Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika Claudia77

Claudia77

#6544965 Napisano: 07.11.2018 11:38:59 w WC - rozmowy o wszystkim
bruce napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

bruce napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):
  na moją grzeczną prośbę przyjścia na posiłek, odpowiedział: "K...a, nie zajeżdżaj mi drogi, palancie!  emotka

emotka   Pamiętam, jak przed laty pisaliśmy tu na forum o tym, że czasem człowiek cieszy się niepomiernie, gdy - mimowolnie przysłuchując się rozmowie nastolatków (np. na ulicy czy w autobusie) - usłyszy bardzo ładny wyraz dooopa, bo żadnego innego nie da się nawet powtórzyć.  emotka emotka

oj tam jak powiedziała kiedyś Tyszkiewicz prawdziwa dama pije, pali i przeklina emotka

emotka  Chyba muszę zacząć się dokształcać w tym temacie od ... młodzieży!  emotka emotka

jak to mówią, lepiej późno niż później.) Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

Claudia77

#6544960 Napisano: 07.11.2018 11:37:07 w WC - rozmowy o wszystkim
cb656 napisał(a):

Zabawne... W moim przekonaniu podstawowym wychowawcą jest RODZIC.

i tu masz rację, ale kiedy dziecko chce poprawić ocenę i słyszy, że nauczyciel ma to w d, dosłownie i że mu się nie chce i nie ma dla nich czasu, a inny każe dzieciom wyp... z kantorka, no to .... Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

Claudia77

#6544953 Napisano: 07.11.2018 11:34:44 w WC - rozmowy o wszystkim
bruce napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):
  na moją grzeczną prośbę przyjścia na posiłek, odpowiedział: "K...a, nie zajeżdżaj mi drogi, palancie!  emotka

emotka   Pamiętam, jak przed laty pisaliśmy tu na forum o tym, że czasem człowiek cieszy się niepomiernie, gdy - mimowolnie przysłuchując się rozmowie nastolatków (np. na ulicy czy w autobusie) - usłyszy bardzo ładny wyraz dooopa, bo żadnego innego nie da się nawet powtórzyć.  emotka emotka

oj tam jak powiedziała kiedyś Tyszkiewicz prawdziwa dama pije, pali i przeklinaemotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

Claudia77

#6544951 Napisano: 07.11.2018 11:33:44 w WC - rozmowy o wszystkim
79magda napisał(a):

cb656 napisał(a):

79magda napisał(a):

Chcesz mnie przekonać, że kiedyś byli bardziej kompetentni? W czym?
Jedyne, co zauważam, to większy szacunek, jaki dawniej mieliśmy do dóbr materialnych. Współczesne dzieciaki po prostu nie są w stanie ogarnąć, że czegoś "nie było". Choć doskonale potrafią zdać sobie sprawę, że nie na wszystko są pieniądze i to wcale nieprawda, że mają roszczeniową postawę. Znam mnóstwo nastolatków, które dorabiają sobie w wolnym czasie, robiąc różne rzeczy, zbierają grosiki, by na coś fajnego spożytkować. Przykład?! Chłopiec, który tańczy taniec towarzyski, na aukcjach w necie wystawia swoje stare klocki lego, które kiedyś zbierał, a kasę przeznacza na dodatkowe lekcje tańca. Można?! Można!

Nie chcę przekonać do niczego innego, jak tylko do tego, że mamy różne obserwacje i doświadczenia. To prawdopodobnie wynika z tego, że obracamy się w różnych środowiskach. Ja widzę, że w społeczeństwie przeważają osobniki z postawą roszczeniową i tyle. Elity zawsze miały skrzywiony obraz świata, to wynika z izolacji.

Ok, gdy mowa o osobnikach. Ale dlaczego tylko o młodzieży?! To jest krzywdzące. Takie generalizowanie. Równie dobrze roszczeniową nazwać można babcię, która maca osiem bułek paluchem, po czym jedną wkłada do koszyka! Tylko o to jedno mi chodzi - dlaczego tak łatwo przychodzi starszym ocenianie młodych? Czy naprawdę już zapomnieliśmy, że też mieliśmy popaprane w głowach, że marzyliśmy o niebieskich migdałach i nie do końca chciało nam się uczyć, zwłaszcza, gdy hormony buzowały?!

79magda, ja tam pamiętam dokładnie z mojego dzieciństwa, że nauczyciele nam gadali, że z roku na rok dzieciaki są coraz gorsze i nic w tym temacie się nie zmieniło, a ja uważam, że będą takie za jakie chcemy je uważać Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

Claudia77

#6544938 Napisano: 07.11.2018 11:20:39 w WC - rozmowy o wszystkim
cb656 napisał(a):

79magda napisał(a):

cb656 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Te współczesne dzieci to są takie wyszczekane i mają tendencję roszczeniową...

Ciśnie się na usta pytanie: co zrobili rodzice tych dzieci, by one takie NIE były? emotka No bo rodzica rolą jest WYCHOWYWANIE młodego człowieka i uczenie go, jak należy żyć.

Bardzo dobrze, że pojawiła się (ta) rewolucja w obyczajach. Dobrze dla świadomych ludzi...

Taaa... Tylko dlaczego owych świadomych jest tylko garstka niknąca w tłumie, a na plan pierwszy wybija się falanga tych mniej świadomych, za to z nastawieniem roszczeniowym? Nadal stoję na stanowisku, że takie będą rzeczpospolite, jakie młodzieży chowanie. A skoro wychowawcy sami są niekompetentni do pełnienia tej roli, to i efekty takie, jak widać.

cudaczku, ja wcale nie jestem pewna, czy to wyszczekanie jest takie współczesne, przecież przykład idzie z góry, a poza tym np. nasz forumowy kolega cb656, również do takich osób należy, a raczej już dzieckiem nie jest (no chyba, że wewnętrznie jak to większość mężczyzn emotka ) Wyświetl w wątku >>

Claudia77

#6544927 Napisano: 07.11.2018 11:08:13 w WC - rozmowy o wszystkim
bruce napisał(a):

Co do nieobecności - im bardziej nauczyciela się boją, tym lepsza frekwencja.

u nas w szkole jest pani od przyrody i dzieciaki ją po prostu kochają, nawet najgorsze łobuzy siedzą cicho i jej słuchają, bo potrafi tak ciekawie lekcje prowadzić, zainteresować, dyskutować z młodzieżą, a nie tylko sztywne ramy lekcji prowadzić, tam jest największa frekwencja na lekcjach, dzieciaki uczą się z chęcią i dostają dobre oceny, byleby tylko pani była z nich zadowolona. Ona im powiedziała, że kocha to co robi, kocha pracować z nimi i to działa w dwie strony i nie bez powodu kolejny rok została ogłoszona najlepszym nauczycielem  Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

Claudia77

#6544924 Napisano: 07.11.2018 11:02:46 w WC - rozmowy o wszystkim
kasiaj110 napisał(a):

nie przynoszące przysłowiowego kleju na plastykę, c

ale właśnie kiedyś nauczyciel kazał współpracować w grupie - ty czegoś nie masz siadaj np. do Julki i się proszę dzielić i tak to wyglądało, a dziś musi być na zasadzie " każdy ch..m sobie sam" i dzieciaki się uczą egoizmu - nie masz trudno, dostaniesz pałę, ja Ci nie pożyczę swojego bo dostanę też pałę... Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

Claudia77

#6544840 Napisano: 07.11.2018 07:37:28 w WC - rozmowy o wszystkim
cudaczek121 napisał(a):

nataszka napisał(a):

Nie dajmy się zwariować ...świat do góry nogami się przewraca....!!! 

"W sytuacji, kiedy nauczyciel postawi dziecku ocenę za brak pracy domowej, rodzic ma prawo żądać pisemnego uzasadnienia i złożyć zażalenie do kuratorium, a nawet pójść do sądu - powiedział w Polsat News Mariusz... jakiś tam, organizator akcji "Dom nie jest filią szkoły". Podkreślił, że dzieci i ich rodzice nie mają obowiązku realizowania za szkołę podstawy programowej w domach"

U mnie w szkole dawali jedynki za brak pracy domowej i jakoś wszyscy przeżyliśmy.Te współczesne dzieci to są takie wyszczekane i mają tendencję roszczeniową.Nic tylko: "daj", "kup", "za mnie zrób", "bo mi się wszystko należy". Nic tylko by chcieli,aby im przyklaskiwać, ustępować we wszystkim, a potem wyrosną takie życiowe ciaparygi, nieprzystosowane do życia w społeczeństwie,ech.

ale czasami dochodzi w szkołach do naprawdę absurdów, u syna w szkole to nawet kleju  nie można zapomnieć bo zaraz jest jedynka Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6544341 Napisano: 05.11.2018 15:56:01 w SZUKAM....
bruce napisał(a):

nataszka napisał(a):

szukam linka do budżetu kaufland

Też go dziś szukałam, ale chyba jeszcze nie ma, Pioge pisał w "Zapowiedziach", że dostał info o akcji, kiedy wysłał SMS. 

podobno od 8 jeśli dobrze pamiętam Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

Claudia77

#6544340 Napisano: 05.11.2018 15:52:50 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
agniehaha89 napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

kasiaj110 napisał(a):

Jak tak dalej pójdzie to mi szafki porozrywa z tych wszystkich zapasów słodkości i kaf emotka a wygranych z tego brak emotka  

to jak u mnie, z prince polo już ciasto zrobiłam, teraz pewnie z delicji będą spody pod sernik emotka

ja tam nie narzekam, niedługo szlachetna paczka wszystko oddam emotka

i ja tak zrobię.) Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6544336 Napisano: 05.11.2018 15:48:37 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
kasiaj110 napisał(a):

Jak tak dalej pójdzie to mi szafki porozrywa z tych wszystkich zapasów słodkości i kaf emotka a wygranych z tego brak emotka  

to jak u mnie, z prince polo już ciasto zrobiłam, teraz pewnie z delicji będą spody pod sernikemotka Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6544298 Napisano: 05.11.2018 14:32:38 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
estrelitta napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

agusiac87 napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

a ja szukam mądrego co mi wytłumaczy regulamin z Auchan emotka

tzn co dokładnie?

Odbiór nagród osobisty, tzn tam gdzie się zakupu dokonało tam trzeba przedstawić dowód zakupu emotka

zastanawiam się czy dobrze rozumiem,zakupy można robić tylko 10 ale zgłaszać 10 ale i 11?

tak, dokładnie

dzięki za odp., no to lipa, bo 10 mnie nie będzieemotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

Claudia77

#6544284 Napisano: 05.11.2018 13:59:24 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
agusiac87 napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

a ja szukam mądrego co mi wytłumaczy regulamin z Auchan emotka

tzn co dokładnie?

Odbiór nagród osobisty, tzn tam gdzie się zakupu dokonało tam trzeba przedstawić dowód zakupu emotka

zastanawiam się czy dobrze rozumiem,zakupy można robić tylko 10 ale zgłaszać 10 ale i 11? Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6544214 Napisano: 05.11.2018 11:59:33 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
a ja szukam mądrego co mi wytłumaczy regulamin z Auchan emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6543284 Napisano: 31.10.2018 14:08:08 w Konkursy firm tytoniowych
kokii napisał(a):

andrzej_s napisał(a):

Konkurs 5minut, jakie jest pytanie w 2 rundzie na 6x5000 zł?

Takie samo, „Opisz jak 5 minut może zmienić perspektywe” - do 1 stycznia trwa drugi etap

a co to za konkurs, można prosić link? Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6543047 Napisano: 30.10.2018 15:33:47 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
co za pustki i nudy - kiedy to się skończy??? Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6542815 Napisano: 29.10.2018 19:36:31 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Anita26 napisał(a):

wowela napisał(a):

100krotka napisał(a):

Jak ja nienawidzę tych bramek  emotka  W żadną się nie mogę zmieścić  emotka  

Ja tez emotka

Tez tak mam, nawet winiary nie dla mnie.....

i nie dla mnie te bramki... Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6542733 Napisano: 29.10.2018 14:10:37 w Żegnamy zmarłych
https://www.faceb...emyzdrowiepiotrusia/
a tak mu kibicowałam w powrocie do zdrowia - nie rozumiem emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>

Claudia77

#6542638 Napisano: 29.10.2018 09:41:46 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
kawazczekolada napisał(a):

Konkurs jest od 28.10 wiec od wczoraj

post napisałam wczoraj czyli 28emotka Wyświetl w wątku >>
2 madllen, andii 0

Claudia77

#6542531 Napisano: 28.10.2018 14:14:51 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Niebieska_Laguna napisał(a):

kermit napisał(a):

Niebieska_Laguna napisał(a):

https://pudliszki-wygrajpodroz.pl
Gdzie tu wpisać odpowiedź konkursową?  emotka

Ja myślałam, że formularz jest "dwustopniowy" tzn. że po wpisaniu danych pojawi się w drugim kroku okienko na odpowiedź, a pojawił się komunikat "dziękujemy, ple, ple, po pozytywnej weryfikacji nagrodę wyślemy na wskazany przez Ciebie adres" emotka

To chyba im coś szwankuje, bo to faktycznie teraz wygląda jak formularz dla zwycięzcy. W regulaminie nie ma ani słowa o tym, że przy zgłoszeniu podaje się adres domowy, a jedynie

numer paragonu, numer telefonu lub adres mailowy w celach kontaktowych,

konkurs jest od dzisiaj, pewnie nie ogarnęli strony jeszczeemotka Wyświetl w wątku >>
0 0