Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika nkba

nkba

#6470201 Napisano: 06.03.2018 11:33:58 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
kajmakam1 napisał(a):

z regulaminu emotka

Tak, ale Masza pytała o podatek, a nie ujęcie w PIT emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6470190 Napisano: 06.03.2018 11:22:59 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
masza napisał(a):

https://www.fakt....utm_campaign=fanpage
  Portal Bankier.pl przypomina o kilkunastu różnych wydarzeniach, które należy uwzględnić w rocznym rozliczeniu PIT. Część z nich to zwyczajne
sytuacje, które nie wzbudzają u większości z nas podejrzeń, że należy
się od nich podatek. Przykładem jest np. odsprzedaż przedmiotów, które
kupiliśmy lub dostaliśmy w ciągu ostatnich sześciu miesięcy. Według
fiskusa pieniądze, które za nie otrzymaliśmy to nasz dochód, który
trzeba rozliczyć. Dopiero po upływie pół roku, można odsprzedawać
prezenty i zakupy bez podatku.

Jak to naprawdę jest z tym podatkiem? Czyli od sprzedaży nagrod, tych sprzedanych przed upływem pół roku od wygranej należałoby placić podatek...

Nie bo i tak sprzedajesz poniżej ceny z regulaminu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6470161 Napisano: 06.03.2018 10:47:34 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
No i nawet gry dla dziecka nie ma emotka Bosz emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6469288 Napisano: 03.03.2018 10:33:44 w WC - rozmowy o wszystkim
asia575 napisał(a):

Taka sytuacja......
Wczoraj telefon z zastrzeżonego numeru pan uprzejmie przeprasza ale przez pomyłkę resetując sobie hasło podał mój numer telefonu ponieważ ma identyczny tylko inna ostatnia cyfra i jeśli dostałam sms to żeby mu ten kod podać.Rzeczywiście podczas rozmowy kod przyszedł . Pan bardzo przepraszał za kłopot i machinalnie podałam ten kod.
Jednak po chwili mnie coś zastanowiło,że może to jakie przekręty i zadzwoniłam na ten numer niby pomylony.A tam facet zdziwiony,że nic nie dzwonił i o żaden kod nie prosił emotka
Miał ktoś taką sytuację ,o co tym oszustom chodzi emotka

Ktoś mógł aktywować jakiś płatny serwis lub inne g..no emotka Gdzieś o tym czytałam, chyba nawet tu, na forum... Sprawdź czy Ci kasy nie ściąga i jakie masz uruchomione serwisy. Myślę, że cb656 mógłby Ci pomóc, może napisz do niego? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6469031 Napisano: 02.03.2018 13:10:01 w Dziś w telewizji polecam film...
bruce napisał(a):

TV PULS, 20.00 - "Człowiek w ogniu". 

To to będę znów ryczeć emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6468386 Napisano: 28.02.2018 22:37:11 w Popraw sobie humor...
bruce napisał(a):

emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>
1 kumulacja 0

nkba

#6468260 Napisano: 28.02.2018 15:52:00 w WC - rozmowy o wszystkim
cb656 napisał(a):

nkba napisał(a):

cb656 napisał(a):

nkba napisał(a):

FBleszek6 napisał(a):

organizator powiedział, że ja jako laureat mam zapłacić podatek 10% od nagrody i tak też zrobiłem

Te 10% to podatek zryczałtowany - nie podlega zwrotowi (to nie "Twój" podatek, tylko organizatora emotka ), w zwykłym pit rozliczasz przychody wg skali podatkowej.

Nie masz racji. Podatek 10% od nagród płaci ten, kto się tą nagrodą wzbogacił. Częstą praktyką jest, że Organizator zwiększa wartość nagrody o tę kwotę i robi przelew do US zamiast tego wygranego, co nie zmienia faktu, że nadal pozostaje to jako należność zapłacona przez Zwycięzcę, tylko nieco okrężną drogą. Zresztą w TYM omawianym przypadku nie miało to i tak miejsca.

A sprawdź sobie kto może być płatnikiem podatku zryczałtowanego emotka

Skup się emotka Gościu zapłacił 10% podatku. Amen.
http://www.pit.pl...atku--wygrane-12218/

Skupiłam się emotka Amen emotka Wyświetl w wątku >>
1 kalka 0

nkba

#6468256 Napisano: 28.02.2018 15:46:16 w WC - rozmowy o wszystkim
cb656 napisał(a):

nkba napisał(a):

FBleszek6 napisał(a):

organizator powiedział, że ja jako laureat mam zapłacić podatek 10% od nagrody i tak też zrobiłem

Te 10% to podatek zryczałtowany - nie podlega zwrotowi (to nie "Twój" podatek, tylko organizatora emotka ), w zwykłym pit rozliczasz przychody wg skali podatkowej.

Nie masz racji. Podatek 10% od nagród płaci ten, kto się tą nagrodą wzbogacił. Częstą praktyką jest, że Organizator zwiększa wartość nagrody o tę kwotę i robi przelew do US zamiast tego wygranego, co nie zmienia faktu, że nadal pozostaje to jako należność zapłacona przez Zwycięzcę, tylko nieco okrężną drogą. Zresztą w TYM omawianym przypadku nie miało to i tak miejsca.

A sprawdź sobie kto może być płatnikiem podatku zryczałtowanego emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6468245 Napisano: 28.02.2018 15:31:15 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Super emotka Konkurs jaskiniowiec na nick.com.pl twa do dziś do końca dnia, a już są wyniki emotka I jak tu się nie wkur... emotka Wyświetl w wątku >>
1 joan 0

nkba

#6468125 Napisano: 28.02.2018 11:32:57 w WC - rozmowy o wszystkim
FBleszek6 napisał(a):

Hej, mam pytanie w sprawie rozliczenia Pit, rok temu udało mi się wygrać wycieczkę do Barcelony o wartości 3,500 tys zł, organizator powiedział, że ja jako laureat mam zapłacić podatek 10% od nagrody i tak też zrobiłem, uspokoił mnie, że na początku przyszłego roku 2018 przyślą pit i jeżeli nie pracuje ( a jestem osobą bezrobotną) to będę mógł ubiegać się o zwrot tej sumy, dzisiaj dzwoniłem do ten agencji organizującej konkurs i powiedzieli, że nie mam prawa ubiegać sie o zwrot, czy ktoś orientuje się w tych sprawach? bo ja jestem trochę zielony, pozdrawiam

Te 10% to podatek zryczałtowany - nie podlega zwrotowi (to nie "Twój" podatek, tylko organizatora emotka ), w zwykłym pit rozliczasz przychody wg skali podatkowej. Wyświetl w wątku >>

nkba

#6468018 Napisano: 28.02.2018 08:01:15 w Pomocy!!!!
cb656 napisał(a):

rogaliczek napisał(a):

Znam osoby co wybierały taką formę podrózy i było ok. Raczej sugerowałabym poczytać opinie innych podrózujących o danej osobie która oferuje przejazd.

Ja też znam osoby, które przeżyły podróż autostopem emotka Sam tak kiedyś jeździłem.
Czasy mamy inne i więcej jest oszołomstwa za kierownicą. Mam dziś dużo mniejsze zaufanie i ono nie wzięło się powietrza, tylko z doświadczeń. Rejestracja i weryfikacja osoby na podstawie konta na Facebooku - to uważasz za bardzo rzetelne, przekonujące i super wiarygodne?

Cała moja młodość to podróże autostopem emotka Może niezbyt dalekie ale zawsze tak jeździłyśmy z dziewczynami emotka Zwłaszcza na wagary w liceum emotka Teraz nigdy bym się na to nie zdecydowała emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6467864 Napisano: 27.02.2018 15:23:01 w SZUKAM....
lola.lola napisał(a):

Po jakim czasie mniej więcej kobiety po cesarce wychodzą z dzieckiem do domu?

3 doby emotka Wyświetl w wątku >>
1 lola.lola 0

nkba

#6467326 Napisano: 26.02.2018 11:08:56 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Columbit - łaj???? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6466749 Napisano: 23.02.2018 13:07:25 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
kama.z napisał(a):

Dlaczego jak mi bardzo zależy na wygranej to d..a! emotka

U mnie to samo emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6466683 Napisano: 23.02.2018 11:33:51 w Popraw sobie humor...
cb656 napisał(a):

Twój kot wybierałby kefir emotka

Ożesz Wy! Nie przestanę się chyba śmiać do jutra!!! emotka emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6466626 Napisano: 23.02.2018 10:23:23 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Albedo, co ja Ci takiego zrobiłam, ze mnie nie lubisz? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6465571 Napisano: 20.02.2018 16:01:26 w Pomocy!!!!
rosariio napisał(a):

Proszę o podpowiedź. Zgłaszając paragon do konkursu wpisałem o jedną cyferke za dużo. Przy weryfikacji będzie to jako błąd i nie uzyskam nagrody? Da się to jakoś odkręcić?

Poproś o usunięcie błędnego zgłoszenia i wyślij jeszcze raz emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6465549 Napisano: 20.02.2018 15:42:32 w SZUKAM....
pioge7 napisał(a):

szukam gdzie na stronie ministerstwa finansów wypełnić PIT ONLINE. szukam i wchodząc wychodzą mi jakieś informacje bez formularza, tylko np. coś takiego: http://www.finans...eklaracje/formularze
szukam tylko formularza od minsiterstwa fnansów by móc rozliczyć 1% na co chce a nie mieć narzucone emotka

Jeśli chcesz w ten sposob to musisz ściągnąć formularz i wypełnić, potem zautoryzować i wysłać emotka Nad polem gdzie wpisujesz KRS jest niebieski link do wyszykiwarki OPP emotka Wyświetl w wątku >>
1 pioge7 0

nkba

#6465355 Napisano: 20.02.2018 10:57:23 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
kkomandoss napisał(a):

nkba napisał(a):

kkomandoss napisał(a):

Czy link formularza do wypełnienia przy wygranym termosie na fb jest indywidualny przy kazdej wygranej czy moze jakis ogolny? Usunalem niechcacy cala konwersacje, a milka nie może ponownie przesłać linku do formularza laureata emotka

Nie pocieszę - kicha. Każdy przesłany link dotyczy konkretnej wygranej emotka

A to pech! A czy komuś odpisali, co z numerami paragonów, które mają też litery? 

Wpisujesz bez liter emotka Wyświetl w wątku >>

nkba

#6465352 Napisano: 20.02.2018 10:54:09 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
kkomandoss napisał(a):

Czy link formularza do wypełnienia przy wygranym termosie na fb jest indywidualny przy kazdej wygranej czy moze jakis ogolny? Usunalem niechcacy cala konwersacje, a milka nie może ponownie przesłać linku do formularza laureata emotka

Nie pocieszę - kicha. Każdy przesłany link dotyczy konkretnej wygranej emotka Wyświetl w wątku >>
0 0