Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika cherry_coke

cherry_coke

#6440780 Napisano: 12.12.2017 12:20:31 w Mam problem...
Claudia77 napisał(a):

delvitto napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

delvitto napisał(a):

sprzedałam na allegro takie rękawiczki co były kiedyś do wygrania, te na zimno, iGlove. I klient napisał mi, że chce zwrócić, bo są słabej jakości, a funkcja tych palców na smartfonie źle działa, no i w sklepach za te pieniądze (29 zł) są lepsze. Jak mam tę sprawę załatwić, powiedzcie, bo nie miałam do tej pory takiego przypadku:( Z jednej strony, poczuwam się do tego, że klient może nie być zadowolony, ale z drugiej, jeśli je już nosił, i nie daj Boże, porozciągał, to mam to przyjąć, zwrócić kasę, a towar do kosza? Swoją drogą, nie znam się na tych produktach i nie umiem stwierdzić, czy ich jakość jest naprawdę taka zła? Nie wiem, jak wyglądają inne takie rękawiczki:( szkoda mi tę kasę zwracać, bo istnieje małe prawdopodobieństwo, że sprzedam je ponownie:(

1. Zwraca się rzecz nieużywaną z metkami. Rzecz używaną można co najwyżej oddać na gwarancję.
2. Zakup był od osoby prywatnej. Nie masz obowiązku przyjmować zwrotów.
3. Nie udzieliłaś gwarancji. Więc jeśli ma zastrzeżenia co do jakości produktu niech zwróci się do producenta.
4. Niech zapozna się z zasadami zakupu na allegro. 

Nie daj się! To jest zwykłe naciąganie. Produkt był fabrycznie nowy. Odpisz grzecznie, że się nie zgadzasz. Jak ma problem niech założy spór na allegro. 

no i właśnie gość pisze, że muszę przyjąć z tytułu rękojmi, i podobno dostał z allegro informację o tym, że o rękojmię może się ubiegać:( wertuję neta i faktycznie, dość zawiłym językiem jest tak opisane, że nawet sprzedawców prywatnych obowiązuje rękojmia:( chyba że coś źle rozumiem:( no i nie wiem, co robić.

ja kiedyś ciuszki po synku sprzedałam, naprawdę w super stanie i bardzo dobre jakościowo, a babka za tydzień zadzwoniła z wielką awanturą, że to g...nic nie warte itd. itd, w sumie mogłam ją zignorować ale dla 100 zł nie chciało mi się szarpać z jakąś niezrównoważoną kobitą, tak więc pomyśl, czy dla tych paru złotych chce Ci się szarpać z jakimś typkiem...

Przecież to zwykłe oszustwo. Często celowe. Nie można się godzić na coś takiego! Wyświetl w wątku >>
0 0

cherry_coke

#6440779 Napisano: 12.12.2017 12:18:49 w Mam problem...
delvitto napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

delvitto napisał(a):

sprzedałam na allegro takie rękawiczki co były kiedyś do wygrania, te na zimno, iGlove. I klient napisał mi, że chce zwrócić, bo są słabej jakości, a funkcja tych palców na smartfonie źle działa, no i w sklepach za te pieniądze (29 zł) są lepsze. Jak mam tę sprawę załatwić, powiedzcie, bo nie miałam do tej pory takiego przypadku:( Z jednej strony, poczuwam się do tego, że klient może nie być zadowolony, ale z drugiej, jeśli je już nosił, i nie daj Boże, porozciągał, to mam to przyjąć, zwrócić kasę, a towar do kosza? Swoją drogą, nie znam się na tych produktach i nie umiem stwierdzić, czy ich jakość jest naprawdę taka zła? Nie wiem, jak wyglądają inne takie rękawiczki:( szkoda mi tę kasę zwracać, bo istnieje małe prawdopodobieństwo, że sprzedam je ponownie:(

1. Zwraca się rzecz nieużywaną z metkami. Rzecz używaną można co najwyżej oddać na gwarancję.
3. Nie udzieliłaś gwarancji. Więc jeśli ma zastrzeżenia co do jakości produktu niech zwróci się do producenta.

Nie daj się! To jest zwykłe naciąganie. Produkt był fabrycznie nowy. Odpisz grzecznie, że się nie zgadzasz. Jak ma problem niech założy spór na allegro. 

no i właśnie gość pisze, że muszę przyjąć z tytułu rękojmi, i podobno dostał z allegro informację o tym, że o rękojmię może się ubiegać:( wertuję neta i faktycznie, dość zawiłym językiem jest tak opisane, że nawet sprzedawców prywatnych obowiązuje rękojmia:( chyba że coś źle rozumiem:( no i nie wiem, co robić.

Broń się! Sprzedałaś nową rzecz z metkami. Rękojmia jest z tytułu niewykrytych wad a nie dlatego że nowe rękawiczki "przestały spełniać jego oczekiwania". Niech zakłada spór na allegro. Ciekawe jaką to informację dostał z allegro... Że zapytał czy może oddać Ci rękawiczki, a oni powiedzieli, że może. emotka  Niech zakłada spór a Ty do sporu wklej to co Ci pisał ten gość, że coś tam sklepie można kupić lepsze. Przecież to absurd. 
A tak przy okazji. Czy ten użytkownik ma jakieś komentarze na swoim koncie? Negatywne w sensie...  Wyświetl w wątku >>

cherry_coke

#6440762 Napisano: 12.12.2017 11:54:34 w SZUKAM....
cudaczek121 napisał(a):

Czy w kończącym się dziś konkursie Fantasia w Żabka/Freshmarket, to jak wysyłam zgłoszenie przez e-mail, to też muszę pisać bez polskich znaków tak,aby nie przekroczyć tego limitu 160? Czy też mogę w mailu używać polskich znaków normalnie emotka

Można używać polskich znaków w e-mailu emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

cherry_coke

#6440663 Napisano: 12.12.2017 09:50:35 w WC - rozmowy o wszystkim
mugolinka napisał(a):

Planuje sobie zakup aparatu takiego na potrzeby zwyczajnych prostych zdjęć rodzinnych i zastanawiam się nad Nikon coolpix a10. Ktoś ma? 

Zastanów się czy aparat jest dobrym wyborem. Bo to zawsze jest dodatkowe urządzenie, które musisz nosić. Polecam rozejrzeć się za telefonem z dobrym aparatem. Będzie znacznie praktyczniejszy, a jeśli chodzi o jakość to aparaty w telefonach już są naprawdę mega dobre.
No chyba, że koniecznie chcesz aparat emotka Wyświetl w wątku >>
1 mugolinka 0

cherry_coke

#6440610 Napisano: 12.12.2017 07:51:43 w Dziś cieszę się z.....
Dziś cieszę się z ostatniej nadziei na Toyotę C-HR emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

cherry_coke

#6440202 Napisano: 11.12.2017 12:55:05 w Wkurza mnie...
Niebieska_Laguna napisał(a):

Przy wylogowywaniu z poczty przeniosło mnie na portal o2 (czego bardzo nie lubię). Zazwyczaj nie czytam ich rewelacji, ale tym razem przyciągnęło mnie znane mi osobiście nazwisko. Chodziło o pewnego aktora (takich trochę 2 albo i 3 ligi  emotka ), który pochodzi z mojego rodzinnego, małego miasteczka. A nawet mój ojciec pracował swego czasu z ojcem tego aktora. I nawet mi ten aktor mignął parę razy jak jeszcze dzieciakiem byłam, a on już takim nastolatkiem. Nie żebym miała jakieś znajomości, bo on mnie pewnie nawet z  widzenia nie kojarzy. Ale i tak zawsze to miło było przeczytać o kimś z rodzinnych stron. Tylko, że tym razem to był artykuł o kokainie. Bo to wpadł jakiś diler gwiazd i ujawniają kolejne nazwiska, kto tam sobie dogadzał białym proszkiem (chyba białym, bo nie znam się na narkotykach  emotka ). Niby nie moja sprawa, ale jakoś tak nieswojo się poczułam, że nawet ktoś tak swojski się w tym babra. I jak sobie poczytałam to razem z nim większość buziek znanych z telewizora. I tak sobie myślę, czy to ja jestem taka zacofana i nierozrywkowa, że dla mnie narkotyki to coś złego i nigdy nie chciałabym brać żadnej kokainy. I nie marzą mi się takie imprezy grubo zakrapiane alkoholem i narkotykami? Czy to znaczy, że jestem jakąś sztywną nudziarą, bo pomimo młodego wieku wolałbym usiąść z lampką wina z mężem czy bliskimi koleżankami, i napić się tylko dla rozluźnienia, a nie totalnego upodlenia i przypadkowych uciech. A może jednak świat nie zwariował do końca i nadal większość uważa, że kokaina jest zła?

Myślę, że po prostu jesteś normalna emotka
Dla mnie również narkotyki to abstrakcja. Nigdy na oczy nie widziałam nic poza marihuaną. Ale na studiach narkotyki były dostępne od ręki. A ponieważ studia były mega ciężkie to wiele osób korzystało ze "wspomagaczy". Te osoby niczym się nie wyróżniały. Bo mi to zawsze ćpun kojarzył się z kimś zaniedbanym itp. Kolega ze studiów był w stanie zapamiętać ogromną ilość wiedzy w krótkim czasie. Szedł na egzamin, zdawał, a potem czarna dziura. Nie wiem co on tam wciągał, ale bez tych prochów nie był w stanie się nauczyć niczego. Generalnie nie był zbyt mądry, a potem nagłe oświecenie. Robił tak przez wiele lat. Na jakiejś imprezie zatrzymała mu się akcja serca. Lekarz, który go odratował powiedział, że kolejnej takiej "akcji" nie przeżyje. 
Swoją drogą myślę, że problemem jest taka presja społeczeństwa... że mamy dużo kasy, obracamy się wśród bogatych (lub przynajmniej udających bogatych), światowych ludzi i musimy za nimi nadążyć, a spirala się nakręca. Często ludzie z "wyższych sfer" są w stanie zapłacić każdą cenę żeby tylko ie wypaść z obiegu. Jak dobrze, że mnie to nie dotyczy. emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

cherry_coke

#6440157 Napisano: 11.12.2017 12:10:25 w SZUKAM....
dolly napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

Przy kasie uprzejmie proszę - to na osoby paragon, tamto na osoby paragon i to na osobny paragon. Żeby było szybciej płacę kartą bezdotykowo czy jak to się mówi. Staram się zwykle być uprzejma, podziękować itp. A jak babka w kasie coś burczy to jestem mniej miła. emotka  

Jak Pani burczy to burcz głośniej,albo udaj "tajemniczego klienta" emotka

Mój chłopak zawsze z pełną powagą mówi "Chyba nie chce Pani żebym się przedstawił i powiedział gdzie pracuję" emotka Wyświetl w wątku >>

cherry_coke

#6440147 Napisano: 11.12.2017 12:00:36 w SZUKAM....
biokoo napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

biokoo napisał(a):

Czy ktoś mi może powiedzieć jak to jest? Np. kupuje na konkurs w jednym sklepie i na jednym paragonie mam np. 3 produkty promocyjne i jak to jest w przypadku wygranej np. w dwóch konkursach? Może być ksero paragonu?

Wiele agencji nie przyjmie w ogóle kserokopii. Np. Smolar powoła się na regulamin. Brak oryginału = brak nagrody. Również nie oddadzą paragonu po weryfikacji. Powiedzą, że takie są wymogi. Dlatego najbezpieczniej jest mieć produkty konkursowe na osobnych paragonach. 

jak sobie z tym radzicie? Chodzicie milion raz do jednego sklepu? emotka

Przy kasie uprzejmie proszę - to na osoby paragon, tamto na osoby paragon i to na osobny paragon. Żeby było szybciej płacę kartą bezdotykowo czy jak to się mówi. Staram się zwykle być uprzejma, podziękować itp. A jak babka w kasie coś burczy to jestem mniej miła. emotka   Wyświetl w wątku >>

cherry_coke

#6440038 Napisano: 11.12.2017 09:10:06 w SZUKAM....
biokoo napisał(a):

Czy ktoś mi może powiedzieć jak to jest? Np. kupuje na konkurs w jednym sklepie i na jednym paragonie mam np. 3 produkty promocyjne i jak to jest w przypadku wygranej np. w dwóch konkursach? Może być ksero paragonu?

Wiele agencji nie przyjmie w ogóle kserokopii. Np. Smolar powoła się na regulamin. Brak oryginału = brak nagrody. Również nie oddadzą paragonu po weryfikacji. Powiedzą, że takie są wymogi. Dlatego najbezpieczniej jest mieć produkty konkursowe na osobnych paragonach.  Wyświetl w wątku >>

cherry_coke

#6440024 Napisano: 11.12.2017 08:11:08 w Mam problem...
delvitto napisał(a):

Nie daj się! To jest zwykłe naciąganie. Produkt był fabrycznie nowy. Odpisz grzecznie, że się nie zgadzasz. Jak ma problem niech założy spór na allegro.  Wyświetl w wątku >>

cherry_coke

#6439673 Napisano: 10.12.2017 09:44:49 w Wkurza mnie...
Kiciunia21 napisał(a):

Kiciunia21 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Wkurza mnie,że moja mama wyprała mi w pralce mój zimowy płaszcz.Jednak ja uznałam,że jest nadal brudny, więc za radą siostry zaniosłam go do pralni, na co moja mama stwierdziła,że czemu z nią tego wcześniej nie uzgodniłam,tylko zapłaciłam 49 zł za czyszczenie i wydaję niepotrzebnie pieniądze emotka  No tak, tylko że płaszczyk kupiłam kilka lat temu za wygrany bon z konkursu Bobovita, więc nie wydałam na niego jakby własnych pieniędzy, a na pralnię z kolei też nie dała mi mama emotka

Cudaczku, chciałabym mieć takie problemy jak Ty emotka

I jeszcze:
- siostra w pralni pracuje? Ja tam mojego brata nie pytam jak i co mam prać emotka
- A za zdrapki w totolotku tez mamie się tłumaczysz? Ile i za którą więcej zapłaciłaś?
Naprawdę kochana to problemy z... kosmosu emotka  I wierzę, że Ciebie może to wkurzać emotka  Ale zamieńmy się na miesiąc ok?
Wyobraź sobie, że masz 1800zl wyplaty z czego 1300 to opłacenie rachunków, czynszu, do tego media itd. Masz psa i wyczerpującą pracę- musisz liczyć się z tym, że na wiecie, lekarzach i lekach nie zaoszczędzisz.
Jeść tez trzeba...
A idą Świeta, które spędzasz u rodziców:: symboliczne prezenty,  dorzucenie się do wydatków związanych z jedzeniem, bo rodziciele tez kokosów nie zarabiają.
Do tego jesteś ,,psiarą,, i chcesz wesprzeć schronisko albo ukochaną fundację... Nawet symboliczną dyszką

A zaraz potem Sylwester! Bedzie super, bo w domu z psem (fajerwerki) i przy wygranych Desperadosach emotka
I nastaje szara rzeczywistość... Bo jest 1 stycznia, a Ty w portfelu nie nasz nic. No może paragony emotka
Idziesz na zamianę? Nadal wkurza Cię mama i przybrudzony płaszcz?
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia emotka  Ale tak żyją samodzielni, dorośli ludzie emotka

Pewnie jest tak, że zawsze nam się wydaje, że nasze problemy są zawsze nam najbliższe a tym samym największe dla nas samych. Ja często łapię się na tym jak bardzo użalam się nad sobą, że praca zabiera mi to co najcenniejsze czyli chwile z rodziną. Ogólnie czuję niedosyt, szczególnie gdy przychodzi adwent, a ja nie mogę go przeżywać tak jakbym chciała. Ale ktoś inny powie, że powinnam się cieszyć, że mam dużo pracy, bo praca to pieniądze ... 
Cudaczku nie daj się! Swoje pieniądze możesz wydawać na to, co chcesz. Na wszelkie niepotrzebne rzeczy, które sobie wymarzysz. Niech nikt za Ciebie nie decyduje jak masz żyć. I właśnie może warto zrobić sobie jakiś prezent świąteczny, który sprawi Tobie radość. 
Kiciunia życzę Ci dużo wygranych, które sprawią uśmiech na twarzy Twojej rodziny i niech niczego Wam nie brakuje. Ani w Święta, ani po nich. Przytulam mocno. Wyświetl w wątku >>

cherry_coke

#6439569 Napisano: 09.12.2017 18:19:49 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
FBdominika napisał(a):

FBdominika napisał(a):

hej, wygrałam doładowanie z Orange, czy moja komórka dostanie doładowana? czy coś mam zrobić?

Tak jak jest napisane w regulaminie. W ciągu 20 dni od daty opublikowania listy zwycięzców zostaną przekazane nagrody, więc skoro nie informowali nawet o doładowaniach to trzeba czekać. Z ich tempem to możliwe doładują konta za 20 dni. Ogólnie to mam wrażenie, że oni nie są jakoś przyjaźnie nastawieni do ludzi. emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

cherry_coke

#6439546 Napisano: 09.12.2017 16:22:15 w Giełda Kodów ; )
Kody do Multikina z Woah wymienię na coś... chętnie na buff z actimela Wyświetl w wątku >>
0 0

cherry_coke

#6439139 Napisano: 08.12.2017 13:52:08 w Dyskusje o wynikach konkursu
xpac napisał(a):

niunia-k napisał(a):

Ok w wynikach wakacje z orange  widnieje mój numer telefonu dwa razy (doładowanie) a doładowanie gdzie? 

A ja wygrałem S8 a tam nie ma mojego imienia !!! A mój numer widnieje pod Samsungiem J3 ! Zabije ich jak się okaże że nie wygrałem S8

Pisałeś tu na forum że wygrałeś? Bo jak dzwonili to mi się wydaje że policzyłam, że wszystkie s8 trafimy na forum i doliczając mnie się pochwaliło się 5 osób. A który jesteś na liście J3? Pierwszy?  Wyświetl w wątku >>
0 0

cherry_coke

#6439077 Napisano: 08.12.2017 12:48:07 w Dyskusje o wynikach konkursu
krseta napisał(a):

ktoś wie, kiedy mają wysyłać vouchery na te samsungi z wakacji orange?

Skoro lista była na styk terminowo to pewnie jeszcze przyjdzie nam czekać kolejne 20 dni. A szkoda, bo po drodze święta... Wyświetl w wątku >>
0 0

cherry_coke

#6439048 Napisano: 08.12.2017 12:12:44 w Dyskusje o wynikach konkursu
lager napisał(a):

nataszka napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

lager napisał(a):

nataszka napisał(a):

150 kart allegro dziennie i tak mało wygranych u nas ???

przecież dziennie jest tylko 60 kart

Poza tym konkurs jest popularny. Poza tym na allegro można kombinować jak ktoś chce. Poza tym konkurs jest rozreklamowany. 

Kombinować???Na czym miałoby to polegać?

Po co siejecie ferment??? Zaraz całe forum zacznie oszukiwać emotka

Nikt fermentu nie sieje. Stwierdzam jedynie fakt, że jest to jedna z przyczyn, że mimo wysokiej kwoty zakupów, zgłoszeń jest bardzo dużo.  Wyświetl w wątku >>
1 lager 0

cherry_coke

#6439045 Napisano: 08.12.2017 12:09:41 w moje dzisiejsze wygrane :)
To tak oficjalnie Samsung s8 z wakacji z Orange. Cieszę się bo jest ktoś, kto się ucieszy emotka Wyświetl w wątku >>

cherry_coke

#6439038 Napisano: 08.12.2017 12:04:45 w Dyskusje o wynikach konkursu
lager napisał(a):

nataszka napisał(a):

150 kart allegro dziennie i tak mało wygranych u nas ???

przecież dziennie jest tylko 60 kart

Poza tym konkurs jest popularny. Poza tym na allegro można kombinować jak ktoś chce. Poza tym konkurs jest rozreklamowany.  Wyświetl w wątku >>
0 0

cherry_coke

#6438919 Napisano: 08.12.2017 08:46:19 w Wkurza mnie...
Wysłałam do radia zet sms-a konkursowego. Wiem, że zgodziłam się tym na wysyłanie przez nich do mnie spamu. Ale 11 sms-ów w ciągu dwóch dni to trochę przegięcie emotka   Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

cherry_coke

#6438178 Napisano: 06.12.2017 21:14:38 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
monnikk napisał(a):

joasiunia napisał(a):

Buu... no to mnie zrobili w jajko. Miałam dziś jechać po zakupy, patrzę, przedłużony, myślę: a, pojadę jutro!
A skoro konkurs po kolejnej zmianie jednak do dziś, to już po sprawie. Dziękuję, Lewiatanie! emotka

Zrobiłam dokładnie tak samo.

chyba jaja sobie robią ... Wyświetl w wątku >>
0 0