Pomocy!!!!

dydys

#6001352 Napisano: 07.04.2015 11:13:17
Czy jest jakaś informatyczna sztuczka na odzyskanie kodu, który wpisało się w aplikacji konkursowej, która już nie jest dostępna? Właśnie zobaczyłam, że wygrałam w słuchawki konkursie Da Grasso, aby je otrzymać trzeba wpisać kod, użyty do zgłoszenia, a ja podczas porządków świątecznych wyrzuciłam kodzik  emotka  I w taki to durny sposób pożegnałam się z nagrodą. gdzieś w kompie musi być jakiś ślad po nim, ale ja jestem w tym temacie kompletną analfabetką  emotka
0 0

dolly

#6001405 Napisano: 07.04.2015 12:16:31
dydys napisał(a):

Czy jest jakaś informatyczna sztuczka na odzyskanie kodu, który wpisało się w aplikacji konkursowej, która już nie jest dostępna? Właśnie zobaczyłam, że wygrałam w słuchawki konkursie Da Grasso, aby je otrzymać trzeba wpisać kod, użyty do zgłoszenia, a ja podczas porządków świątecznych wyrzuciłam kodzik  emotka  I w taki to durny sposób pożegnałam się z nagrodą. gdzieś w kompie musi być jakiś ślad po nim, ale ja jestem w tym temacie kompletną analfabetką  emotka

Kod masz podany w mailu gratulacyjnym.
0 0

dydys

#6001414 Napisano: 07.04.2015 12:30:58
dolly napisał(a):

dydys napisał(a):

Kod masz podany w mailu gratulacyjnym.

Dziękuję bardzo, już dokopałam się do przeoczonego maila. Pięknie dziękuję za odpowiedzi. I za miłą i pomocną  atmosferę i forum emotka
0 0

edith

#6002322 Napisano: 09.04.2015 09:18:03
Szukam pomocy bo niewiem jak rozwiązac tę sprawęemotka Wygralam  w Gufiku bon 150 zl do Bartka wiem że dawno juz wszyscy dostali więc ciągle się upominalam o nagrodę,organizatorzy sprawdzali co z moją wygraną,obiecywali ze już wysyłają przepraszają za opoznienia aż tu 2 dni temu przeslali dokument z poczty ze przesylka zostala wyslana 16 marca i zostala doreczona do mnie o godz 18.44 emotka Ja przesylki niemam poszlam wczoraj na poczte z tym dokumentem a w komputerze pani sprawdza ze rzeczywiście przesylka zostala odebrana...ale przez kogo??Pytam kto podpisal polecony za mnie???A pani mowi ze listonosz czasem jak nie potrzeba potwierdzenia to wrzuca do skrzynki...no kurde myslalam ze mnie coś...więc dzwonie do listonosza ale on nie pamieta czy wogóle wrzucal i dostarczal list ..to inny listonosz bo przesylka byla na adres mamy...listonosz zaproponowal zebym napisala do adnecji i zeby oni reklamowali zaginiecie listu ale oni przeciez wyslali i będą mieli gdzieś mój list zrobili swoje i tyle...ide dzisiaj do kierowniczki poczty czy jest możliwośc aby sprawdzić gdzie jest ten list??Bon jest do końca kwietnia wiec mam niewiele czasu.... atak sie cieszylam z nagrody emotka
0 0

Gość: hittmanka

#6002364 Napisano: 09.04.2015 10:27:43
do agencji nie dzwoñ bo nie masz po co. Jeżeli nie zlożyłaś na poczcie pisemnej zgody na wrzucanie poleconych do skrzynki to złóż rekalmacje i zrób awanturę... nie mogą tak robić. Jeżeli podpisałaś taką zgodę to listonosz się wykpi , zawsze można taki list wyrzucić razem z reklamami.
0 0

ziolko

#6002366 Napisano: 09.04.2015 10:35:00
Edith - jesli to był polecony, to musi być podpis odbioru. Idź na pocztę (lub mama, jeśli list był na nią) i poproś o pokazanie formularza, na którym ludzie podpisują się odbierając list (obojętnie, czy od razu, czy awizo). Wtedy zobaczysz, czy podpis jest oryginalny.
Jeśli nie jest, to niech poczta sprawdzi, kto wtedy chodził w danym rejonie i trzeba ścignąć listonosza - po pierwsze za podrabianie podpisu, po drugie za kradzież listu wysłanego do kogoś innego

Mama ma zgodę na wrzucanie poleconych do skrzynki? bo jesli tak, to jesteś z góry skazana na porażkę. Jesli nie ma - walcz! 
0 0

edith

#6002385 Napisano: 09.04.2015 11:00:36
Dzisiaj ide na pocztę niewiem co zyskam...jestem cholernie zla na całą sytuację,zdaję sobie sprawę ,że poczta może umyć ręce a organizator nic nie zrobi...przecież wysłał nagrodęemotka  Ale na poczcie są chyba w stanie zobaczyć kto podpisał list albo czy zostal naprawdę wrzucony jako polecony do skrzynki??Wtedy listonosz odpowiada za nie dostarczoną przesyłkę??A  tak się cieszyłam z tej nagrody emotka
0 0

marzenier

#6002387 Napisano: 09.04.2015 11:02:16
edith napisał(a):

Dzisiaj ide na pocztę niewiem co zyskam...jestem cholernie zla na całą sytuację,zdaję sobie sprawę ,że poczta może umyć ręce a organizator nic nie zrobi...przecież wysłał nagrodęemotka  Ale na poczcie są chyba w stanie zobaczyć kto podpisał list albo czy zostal naprawdę wrzucony jako polecony do skrzynki??Wtedy listonosz odpowiada za nie dostarczoną przesyłkę??A  tak się cieszyłam z tej nagrody emotka

Powinni nawet Ci pokazać , kopie potwierdzenia odbioru ,abyś sama mogła na oczy ten podpis zobaczyć . 
0 0

#6002407 Napisano: 09.04.2015 11:26:20
Najważniejsze to zapytać mamy czy nie podpisała zgody na wrzucanie poleconych do skrzynki (kiedyś bardzo namolnie na to namawiali) . Jeżeli podpisała to klops i niech ją wycofa żeby się nie pojawiały takie problemy. Jak nie podpisała to nie odpuszczaj!

0 0

edith

#6002926 Napisano: 10.04.2015 10:35:14
Nie spodziewalam sie rozwiązania tak sprawy z zagubionym listem poleconym emotka Listonosz popełnił najprawdopodobniej błąd wrzucając list polecony do skrzynki innej osoby,tlumaczył to tym ze ma tak listy posegregowane numerami i żeby nie mieć problemów  w pracy dzisiaj przyjechał do domu i dał mi równowartość bonu 150 zl w gotówceemotka Bez sprawdzania i dzwonienia do organizatora konkursu uwierzył mi na słowo co jest w liście i dał gotówkę dziwne to wszystko ale dla mnie sprawa skończyła się dobrze a on będzie mila nauczkę aby nie wrzucać poleconych do skrzynek 
0 0

goldbutterfly

#6002941 Napisano: 10.04.2015 10:58:11
edith napisał(a):

Nie spodziewalam sie rozwiązania tak sprawy z zagubionym listem poleconym emotka Listonosz popełnił najprawdopodobniej błąd wrzucając list polecony do skrzynki innej osoby,tlumaczył to tym ze ma tak listy posegregowane numerami i żeby nie mieć problemów  w pracy dzisiaj przyjechał do domu i dał mi równowartość bonu 150 zl w gotówceemotka Bez sprawdzania i dzwonienia do organizatora konkursu uwierzył mi na słowo co jest w liście i dał gotówkę dziwne to wszystko ale dla mnie sprawa skończyła się dobrze a on będzie mila nauczkę aby nie wrzucać poleconych do skrzynek 

Dobrze, że sprawa tak się zakończyła, ale zachowanie listonosza nieco podejrzane :-/
0 0

Gość: kala405

#6002943 Napisano: 10.04.2015 11:00:29
goldbutterfly napisał(a):

edith napisał(a):

Dobrze, że sprawa tak się zakończyła, ale zachowanie listonosza nieco podejrzane :-/

Bardzo podejrzane nawet bym powiedziała
0 0

#6002944 Napisano: 10.04.2015 11:02:08
To dobrze się skończyło emotka Ale rzeczywiście to dziwne , pewnie się wystraszył a może coś kombinował... nie wiem czy tylko ja tak mam ale napewno gdybym znalazła w skrzynce cudzy list to bym go odniosła właścicielowi. Czy w dzisiejszych czasach to norma  to nie wiem . Ważne że kasiorkę odzyskałaś emotka
0 0

edith

#6002959 Napisano: 10.04.2015 11:09:03
Dla mnie i mamy też to dziwne,przepraszał i mówił że pierwszy raz mu się cos takiego zdarzyło,chciał to zrobic polubownie bo mają kontrolę na poczcie a mowi że jak bym złożyła reklamację to i tak by musiał zaplacić 30 krotnośc listu poleconego czyli około 150 zł a tak to woli zrobić w domu bo w pracy miałby problemy...dziwne to ale wszystko dla mnie dobrze sie skończyło emotka
0 0

asia670

#6002960 Napisano: 10.04.2015 11:09:12
mam pytanie do osób,które wysyłały zgłoszenie na loterię Playboya-czy miał ktoś problem z jego  wysłaniem ? bo ja od wczoraj próbuję i podczas wysyłki mam cały czas info o wysyłce żądania do loterii,przy czym trwa to kilka minut i połączenie zostaje przerwane.Aha-i czy jest jakieś info,że zgłoszenie zostało przyjęte? z góry dziękuję za odp.
0 0

kunlu

#6003947 Napisano: 12.04.2015 19:30:36
Napisałam to pytania w wątku o dyskusji o konkurach, ale może ponowię je jeszcze tutaj:)

Błagam, pomóżcie

na konkurs, gdzie w smsie podaje sie numer paragonu omylkowo wpisalam zly numer (tj. po porstu wpisalam nr z paragonu po wydruku z karty, nie wiem, jak to zrobilam, nie mam pojecia) akurat tamto zgloszenie wydaje mi sie swietne, i boje sie, ze moge nim wygrac emotka (

co powinnam/co mogę zrobić? czy wyslac jeszcze jednego sms z prosba, zeby tamtego nei brali pod uwage i wyslac kolejne to samo zgloszenie z dobrym numerem paragonu? czy jakos inaczej? czy w ogole nic sie nie da zrobic ?
(zgloszenie wyslalam wczoraj a doepiro dzisiaj zorientowalalm sie, ze poslalam nie ten numer emotka

Proszę o rady i sugestie
0 0

ziolko

#6003991 Napisano: 12.04.2015 21:32:40
edith napisał(a):

Dla mnie i mamy też to dziwne,przepraszał i mówił że pierwszy raz mu się cos takiego zdarzyło,chciał to zrobic polubownie bo mają kontrolę na poczcie a mowi że jak bym złożyła reklamację to i tak by musiał zaplacić 30 krotnośc listu poleconego czyli około 150 zł a tak to woli zrobić w domu bo w pracy miałby problemy...dziwne to ale wszystko dla mnie dobrze sie skończyło emotka

hmm... jak dla mnie tez dziwne... ciekawe, dlaczego tak zrobił.
Myślę, że już nie raz i nie dwa zdarzały mu się pomyłki, typu wrzucenie listu poleconego nie tam, gdzie trzeba, albo ktoś składał na niego skargę. I teraz listonosz jest na cenzurowanym i możliwe, że kolejna skarga, czy reklamacja z jego powodu spowoduje, że straci pracę. A mówienie, że "pierwszy raz" się zdarzyło może być braniem na litość (coraz mniej wierzę ludziom... za dużo oszustw).

Kilka lat temu miałam podobny przypadek z kurierem, czyli zagubił przesyłkę do mnie. Tylko, że ja już powiadomiłam nadawcę, że przesyłki nie ma, a była wysłana... kurier na drugi dzień przyjechał do mnie i dał mi kasę za nagrodę, żebym tylko nie składała reklamacji i odkręciła tamtą, bo zdarzyły mu się już 2 wpadki i za trzecim razem albo skasują go z pensji albo wyrzucą z pracy. Poszłam mu na rękę i później ciężko mi było odkręcić sprawę i na koniec czułam się jak oszustka emotka  bo nadawca zainteresował się, dlaczego chcę anulować informację o niedostarczonej przesyłce, skoro nadal jej nie mam, a on właśnie złożył reklamację w firmie kurierskiej. Chciałam człowiekowi pomóc, żeby pracy nie stracił, a wyszło na to, że mnie każdy podejrzewał, że chcę wyłudzić nagrodę emotka  więc doszłam do wniosku, że jak ktoś chce ratować tyłek moim kosztem to ja się wypisuję, bo później mam tylko nieprzyjemności. 

U mnie, jak list trafi nie do tej skrzynki co powinien, albo co gorsze nie do tego bloku, to listy leżą na skrzynkach albo wiszą na tablicy ogłoszeń. A jak widzę, że list wisi kolejny dzień to sama idę do właściwego bloku i wrzucam do skrzynki albo wieszam na tablicy. W końcu ktoś może czekać na ten list a tu ani listu, ani awizo. 
0 0

wioleczka83

#6004513 Napisano: 13.04.2015 17:30:00
czy ktos z was wygrał z delmy nagrodę dzienną?? proszę o informacje czy na paragonie musi być słowo Delma extra czy tylko wystarczy delma???
0 0

mixik

#6005699 Napisano: 16.04.2015 12:41:51
jakiś czas temu widziałem reportaż, że w tym roku aby wypełnić pit-37 przez internet wystarczy wpisać jakąś jedną kwotę i podać swoje dane a reszta sama się wypełnia... ma ktoś linka do tego? szukam szukam i kompletnie nie mogę znaleźć
0 0

slonko365

#6005718 Napisano: 16.04.2015 13:21:45
mixik napisał(a):

jakiś czas temu widziałem reportaż, że w tym roku aby wypełnić pit-37 przez internet wystarczy wpisać jakąś jedną kwotę i podać swoje dane a reszta sama się wypełnia... ma ktoś linka do tego? szukam szukam i kompletnie nie mogę znaleźć

jeśli chodzi o to samo, to najpierw sobie trzeba zainstalować na komputerze aplikację e-deklaracje, samo wypełnianie jest bardzo proste, wpisuje się tylko swoje dane + dane z pita 11 takie jak przychód itp., wysokość pobranych składek, a reszta sama się oblicza.
Tutaj szczegóły:
http://www.finanse.mf.gov.pl/pp/e-deklaracje/do-pobrania/-/asset_publisher/rG2P/content/aplikacja-e-deklaracje-desktop-umozliwiajaca-osobom-fizycznym-zlozenie-formularzy-elektronicznych-bez-podpisu-kwalifikowanego?redirect=http%3A%2F%2Fwww.finanse.mf.gov.pl%2Fpp%2Fe-deklaracje%2Fdo-pobrania%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_rG2P%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn-2%26p_p_col_count%3D1#p_p_id_101_INSTANCE_rG2P_

o jacie, dłuższego linku w życiu nie widziałam emotka
0 0