Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

masza

#6281682 Napisano: 08.11.2016 20:24:12
ilona162 napisał(a):

mariolakal napisał(a):

ilona162 napisał(a):

Czy ktoś miał sytuację, że na jednym opakowaniu actimela znajdował się jeden kod zamiast czterech? wg regulaminu powinno być tyle kodów na opakowaniu, ile butelek.. jeśli dobrze zrozumiałam, a chyba tak

emotka  Kupiłam ośmiopak i na opakowaniu zbiorczym mam jeden kod... Przyznam się, że nie czytałam regulaminu...  emotka

ja mam wielopak 12 sztuk i dwa kody

na 4 paku -1 kod
0 0

ewunia

#6281685 Napisano: 08.11.2016 20:25:53
infatne napisał(a):

Co to za konkurs orange ktorym sie  wszyscy chwala w wygranych bo nie wylapalam ????

https://www.e-kon...acje-z-orange-3.html
0 0

trampek,

#6281693 Napisano: 08.11.2016 20:37:51
czy mogłabym kogoś prosić o przesłanie mi @ od kamisa z młynkami, dzwonili do mojej mamy ale nie wiem czy dobrze podała @ bo nie mam wiadomosci, a chciałam odesłać dane. emotka
jak coś proszę pw napiszę @
0 0

trojan

#6281705 Napisano: 08.11.2016 21:02:38
trampek, napisał(a):

czy mogłabym kogoś prosić o przesłanie mi @ od kamisa z młynkami, dzwonili do mojej mamy ale nie wiem czy dobrze podała @ bo nie mam wiadomosci, a chciałam odesłać dane. emotka

Przy zgłoszeniu także się podawało maila, więc nie ma szans aby dwa razy podać zły mail. Więc pewnie jeszcze nie słali maila.
0 0

trampek,

#6281709 Napisano: 08.11.2016 21:05:04
trojan napisał(a):

trampek, napisał(a):

Przy zgłoszeniu także się podawało maila, więc nie ma szans aby dwa razy podać zły mail. Więc pewnie jeszcze nie słali maila.

ale chyba wszyscy już mają @ a ja nie mam emotka napisałam im wiadomosć ale mi nie odp
0 0

Gość:

#6281712 Napisano: 08.11.2016 21:06:48
Jak orżnąć Lidla? „Sprytnie i tanio”! Inicjatorzy akcji nie docenili pomysłowości klientów i musieli wycofać się z promocjiPomysł był zacny. Klient mógł zwrócić zakupiony towar, jeśli uzna, że z jakichś powodów mu nie odpowiada. Tyle że nikt w sieciach Lidl nie przewidział, że klienci wykorzystają regulamin i zaczną szturmować sklepy i zwracać… puste opakowania. Sieć właśnie poinformowała o zakończeniu akcji z powodu "wykorzystywania promocji wbrew jej celom", ale mówi się, że metki "polskich cwaniaczków" trudno będzie się już pozbyć.
ŻRÓDŁO: polki.pl
0 0

Gość: giuliettaX

#6281743 Napisano: 08.11.2016 22:15:04
harnas napisał(a):

poprostuanette napisał(a):

harnas napisał(a):

Tak a propo jeszcze zwrotów kasy za zakupy w Lidlu - zakupy Pani za przeszło 450zł zwrotów emotka

dla mnie farsa. Moja noga w Lidlu na razie nie postanie... To smierdzi smieciami.... pudełka po kurczakach inne mięsa...:(

Dokładnie - zobaczcie co się dzieje na fb Lidla jak ludzie piszą jaki to smród jest w sklepach jak opakowania po mięsach leżały caly dzień w cieple, a później lądują na taśmie sklepowej gdzie ja miałem później kłaść bułki. 
Pytanie tylko, gdzie zaczyna się bieda, a gdzie cebulactwo. Bo i jego i drugie w tym przypadku występuję.

A tak ciekawostka z ich profilu - w kilku sklepach kloszardzi się dowiedzieli o akcji i chodzą do Lidla po kilka razy dziennie po rzeczy i zwroty za nie, podobno nie jest za ciekawie emotka

mieszkam blisko Lidla, zakupy robię tam jakieś 3-5 razy w roku, nie korzystam z takich akcji, ale dziwi mnie, a bardziej przeraża ten cały flejm w necie jacy to są Polacy? a czy jakikolwiek klient teraz tak "obrażany" zrobił cokolwiek wbrew regulaminowi?, który jak wiemy jest dla nas najważniejszy emotka   spójrzmy obiektywnie, nie mam czasu szukać, ale kto w dzisiejszych czasach zorganizował taką akację? emotka  i dlaczego nagle ją zamyka?... a może jakieś konsekwencje? oj w stanach to by zapłacił jeszcze odszkodowanie za zamknięcie akcji, a tym bardziej za wszystkie "epitety" w necie... dlaczego teraz nie mogę skorzystać z akcji 28 listopada? przeczytałam kilka artykułów w necie, wszędzie winni klienci... (w żaden sposób nie łamiący regulaminu), o organizatorach cisza...... 
0 0

synk

#6281750 Napisano: 08.11.2016 22:33:26
giulietta napisał(a):

harnas napisał(a):

harnas napisał(a):

Dokładnie - zobaczcie co się dzieje na fb Lidla jak ludzie piszą jaki to smród jest w sklepach jak opakowania po mięsach leżały caly dzień w cieple, a później lądują na taśmie sklepowej gdzie ja miałem później kłaść bułki. 
Pytanie tylko, gdzie zaczyna się bieda, a gdzie cebulactwo. Bo i jego i drugie w tym przypadku występuję.

A tak ciekawostka z ich profilu - w kilku sklepach kloszardzi się dowiedzieli o akcji i chodzą do Lidla po kilka razy dziennie po rzeczy i zwroty za nie, podobno nie jest za ciekawie emotka

mieszkam blisko Lidla, zakupy robię tam jakieś 3-5 razy w roku, nie korzystam z takich akcji, ale dziwi mnie, a bardziej przeraża ten cały flejm w necie jacy to są Polacy? a czy jakikolwiek klient teraz tak "obrażany" zrobił cokolwiek wbrew regulaminowi?, który jak wiemy jest dla nas najważniejszy emotka   spójrzmy obiektywnie, nie mam czasu szukać, ale kto w dzisiejszych czasach zorganizował taką akację? emotka  i dlaczego nagle ją zamyka?... a może jakieś konsekwencje? oj w stanach to by zapłacił jeszcze odszkodowanie za zamknięcie akcji, a tym bardziej za wszystkie "epitety" w necie... dlaczego teraz nie mogę skorzystać z akcji 28 listopada? przeczytałam kilka artykułów w necie, wszędzie winni klienci... (w żaden sposób nie łamiący regulaminu), o organizatorach cisza...... 

hmmm  Czy q**a jest możliwe aby kupić towaru za 450, zeżreć i powiedzieć że wszystko było do d**y?
Dla mnie to złodziejstwo.
Okradanie w bezczelny sposób.
Jeszcze mi sie nie zdarzyło abym kupił więcej jak za 300-400 (dla mnie to tygodniowe zakupy dla rodziny) i żebym to w tygodniu zjadł...a moi synowie potrafią zjeść.

Gość: mattadore

#6281754 Napisano: 08.11.2016 22:44:50
Wygrał ktos coś w konkursach CCC (buty), odebrałem wybrany model butów z konkursu wraz z paragonem, a z tyłu na paragonie pisemna adnotacja, że buty nie podlegają reklamacji, bo są z konkursu ????? emotka   emotka  Kasjerka oczywiście, że to polecenie odgórne.. Nie chce mi się dymu kręcić, bo buty i tak z tego sklepu są jednosezonowe i ulegają samoistnej degradacji, i nie byłoby sensu co chwile z reklamacjami biegać, ale co to za pomysł, że buty nie mają gwarancji emotka
0 0

#6281756 Napisano: 08.11.2016 22:47:22
synk napisał(a):

giulietta napisał(a):

harnas napisał(a):

harnas napisał(a):

hmmm chciałbym napisać "giulietta , pier***isz głupoty" ale muszę się ugryźć w język- Czy q**a jest możliwe aby kupić towaru za 450, zeżreć i powiedzieć że wszystko było do d**y?
Dla mnie to złodziejstwo.
Okradanie w bezczelny sposób.
Jeszcze mi sie nie zdarzyło abym kupił więcej jak za 300-400 (dla mnie to tygodniowe zakupy dla rodziny) i żebym to w tygodniu zjadł...a moi synowie potrafią zjeść.

ja takiego zachowania klientów absolutnie nie popieram emotka  czytałam w necie, że niektórzy wydawali i po 1000, a potem jedli na parkingu lub wrzucali do bagażnika..., myślisz, ze jakikolwiek sąd uznałby to za złodziejstwo czy okradanie? NIE, bo regulamin zezwala.... mi chodzi o to dlaczego Organizator nie ponosi konsekwencji tylko "niewinny" klient, dlaczego nagle Organizator zamyka akację.... w dodatku chodzi o marki własne, jest też takie powiedzenie, nie mogę teraz znaleźć autora "że ten, kto jeździ mercedesem (marka przypadkowa) nie zna prawdziwego życia ludzi... dodam, że mam obsesję na puncie higieny, jestem mega wrażliwa i widząc ociekające opakowanie po kurczaku na taśmie na milion % bym zwymiotowała jak ostatnio w C4..... poważnie.... więc kto na TAKIE COŚ w dzisiejszych czasach wpadł?     
0 0

synk

#6281757 Napisano: 08.11.2016 22:51:58
giulietta napisał(a):

ja takiego zachowania klientów absolutnie nie popieram  emotka  czytałam w necie, że niektórzy wydawali i po 1000, a potem jedli na parkingu lub wrzucali do bagażnika..., myślisz, ze jakikolwiek sąd uznałby to za złodziejstwo czy okradanie? NIE, bo regulamin zezwala.... mi chodzi o to dlaczego Organizator nie ponosi konsekwencji tylko "niewinny" klient, dlaczego nagle Organizator zamyka akację.... w dodatku chodzi o marki własne, jest też takie powiedzenie, nie mogę teraz znaleźć autora "że ten, kto jeździ mercedesem (marka przypadkowa) nie zna prawdziwego życia ludzi... dodam, że mam obsesję na puncie higieny, jestem mega wrażliwa i widząc ociekające opakowanie po kurczaku na taśmie na milion % bym zwymiotowała jak ostatnio w C4..... poważnie.... więc kto na TAKIE COŚ w dzisiejszych czasach wpadł?     

idea była świetna, ale społeczeństwo jeszcze żyje jedną nogą w komunie, gdzie każdy musiął kombinować żeby żyć.
1 ace 0

luko922

#6281759 Napisano: 08.11.2016 22:56:01
Lidl już zrezygnował z akcji emotka

0 0

ilona162

#6281762 Napisano: 08.11.2016 23:02:11
masza napisał(a):

ilona162 napisał(a):

mariolakal napisał(a):

ilona162 napisał(a):

Czy ktoś miał sytuację, że na jednym opakowaniu actimela znajdował się jeden kod zamiast czterech? wg regulaminu powinno być tyle kodów na opakowaniu, ile butelek.. jeśli dobrze zrozumiałam, a chyba tak

emotka  Kupiłam ośmiopak i na opakowaniu zbiorczym mam jeden kod... Przyznam się, że nie czytałam regulaminu...  emotka

ja mam wielopak 12 sztuk i dwa kody

na 4 paku -1 kod

tez mialam na wielopaku gdzie jest 12 sztuk dwa kody. a do tego nie moge założyć tam konta, bo nie przyslali mi linka aktywujacego emotka
0 0

jaromon

#6281766 Napisano: 08.11.2016 23:06:11
mattadore napisał(a):

Wygrał ktos coś w konkursach CCC (buty), odebrałem wybrany model butów z konkursu wraz z paragonem, a z tyłu na paragonie pisemna adnotacja, że buty nie podlegają reklamacji, bo są z konkursu ????? emotka   emotka  Kasjerka oczywiście, że to polecenie odgórne.. Nie chce mi się dymu kręcić, bo buty i tak z tego sklepu są jednosezonowe i ulegają samoistnej degradacji, i nie byłoby sensu co chwile z reklamacjami biegać, ale co to za pomysł, że buty nie mają gwarancji  emotka

Wygrałem. I nie ma adnotacji, że nie podlegają gwarancji, tylko że nie można ich zwrócić. Gdybyś się rozmyślił/a, można do kilku dni buty oddać. Tych nie można. Ale jeśli ulegną zniszczeniu - normalna procedura reklamacyjna. Skąd osąd, że buty z tego sklepu są jednosezonowe? Mówimy o Lasockim? U mnie dają radę kolejny sezon...
0 0

#6281769 Napisano: 08.11.2016 23:06:40
synk napisał(a):

giulietta napisał(a):

ja takiego zachowania klientów absolutnie nie popieram  emotka  czytałam w necie, że niektórzy wydawali i po 1000, a potem jedli na parkingu lub wrzucali do bagażnika..., myślisz, ze jakikolwiek sąd uznałby to za złodziejstwo czy okradanie? NIE, bo regulamin zezwala.... mi chodzi o to dlaczego Organizator nie ponosi konsekwencji tylko "niewinny" klient, dlaczego nagle Organizator zamyka akację.... w dodatku chodzi o marki własne, jest też takie powiedzenie, nie mogę teraz znaleźć autora "że ten, kto jeździ mercedesem (marka przypadkowa) nie zna prawdziwego życia ludzi... dodam, że mam obsesję na puncie higieny, jestem mega wrażliwa i widząc ociekające opakowanie po kurczaku na taśmie na milion % bym zwymiotowała jak ostatnio w C4..... poważnie.... więc kto na TAKIE COŚ w dzisiejszych czasach wpadł?     

idea była świetna, ale społeczeństwo jeszcze żyje jedną nogą w komunie, gdzie każdy musiął kombinować żeby żyć.

nie wiem ile masz lat, ale napisz tu publicznie jak to jest nie mieć nic do jedzenia, dosłownie, nic..... wiesz punkt widzenia zależy od punktu siedzenia emotka  masz już dobry staż na forum, więc powinieneś wiedzieć do czego niektórzy są zdolni.... w tym lubiący Twój post.... a więc, czy chyba, nawet z minimalną wiedzą o marketingu i obecnym stanie gospodarczym zorganizowałbyś taką akcję? bo ja nigdy... (ok, okroiłabym reg.) a wracając do komuny to... tam nikt nie kombinował żeby żyć emotka  a i ludzie byli "normalni" emotka  http://demotywato...2444/7-cudow-PRL-u 
0 0

jaromon

#6281776 Napisano: 08.11.2016 23:28:51
giulietta napisał(a):

synk napisał(a):

giulietta napisał(a):

nie wiem ile masz lat, ale napisz tu publicznie jak to jest nie mieć nic do jedzenia, dosłownie, nic..... wiesz punkt widzenia zależy od punktu siedzenia  emotka  masz już dobry staż na forum, więc powinieneś wiedzieć do czego niektórzy są zdolni.... w tym lubiący Twój post.... a więc, czy chyba, nawet z minimalną wiedzą o marketingu i obecnym stanie gospodarczym zorganizowałbyś taką akcję? bo ja nigdy... (ok, okroiłabym reg.) a wracając do komuny to... tam nikt nie kombinował żeby żyć emotka  a i ludzie byli "normalni" emotka  http://demotywato...2444/7-cudow-PRL-u 

Tylko widzisz, problem polega na tym, że Ci co naprawdę nie mają nic do jedzenia nie pójdą na taki myk, żeby kupić za 500 zeta zjeść i oddać puste opakowania, bo mają swój honor. W zasadzie wszyscy, o których dzisiaj piszą, to cwaniaki z samochodami, do których ładowali towar w ilościach hurtowych. Toż to taka polska mentalność. Wiem co piszę, pracuję w szkole i zawsze jak miałem problem z wyegzekwowaniem jakiejś składki to raczej od rodziców zamożnych, niż tych biednych. Ci bez pracy zawsze stali pierwsi w rzędzie i jakoś te parę złotych na komitet rodzicielski mieli. Gorzej z tymi nowobogackimi... I hasło: na komitet? Przecież nie jest obowiązkowy... To, że dzieciak cały rok np. na darmowe zajęcia na pływalnię ze szkoły dojeżdżał, nie było argumentem dla tych rodziców. Wracając do meritum. Dla mnie szczyt chamstwa ze strony tych ludzi, za takie postępowanie. Rozumiem, można oddać odpakowany produkt z resztą żywności. Ale jak słyszę, że gość kupił 10 paczek parówek i chciał oddać 10 pustych paczek? No litości... Po sześćdziesiątej spożytej sztuce stwierdził, że jednak mu nie smakują? Pozdrowienia dla normalnych i dobrej nocy... Dla tych co się dziś ożarli za darmochę - obyście nie zasnęli emotka
3 joan, synk, ace 0

#6281781 Napisano: 08.11.2016 23:40:57
jaromon napisał(a):

giulietta napisał(a):

synk napisał(a):

giulietta napisał(a):

nie wiem ile masz lat, ale napisz tu publicznie jak to jest nie mieć nic do jedzenia, dosłownie, nic..... wiesz punkt widzenia zależy od punktu siedzenia  emotka  masz już dobry staż na forum, więc powinieneś wiedzieć do czego niektórzy są zdolni.... w tym lubiący Twój post.... a więc, czy chyba, nawet z minimalną wiedzą o marketingu i obecnym stanie gospodarczym zorganizowałbyś taką akcję? bo ja nigdy... (ok, okroiłabym reg.) a wracając do komuny to... tam nikt nie kombinował żeby żyć emotka  a i ludzie byli "normalni" emotka  http://demotywato...2444/7-cudow-PRL-u 

Tylko widzisz, problem polega na tym, że Ci co naprawdę nie mają nic do jedzenia nie pójdą na taki myk, żeby kupić za 500 zeta zjeść i oddać puste opakowania, bo mają swój honor. W zasadzie wszyscy, o których dzisiaj piszą, to cwaniaki z samochodami, do których ładowali towar w ilościach hurtowych. Toż to taka polska mentalność. Wiem co piszę, pracuję w szkole i zawsze jak miałem problem z wyegzekwowaniem jakiejś składki to raczej od rodziców zamożnych, niż tych biednych. Ci bez pracy zawsze stali pierwsi w rzędzie i jakoś te parę złotych na komitet rodzicielski mieli. Gorzej z tymi nowobogackimi... I hasło: na komitet? Przecież nie jest obowiązkowy... To, że dzieciak cały rok np. na darmowe zajęcia na pływalnię ze szkoły dojeżdżał, nie było argumentem dla tych rodziców. Wracając do meritum. Dla mnie szczyt chamstwa ze strony tych ludzi, za takie postępowanie. Rozumiem, można oddać odpakowany produkt z resztą żywności. Ale jak słyszę, że gość kupił 10 paczek parówek i chciał oddać 10 pustych paczek? No litości... Po sześćdziesiątej spożytej sztuce stwierdził, że jednak mu nie smakują? Pozdrowienia dla normalnych i dobrej nocy... Dla tych co się dziś ożarli za darmochę - obyście nie zasnęli emotka

dokładnie, masz rację, że właśnie biedny się do czegoś takiego nie posunie, tak samo można poczytać w necie kto przychodzi po takie paczki z fundacji na święta, nawet fotki są w necie.... albo z wydawaniem grosika w sklepie są nawet kawały, że to bogaty nie odda emotka  mi cały czas chodzi o Organizatorów, bo jak tłumaczyć tak nagłe zakończenie akcji, jak może w sobotę bym skoczyła po te kapsułki do prania  emotka  a wystarczyłoby, tak jak robią inne agencje ograniczenie kwotowe lub ilościowe na gospodarstwo i ok emotka  
2 darog, monisss 0

Gość: ewikewik

#6281785 Napisano: 08.11.2016 23:45:15
Czy ktoś ma jeszcze nadzieję na pralkę z Calgonu? Dzwonili po 16.00, po 17.00 skończyli, zgłoszenia z września... Ktoś mnie pocieszy, żebym mogła mieć nadzieję do jutra? emotka
0 0

synk

#6281815 Napisano: 09.11.2016 08:16:04
giulietta napisał(a):

jaromon napisał(a):

giulietta napisał(a):

synk napisał(a):

giulietta napisał(a):

dokładnie, masz rację, że właśnie biedny się do czegoś takiego nie posunie, tak samo można poczytać w necie kto przychodzi po takie paczki z fundacji na święta, nawet fotki są w necie.... albo z wydawaniem grosika w sklepie są nawet kawały, że to bogaty nie odda emotka  mi cały czas chodzi o Organizatorów, bo jak tłumaczyć tak nagłe zakończenie akcji, jak może w sobotę bym skoczyła po te kapsułki do prania  emotka  a wystarczyłoby, tak jak robią inne agencje ograniczenie kwotowe lub ilościowe na gospodarstwo i ok  emotka  

Firma popełniła błąd źle precyzując regulamin akcji w nowatorskiej akcji - to wszystko. Pewnie głowy polecą.
A co do komuny - byłem wtedy nastolatkiem a potem młodym pracownikiem, pamiętam co nieco odnośnie kombinowania. Taka anegdota (z życia wzięta, kolega przeżył): Kolega był elektrykiem w dużej państwowej firmie. Miał "dostęp" do wielu rzeczy. W jego parafii budowano kościół - więc on, "przedsiębiorczy" sporo rzeczy na budowę wyniósł. I potem skruszony poszedł do spowiedzi. Mówi księdzu "kradłem w pracy" . Ksiądz na to "to musisz wyrównać szkody i oddać". A on odpowiada księdzu:" ale te rzeczy są tu, w kościele zamontowane". Ksiądz na to: "A to na chwałę Bożą, to inna sprawa". Takie było życie wtedy. Pamiętam też akcję z darami (odzież). Przywieźli ciężarówkę odzieży do mnie na plebanię. Najbogatsza babka we wsi poszła sobie coś poszukać (no bo nie była jeszcze wystarczająco bogata). Położyła sobie na boku futro aby mieć jak mierzyć (zima była). I ktoś potrzebujący to futro jej wziął z myślą że z darów było.
Jarmon słusznie zauważył - biedny nie posunie się do takiej bezczelności, ja (już) biedny nie jestem (choć bogaty też nie) - ale ze wstydu bym się spalił jadąc do kasy z koszem pustych opakowań.
2 venix, ZetZ 0

monisss

#6281818 Napisano: 09.11.2016 08:21:47
ewikewik napisał(a):

Czy ktoś ma jeszcze nadzieję na pralkę z Calgonu? Dzwonili po 16.00, po 17.00 skończyli, zgłoszenia z września... Ktoś mnie pocieszy, żebym mogła mieć nadzieję do jutra? emotka

ja  emotka