Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ace

ace

#6642168 Napisano: 22.09.2019 23:35:06 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
wlasnie mialam wysylac zgloszenie na konkurs Almette Lewiatan, a tam widze ze tylko Almette Mini bierze udzial emotka Slepa jestem! Jak byk jest napisane! Przynajmniej na loterie sie nadaje emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ace

#6639272 Napisano: 12.09.2019 19:20:16 w Wkurza mnie...
superloser napisał(a):

I ludzie po psach sprzataja. Na chodnikach samochody nie parkuja. Rowery tylko na ulicy. A kierowcy ogarnieci, nie mają odgórnie narzucone jazdy na światłach 24/7/365... 
W parku mozna sie opalać na zielonej trawce ... -  inna forma normalności i nawet ludzie na wózkach inwalidzkich sa w stanie funkcjonować, bo chodnik jest tez dla nich...

O prawda! Choc wiem, ze tam tez idealnie nie jest. To sprzatanie po psie jest, ale (chyba przez mala ilosc koszy-choc co szkodzi wyrzucic do kosza pod domem) czesto kupa owszem laduje w worku foliowym, ale worek laduje na ziemi (widzialam kampanie reklamowa ktora zwracala uwage na ten problem 'Whatever some people may believe, there's no such thing as the dog poo fairy. ') . Wiec nie wiem co gorsze. Masa plastiku ( obrane, umyte jablko wlozone w plastikowy kubeczek (sic!) albo rzodkiewka w plastikowych workach), no I jednak rzucanie smieci na ziemie to tam normalka (ja wracajac z U.K. Stwierdzam ze Polska jest bardzo czysta, ale znajomi wrocili z 4 letniego pobytu w Szwajcarii stwierdzili ze w Polsce masakrycznie zasmiecone sa Ulice).
Ale co do zarobkow I kosztow to zdecydowanie zycie w U.K. Jest znacznie latwiejsze. Wyświetl w wątku >>
0 0

ace

#6639266 Napisano: 12.09.2019 18:48:51 w Wkurza mnie...
edzia21 napisał(a):

koniczynka123 napisał(a):

Mamy firmę 24 lata i mimo, że było na prawdę gorzej nikt nie uciekał za granice- teraz też nie mamy ochoty uciekać. W końcu nie po to rodzice( w tym też i moi) walczyli o nasz kraj żeby teraz sprzedawać się za granicami jako sługusy. Poza tym normalne też, że ludzie chcą podwyżki. Fachowcy i tak zarabiają sporo powyżej najniższej a lepsze pensje zachęcą do pracy. Pracodawcy spokojnie sobie dadzą radę, bo mam ich też sporo wokół siebie. Każdy narzeka na rząd a jednak dług Polski maleje a nam nie ubywa więcej z kieszeni...
https://www.usdeb...dGS08t8p60wMRW7MQ-cw

Co z tego, ze ktos tam "zarobi wiecej", jak na bochenek chleba bedzie musial wywalic 40 zl. Do niczego innego to nie prowadzi. Jestem 

No to nie dokonca Prawda. Ja ostatnia rok spedzilam w Szkocji (studiowalam) I po powrocie stwierdzam ze przeliczajac na zlotowki wydalam niewiele wiecej na jedzenie niz w Polsce przez taki Sam okres (a wszyscy mnie tak ostrzegali ze tam tak Drogo). A myslac o osobie ktora zarabia w funtach to w ogole grosze. Bo mozna powiedziec ze 1zl dla Polaka to tyle co 1funt dla brytyjczyka. Wiec jak z tej perspektywy spojrzy sie na ceny to zdamy sobie sprawe ze to w Polsce jest mega drogo (np 400g truskawek 2 funty (1funt w sezonie) poza sezonem, nie spotkalam sie z cana 5zl za kg truskawek poza seaonem w Pl, dobry chleb 2funty- gdzie w Pl znajde dobry chleb za 2zl???). 
Teraz wrocilam, ale juz po przejsciu kilku rozmow kwalifikacyjnych widze ze jednak wyjade na wyspy. Nawet w korpo na specjalistyczne stanowisko wymogi wogorowane, a zarobki jak dla kazdego. Te same korpo tyle ze na zachodnim rynku na to samo stanowisko, wymogi minimalne a kasa bardzo atrakcyjna... Dlatego nie dziwie sie ze mlodzi po studiach wyjezdzaja. Tymbardziej jak widze jak piszecie ze stolarz przyuczany do zawodu na reke zarabia 3500zl, to rece opadaja. Tyle zarabia uprawniony geodeta czy inzynier w Krakowie. A odpowiedzialnosc Ogromna przy tych zawodach. I nie piszcie ze Polacy to tak wyjezdzaja tylko tylki podcierac na zachodzie, bo pracuje tam masa ludzi wyksztalconych, na stanowiskach zgodnych z ich wyksztalceniem za godne pieniadze (z moje go roku przynajmniej 50% osob wyjechala).

A co do starych mebli to ja  w moim mieszkaniu mam meble po tacie I obu Babciach. Duza czesc z nich przedwojenna, z litego drewna (a nie z przemielonych wiorkow, zalanych klejem i oklejonych najmodniejsza okleina)( jedyny nowy mebel to stolik z IKEA). Od zawsze mi sie podobaly, wedrowaly z moja rodzina po calej Polsce, I jak mi przyjdzie sie wypriwadzic nawet za granice to tez ich tu nie zostawie, zabiore ze soba. Jakosc nigdy sie nie nudzi;) w ogole w kwestii mebli to moja krolowa jest Joanna Glogaza ktora pomimo dobrych zarobkow, wlasnej firmy nie wstydzie sie zabierac (I mowic o tym) mebli spod smietnika. Wyświetl w wątku >>

ace

#6558534 Napisano: 21.12.2018 12:06:29 w WC - rozmowy o wszystkim
@gnieszk@ napisał(a):

ace napisał(a):

Czy komus z Was udalo sie wykorzystac bony po utracie waznosci? Przegapilam termin w Mili I teraz sie zastanawiam czy wyrzucac do kosza czy jest jak as szansa? 

Kojarzę, że ktoś na forum pisał, że udało mu się to z bonami bodajże z lidla Na pewno warto zapytać (w centrali, na ich facebooku)

Wlasnie tez cos takie go kojarze, ze ktos tez mial taka sytuacje I ze Mimo wszystko udalo mud sie bin zrealizowac. Bardzo dziekuje za odpowiedz emotka Wyświetl w wątku >>
1 @gnieszk@ 0

ace

#6558331 Napisano: 20.12.2018 15:54:44 w WC - rozmowy o wszystkim
petarda napisał(a):

ace napisał(a):

No wlasnie w necie przeczytalam ze dealer nie moze wymagac przegladow tylko u nich, UE zakazala takich procederow. Znalazlam jakas siec warsztatow ktora zajmuje sie takimi przegladami. Wycenili na 400zl (w aso wycenili na 600-700). 

Pytanie jaki zakres przeglądu. Przy nowym aucie nie oszczędzał bym tych 2 stówek. Jak po przeglądzie będzie coś nie tak Aso może się migać. Przepisy swoje a życie swoje emotka

No wlasnie nie wiem. Przez swieta sie moze w rodzinie popytam. Poki co umowilam sie na przeglad w obu miejscach na po swietach. Ale wlasnie myslalam ze ktos forumowych posiadaczy nowych (np wygranych emotka  w koncu calkiem sporo ich tutaj emotka ) samochodow podzieli sie swoimi doswiadczeniami emotka  
Bardzo dziekuje za odpowiedz petarda emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

ace

#6558324 Napisano: 20.12.2018 15:31:44 w WC - rozmowy o wszystkim
petarda napisał(a):

ace napisał(a):

Hej. Mam jeszcze Jedno pytanie. Mam nowy samochod na gwarancji. Musze przeprowadzic przeglad po Roku by nie utracic gwarancji. No I pytanie czy przeglad poza salonem jest duzo tanszy niz w serwisie salonowym? No I jesli tak to czy ktos z Krakowa poleca takie miejsce w Krakowie gdzie mozna to zrobic?

Przeczytaj warunki gwarancji ale raczej aby utrzymać gwarancję wymagane są przeglądy w ASO niestety nie tanie.

No wlasnie w necie przeczytalam ze dealer nie moze wymagac przegladow tylko u nich, UE zakazala takich procederow. Znalazlam jakas siec warsztatow ktora zajmuje sie takimi przegladami. Wycenili na 400zl (w aso wycenili na 600-700).  Wyświetl w wątku >>
0 0

ace

#6558286 Napisano: 20.12.2018 14:16:55 w WC - rozmowy o wszystkim
Hej. Mam jeszcze Jedno pytanie. Mam nowy samochod na gwarancji. Musze przeprowadzic przeglad po Roku by nie utracic gwarancji. No I pytanie czy przeglad po za salonem jest duzo tanszy niz w serwisie salonowym? No I jesli tak to czy ktos z Krakowa poleca takie miejsce w Krakowie gdzie mozna to zrobic? Wyświetl w wątku >>
0 0

ace

#6557980 Napisano: 19.12.2018 12:43:59 w WC - rozmowy o wszystkim
Czy komus z Was udalo sie wykorzystac bony po utracie waznosci? Przegapilam termin w Mili I teraz sie zastanawiam czy wyrzucac do kosza czy jest jak as szansa? 
A drugie pytanie do krakusow. W ktorej zabce nie bede robic problemow z wykorzystaniem bonow (waznych emotka ). W jednej jak bylam obslugiwala mnie jakas studentka ktora popatrzyla na mnie jak na kosmite gdy chcialam placic bonami... a w ogole jest jakas instrukcja obslugi tych bonow? Kiedys pamietam jakas afere ze ekspedienci dezaktywowali bony przypadkowo, ale nie pamietam czy to byla zabka.... Wyświetl w wątku >>
0 0

ace

#6557606 Napisano: 18.12.2018 11:33:35 w Wkurza mnie...
To ze odkładam bony "na pózniej". Byłam pewna ze bon do Mili wazny jest do końca roku... No wiec nie, był ważny do końca listopada.
A tak w ogóle czy ktoś wie w której żabce w Krakowie bez problemu wykorzystam bony? (Bo podejrzewam ze w żabce będzie problem z ich zrealizowaniem?) Muszę wydać do końca roku by znów nie przegapić terminu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ace

#6546397 Napisano: 12.11.2018 12:34:55 w WC - rozmowy o wszystkim
Czesc emotka Jest moze na forum osoba ktora ma dostep do jakiegos programu statystycznego i moglby mi pomoc? Mam dane ktore po histogramach wydaje mi sie, ze nie maja rozkladu normalnego, jednak gdy badam w excelu normalnosc rozkladu metoda Pearsona to wychodzi mi, ze rozklad jest normalny. I teraz nie wiem czy gdzies sie palnelam przy obliczeniach, czy jednak rzeczywiscie rozklad jest normalny...? Chodzi mi o to czy ktos bylby tak uprzejmy i wrzucil te dane do programu i mi powiedzial jaka jest prawda? Bede bardzo wdzieczna emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ace

#6524814 Napisano: 02.09.2018 19:13:54 w Kupię...
kupię voucher do easyjet na loty Wyświetl w wątku >>
0 0

ace

#6518392 Napisano: 11.08.2018 22:32:50 w Wkurza mnie...
Niebieska_Laguna napisał(a):

estrelitta napisał(a):

Zgubiłam dzisiaj kartę do Decathlonu na 3 stówki emotka  W samochodzie otworzyłam kopertę z kartą i tyle ją widziałam. Po całonocnej podróży jestem nie do życia i moje szare komórki nie odnotowały co z nią zrobiły  emotka

emotka Na pewno jak wypoczniesz to znajdziesz kartę, pewnie jest gdzieś w samochodzie emotka  ja tak ostatnio miałam z paragonem... byłam przekonana, że zostawiłam go na szafce obok łóżka, szukałam przez trzy dni, pogodziłam się już z tym, że przepadł, aż przypadkiem znalazł się między stelażem a materacem. Nie mam pojęcia jak się tam znalazł, ale był  emotka  Więc na pewno i twoja karta się odnajdzie emotka  Jak to moja babcia mówiła: diabeł  emotka  ogonem nakrył... pocieszy się i odda emotka

ja kiedyś szukałam wygranego paragonu. Cały dom przekopałam i nic! W końcu chyba już po dacie wysyłki nagle mnie katar złapał, chwytam za chusteczki (jednorazowe, w tym opakowaniu po 10 sztuk) które leżą na stoliku, a tam w środku niespodzianka - zaginiony paragon. Do dziś uważam, że wsadziło go tam UFO emotka jak chciało mnie zabrać w nocy emotka
Więc zapewne i karta się znajdzie emotka Wyświetl w wątku >>

ace

#6518383 Napisano: 11.08.2018 21:31:30 w Wkurza mnie...
kupiłam kapsułki Surf do zwrotu i Fuzetea do loterii w C4. Paragon z Surfa, jak i samego surfa i fuzetea wrzuciłam do torby... Jedna z puszek FT "popuściła", zalała paragon Surfa i totalnie go potargała (nie do reanimacji)... Dobrze, że chociaż paragon z FT wrzuciłam do portfela... Wyświetl w wątku >>
0 0

ace

#6513513 Napisano: 26.07.2018 20:58:15 w Winiary
bruce napisał(a):

ace napisał(a):

jakie dni dziś obdzwaniali? Bo ja to ostatnio chyba naćpana jakaś jestem emotka Dzwonili o 10:30 z lazyB, ale nie zapytałam za jaki dzień i się zastanawiam czy za 18 czy 23? Chcą wszystkie paragony czy tylko wygrany?

Możesz zapytać i wtedy pani podaje numer zwycięskiego paragonu. emotka

dzięki za odpowiedź emotka Zadzwonię do nich jutro emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ace

#6513505 Napisano: 26.07.2018 20:42:53 w Winiary
jakie dni dziś obdzwaniali? Bo ja to ostatnio chyba naćpana jakaś jestem emotka Dzwonili o 10:30 z lazyB, ale nie zapytałam za jaki dzień i się zastanawiam czy za 18 czy 23? Chcą wszystkie paragony czy tylko wygrany? Wyświetl w wątku >>
0 0

ace

#6513320 Napisano: 26.07.2018 13:03:23 w Wkurza mnie...
scrabble napisał(a):

ace napisał(a):

kupiłąm dziś 4Move w Lidlu na konkurs... a w domu oprócz tego czekał jeszcze jeden paragon na wysyłkę hasełka... Przynajmniej zmarnują się razem emotka W grupie raźniej emotka

Może w loterii się zwróci? 

Kto wie, kto wie emotka Tak to jest jak chodzi się z głową w chmurach emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ace

#6513153 Napisano: 25.07.2018 22:52:24 w Wkurza mnie...
kupiłąm dziś 4Move w Lidlu na konkurs... a w domu oprócz tego czekał jeszcze jeden paragon na wysyłkę hasełka... Przynajmniej zmarnują się razem emotka W grupie raźniej emotka Wyświetl w wątku >>

ace

#6511160 Napisano: 19.07.2018 13:12:52 w WC - rozmowy o wszystkim
nataszka napisał(a):

Hej szukam pomocy w walce z trądzikiem u 20 letniej córki,zmiany ma od pół roku,nikt w rodzinie nie miał problemów z cerą.Była już u dermatologa ma leki ,wiem że na efekty się czeka ...ale może ktoś z Was coś doradzi emotka

a może wizyta u endokrynologa? albo ginekologa-endokrynologa? Może to coś z hormonami?
Albo badanie na nietolerancje pokarmowe? Często okazuje się, że nie służy nam produkt który powszechnie uznawany jest za zdrowy? (ja tak miałam...) Wyświetl w wątku >>
0 0

ace

#6507026 Napisano: 07.07.2018 21:51:12 w Wkurza mnie...
kermit napisał(a):

Wkurza mnie, że aby wziąć udział w konkursie Platinum muszę napisać hasło zagrzewające Polaków do walki o MISTRZOSTWO, a chłopaki już dawno w domu/na plaży (patrz-Krychowiak emotka )

No ale jak to? Przecież: "już, za cztery lata, już za cztery lata..." Może jak już zaczniemy ich zagrzewać to za cztery lata wyjdą z grupy przynajmniej  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0