Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika Claudia77

Claudia77

#6695771 Napisano: 08.04.2020 20:15:34 w PLAGIATY
bruce napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

bejca11 napisał(a):

edzia21 napisał(a):

zwyciezczyni napisał(a):

dzisiejsza wygrana góralki: https://www.konku...ey/2068/20200629.jpg
oryginał:
https://www.facebook.com/kweilz/photos/a.1340842936036913/2877473302373861/?type=3&theater

Coz za sprytna przerobka w photoshopie...

Serio??? Ludzie robią takie rzeczy dla wafelków ;( przecież tam jest wizerunek dziecka...  Żenada. ;/ 

straszna żenada emotka

W dodatku, jak widać, ustawy o ochronie danych sobie, a plagiatorzy sobie. 

kurczę, że  ja taka odważna nie jestem emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

Claudia77

#6695769 Napisano: 08.04.2020 20:05:07 w Wkurza mnie...
joan napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

(...) To ja się pytam gdzie jest rząd, który powinien zadbać o społeczeństwo?? Gdzie są te pieniądze, które powinny być? (...)

Bez hejtu Ci powiem, że ja się z kolei zastanawiam, jak można było sobie beztrosko żyć i liczyć na jakąkolwiek pomoc rządu. Który to mamy tydzień koronokryzysu? Trzeci? Czwarty? I ludzie nie mają co jeść, nie mają na opłacenie rachunków? WTF?

Ofkoz rozumiem, że nie każdy jest finansowym ninją z odpowiednią poduszką finansową, ale jednak niepokoi mnie to, z czego wynikają problemy finansowe ogromnej rzeszy Polaków. Bo na pewno nie z postawy rządu czy opozycji.

Żeby nie było: ponad dwuletnie leczenie naszej kotki kompletnie wyssało nas z pieniędzy. Nie zmienia to jednak w ogóle moich wątpliwości co do aspektów codzienności przeciętnego Polaka*...

*przeciętny Polak -> brak domownika przewlekle chorego, brak NNW typu spalony dom, brak sytuacji podobnych do tych poruszanych w programach tv typu "Uwaga", "Interwencja", "Sprawa dla reportera".

z tym, że szpitali my nie finansujemy - w sumie finansujemy - ale tu od tego jest rząd, który od lat zaniedbywał służbę zdrowia ( i tu nie piszę stricte pod jedną partię, to odnosi się po kolei do wszystkich ) - lecz jeśli jest taka potrzeba,to najważniejsze powinno być zdrowie Polek i Polaków dla włodarzy tego kraju - to oni pracują dla nas a nie my dla nich ( powiedzmy)  - co do przeciętnych Polaków to się zgodzę, lecz na przykładzie z mojej rodziny - samotna matka, alimentów nie może odzyskać, kredyt na mieszkanie ma, dziecko, wiadomo też wymaga kasy, a i 500+ nie dostaje, bo tatuś zwiał za granicę i nie mogą ustalić czy pobiera tam coś na dziecko czy nie - więc pracuje na dwóch etatach i jakoś w miare ciągnie, lecz nie ma z czego odłożyć, by żyć spokojnie pół roku - miesiąc/dwa ok - ale nie pół roku - co do pomocy firmom przez rząd - ja pracuję w polskim oddziale niemieckiej firmy i patrząc choćby na samą organizację uproszczoną do minimów dla nich, to nóż mi się w kieszeni otwiera.... Wyświetl w wątku >>

Claudia77

#6695764 Napisano: 08.04.2020 19:39:46 w Wkurza mnie...
chochliczka napisał(a):

Mądrze napisane i szacun za dobre serce. Ja właśnie jestem tą osoba, która została na lodzie z kredytem, rachunkami i bez pracy.. Jeszcze  trochę i też moze byc kiepsko z jedzeniem - ech oby to jakoś minęło.

kochana jak będziesz coś potrzebować pisz - coś się zorganizuje emotka Wyświetl w wątku >>
1 toka 0

Claudia77

#6695644 Napisano: 08.04.2020 12:39:53 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
na zjączka prezencik by się przydał... Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6695614 Napisano: 08.04.2020 11:14:21 w Wkurza mnie...
patyk napisał(a):

"Takimi wpisami psujecie tylko wszystkim humor bo podniecacie zbędny ogień."

To nie jest wątek "popraw sobie humor". Chyba mamy prawo napisać co nas wkurza?!  Napisałam więc co mnie wkurza a zaraz jakieś insynuacje o wyjeździe z kraju i kochanym Marszałku. Ani słowa nie napisałam za jaką partia się opowiadam. Co więcej wpisalam że rząd zawsze mnie wkurzał więc nie tylko ten ale i poprzednie również. I o ile w czasach dobrej koniunktury i wzrostu gospodarczego te "rządy" mające lepsze i gorsze pomysły nie robiły zbiorowej krzywdy społeczeństwu, tak teraz w sytuacji kryzysowej uważam że normalni i odpowiedzialni ludzie powinni zakopać te swoje "toporki" wojenne i serio przejść na merytoryczne i poważne rozmowy o tym co można zrobić. Zamiast tego widzę jakąs dziecinade o tym jak mają wyglądać wybory. To, że wybory wypadają w Polsce w tym roku to jest straszny pech dla kraju.... Bo niestety ludzie władzy są zaślepieni tylko nimi.
W każdej parti obserwuję jednak osoby kompetentne i wyważone, które swoja wiedzą i pomysłami mogłyby zdziałać dużo dobrego, jednak niestety główne decyzje i tak podejmuje góra.... 
W moim wymarzonym rządzie zasiadali by specjaliści w poszczególnych dziedzinach i merytorycznie bez przepychanek i podziałów partyjnych, dyskutowali o poprawie sytuacji. Tak wiem, to utopia. 
Nie uważam, że poddając krytyce obecne zachowania władzy robię do własnego gniazda, wręcz przeciwnie, to gniazdo nigdy nie było i nie będzie mi obojętne. Niestety serce krwawi jak obserwuję jaka tragedia obecnie się rozgrywa w wielu domach, ludzie zostają bez dochodów, bez planu, bez perspektywy kiedy to się skończy, wystraszeni i powoli coraz bardziej sfrustrowani, jednak dalej mocno wierza i ufają w to, że ludzie których wybrali swoimi głosami teraz myślą intensywnie jak ratować sytuacje. Ludzie wierzą w to że ta cała GÓRA to osoby wyważone i odpowiedzialne, jednak niestety ja z dnia na dzień obserwuję jednak z niepokojem, że gierka między partiami w najlepsze się rozgrywa.

To mnie wkurza. 

AMEN Wyświetl w wątku >>

Claudia77

#6695599 Napisano: 08.04.2020 10:33:29 w Wkurza mnie...
koniczynka123 napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

FBilona napisał(a):

Claudia77 :  Ekonomia jest wbrew pozorom łatwa - wybory niedługo - koszt - 1,1 miliarda - a ta kasa niby skąd? z kątowni?                                       Poproszę o wskazanie państwa w, którym wybory są za darmo

rozumiem, że teraz to jest najwazniejszy wydatek, kiedy ludzie tracą pracę i nie mają co jeśc. Brawo! Ja działam w grupie szycia maseczek dla potrzebujących, teraz powstała grupa ludzi, która wspiera osoby, którzy potracili pracę - rozumiecie, że wozimy jedzenie, ludzie w 21 wieku nie mają co do garnka włożyć! ( i nie są to bynajmniej żadbe pijusy i patologia) wzajemnie załatwiają pracę sobie i pomagają . To ja się pytam gdzie jest rząd, który powinien zadbać o społeczeństwo?? Gdzie są te pieniądze, które powinny być? od paru lat słyszę, jaką to my jesteśmy wyspą zieloną, na wszystko jest kasa, słupki gospodarcze rosną, rodaacy wracają, budźetu może nam zazdrościć Unia i jest tak dobry, że jej nie potrzebujemy, bezrobocie jest rekordowo niskie - przyszła mała, malutka KORONA - i król jest nagi!

A znasz taki kraj w którym społeczeństwo nie narzeka na rząd? Może podasz przykład takiego kraju miodem płynącego? Tak się złożyło, że mam bardzo liczną rodzinę z różnych krajów Europy i świata. I każdy naród narzeka. Takimi wpisami psujecie tylko wszystkim humor bo podniecacie zbędny ogień. Warto poczytać w tym wolnym czasie cokolwiek, np konstytucje emotka i wtedy człowiek nie wypowie wielu głupich słów.

a cóż konstytucja znaczy w naszym kraju, chyba każdy wie... Wyświetl w wątku >>

Claudia77

#6695572 Napisano: 08.04.2020 06:58:56 w Wkurza mnie...
stamp2 napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

patyk napisał(a):

stamp2 napisał(a):

podobno Ci co narzekają na rząd mogą wyjechać do Chin,lub za przykładem ukochanego marszałka do Włoch-tam jest lepiej....

emotka takie teksty tylko taką reakcje u mnie wywołują. Pozdrawiam cieplutko  :lo

u mnie też, więc pośmieję się z Tobą razem emotka

A ja posmieje się z waszych emotka emotka emotka

no i humor zaraz lepszy z rana  Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6695568 Napisano: 08.04.2020 06:25:16 w Wkurza mnie...
patyk napisał(a):

stamp2 napisał(a):

podobno Ci co narzekają na rząd mogą wyjechać do Chin,lub za przykładem ukochanego marszałka do Włoch-tam jest lepiej....

emotka takie teksty tylko taką reakcje u mnie wywołują. Pozdrawiam cieplutko  :lo

u mnie też, więc pośmieję się z Tobą razememotka Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6695567 Napisano: 08.04.2020 06:23:42 w Wkurza mnie...
FBilona napisał(a):

Claudia77 :  Ekonomia jest wbrew pozorom łatwa - wybory niedługo - koszt - 1,1 miliarda - a ta kasa niby skąd? z kątowni?                                       Poproszę o wskazanie państwa w, którym wybory są za darmo

rozumiem, że teraz to jest najwazniejszy wydatek, kiedy ludzie tracą pracę i nie mają co jeśc. Brawo! Ja działam w grupie szycia maseczek dla potrzebujących, teraz powstała grupa ludzi, która wspiera osoby, którzy potracili pracę - rozumiecie, że wozimy jedzenie, ludzie w 21 wieku nie mają co do garnka włożyć! ( i nie są to bynajmniej żadbe pijusy i patologia) wzajemnie załatwiają pracę sobie i pomagają . To ja się pytam gdzie jest rząd, który powinien zadbać o społeczeństwo?? Gdzie są te pieniądze, które powinny być? od paru lat słyszę, jaką to my jesteśmy wyspą zieloną, na wszystko jest kasa, słupki gospodarcze rosną, rodaacy wracają, budźetu może nam zazdrościć Unia i jest tak dobry, że jej nie potrzebujemy, bezrobocie jest rekordowo niskie - przyszła mała, malutka KORONA - i król jest nagi! Wyświetl w wątku >>

Claudia77

#6695499 Napisano: 07.04.2020 20:11:11 w Wkurza mnie...
FBilona napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

FBilona napisał(a):

Wkurza mnie, że znów Polacy w całej Eurpie będą od najcięższych prac. Wieczorny telefon i znów źle wiadomości, w aptece zielarskiej obniżyli pensje o połowę, wypowiedzenia otrzymali wieloletni pracownicy produkcji kabin prysznicowych itp. I mi strzyka jak słyszę ze przedsiębiorcy zgłaszają się do tarczy....... 

a czyja to jest wina? nie wirusa i zasianej paniki, to jest wina rządu, który rozdał NASZE pieniądze, które powinny być trzymane właśnie na takie sytuacje. Dzisiaj jest wirus, za 10 lat może być inna przyczyna załamania gospodarki i będzie to samo, bo NIE MA KASY dla najważniejszych żywicieli narodu, czyli przedsiębiorców. W Niemczech małe firmy a nawet samozatrudniony może dostać do 14 tys Euro, by przetrwać i to bez proszenia się, wypełniania pogmatmanych wniosków. Nasza tarcza...śmiech na sali 

mi nikt nic nie dał, ale beneficjentów dla bobasków to na forum wielu i baaaardzo się z tego cieszę,emerytom i rencistom też nie zazdroszczę po prostu pechowo pracowali i mało teraz mają tych świadczeń. Rodzina,dzieci to przyszłość ,trzeba robić wszystko żeby im pomóc bo inaczej grozi nam powolne wynarodowienie. Jak można porównywać trzęsące Europą Niemcy do naszej biednej Ojczyzny,która tyle przeszła. Skąd mamy mieć te pieniądze? Przecież tak naprawdę nie stanęliśmy jeszcze na nogi, zabory,wojny,bolszewicy,powojenna okupacja, Kresowiacy to już mieli problem aby policzyć okupantów. Zewsząd wszyscy chcą korzystać z naszego rynku pracy i zbytu dlatego jak tylko robie
zakupy z myślą o naszych producentach ale to nie jest łatwe.

to chyba żyjemy w innej rzeczywistości, jest biedna? - kasa rządowa jest tak zarządzana jak w gospodarstwie domowym - oszczędzasz masz - rozpierdzielasz - nie masz - Ekonomia jest wbrew pozorom łatwa - wybory niedługo - koszt - 1,1 miliarda - a ta kasa niby skąd? z kątowni?  Wyświetl w wątku >>

Claudia77

#6695448 Napisano: 07.04.2020 16:44:06 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
onazielona86 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

onazielona86 napisał(a):

Czy na konkurs black jak mam nr paragonu przedzielony np. 009/120 wpisywać go razem bez ukośnika? 

ja wpisałem taki z myślnikami...

Ok dzięki 

czy dobrze doczytałam, że nie ma limitu znaków? Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6695303 Napisano: 07.04.2020 06:30:16 w Wkurza mnie...
FBilona napisał(a):

Wkurza mnie, że znów Polacy w całej Eurpie będą od najcięższych prac. Wieczorny telefon i znów źle wiadomości, w aptece zielarskiej obniżyli pensje o połowę, wypowiedzenia otrzymali wieloletni pracownicy produkcji kabin prysznicowych itp. I mi strzyka jak słyszę ze przedsiębiorcy zgłaszają się do tarczy....... 

a czyja to jest wina? nie wirusa i zasianej paniki, to jest wina rządu, który rozdał NASZE pieniądze, które powinny być trzymane właśnie na takie sytuacje. Dzisiaj jest wirus, za 10 lat może być inna przyczyna załamania gospodarki i będzie to samo, bo NIE MA KASY dla najważniejszych żywicieli narodu, czyli przedsiębiorców. W Niemczech małe firmy a nawet samozatrudniony może dostać do 14 tys Euro, by przetrwać i to bez proszenia się, wypełniania pogmatmanych wniosków. Nasza tarcza...śmiech na sali  Wyświetl w wątku >>

Claudia77

#6694946 Napisano: 05.04.2020 10:56:01 w Wkurza mnie...
kiedyś będzie trzeba wrócić do normalności - tylko co to jest normalność?

rodzice zagonienie bez czasu dla dzieci, wszechobecna gonitwa za kasą - zatruwanie środowiska bo Kowalski musi mieć nowe BMW czy Iphona? polowanie na gatunki, które zaraz wyginą? wycinanie lasów i pozbawianie zwierząt ich domów, bo trzeba postawić nowe osiedla? wykorzystywanie dzieci do pracy w biednych krajach?- największą zarazą jesteśmy My - to my doprowadzamy ten świat do upadku, bo nasze JA jest najważniejsze, a taka prawda, że MY jesteśmy na tej ziemii tylko gośćmi - delfiny wróciły do Wenecji, w Tajlandii na ulicach pojawiły się zwierzęta uważane za wymarłe - czy to nie daje do myślenia? ale czy ludzie wyciągną z tego wnioski??? Wyświetl w wątku >>

Claudia77

#6694801 Napisano: 04.04.2020 08:26:15 w Wkurza mnie...
tosca napisał(a):

FBilona napisał(a):

Najnowsze wiadomosci :i w firmie męża zawieszono nadgodziny, dyżury, nie będzie premii /są to znaczne składniki pensji/i pierwsze osoby na urlop/w tym mój mąż /  niestety może w nazwie wypoczynkowy ale tak naprawdę przetrwalnikowy. W formie sprzątającej zwolnienia. Pod marketami kolejki, nie ma nigdzie drożdży. Zgony we Włoszech statystycznie za 1kw o wiele niższe niż w zeszłym roku.wylaczam tv, mam dość 

Uwierz mi Kochana, to się dzieje wszędzie, a pracodawcy tak naprawę mają związane ręce. Dla nich bowiem obecna sytuacja też jest niezwykle trudna. Za wszelką cenę bowiem chcieliby zatrzymać swoich sprawdzonych pracowników, oferując im jak najlepsze rozwiązanie w obliczu tego, trudnego dla wszystkich okresu, jednakże drastyczny spadek zapotrzebowania na niektóre z usług, czy produktów, wymusza na nich decyzje, jakich tak bardzo chcieliby uniknąć. Mój pracodawca studiując codziennie wnikliwie statystyki sprzedaży, wręcz ubolewa nad jej ogromnym spadkiem. Jak na razie, wierząc w lepsze jutro, wspólnie z nami, wieloletnimi pracownikami, nie podjął jeszcze żadnych kroków w celu zmniejszenia kosztów firmy, jednakże my wszyscy w niej zatrudnieni, mamy świadomość, iż to tylko kwestia czasu, jeśli nic się w najbliższym czasie nie zmieni... 

dokładnie, jest ciężko, jakoś to trzeba przetrwać, tylko niestety już spotkałam się z egoizmem ludzi i to na wielką skalę, pracownicy mają umowy - czyli podstawa plus premie i wiadomo jak wszystko było ok, to kasa była z premii  niezła, a teraz...nie mając premii, oczywiście nie z winy pracodawcy, powiedzieli, że nie będą pracować, bo im się to nie opłaca i jak chcemy możemy ich zwolnić... Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6693477 Napisano: 30.03.2020 15:51:59 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
edith napisał(a):

Czy ktoś się dodzwonil albo udało mu się wysłać na Rimmel? 

mi z 3 różnych poczt nie poszło...nie dzwoniłam wysłałam maila, jak odpiszą dam znać Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6693461 Napisano: 30.03.2020 14:27:49 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
pikawka napisał(a):

danaaa napisał(a):

pikawka napisał(a):

" Laureat w terminie 3 dni od powiadomienia go o prawie do Nagrody/ otrzymania wiadomości powiadamiającej go o prawie do Nagrody, w sposób, o którym mowa w pkt V ust. 3 Regulaminu, prześle na adres
poczty elektronicznej (rimmel@nairobia.com) zgodę na przeniesienie praw autorskich (według wzoru stanowiącego Załącznik nr 3 do Regulaminu) ...."

Wysłałam wczoraj. I to nie może w tym by  problem, ponieważ ten sam mail jest podany w sprawach reklamacyjnych więc nie powinien być zablokowany.  

U mnie ta sama sytuacja, też wczorajszy mail z danymi nie dotarł do nich. Próbowałam dzisiaj skontaktować sie telefonicznie na numer podany na stronie głównej NAIROBII, ale jak na razie tez bezskutecznie.

Też dzwoniłam i bez odzewu. Wysłałam z innego maila i chyba jest ok.  

ja nie mogę wysłaćemotka Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6692666 Napisano: 26.03.2020 14:12:23 w Przedszkolaki i przedszkola :)
a jak u Was z opłatami za przedszkole? moja koleżanka z publicznego przedszkola dostała info, że płacić będą tylko za czas do 13 marca, u mnie odzewu jeszcze nie było... Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

Claudia77

#6691900 Napisano: 23.03.2020 15:25:35 w Paragony na trwające konkursy
groszek - fantasia poszukuję Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6691791 Napisano: 23.03.2020 10:59:17 w Wkurza mnie...
asantesana napisał(a):

c.d. Zadzwonił jeszcze raz do Sanepidu, na koniec rozmowy pokłócił się z kobietą, która mu powiedziała, ze blokuje telefon alarmowy, a test mu się nei nalezy, bo nie ma 39 st. gorączki i ostrej niewydolności oddechowej. Może o to chodzi, żeby już nie być w stanie zadzwonić...

teraz niech zadzwoni i powie, że ma 40 stopni i- jak tak robią to trzeba tym sposobem Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0