Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

estrelitta

#6179216 Napisano: 02.04.2016 11:45:41
Był ktoś może na zakupach w Juli i brał udział w konkursie? Dużo jest miejsca w formularzu na odpowiedź?
0 0

monia676

#6179217 Napisano: 02.04.2016 11:46:59
ciekawa galeria w www.poranakoral.pl, teraz to już się nawet dzieci na stodole wiesza emotka
0 0

Gość: defed

#6179222 Napisano: 02.04.2016 11:58:06
monia676 napisał(a):

ciekawa galeria w www.poranakoral.pl, teraz to już się nawet dzieci na stodole wiesza emotka

Takie foty z powieszonymi czy powiazanymi dzieciakami to chyba trzeba zglosic do rzecznika praw dziecka emotka
0 0

mia

#6179226 Napisano: 02.04.2016 12:08:44
monia676 napisał(a):

Matko, przecież to jakaś makabra...emotka Naprawdę do zgłoszenia gdzieś by się nadawało. emotka
W ogóle widzę po galerii, że motyw wiązania i kneblowania zrobił się bardzo popularny, wieszanie też już mamy - w takim razie czekam na kolejny krok, czyli np. krzyżowanie...
0 0

Gość: cc_investigator

#6179228 Napisano: 02.04.2016 12:29:54
defed napisał(a):

monia676 napisał(a):

Takie foty z powieszonymi czy powiazanymi dzieciakami to chyba trzeba zglosic do rzecznika praw dziecka emotka

Większość powiązanych dzieci w tej galerii - traktuję trochę w formie żartu, dla mnie powiedzmy są do przyjęcie (czy do nagrody, to co innego), ale to zdjęcie z dzieckiem na stodole - budzi mój głęboki niesmak i sprzeciw. Jest po prostu okropne.
0 0

moskala22

#6179230 Napisano: 02.04.2016 12:43:03
0 0

#6179231 Napisano: 02.04.2016 12:53:10
cc_investigator napisał(a):

defed napisał(a):

monia676 napisał(a):

Większość powiązanych dzieci w tej galerii - traktuję trochę w formie żartu, dla mnie powiedzmy są do przyjęcie (czy do nagrody, to co innego), ale to zdjęcie z dzieckiem na stodole - budzi mój głęboki niesmak i sprzeciw. Jest po prostu okropne.

Patrząc na niektóre foty ciężko wyczuć, gdzie kończy się zabawa w teatrzyk, a gdzie zaczynają tortury poprzez zmuszanie do pozowania.
Czy jest na sali dziecięcy psycholog?  emotka
0 0

banka-manka

#6179236 Napisano: 02.04.2016 13:15:14
moskala22 napisał(a):

Inspiracja?

https://www.faceb...p;type=3&theater

Konkurs na stronie https://www.faceb.../?type=3&theater=

Zdjęć tego typu jest teraz wysyp - na Insta - tam ktoś wygrał podobnym motywem w konkursie PZU, potem chyba ta sama osoba w karemlove od Wedla, teraz znów to. Widziałam gdzieś jeszcze kilka dziewczyn w podobnym klimacie. Jak było multum zdjęć na podłodze z włosami, tak teraz to emotka
I oczywiście hit sezonu - zdjęcie twarzy zrobione z 4 różnych zdjęć, które każde coś innego przesdtawia. M.in
https://www.insta...?taken-by=cherryycat
https://www.insta...taken-by=paulinowaty
I oczywiście te same foty wstawiane w milionie różnych konkursów.
0 0

banka-manka

#6179240 Napisano: 02.04.2016 13:16:55
defed napisał(a):

defed napisał(a):

monia676 napisał(a):

Patrząc na niektóre foty ciężko wyczuć, gdzie kończy się zabawa w teatrzyk, a gdzie zaczynają tortury poprzez zmuszanie do pozowania.

A mnie po raz kolejny zastanawia w ogóle fakt dodawania  do konkursu (nie dzieciowego) zdjęć dzieci. Przecież aktualnie, ponad połowa zdjęć w tym konkursie to dzieci!
0 0

Gość: Aro

#6179256 Napisano: 02.04.2016 14:13:33
Czy ktoś wie czy może jest jakiś aktualny konkurs gdzie trzeba kupić wodę mineralną.
0 0

Gość: bamfarfe22

#6179267 Napisano: 02.04.2016 15:22:14
@banka-manka napisał(a):

defed napisał(a):

defed napisał(a):

monia676 napisał(a):

A mnie po raz kolejny zastanawia w ogóle fakt dodawania  do konkursu (nie dzieciowego) zdjęć dzieci. Przecież aktualnie, ponad połowa zdjęć w tym konkursie to dzieci!

Dlaczego uważasz że konkurs nie dzieciowy? Co jak co ale najwięcej psot wyprawiają dzieci, nie koniecznie pół zartem bardziej serio emotka  poza tym lody sa dla wszystkich, chyba nawet głównie uwielbiane przez dzieci, więc moim zdaniem dzieci są do przyjęcia, sama zdjęcie swoich psotników wrzuciłam emotka   ale fakt że dziewczynka powieszona na stodole, wygląda jak scena z horroru i takie zdjęcia mi się nie podobają emotka  
0 0

freyja88

#6179269 Napisano: 02.04.2016 15:30:40

banka-manka

#6179270 Napisano: 02.04.2016 15:33:21
bamfarfe22 napisał(a):

Dlaczego uważasz że konkurs nie dzieciowy? Co jak co ale najwięcej psot wyprawiają dzieci, nie koniecznie pół zartem bardziej serio emotka  poza tym lody sa dla wszystkich, chyba nawet głównie uwielbiane przez dzieci, więc moim zdaniem dzieci są do przyjęcia, sama zdjęcie swoich psotników wrzuciłam emotka   ale fakt że dziewczynka powieszona na stodole, wygląda jak scena z horroru i takie zdjęcia mi się nie podobają emotka  

No to skoro dzieci psocą, to niech te swoje psoty wrzucą później do konkursu, a nie rodzice za nich emotka  Zadaniem konkursowym jest chyba pokazanie jak Ty psocisz, a nie Twoje dzieci, czy ktokolwiek inny. Ewentualnie jak Ty robisz psoty dzieciom - czytaj: wieszasz je na stodole, to wrzuć. 
0 0

kreatia

#6179272 Napisano: 02.04.2016 15:49:14
Dziecko na stodole byłoby super, gdyby wisiała mama, a dziecko miało "upsiiii"  minę emotka  
0 0

elewandowska25

#6179274 Napisano: 02.04.2016 16:05:05
Czy w loterii Desperados powtarzają się kody z kapsli, bo ja wpisałam kod 2  razy i pisze, że nie prawidłowy lub użyty a wpisałam dobrze.
0 0

#6179277 Napisano: 02.04.2016 16:15:31
elewandowska25 napisał(a):

Czy w loterii Desperados powtarzają się kody z kapsli, bo ja wpisałam kod 2  razy i pisze, że nie prawidłowy lub użyty a wpisałam dobrze.

Nie powatarzaja sie. Zerknij na kod i wpisz jeszcze raz, byc moze H to A itp.
Sprawdz tez na swoim koncie czy juz jest on na liscie.
0 0

mdepfs

#6179278 Napisano: 02.04.2016 16:18:24
banka-manka święte słowa. Pokaż jak TY psocisz, a nie twoje dziecko... ja wiedziałam, że to taki obrót przejmie emotka

tak czy siak wzięłam udział w Koralu i teraz moje pytanie:
a) czy jak zgłaszaliście zdjęcie to w tym okienku obok formularza pojawiło Wam się zdjęcie czy cały czas widniał plusik na niebieskim tle, ale było napisane xzy.jpg ?
b) jak długo czeka się na akcept? W weekend pewnie nie zaakceptują? Boję się czy, aby na pewno było ok i przeszło moje zgłoszenie, a nie że w poniedziałek się okaże, że go nie ma. 
c) przychodzi na maila jakaś zwrotka?
0 0

Gość: cleo1985

#6179279 Napisano: 02.04.2016 16:18:34
W regulaminie Lorda Soberby jest zapis:
"hashtagi  #WitajSlonce oraz #Somersby, wprzypadku publikacji w serwisie Facebook również otagowanie marki @LordSomersby."
Czy to znaczy, że zdjęcia z samymi hashtagami zamieszczone gdziekolwiek na fb nie będą brane pod uwagę? Jeśli tak to nie ma 1000 zdjęć od 31 marca od 19tej. Nie wiem czy z 20 by się znalazło, więc dodajcie śmiało. Ja bynajmniej tak ten regulamin rozumiem. Patrzyłam na jedno ze zwycięzkich zdjęć dodanych pod postem na tablicy Lorda i nie dostało nagrody a po ponownym dodaniu i otagowaniu już wygrało. Więc wydaje mi się, że znaczna większość zdjęć ma jeden mały brak...
0 0

banka-manka

#6179281 Napisano: 02.04.2016 16:27:46
http://poranakora...961d4a1261d70688.jpg
Dobra, a czy te zdjęcie nie było zgłaszane do poprzednich (letnich) konkursów Korala?
0 0

banka-manka

#6179283 Napisano: 02.04.2016 16:31:16
mdepfs napisał(a):

banka-manka święte słowa. Pokaż jak TY psocisz, a nie twoje dziecko... ja wiedziałam, że to taki obrót przejmie :/

tak czy siak wzięłam udział w Koralu i teraz moje pytanie:
a) czy jak zgłaszaliście zdjęcie to w tym okienku obok formularza pojawiło Wam się zdjęcie czy cały czas widniał plusik na niebieskim tle, ale było napisane xzy.jpg ?
b) jak długo czeka się na akcept? W weekend pewnie nie zaakceptują? Boję się czy, aby na pewno było ok i przeszło moje zgłoszenie, a nie że w poniedziałek się okaże, że go nie ma. 
c) przychodzi na maila jakaś zwrotka?

emotka
W regulaminie mogą brać udział dzieci od 13 roku życia, za zgodą rodziców. Nie widzę więc przeszkód, by dzieci powyżej 13 lat samy brały udział w konkursie, młodsze - nie. 
Nie odpowiem na pytania, bo jeszcze nie wrzucałam foty. Ale z chęcią dowiem się co i jak. 
Z problemów jakie masz, stawiam, że chyba najbezpieczniej jest wrzucić fotkę na Insta - tam widzisz, że dodałeś i za jakiś czas pojawi się w aplikacji, a tu właściwie nie wiadomo czy się zapisało, czy nie. 
0 0