 Napisano: 16.12.2017 23:03:45 w Wkurza mnie...
cb656 napisał(a):

asantesana napisał(a):

Całe życie kozioł ofiarny ze mnie, nawet w cudze dziecko mnie wrobią!

emotka
A ja myślałem, że w dziecko "wrobić" można tylko faceta. Jak widać, znów naiwnie mi się tylko tak wydawało emotka
W zasadzie... to chyba dobry powód, by się wkurzyć? emotka
emotka

Dzisiaj wkurza mnie wszystko (uf, jak dobrze, że to stosowny wątek i chociaż karniaka na dobranoc nie dostanę), dziecko to mały pryszcz  emotka  
mietowa luz, zdarza się  emotka Wyświetl w wątku >>
1 mietowa 0

asantesana

#6443107 Napisano: 16.12.2017 22:57:16 w Wkurza mnie...
cb656 napisał(a):

mietowa napisał(a):

Jako, że to ja jestem to osobą "narzekającą" po trzydniowej pracy nad szkicem do Moli, dziękuję Ci pięknie cb656 za przytoczenie regulaminu ( emotka ). To był konkurs dla dorosłych, a jeśli, asantesana, zalezy Ci na spełnianiu marzeń synka, proponuję zacząć czytać regulaminy.

emotka nastąpiło chyba lekkie nieporozumienie...

Najpierw musiałabym spełnić inne marzenie i mieć synka emotka
Całe życie kozioł ofiarny ze mnie, nawet w cudze dziecko mnie wrobią! Wyświetl w wątku >>
1 @gnieszk@ 0

asantesana

#6443102 Napisano: 16.12.2017 22:48:51 w Wkurza mnie...
dolly napisał(a):

Nie chce mi sie juz weryfkowac, ale bodajze w Hasbro byl zapis, ze dziecko rysuje, a osoba dorosla wysyla- w uproszczeniu oczywiscie- wiec nie do konca tak jest, ze wpis osoba pelnoletnia = osoba rysująca.
aniajukej, wielu to wkurza, ale zaraz takie osoby sa zakrzyczane, przez te "uprawnione" wiec nie warto o tym pisać.
Dla niektórych to praca, więc prą.
Dla niektórych zabawa, więc się bawią lub odpuszczaja
Itp. itd.

Nie pisałam o Hasbro, tylko o Mola i zanim wzięłam udział przetrząsnęłam regulamin w te i wewte i słowa tam o dziecku nie było, ani żadnego po nim śladu.  Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6443099 Napisano: 16.12.2017 22:46:31 w Wkurza mnie...
cb656 napisał(a):

Uczestnikiem Konkursu może być osoba fizyczna, pełnoletnia, posiadająca pełną zdolność do czynności prawnych oraz adres
dla doręczeń na terenie Rzeczypospolitej Polskiej.

Cały ten świat składa się jak widać z samych marzycieli bujających w obłokach, nie mogących/potrafiących/chcących* doczytać i zrozumieć zapisy Regulaminu emotka A potem dziwić się, że jest tylu frustratów na świecie emotka
----
* niepotrzebne skreślić, brakujące dopisać emotka

A Ty musiałeś sprawdzić? emotka  Jak asante pisze, że tak jest to tak jest! Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6443091 Napisano: 16.12.2017 22:19:36 w Wkurza mnie...
silvia8 napisał(a):

aniajukej napisał(a):

Wku.rwia mnie to, że konkursy dla dzieci opanowują zachłanne dorosłe trolle...

Też mnie to denerwuje... Najświeższy przykład- konkurs Mola w Biedronce. Synek z wielkim zaangażowaniem narysował swoją wizję kosmosu, nic nie wygrał, a później czytam na forum, że osoba narzeka, że wygrała tylko nagrodę pocieszenia, a pracę rysowała 3 dni! Mój syn właśnie marzył o nagrodzie pocieszenia... 

Hola, hola! Konkurs Mola nie był dla dzieci, co więcej, był zapis, że trzeba być pełnoletnim, więc mnie wkurza, że powygrywały dzieci, a ja nie.emotka   Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6442622 Napisano: 15.12.2017 13:54:16 w Dyskusje o wynikach konkursu
freyja88 napisał(a):

asantesana napisał(a):

donia7 napisał(a):

Te błędy mi na robione przez dziecko nie wyglądają emotka

Bo nie są. 1-2 błędy byłyby wiarygodne, choć przy takich pracach zwykle dziecko pyta: "mamo, a jak to się pisze?" Ale w "cieł" to sory, już nie uwierzę. A tym bardziej w rodziców wysyłających taką pracę dziecka na konkurs, niekontrolujących tego co pisze.

Dokładnie. Mój pierwszaczek zawsze pisze "brudno" i pyta czy wszystko jest dobrze. Jeśli tak, dopiero wtedy przepisuje na "czysto". Ale wiecie...teraz jest głupia moda na madka

Tylko że madki i ciedzi madek raczej nie biorą udziału w konkursach, tak mi się wydaje emotka
Ps. Moja siostrzenica zawsze dopytuje jak nie jest pewna pisowni. Tutaj tez rzuca się w oczy kształt liter, one są na siłę zdziecinniałe.  Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6442611 Napisano: 15.12.2017 13:39:56 w Dyskusje o wynikach konkursu
donia7 napisał(a):

Te błędy mi na robione przez dziecko nie wyglądają emotka

Bo nie są. 1-2 błędy byłyby wiarygodne, choć przy takich pracach zwykle dziecko pyta: "mamo, a jak to się pisze?" Ale w "cieł" to sory, już nie uwierzę. A tym bardziej w rodziców wysyłających taką pracę dziecka na konkurs, niekontrolujących tego co pisze. Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6441534 Napisano: 13.12.2017 15:28:32 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy ktoś coś wie na temat samochodów z loterii Winiary? Ani jeden nie trafił się na forum, ani koleżance koleżanki i psu teścia? Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6441309 Napisano: 13.12.2017 11:03:51 w Wkurza mnie...
joan napisał(a):

gonika napisał(a):

Dla zainteresowanych voucher do CC z Dobrego Cydru, otrzymałam odpowiedź agencji:
"voucher obejmuje tylko filmy 2D. Wyższa cena biletu spowodowana jest
możliwością wykorzystania biletu we wszystkich kinach sieci Cinema City
na terenie całej Polski."

Bezczelne brednie. Najdroższe opłaty są w Warszawie w weekendy, ale nawet tam cena za bilet to 34 zł.

Jaka to agencja? Zaraz sobie zapiszę emotka

Ambasada Marek, porażka... Wyświetl w wątku >>
3 joan, jokan, bethan 0

asantesana

#6440536 Napisano: 11.12.2017 21:40:59 w Popraw sobie humor...
trebor1 napisał(a):

bruce napisał(a):

A wydawałoby się, że gość wybierze muzykę chodnikową... emotka

Najwyraźniej chciał posłuchać alternatywnych płyt, ale coś go ciągnęło do Bajora emotka   Wyświetl w wątku >>
1 andii 0

asantesana

#6439909 Napisano: 10.12.2017 20:55:58 w Wkurza mnie...
Wkurzają mnie obrońcy Radnej i teksty "tam pracują tylko ludzie". Ja też jestem ludź, ale za swoje błędy płacę, choćby w postaci utraconej nagrody i nikt mnie po główce nie głaszcze. A tam pracują zwykli partacze, którzy nigdy nie powinni dostać konkursów do przeprowadzania, bo nie ogarniają najbardziej podstawowych podstaw, jak data, prefix, numer telefonu i pytanie konkursowe.  Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6439780 Napisano: 10.12.2017 14:33:23 w Wkurza mnie...
Czy jest w okolicach Krakowa awaria sieci Orange czy to mój telefon padł? emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0