Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

selenes

#5834882 Napisano: 07.03.2014 17:49:41
edzia21 napisał(a):

isiulka napisał(a):

edzia21 napisał(a):

selenes napisał(a):

https://www.jogob...6/nagrody/glosowanie

Przeraża mnie takie wtykanie wszędzie dzieci na siłę, szczególnie takich, które nie bardzo mają na to ochotę. Nigdy tego nie pojmę.

mnie też... bo to jest na zasadzie: "patrz jakie mam słodkie dziecko, zobacz jak pozuje, no dawaj nagrodę, no już...!"

Ale jednak 15 tys osob zaglosowało emotka

tak, a świstak siedzi i zawija je w te sreberka emotka emotka

Taaa emotka
0 0

ktosiu

#5834884 Napisano: 07.03.2014 18:04:04
Najważniejsze, że o paragony poprosili emotka Plus dla Zott emotka
0 0

Ronja

#5834885 Napisano: 07.03.2014 18:08:20
Teraz nawet w przedszkolu trzeba podpisać zgodę na fotografowanie dziecka i udostępnianie zdjęć na stronie internetowej czy dla prasy lokalnej. Jak nie podpiszecie zgody to Wasze dziecko będzie pozbawione przyjemności oglądania siebie na stronie przedszkola/szkoły w grupie rówieśniczej i pamiątek fajnych na przyszłość Albo co gorsze wytną je z fotek albo odizolują na czas ich robienia). Są dzieci i dzieci. Moja 7 latka sama się pcha jak widzi, że przygotowuję jakąś "instalację" na konkurs, to jest wręcz obrażona jeśli nie pozwolę jej uczestniczyć (a najczęściej wolałabym nie, bo wbrew pozorom przy udzile dziecka wiele rzeczy realizuje się wolniej i trudniej). I to dotyczy wszystkich aspektów konkursowania od dawania zawsze mamie rachunków, na jakie natrafi w reklamówce zakupów emotka po robienie zdjęć. Nawet ma swój aparat i domaga się prawa do ingerencji w fotogafowaną sytuację, ma własne pomysły do realizacji, chce swojej kopi zdjęć, żeby je obrabiać w programie graficznym emotka . Dla mnie takie zdjęcie jak wyżej choć nie najszczęśliwsze ujęcie to jest jeszcze do przyjęcia, nie znam całej historii, która kryje się za tym zdjęciem przecież. Osobiście zawsze dla mnie to jest trudna decyzja czy użyć fotki z dzieckiem, nigdy też nie użyłabym zdjęcia dziecka w grze o głupotki, z których ono nie miałoby żadnego pożytku lub zdjęcie byłoby kompromitujące dla dziecka. Natomiast jeśli mnie coś bulwersuje, to bywały zdjęcia niekompletnie ubranych dzieci np. w konkursie Rossmana i to było niefajne i godzące w godność dziecka. Sama byłam bardzo zdegustowana jak kiedyś internet obiegła seria zdjęć znanej fotograf, która doprowadzała dzieci do płaczu, żeby je potem fotografować - dla mnie to było okrutne posunięcie nie usprawiedliwione bynajmniej względami artystycznymi.Uważam też, że trzeba znać umiar we wszystkim i używać wyobraźni. I na pewno nie jest warto dziecka wciskać wszędzie i na siłę, a z drugiej strony nie ma co dziecka na siłę unikać i eliminować skoro już JEST i chce po prostu uczestniczyć bo traktuje to jako dobrą zabawęemotka Była też już taka sytuacja, że moja córka odmówiła pewnej osobie możliwości jej fotografowania, więc uważam, że nasze rozmowy w tym temacie dużo jej dały i mogę być dumna z jej świadomości. Wie, że jej wizerunek należy przede wszystkim do niej.
0 0

psika

#5834888 Napisano: 07.03.2014 18:17:45
aniabania napisał(a):

Widzieliście "nagrody publiczności" w Jogobudowaniu?
Kilkanaście tysięcy głosów za postawienie trzech kubków... Żenada emotka

Nagrody jury mi sie podobają. Zwłaszcza karuzelka dla niemowląt z kubeczków - ktoś się napracował. Ale to głosowanie na fb czy gdzieś tam... Nie wiem po co to?
emotka

Mi też wyniki sie w miarę podobają, ale mnie ciekawi jak Jogobella rozegra sprawę jeżeli ktoś nie przyśle paragonów, ciekawe czy nagrody przekażą innej osobie. Ale wielki ukłon w ich stronę za paragony, szkoda tylko ze się z internetowym głosowaniem nie popisali.
0 0

Gość: pewnastudentka

#5834892 Napisano: 07.03.2014 18:19:52
no tak, fajnie, że chcą paragony, ale dla mnie kubki zbiera cała rodzina (bo zeszłoroczne poszły do kosza:( ) i nie wiem, czy na WSZYSTKIE co do jednego będę miała paragony;)
0 0

assal

#5834901 Napisano: 07.03.2014 18:38:01
Oni nie wiedzą, kto ma pudełka z zeszłego roku, kto je uczciwie kupuje. Wiedzą, że jest kombinowanie.
Dla mnie plus, że sprawdzają.
Nikt myślący nie pośle dwa razy tych samych paragonów, bo w takim przypadku zawsze odbiera się obie nagrody emotka
0 0

psika

#5834911 Napisano: 07.03.2014 19:18:50
pewnastudentka napisał(a):

no tak, fajnie, że chcą paragony, ale dla mnie kubki zbiera cała rodzina (bo zeszłoroczne poszły do kosza:( ) i nie wiem, czy na WSZYSTKIE co do jednego będę miała paragony;)

nie wszyscy zostawiaja mi paragon z rodzink a kubeczki tak i tez sie nad tym zastanawialam czy na wszystkie trzeba bedzie miec paragony
0 0

Gość: usmiech

#5834924 Napisano: 07.03.2014 19:53:31
Miejmy nadzieję, że jednak zażądają paragonów na wszystkie zgłoszone kubki - inaczej nie miałoby to żadnego sensu.

Ogólnie podobają mi się zdjęcia z wyboru jury, które wygrały bilety - w większości ciekawe i z pomysłem.

Przy wyborze tych, które wygrały walizki, poszli niestety na ilość, a nie jakość (poza jednym, jedynym wyjątkiem). Nie wiem, co tak pomysłowego jest np. w stercie kubków ustawionych na tle bałaganu w kuchni - szczyt kreatywności(???). Wystarczy wrzucić w galerii kolejność wg największej ilości kubków, a zobaczymy zdjęcia nagrodzone walizkami z wyboru jury.

I jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby te kilkaset kubków ma odzwierciedlenie w takiej samej ilości paragonów.

Nagród z głosowania szkoda nawet komentować - żenujące byle co i po kilkanaście tysięcy głosów. I oczywiście zero nawet cienia weryfikacji.
0 0

Gość: polec

#5834941 Napisano: 07.03.2014 21:09:01
usmiech napisał(a):

Miejmy nadzieję, że jednak zażądają paragonów na wszystkie zgłoszone kubki - inaczej nie miałoby to żadnego sensu.

Ogólnie podobają mi się zdjęcia z wyboru jury, które wygrały bilety - w większości ciekawe i z pomysłem.

Przy wyborze tych, które wygrały walizki, poszli niestety na ilość, a nie jakość (poza jednym, jedynym wyjątkiem). Nie wiem, co tak pomysłowego jest np. w stercie kubków ustawionych na tle bałaganu w kuchni - szczyt kreatywności(???). Wystarczy wrzucić w galerii kolejność wg największej ilości kubków, a zobaczymy zdjęcia nagrodzone walizkami z wyboru jury.

I jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby te kilkaset kubków ma odzwierciedlenie w takiej samej ilości paragonów.

Nagród z głosowania szkoda nawet komentować - żenujące byle co i po kilkanaście tysięcy głosów. I oczywiście zero nawet cienia weryfikacji.

Podpisuję się obiema rękami. Nie masz na wszystkie kubki paragonów, nie graj!, albo wpisz taką ilość jaką masz udokumentowaną. POWINNI TO BARDZO DOKŁADNIE SPRAWDZAĆ!.

Później zaczyna się kombinowanie!, co widać w tygodniu 2 i 3.
0 0

asantesana

#5834947 Napisano: 07.03.2014 21:21:04
Ja czegoś nie rozumiem. Ok, osoby, które chciały wygrać walizki nabijając głosy nie musiały się wysilać (choć ustawienie 3 kubków jest przegięciem). Ale moim zdaniem jeden kubek w koronie powinien z automatu zostać wykluczony, bo nie ma nic wspólnego z regulaminem, w którym mowa o budowli, jogobudowaniu etc. Z jednej cegły nie powstanie budowla... emotka
0 0

assal

#5834951 Napisano: 07.03.2014 21:27:02
Regulamin mówi, że może być 1 kubek emotka
0 0

Gość: mony

#5835119 Napisano: 08.03.2014 16:28:12
Mam pytanie do osób biorących udział w loterii kawy Tchibo. 11 lutego dostałam sms z info o wygranej kubka, ale zapomniałam o tym. W regulaminie pisze że ma się 14 dni na odesłanie paragonu. Czy warto wysyłać po terminie? Miał ktoś taką sytuację i dostał kubek?
0 0

titinunu

#5835120 Napisano: 08.03.2014 16:34:16
Ja nie miałam sms-a o wygranym kubku ale jestem na liście nagrodzonych
0 0

anialistopad

#5835125 Napisano: 08.03.2014 17:17:27
Do loterii garnier mozna bylo kupic meski produkt garniera czy tylko damskie?
0 0

marzanna

#5835132 Napisano: 08.03.2014 17:59:53
anialistopad napisał(a):

Do loterii garnier mozna bylo kupic meski produkt garniera czy tylko damskie?

Dowolny.
0 0

Gość: Anonima

#5835201 Napisano: 09.03.2014 10:35:27
czy ja dobrze widze,ze aby wygrac czekolady lindt 5 szt w aktualnym konkursie lindt nalezy podac w oswiadczeniu swoje dane dokladne plus pesel i numer dowodu? chyba jakies zarty
0 0

synk

#5835228 Napisano: 09.03.2014 14:41:49
Uwaga - jeśli ktoś dostał karty z konkursu Grześki - SKI, to podobno są nieaktywne. Znajomy przejechał się do sklepu i wrócił niepocieszony. Kilometry zrobione na darmo.
Przed zakupami lepiej dzwonić i potwierdzić aktywność kart.
0 0

Gość: giuliettaX

#5835230 Napisano: 09.03.2014 15:15:38
Anonima napisał(a):

czy ja dobrze widze,ze aby wygrac czekolady lindt 5 szt w aktualnym konkursie lindt nalezy podac w oswiadczeniu swoje dane dokladne plus pesel i numer dowodu? chyba jakies zarty

jakie żarty? wiesz ile niektórzy hodują rybek, żeby wygrać taki ekspres emotka a czekolada w C4 tylko 7,89 emotka
0 0

Gość: Anonima

#5835277 Napisano: 09.03.2014 19:55:16
chyba nie rozumiem co chcialas mi przekazac,albo dzis wolno mysle..nie mowilam o ekspresie a o czekoladach,ze dla mnie to smieszne ze jesli wygram 5 czekolad mam im podac numer pesel i numer dowodu...takich poufnych danych dla czekolad nigdy nie podam.
0 0

Gość: giuliettaX

#5835289 Napisano: 09.03.2014 20:45:11
Anonima napisał(a):

chyba nie rozumiem co chcialas mi przekazac,albo dzis wolno mysle..nie mowilam o ekspresie a o czekoladach,ze dla mnie to smieszne ze jesli wygram 5 czekolad mam im podac numer pesel i numer dowodu...takich poufnych danych dla czekolad nigdy nie podam.

a skąd wiesz co wygrasz? nikt nie zmusza do brania udziału, wolny wybór, a jak bierzesz udział to godzisz się na warunki regulaminu emotka a ekspresiki super emotka
0 0