Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika Claudia77

Claudia77

#6566590 Napisano: 25.01.2019 14:26:44 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
nie dość, że mało gram to jeszcze nic nie wygrywam, buuuuuuuuuuuuuu Wyświetl w wątku >>
1 mia 0

Claudia77

#6565454 Napisano: 21.01.2019 14:26:23 w Wkurza mnie...
ZetZ napisał(a):

roponuję jak rodzic-rodzicowi lepiej przyjrzeć się własnemu
dziecku i zastanowić gdzie tkwi przyczyna tych wszystkich sytuacji i czy wszystko jest takim na jakie z pozoru wygląda, bo na koniec całej afery tak jak okazało się w naszym przypadku

ale co myślisz, że się nie przyjrzałam, wyciągnęłaś bezsensowne wnioski z mojego małego przykładu, gdzie sprawa jest dużo głębsza i doskonale wiem o co chodzi, ale nie miałam zamiaru opisywać życiorysu tu ani swojego ani mojego syna, a wiesz, gdzie u nas tkwi przyczyna, to Ci powiem, w braku k.....wa tolerancji, bo mój syn się wyróżnia z tłumu  Wyświetl w wątku >>

Claudia77

#6565019 Napisano: 19.01.2019 07:33:52 w Wkurza mnie...
freyja88 napisał(a):

kermit napisał(a):

freyja88 napisał(a):

Wiem, ze zabito człowieka, ale wkurzać będzie mnie niezmiennie szum wokół tych "równiejszych".

Smutne, że tak uważasz emotka .  Bo smutek i poruszenie jest nie tylko teraz. Jak zginęły dziewczynki w escape room-ie, jak zginęli górnicy w Czechach - było podobnie  A w przypadku zabójstwa poruszenie zawsze jest większe, bo mimo wszystko chyba łatwiej pojąć i zaakceptować wypadek niż fakt, że ktoś z chorym umysłem  postanowił pozbawić drugiego człowieka życia.

W poniedziałek potrącono  śmiertelnie na pasach w moim mieście 40-letniego mężczyznę. Wracał do domu, do swojej rodziny,do trójki małych dzieci z torba pełną zakupów. Szybkie info na fb (głównie: uwaga! Utrudnienia na drodze! Nosz qrwa mać!) i cisza. Myślisz, że po jego matke, która mieszka w innym kraju poślą samolot? Myślisz, że ludzie bedą roztrząsać to co się stało? Stawiać niezliczone ilości zniczy i w każdym kosciele w Polsce modlic się w jego intencji? Nie. Bo: są równi i równiejsi.

a mi się właśnie ten szum medialny podoba i tak powinno być, bo naprawdę nie widzicie  w tym wszystkim głównego przesłania? Nie chodzi tylko o to, że był 20 lat prezydentem, znanym człowiekiem, politykiem, bardziej, czy mniej lubianym, tylko o to jak zginął. Fakt, że w Polsce również dochodzi do różnych zbrodni, ale gdzieś tam pokątnie, człowiek przeczyta, wyrazi swoje współczucie, ale dociera to do mniejszej ilości odbiorców, aż tu nagle "w biały dzień" facet zabija człowieka na oczach tysięcy ludzi!! Takie rzeczy działy się z reguły na zachodzie, aż tu nagle w Polsce, w której do tej pory człowiek czuł się raczej bezpiecznie, bo nie ma uchodźców, terrorystów i tym podobnym dzieją się takie same rzeczy! Czy możemy dalej się czuć bezpiecznie? Czy nasze dzieci będą żyły w kraju, w którym mogą czuć się bezpieczne? Teraz już nie wiem. I ten cały " szum", jak to niektórzy nazywają nie tylko jest spowodowany osobą jaką był prezydent, ale tym, że my nie godzimy się na taką eskalację przemocy, jest to manifest, który może zobaczyć cała Polska i cały świat dlatego, że właśnie był znany.  Adamowicz stał się symbolem - stop przemocy! stop nienawiści! Ja chętnie biorę udział w tym szumie, bo ja się nie zgadzam na taką Polskę, nie chcę żyć w takim kraju, chcę dla moich dzieci, by spały spokojnie, by do szkoły szły w poczuciu bezpieczeństwa. Dla mnie jest to coś więcej niż tylko szum, może dlatego, że moje dziecko często doświadczało w szkole przemocy słownej jak i również nienawiści, tylko za to, że np. miał dłuższe włosy, a walka z tym przypominała walkę z wiatrakami, a z jednej szkoły to myśmy się wynieśli, bo nikt sobie nie mógł poradzić, bo to dzieci dopiero, bo też mają prawa itd., a gdzie kurna prawo mojego dziecka??? i wiecie co, w tym tygodniu do syna doczepił się znowu jakiś typek, poszłam do szkoły, a pani mówi" w świetle ostatnich wydarzeń, najmniejsza przemoc w szkole będzie natychmiast eliminowana w trybie natychmiastowym z widocznymi konsekwencjami" - więc nie mówcie mi, że ten szum jest zbyteczny... Wyświetl w wątku >>

Claudia77

#6564214 Napisano: 16.01.2019 14:56:10 w Wkurza mnie...
prosiaczek napisał(a):

ja też jestem wyrozumiała. mogę na przykład poczekac 2-3 dni. ale tego mi nikt nie zaproponował

mnie najbardziej uderzyły słowa " co mnie to obchodzi" - dzisiaj niestety nastały takie czasy, że obchodzi nas tylko własna upa, nawet nauczycielka mojemu synowi tak powiedziała, gdy na wigilii klasowej poprosił, by prezenty otworzyć wcześniej, bo on występuje w chórze szkolnym i musi wyjść szybciej. Nie wiem, ja inaczej na to patrzę, mnie właśnie obchodzą inni, nawet obcy, przecież właśnie powinno nas obchodzić. Mi w święta kurierzy też zostawiali paczki w punktach odbioru bez wcześniejszego powiadomienia, ale ja zdawałam sobie sprawę, że mają roboty od diabła i nie stanowiło to dla mnie problemu, ale za to teraz zbieram tego efekty - w podziękowaniu za wyrozumiałość, mam najlepszą obsługę kurierską chyba w całym mieście.))) Wyświetl w wątku >>

Claudia77

#6564202 Napisano: 16.01.2019 14:17:53 w Wkurza mnie...
prosiaczek napisał(a):

To chyba jakiś żart. co mnie obchodzi absencja kuriera, skoro ja jestem w domu, a przesyłam miała być dostarczona do mnie? Wyobraźcie siebie takie informacje: Witam, w związku z absencją szewca proszę sobie samemu naprawić buty, na półce po lewej są fleki i zelówki...

nie do końca się z Tobą zgodzę, może faktycznie chłopu coś się stało, a firma nie miała go kim zastąpić, różne rzeczy się zdarzają, ja przynajmniej jestem bardziej wyrozumiała w takich sprawach, uważam, że zawsze potrzeba postawić się z drugiej strony, bo nie wiadomo co nas może spotkać.... Wyświetl w wątku >>

Claudia77

#6563580 Napisano: 14.01.2019 17:02:51 w SZUKAM....
mia napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

a DPD co może wozić dzisiaj?

Milka - karty i bilety.

niestety nie wygrałamemotka , słoiki z bakalland podobno Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6563576 Napisano: 14.01.2019 16:58:12 w SZUKAM....
a DPD co może wozić dzisiaj? Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6563520 Napisano: 14.01.2019 14:37:12 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
jedna wielka masakra.............. Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6563513 Napisano: 14.01.2019 14:31:06 w Wkurza mnie...
astronautka napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

astronautka napisał(a):

Ból. Tydzień temu miałam usuwana zastana dolną ósemkę. Nie chciała wyjść po dobroci tylko było rozkruszanie i dlutowanie. Mam 6 szwów i boli jak skurczybyk. Karmię piersią i mogę brać tylko niektóre srodki przeciwbólowe które działają krótko. Wkurza mnie że choleratwo boli ale miałam już stan zapalny i musialam ja usunąć....ehhh co się człowiek wycierpi to jego 

kochana miałam to samo - okładaj policzek zimnym lodem a kostki sobie ssaj, ulgę poczujesz, ja dostałam jeszcze antybiotyk, a przestało boleć dopiero po około trzech tygodniach....

Dałaś nadzieję że wreszcie przestanie boleć  emotka

i koniecznie kup w aptece płyn antybakteryjny, bo to nie przelewki po takim zabiegu, tym bardziej jak był stan zapalny... Wyświetl w wątku >>

Claudia77

#6563467 Napisano: 14.01.2019 12:52:34 w Wkurza mnie...
astronautka napisał(a):

Ból. Tydzień temu miałam usuwana zastana dolną ósemkę. Nie chciała wyjść po dobroci tylko było rozkruszanie i dlutowanie. Mam 6 szwów i boli jak skurczybyk. Karmię piersią i mogę brać tylko niektóre srodki przeciwbólowe które działają krótko. Wkurza mnie że choleratwo boli ale miałam już stan zapalny i musialam ja usunąć....ehhh co się człowiek wycierpi to jego 

kochana miałam to samo - okładaj policzek zimnym lodem a kostki sobie ssaj, ulgę poczujesz, ja dostałam jeszcze antybiotyk, a przestało boleć dopiero po około trzech tygodniach.... Wyświetl w wątku >>

Claudia77

#6561526 Napisano: 07.01.2019 15:17:36 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
czy mogę prosić priv osoby, które wzięły udział w konku z avon Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6561146 Napisano: 05.01.2019 07:30:06 w Paragony na trwające konkursy
i tak w temacie paragonów drodzy konkursowicze

https://zdrowepas...VO5IaXcKmTnoPicXPMOA Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6560677 Napisano: 03.01.2019 16:06:27 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
roksana2802 napisał(a):

Chyba nie rozpocznę tego roku.... ;/

i ja też nieemotka Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6559342 Napisano: 28.12.2018 08:59:07 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
a czy ze stocka przychodzi jakieś potwierdzenie, bo wysłałam zgłoszenie i przywróciło mnie na stronę główną od razu...? Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6558623 Napisano: 21.12.2018 17:50:58 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
prosiaczek napisał(a):

właśnie dostałam kartę z Kaufa budżetu. kurier GLS bez wcześniejszego info

i ja też o dziwo jaki ekspres, ale ktoś pisał, że są nieaktywne... Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6557051 Napisano: 16.12.2018 16:11:31 w Kupię...
ma ktoś jakiś fajny gadżet na sprzedaż ( jako prezent) dla fana piłki nożnej?  Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6556990 Napisano: 16.12.2018 10:02:19 w SZUKAM....
agakaz2 napisał(a):

margobb napisał(a):

Pomysłu na prezent świąteczny dla 15 latka... z moich obserwacji wynika, ze glownie interesuje się - spędzaniem czasu przed komputerem. Moze ktos mial podobny problem i wpadl na cos uniwersalnego. Z gory dziekuje emotka

jak spędza czas przed komu to pewnie gra w gry - karta gogle Play na pewno będzie zadowolony emotka

a może właśnie coś z innej beczki, jakiś wyjątkowy prezent - wspinaczka, strzelnica ( myśmy kupili w tym roku) lub coś podobnego... Wyświetl w wątku >>
1 margobb 0

Claudia77

#6556988 Napisano: 16.12.2018 09:33:00 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
a czy jak wysyłacie zgłoszenie do konkursu - kawa za marzenie, to macie jakieś potwierdzenie?   Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6556783 Napisano: 14.12.2018 21:56:20 w Wkurza mnie...
pikantny napisał(a):

jokan napisał(a):

wkurza mnie, ze wlasnie dostalam sms ze mam sobie odebrac przesylke kurierska (a maz byl dzisiaj w domu), kurierom po prostu d...sie nie che ruszyc pod dany adres, lepiej wszystko wziac i wrzycic do jednego wora do punktu odbioru emotka

Idą święta i to ludziom w du.pach się przewraca a nie kurierom, zamawiają wszystko w necie bo jak mowisz "du.py im sie nie chce ruszyc". Zapytaj jakiegokolwiek kuriera albo listonosza ile teraz mają paczek, na ile zmian pracują i jak stają na głowie żeby chociaz 3/4 tego wszystkiego dostarczac, a dopiero pozniej sie glupio wypowiadaj.

a żebyś wiedział, że nie chce mi się d.upy ruszyć, bo po pracy nie mam czasu, a w weekendy wolę spędzać z rodziną niż chadzać po galeriach i nic nikomu do tego, każdy ma jakąś rolę i pracę do wykonania, tak jak dzisiaj - inpost, widzę pana, wysiada z auta, by pakować paczki, więc proszę by poczekał minutę zanim zacznie, bo mam paczkę do odebrania, a on mi jak nie huknie, że 600 paczek ma itd., itd., więc go doprowadziłam do pionu - a g. mnie to obchodzi, nie życzę sobie żeby na mnie mordy darł, a jak mu się nie podoba, to może zawsze zmienić pracę, a taka prawda, że w każdej pracy jest zawsze kiedyś sezon na coś, ja też mam sezon i to w sezonie, to co mam się wyżywać na ludziach, że nie mogę na plaży poleżeć... Wyświetl w wątku >>

Claudia77

#6555995 Napisano: 12.12.2018 14:27:25 w WC - rozmowy o wszystkim
Halszka napisał(a):

Słuchajcie (czytajcie hihi), mam dylemat jak usytuować w kuchni piekarnik i mikrofalówkę w zabudowie - pionowo czy poziomo obok siebie? Jakie macie doświadczenia?

ja mam pionowo i sobie chwalę, piekarnik na wysokości takiej, abym się nie musiała schylać i nad nim mikrofala, bo z tej bardzo rzadko korzystamy, poziomo nie robiłam, bo obok mam wielką szafę cargo, która służy mi za mini spiżarkę i szkoda mi było miejsca.) Wyświetl w wątku >>
0 0