Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika cherry_coke

cherry_coke

#6467841 Napisano: 27.02.2018 14:37:17 w SZUKAM....
kopernik napisał(a):

slonko365 napisał(a):

A to akurat jest kiepski pomysł, bo w przypadku jakiejś awarii, prac konserwacyjnych czy ataku hakerskiego nikt w domu nie będzie miał dostępu do pieniędzy na koncie.

Ale jak często to się zdarza ?? Ataku hakerskiego jak żyję nigdy nie widziałem, prace konserwacyjne itp są z reuły w godzinach nocnych i ostrzegają o tym fakcie kilka dni przed. No i please ale czy w dzisiejszych czasach ludzie naprawdę żyją od pierwszego do pierwszego bez żadnych oszczędności w postaci gotówki w domu albo zapasu jedzenia w postaci makaronu, ryżu kaszy dzięki której przeżyją ten jeden dzień bez pójścia do sklepu ?

Niektórzy zwyczajnie nie używają gotówki. Nie ma w tym nic dziwnego. Wyświetl w wątku >>
1 slonko365 0

cherry_coke

#6467679 Napisano: 27.02.2018 09:16:47 w SZUKAM....
donia7 napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

donia7 napisał(a):

Nadawca przelał mi pieniądze o 21 w niedziele (Bank Spółdzielczy), na moje konto Pko Bp. Czy to normalne, że pieniądze tak długo idą?Na godzinę 10 potrzebuję gotówki  emotka

Teoretycznie tak. Praktycznie nie.
Jeśli wysłał je faktycznie w niedzielę to powinny być zaksięgowane u Ciebie w poniedziałek. Nawet gdyby wysłał w poniedziałek rano to przelew powinien dojść również w poniedziałek. Masz pewność, że nadawca wysłał kasę?

Tak bo to mój mąż  emotka  I nam obojgu zależy, aby kasa już była na koncie, bo muszę iść sprawę załatwić emotka

Może przyjdzie przelew pierwszą sesją przychodzącą dzisiaj. Z tego co wyczytałam w necie to chyba 11:30.  Wyświetl w wątku >>
1 donia7 0

cherry_coke

#6467669 Napisano: 27.02.2018 09:02:36 w SZUKAM....
donia7 napisał(a):

Nadawca przelał mi pieniądze o 21 w niedziele (Bank Spółdzielczy), na moje konto Pko Bp. Czy to normalne, że pieniądze tak długo idą?Na godzinę 10 potrzebuję gotówki  emotka

Teoretycznie tak. Praktycznie nie.
Jeśli wysłał je faktycznie w niedzielę to powinny być zaksięgowane u Ciebie w poniedziałek. Nawet gdyby wysłał w poniedziałek rano to przelew powinien dojść również w poniedziałek. Masz pewność, że nadawca wysłał kasę? Wyświetl w wątku >>
1 nkba 0

cherry_coke

#6464665 Napisano: 16.02.2018 23:07:56 w Wkurza mnie...
Nie ma to jak wygrać termos i nie pamiętać hasła do poczty. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cherry_coke

#6464408 Napisano: 16.02.2018 12:15:24 w SZUKAM....
cb656 napisał(a):

nkba napisał(a):

cb656 napisał(a):

Szukam kogoś z poczuciem humoru emotka Niech się wreszcie ktoś uśmiechnie, dzień taki szary... emotka

Ja sie rechotam od samego rana emotka

Ja od rana chrychlam jak zdechlak emotka
Szukam czegoś skuteczniejszego na gardło, bo chlorchinaldin nie pomaga emotka

Jaki szary... Jakbyś wstał bladym świtem to byś zobaczył jak było pięknie, biało... emotka   
A na gardło polecam tantum verde. Płyn do płukania i taki psikacz do gardła. Wyświetl w wątku >>
1 radosna 0

cherry_coke

#6463061 Napisano: 13.02.2018 13:41:18 w Dyskusje o wynikach konkursu
poprostuanette napisał(a):

Ok, pisac reklamację może każdy. ja nikomu nie zabraniam. Nie napisałam również reklamacji jak inni pisali reklamacje do orange. Mi chodzi o teksty... może stracił ktoś prace... 

Wierzę, że takie sprawy mogą zostać załatwione polubownie i nie ucierpi na tym żaden pracownik.  Wyświetl w wątku >>

cherry_coke

#6463053 Napisano: 13.02.2018 13:29:58 w Dyskusje o wynikach konkursu
Każdy niech działa zgodnie z własnymi przekonaniami i sumieniem. A to, że ktoś reklamację składa nie oznacza, że trzeba go negatywnie oceniać. Bo idąc w skrajność ja mogę powiedzieć, że w mojej pracy błąd może kosztować ludzkie życie. I jak się pomylę to mam powiedzieć "Czy Wy nigdy żadnego błędu nie popełniliście w pracy?"  Wyświetl w wątku >>

cherry_coke

#6463037 Napisano: 13.02.2018 13:08:19 w Dyskusje o wynikach konkursu
shineoff napisał(a):

toka napisał(a):

atka79 napisał(a):

A ja się zastanawiałam dlaczego dzisiaj nie ma dodanych nowych zdjęć w konkursie Monster Munch, a tu się okazuje, że zarówno Monster, jak i orzeszki to ta sama agencja H7 z Poznania. Zatem pewnie dzisiaj rozchrupują (czyt. rozkminiają) problem z orzeszkiem:)
Może jednak sami coś Wam zaproponują, jak to przechrupią (czyt. przeanalizują):)

Moze ktoś wyleciał z roboty.Wyjdzie taniej niż spłacać oszukane osoby.I zawsze można powiedziec ze winni zostali ukarani

Taaa, wyleciał z roboty. A kto Wam udowodni, że ten konkretny pan X odpowiedzialny za wysyłkę @ wyleciał? No przecież, że się nie da. Moim zdaniem to oleją i tyle, co mają zrobić. Przecież w ramach rekompensaty nie dadzą nagle każdemu nagrody głównej emotka  

Nie muszą dać każdemu. Z takim podejściem to na pewno dużo nie ugrasz. A uwierz mi, że będą tacy co swoje ugrają. I nikt z roboty wylatywać nie musi. Więcej luzu polecam. emotka Wyświetl w wątku >>

cherry_coke

#6463004 Napisano: 13.02.2018 12:36:29 w Wkurza mnie...
zezowaty_kot napisał(a):

Serio uważasz, że mocno pozamazywany skan dowodu jest jakąkolwiek weryfikacją? Jakby się ktoś zawziął, to i w paint by sobie wkleił takie dane jakie by mu pasowały. Wkurza mnie niemiłosiernie, że agencja wymaga takiego skanu, bo część osób zamaże, ale spora grupa jednak wyśle tak jak jest, ze wszystkimi danymi, ze zdjęciem - to jest wyłudzanie danych. W mojej ocenie skan dowodu z zakrytymi danymi nie jest żadną formą weryfikacji, a domaganie się wysyłki takiego jak go Pan Bóg stworzył - cóż, niech organizator opowie, jak takie dokumenty zabezpiecza i gdzie je trzyma emotka

Przecież każdy człowiek ma nadany numer PESEL. On służy do identyfikacji człowieka. I po nim powinni wykluczać wszystkie chomiki. A nie tam dowód. Dowodu nie daję nawet dotknąć pani na poczcie, a co dopiero skan wysyłać komuś... Wyświetl w wątku >>

cherry_coke

#6462971 Napisano: 13.02.2018 12:08:31 w Dyskusje o wynikach konkursu
apoccalipsa napisał(a):

Vivacia napisał(a):

Appocalipsa - ale myślisz o takiej zbiorowej reklamacji? Czy każdy sobie?

nie wiem
chciałam poznać zdanie wszystkich i byłoby fajnie, żebyśmy wspólnie zdecydowali co z tym zrobimy 

Osobiście polecam pisać samemu reklamację , bo w zasadzie to oficjalne pismo i to Ty negocjujesz to co chcesz. Bo jednym wystarczy, że dostanie "coś" więcej, a ktoś inny będzie chciał to 5000 zł. A jak jest jakaś zbiorowa reklamacja to z kim ma firma negocjować?  Wyświetl w wątku >>
1 maverick 0

cherry_coke

#6462936 Napisano: 13.02.2018 11:23:11 w Dyskusje o wynikach konkursu
monisss napisał(a):

apoccalipsa napisał(a):

shineoff napisał(a):

apoccalipsa napisał(a):

shineoff napisał(a):

apoccalipsa napisał(a):

Do tych, co wczoraj dostali taką wiadomość :  Piszemy reklamacje czy tak to zostawiamy?

A czy to znaczy, że nie wygraliście? Bo nie wiem o co chodzi, ale ciekawość mnie zjada emotka    

wysłali wczoraj takie wiadomości do wszystkich którzy wygrali w konkursie 200 zł 
przez pomyłkę

O rany ale chamstwo! To tak jak z tym testowaniem Avon, też wszystkim maile wysłali, ale nie wszyscy będą testowali! emotka  Ani tu ani tu nie grałam, ale uważam to za szczyt nieodpowiedzialności, przecież to jest ich PRACA, jak można ją wykonywać tak byle jak?

Wczoraj dostałam wiadomość o testowaniu tuszu Avon i po chwili sprostowanie, że jednak nie
ale nie da się porównać nagrody za 5.000 zł do kosmetyków...

ja też uważam,że to straszne.. i powinni to zrekompensować... i trzeba próbować, tylko pytam czy kiedyś już ktoś miał taki przypadek i dostał jakąś rekompensatę...

Ja dawno temu dostałam rekompensatę od Smolara. Składałam wtedy taką oficjalną reklamację i byłam zadowolona z otrzymanej propozycji. emotka   
Dodam, że nie trafiłam na żadną czarną listę. Gram wciąż na ten sam numer i wygrywam.  Wyświetl w wątku >>

cherry_coke

#6462353 Napisano: 12.02.2018 10:23:04 w Pomocy!!!!
cb656 napisał(a):

marcin1411 napisał(a):

Chodzi mi o to czy mogę napisać "Wyrażam zgodę na podpunkt 4.7." Czy muszę pisać te długie i całe podpunkty (Bo trochę tego jest).

Napisz, jak uważasz emotka

Według mnie trzeba napisać całość  i trzeba podpisać tak jak w regulaminie. Za źle wypisane oświadczenie odebrano mi kiedyś nagrodę. Niezbyt cenną, ale jednak. Wyświetl w wątku >>
0 0

cherry_coke

#6461590 Napisano: 09.02.2018 10:03:53 w Czy informują/ informowali?
pokrzywa30 napisał(a):

jokan napisał(a):

pokrzywa30 napisał(a):

Myślicie że cały somat powiadomiony? 

ja mysle, ze tak, bo wczoraj do pozna powiadamiali

Czyli przestać się łudzić hehe

Pewnie będzie też jakaś rezerwa. Przy konkursach bez numeru paragonu jest jakaś część osób która celuje w nagrody główne i nie jest zainteresowana tymi "mniejszymi".  Wyświetl w wątku >>
1 jokan 0

cherry_coke

#6461063 Napisano: 08.02.2018 10:54:54 w Pomocy!!!!
ace napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

ace napisał(a):

Dzięki dziewczyny emotka Wiedziałam, że mogę na Was liczyć emotka Tak też zrobię, oleję.

A sprzedawałam przez Alledrogo (nie wiem czy to ma znaczenie). A co do oznaczenia "ostrożnie" to przyznam, że nawet nie wiedziałam, że taka istnieje (w sensie specjalny rodzaj przesyłki dla "ostrożnie"). Myślałam, że wszystkie przesyłki są (tzn powinny) być traktowane delikatnie. Na pudełku były naklejki z napisem szkło (w tym co przyszły do mnie). Ale rozumiem, że to nic nie da.
Teraz mam do wysyłki wyciskarkę wartą 1000zeta i się boję by ona nie uległa uszkodzeniu...

A tak w ogóle z ciekawości to jak sprzedajecie swoje wygrane/niepotrzebne rupiecie? olx? jakieś inne portale? Przez forum?

A gdybyś Ty dostała coś uszkodzonego to wolałabyś żeby sprzedający to olał czy żeby ogarnął sprawę? 
Przecież po to są ubezpieczone przesyłki. Jakieś tam ubezpieczenie zawsze jest w cenie. Składa się reklamacje i tyle. 

No tak, ale czy wykupione ubezpieczenie przy tych filiżankach coś mi daje (szczególnie że nie mam protokołu szkody)? Ale ja w ogóle nie widzę opcji. Na stronie dpd widzę tylko piszą jak zabezpieczyć towar np wazon szklany. Ale nie widzę by wskazywali by jakąś specjalną usługę wykupywać... Oprócz ubezpieczenia było napisane co jest zawartością przesyłki

Ostatnio przyszedł do mnie  mop z Viledy z konkursu Kreta. Wiadro było połamane. Paczka ogólnie w ogóle nie była zabezpieczona. Nie otwierałam jej przy kurierze. Zrobiłam zdjęcia, wysłałam nadawcy. Oni złożyli reklamację po tygodniu i reklamacja została rozpatrzona pozytywnie.
Złóż reklamację, nic na tym nie tracisz jak ją odrzucą. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cherry_coke

#6461025 Napisano: 08.02.2018 10:37:46 w Pomocy!!!!
ace napisał(a):

joan napisał(a):

ace napisał(a):

no tak, ale wysyłkę z filiżankami ubezpieczyłam na 100zł (zamawiałam kuriera przez sendit - tam nie widziałam opcji do wykupienia pt. "ostrożnie"). Ale rozumiem, że firma kurierska nic nie zrobi bez protokołu szkody?
Czyli nie powinnam w takim razie olewać sprawy?

Wyciskarkę już niby mam list przewozowy - ubezpieczyłam ją na 1000zł. Powinno wystarczyć? Da się dokupić jeszcze opcję "ostrożnie w punkcie pickup"?

Może i ubezpieczyłaś, ale NORMALNY towar; tymczasem w paczce był towar WRAŻLIWY. Na pewno bez protokołu i zdjęć palcem nie kiwną. Moim zdaniem -> Twoja wina. Ale zrobisz, jak uważasz, niczego nie sugeruję ani nie naciskam emotka

W kwestii wyciskarki: nie wiem, czy się da dokupić. Jeszcze raz podkreślam, że ubezpieczenie obejmuje standardowy towar, a jeśli się okaże, że przewożony był inny... i tak nic nie zrekompensują.

Nieco w temacie, czyli odpowiadając na Twoje zapytanie - najlepiej sprzedawać przez Olx z odbiorem osobistym.

czyli już nie parzyć na to, że koleś nie zapłacił za przesyłkę "wrażliwą" tylko normalną? To ja powinnam na nim wymóc taki rodzaj wysyłki? człowiek uczy się całe życie... No nic jak będzie naciskał to najwyżej jakoś się z nim dogadam.

Dzięki za info. Przerzucę się teraz na olx (szczególnie że na alledrogo skończył mi się darmowy styczeń)

Niestety trzeba przed wystawieniem przedmiotu zastanowić się nad sposobem wysyłki i oszacować ile to będzie kosztowało. Dlatego tak jak ktoś pisał. Niektóre rzeczy lepiej sprzedawać na olx z odbiorem własnym bo zwyczajnie koszty wysyłki są duże.  Wyświetl w wątku >>
0 0

cherry_coke

#6461004 Napisano: 08.02.2018 10:26:01 w Pomocy!!!!
ace napisał(a):

Dzięki dziewczyny emotka Wiedziałam, że mogę na Was liczyć emotka Tak też zrobię, oleję.

A sprzedawałam przez Alledrogo (nie wiem czy to ma znaczenie). A co do oznaczenia "ostrożnie" to przyznam, że nawet nie wiedziałam, że taka istnieje (w sensie specjalny rodzaj przesyłki dla "ostrożnie"). Myślałam, że wszystkie przesyłki są (tzn powinny) być traktowane delikatnie. Na pudełku były naklejki z napisem szkło (w tym co przyszły do mnie). Ale rozumiem, że to nic nie da.
Teraz mam do wysyłki wyciskarkę wartą 1000zeta i się boję by ona nie uległa uszkodzeniu...

A tak w ogóle z ciekawości to jak sprzedajecie swoje wygrane/niepotrzebne rupiecie? olx? jakieś inne portale? Przez forum?

A gdybyś Ty dostała coś uszkodzonego to wolałabyś żeby sprzedający to olał czy żeby ogarnął sprawę? 
Przecież po to są ubezpieczone przesyłki. Jakieś tam ubezpieczenie zawsze jest w cenie. Składa się reklamacje i tyle. 

A jak coś bardziej wartościowego w przesyłce to ubezpieczamy dodatkowo. Nawet na poczcie jak wysyłasz paczkę to za 1 zł możesz wykupić ubezpieczenie do 50 000 zł. Piszesz co jest w środku, ile to jest warte i śpisz spokojnie. Dodatkowo poczta ma opcję sprawdzenia zawartości paczki przy odbiorze. Wyświetl w wątku >>
0 0

cherry_coke

#6460582 Napisano: 07.02.2018 09:37:33 w Smolar
mrmax napisał(a):

czy smolar wysłał nagrody z Red Bull na Circle K? i na jakim etapie jest powiadamianie Orlen Red Bull?

Do mnie nie wysłał aparatów. emotka Wyświetl w wątku >>
1 mrmax 0

cherry_coke

#6460580 Napisano: 07.02.2018 09:36:12 w Smolar
darog napisał(a):

Doszły mnie słuchy, że agencja H7 /Poznań - to "skrzydła" Smolara??

Bardziej taka smocza głowa emotka   Wyświetl w wątku >>
1 @gnieszk@ 0

cherry_coke

#6459800 Napisano: 05.02.2018 11:43:19 w Smolar
anialistopad napisał(a):

Aparaty z red bull statoil smolar juz wyslal?

Nie, ani z grudnia, ani ze stycznia. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cherry_coke

#6458669 Napisano: 01.02.2018 17:14:25 w Wkurza mnie...
A myślałam, że to tylko w mojej rodzinie... co święta słyszę życzenia typu: żebym była w ciąży jak będziemy sobie składać kolejne życzenia, żebym przestała myśleć tylko o karierze (jakiej kuźwa karierze w ogóle emotka  ) i zabrała się za "robienie" dzieci albo że oni (w sensie ciotki jakieś) akceptują to że żyjemy bez ślubu ale dzieci to już byśmy mogli mieć. 

I tak czasem sobie myślę, że luz, mam na to wywalone, czasami tylko mam ochotę pokazać niektórym środkowy palec za ciągłe wsadzanie nosa w nie swoje życie. Jednak staram się wszystko obracać w żart. Ale co ma powiedzieć ktoś kto na przykład nie może mieć dzieci ....  Wyświetl w wątku >>