Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika zezowaty_kot

zezowaty_kot

#7254639 Napisano: 17.04.2025 12:31:51 w Agencje reklamowe/promocyjne - ogólna dyskusja
tormenta77 napisał(a):

Jakie macie zdanie o NAV agency?
Czy trzymają się terminów itd?

Nie odpowiadają na maile.

Jutro mija termin którzy sami określili w mailu jako dostarczenie nagrody, a tu nic nie słychac, zero powiadomień od firm kurierskich...
Cisza....

Ja mam jedynie pozytywne skojarzenia z nimi. Wyświetl w wątku >>
1 niunio 0

zezowaty_kot

#7254555 Napisano: 17.04.2025 01:54:53 w moje dzisiejsze wygrane :)

W dzień nie szukaj gwiazd one nocomsom Wyświetl w wątku >>

zezowaty_kot

zezowaty_kot

#7254269 Napisano: 15.04.2025 19:03:57 w Smolar
kaprysek30 napisał(a):

Pierwszy raz od niepamiętnych czasów, wygrałam coś w konkursie Smolara. Wysłałam dane 21 marca i nadal cisza (miało nadejść potwierdzenie weryfikacji paragonu). To normalne? Trochę strach ich ponaglać, jak widzę opinie na temat tej agencji.

Normalne, nie wiem jaki konkurs, ale oni się nie spieszą ani z weryfikacją ani z wysyłką nagrody. A swoją drogą, jeśli weryfikacja jest negatywna u nich to jest info? Wyświetl w wątku >>

zezowaty_kot

#7254200 Napisano: 15.04.2025 14:08:36 w Czy informują/ informowali?
k1b81 napisał(a):

Z T-Mobile wygraly nowe osoby czy te do ktorych dzwonili wczesniej?

Na pewno ci, do których dzwonili wcześniej, oni mają taki system - mówią Ci że coś wygrałeś, ale później długo długo nie wiesz co i dopiero gdy udręczenie sięga zenitu wysyłają maila z informacją o rodzaju nagrody. Pocieszające jest natomiast, że po mailu na drugi dzień wysyłają nagrodę. Wyświetl w wątku >>

zezowaty_kot

#7254173 Napisano: 15.04.2025 13:00:25 w moje dzisiejsze wygrane :)

zezowaty_kot

#7253785 Napisano: 13.04.2025 23:32:08 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
asia670 napisał(a):

gdzie wpisujecie nr paragonu w konku Sielski? bo u mnie nie ma pozycji...jest imie, nr tel, data zakupu i na stronie widnieje etykieta sera a brak pozycji na wpisanie nr par.???

Wyświetl w wątku >>
0 0

zezowaty_kot

#7253773 Napisano: 13.04.2025 22:02:18 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
monikar napisał(a):

MDL napisał(a):

Gdzie kupię dobrze opisany papier rumiankowy regina ?:)

W Stokrotce jest opisany jako „Papier rumiankowy Re” więc nawet nie wiem czy zgłaszać..

A nie masz pod spodem "upust papier regina"? Bo za płatki jest taniej i wtedy pojawia się z takim opisem. Poza tym masz pewnie cały paragon opisany w aplikacji, ja zgłaszałam taki paragon. Wyświetl w wątku >>
0 0

zezowaty_kot

#7253745 Napisano: 13.04.2025 19:32:14 w Smolar
Nawet nie próbujcie podsuwać agencjom tak durnych sugestii XD Wyświetl w wątku >>

zezowaty_kot

#7253741 Napisano: 13.04.2025 19:19:28 w Smolar
niunio napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

snowflake napisał(a):

Rozumiem, że to wygrane z użyciem firmowej komórki?

Zresztą... https://www.prawo...yrok-nsa,529581.html

To z tego artykułu. No i ja to właśnie tak rozumiem, jesteś sobie dajmy na to tancerką i wygrywasz Taniec z gwiazdami - nagroda powiązana z prowadzoną działalnością, przychód. Ale jesteś tancerką i trafiłaś pudło batonów w loterii - nie jest to wynikiem tańca (prowadzonej działalności), więc płacisz standarody podatek od nagrody i tyle.

A na czyj numer wysłała zgłoszenie na te batony?

Jezu nie wiem okej, ale tańczy z firmowym telefonem w kieszeni. Wyświetl w wątku >>
0 0

zezowaty_kot

#7253738 Napisano: 13.04.2025 19:14:20 w Smolar
snowflake napisał(a):

Rozumiem, że to wygrane z użyciem firmowej komórki?

Zresztą... https://www.prawo...yrok-nsa,529581.html

To z tego artykułu. No i ja to właśnie tak rozumiem, jesteś sobie dajmy na to tancerką i wygrywasz Taniec z gwiazdami - nagroda powiązana z prowadzoną działalnością, przychód. Ale jesteś tancerką i trafiłaś pudło batonów w loterii - nie jest to wynikiem tańca (prowadzonej działalności), więc płacisz standarody podatek od nagrody i tyle. Wyświetl w wątku >>
0 0

zezowaty_kot

#7253731 Napisano: 13.04.2025 18:30:23 w Smolar
Wygrana na osobę prywatną nie jest przychodem z działalności. Przerabiałam temat wielokrotnie, przy nagrodach rzędu kilkudziesięciu tysięcy złotych. Nagrody nie wygrała firma z tytułu prowadzenia działalności, tylko osoba prywatna. Podatek dochodowy płacisz w momencie wygrania/odbioru nagrody jako osoba prywatna.

Ps. Co do US i kontroli - coś źle rozliczysz 4 lata temu, dopatrzą się, informują, robisz korektę, świat wygląda tak samo. I tyle. Wyświetl w wątku >>

zezowaty_kot

#7253722 Napisano: 13.04.2025 17:40:00 w Smolar
snowflake napisał(a):

Luiza37 napisał(a):

Odpowiedź z chata:
Tak, możesz korzystać z telefonu wziętego na abonament w ramach jednoosobowej działalności gospodarczej również do celów prywatnych — ale są pewne rzeczy, o których warto wiedzieć:Jeśli korzystasz z telefonu częściowo prywatnie, musisz ustalić proporcję użytkowania (np. 50% służbowo, 50% prywatnie) i tylko tę część możesz wliczyć w koszty działalności (tak samo z VAT-em — odliczysz tylko odpowiedni procent).

A więc przy prawidłowym rozliczaniu jak najbardziej mogę korzystać z tego telefonu także prywatnie na konkursy.

Pytanie czy każdy prawidłowo rozlicza takie KUP.

Zresztą nie jestem pewna czy w przypadku konkursów to by Ci pomogło. Skoro Smolar tak pilnuje, żeby w konkursach brały udział osoby "rzeczywiste" ( na swoje dane), i zastrzega, że paragony muszą być wystawione bez NIP ( czyli nawet jakbyś danego produktu konkursowego nie ujęła w kosztach firmy, to i tak paragon z NIP odpada ), to wątpię, żeby przeszedł firmowy telefon używany również prywatnie. Jedynie mogłaby tu pomóc indywidualna interpretacja US ale wg mnie tylko do tego, żeby Ci nie zaliczyli nagród jako przychody z działalności.

Co Wy wymyślacie za fantastyczne opowieści, to sam Hans Christian Andersen i Edgar Allan Poe nie ogarną 🙉
Co prawda scenariusz jest kuszący.
"Wiesiek, robimy Kowalskiej kontrolę skarbową na 5 lat do tyłu, bo kupiła Milkę w Żabce i zgłosiła się do konkursu z telefonu, którego używa RÓWNIEŻ w celach firmowych. A i sprawdź czy z tego telefonu nie puszcza dzieciom bajek, ale ją dojedziemy, cofniemy jej te 15 zł wrzucone w koszta w lutym 2021 roku hahahaha <w tle tu du du dum, tu du du dum> Wyświetl w wątku >>

zezowaty_kot

#7253461 Napisano: 11.04.2025 20:14:12 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
szalcial napisał(a):

Czy po zgłoszeniu do „Wyskocz na majówkę z Milka” mieliście potwierdzenie na e-mail?

Tak, z opóźnieniem na interia Wyświetl w wątku >>
1 niunio 0

zezowaty_kot

#7253431 Napisano: 11.04.2025 18:07:40 w Smolar
Majkii napisał(a):

Może coś Smolar kombinuje od nowego roku, w końcu czym mniej wydanych nagród to nie raz dla nich lepiej i dla organizatora też.

Ale czekaj, czyli agencje chcą nam anulować te piękne torby, stylowe kapcie, czapki z akrylu i przeterminowane kosmetyki? O nie... 

XD Wyświetl w wątku >>

zezowaty_kot

#7253370 Napisano: 11.04.2025 15:42:47 w Smolar
Ja od 14 lat gram na te same dane, do wszystkich agencji. Do Smolara też. Wysyłam 1-2 zgłoszenia na konkurs, no czasem 3 jak mi wyjątkowo podejdzie pytanie. I wygrywam, oczywiście nie w każdym, bo nie mam monopolu na nagrody, ale regularnie, co jakiś czas Smolar mnie nagradza. Ostatnio mniej, w Milce nic nie miałam, żadnej torby na głowę, ale to nic, wciąż będę grać u nich na te same dane. Jak napisze fajne hasło to mnie nagrodzą, jak napiszę szajs to i nowa tożsamość mnie nie uratuje. Kiedyś wierzyłam w blokowanie numerów, teraz wierzę, że czasem piszę po prostu idiotyczne hasła XD Wyświetl w wątku >>

zezowaty_kot

#7253333 Napisano: 11.04.2025 14:23:49 w moje dzisiejsze wygrane :)
ashanti napisał(a):

I u mnie mail od EverydayMe - zestaw kosmetyków, czyli szamponowy szał! emotka

I u mnie 😆 Wyświetl w wątku >>

zezowaty_kot

#7253287 Napisano: 11.04.2025 12:47:14 w Gratulacje! Dla wygranych!
Nuna wielkie gratulacje emotka emotka
Ps. Na jaki termin nam zaklepałaś? emotka Wyświetl w wątku >>

zezowaty_kot

zezowaty_kot

#7253150 Napisano: 10.04.2025 20:33:49 w Wkurza mnie...
Głupie kleszcze, co one chcą od moich piesiów, najpierw Czemkowi wbił się na linii rzęs, teraz Pikselowi jego kumpel uczepił się karku. emotka Wyświetl w wątku >>
1 ZetZ 0