Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika atanerka

atanerka

#6587990 Napisano: 08.04.2019 12:33:14 w SZUKAM....
taktoja napisał(a):

Cześć, czy ktoś mógłby podpowiedzieć jak odebrać nagrodę gwarantowaną z Gelwe biedronka? idę z paragonem do kiosku czy gdzieś zgłaszam?

Nagrody gwarantowane będą wydawane od 01.04.2019 r do 31.05.2019 r lub do wyczerpania zapasów. Aby odebrać nagrodę należy wraz z paragonem zgłosić się do wybrany salonów prasowych Relay lub Inmedio. Jednorazowo w salonach prasowych można odebrać nie więcej niż 5 nagród gwarantowanych. Wyświetl w wątku >>
1 taktoja 0

atanerka

#6587603 Napisano: 06.04.2019 10:44:18 w Czy informują/ informowali?
domika napisał(a):

alicie2570 napisał(a):

madlette napisał(a):

Barilla z ubiegłego tygodnia?

tez czekam emotka nie bylo ....

Była Barilla wczoraj ?

Jedna osoba pochwalił się masterboxem Wyświetl w wątku >>
0 0

atanerka

#6586819 Napisano: 03.04.2019 18:24:34 w Wkurza mnie...
tereniagno napisał(a):

bruce napisał(a):

Myślę, że nie wspomina się tu (i - ogólnie - w kraju, ilekroć dochodzi do "zaognienia" sytuacji i strajków nauczycieli) o dość ważnym aspekcie pracy nauczyciela - że tak go ujmę - PSYCHOLOGICZNYM. Pracowałam w tym zawodzie ponad 20 lat. Świadomie wybrałam go, naprawdę bardzo chcąc pracować jako nauczyciel i doskonale zdając sobie sprawę, że zarobki są fatalne. I, chociaż jako dziecko bardzo przeżywałam szkołę, nie miałam nigdy świadomości, jak potwornie "rozchwiana" jest psychika współczesnej młodzieży czy dzieci. Sprawdziany, żmudne przygotowywanie ciągle nowych lekcji (moje: historia i wos naprawdę zmieniają się kolosalnie!), wywiadówki, dyżury na wielogodzinnych dyskotekach bądź studniówkach czy konferencje do późnego wieczora, próbne matury, zwykłe matury, sprawdzanie ich potem w weekendy od rana do wieczora w ośrodku zamkniętym (wiem, to inna praca, ale dyrekcja bez takiego sprawdzania z reguły grozi zwolnieniem!), wakacyjne komisje rekrutacyjne, opieka nad praktykantami, obowiązkowe bezpłatne godziny, ocenianie, pretensje wychowawców, innych nauczycieli i dyrekcji, pretensje rodziców czy uczniów - to wszystko jest do przejścia, choć - nie powiem - nie należy do łatwych. Dla mnie prawdziwym problemem były... problemy osobiste uczniów. Im ich więcej się nawarstwiało, tym bardziej nauczyciel stawał się... zastępcą rodzica. "Na bok idą" klasówki czy promocje do następnej klasy, kiedy w grę wchodzą ... ciąże nieletnich, narkotyki, dopalacze, używki, alkohol spożywany litrami!, przemoc w rodzinie, w końcu - samobójstwa z powodów rodzinnych/osobistych... Być nauczycielem to znaczy także mieć naprawdę stalowe nerwy i całodobową pracę. I, żeby być uczciwą sama wobec siebie - nigdy nie poparłam strajku przeprowadzanego kosztem uczniów (choć były takie propozycje wielokrotnie i choć inne zawody tak robiły kosztem swoich podopiecznych), bo nie po to ten zawód wybierałam. emotka

Dodam tu jeszcze, że mówi się, że nauczyciele mają 2 m-ce wakacji, ale w sumie 2 tygodnie w lipcu i ostatni tydzień sierpnia, niestety też chodzi do pracy-tak jak napisałaś -konferencje, matury- poprawki, rekrutacja i dużo z tego co napisałaś należy do jej obowiązków.
Wkurza mnie, ze nie mogę dostać się do dobrego ortopedy, ponieważ terminy wizyt mają już do połowy października zajęte, a ja mam ze szpitala skierowanie do kontroli, na pierwszą połowę maja emotka

A jak to wygląda realnie, (tzn chodzi mi o te 2 tyg w lipcu i ostatni tydzień sierpnia, tj lacznie 3 tyg. ) ile godzin pracy dziennie, co się w tym czasie robi? Wyświetl w wątku >>
0 0

atanerka

#6586614 Napisano: 03.04.2019 12:29:01 w Wkurza mnie...
zaczytana-pola napisał(a):

Praca nauczyciela to nie tylko praca wykonywana w szkole- max 5 h. To przygotowanie się do zajęć, sprawdzanie testów, sprawdzianów, prac domowych. To też wywiadówki, rady pedagogiczne, uroczystości, wydarzenia, konkursy, wycieczki. To nie tylko "użeranie się" z dziećmi, ale tez z rodzicami. I właśnie te niskie pensje są po części powodem braku szacunku dla zawodu nauczyciela, bo wielu powie, że za takie marne pieniądze nikt normalny nie będzie pracował z dziećmi... 

Czy tylko nauczyciel zabiera pracę do domu? Myślę, że nie. Wielu pracowników innych branż zabiera pracę do domu, bądź siedzą po godzinach w pracy.
"przygotowywanie się do zajęć" - i w tym przypadku są zawody, prace do których należy się uprzednio przygotować, lub też przygotowywać czy doszkalać na bieżąco by nie wyjść z obiegu.
"wywiadówki, rady pedagogiczne" - zebrania z kierownikami/kolegia/ to chyba standard w większości prac?
"wycieczki" - chyba zazwyczaj odbywają się w godzinach pracy? Wyświetl w wątku >>
1 silvia8 0

atanerka

#6586246 Napisano: 02.04.2019 14:32:27 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
pipi99 napisał(a):

Pytanie do osób, które wysyłały kupony z Faktu...co to jest kartka pocztowa? Kupon naklejaliście na koperte czy na widokówkę? U mnie na poczcie pani nie wie o co chodzi...

kartka pocztowa, na poczcie koszt 10 gr.
myślę, że nie jest istotne na czym się wyśle (kartka pocztowa/widokówka), w końcu liczy się kupon wycięty z Faktu. Wyświetl w wątku >>
0 0

atanerka

#6585959 Napisano: 01.04.2019 18:56:40 w Lay's
Do wygrania piłki(100), paczki chipsów Lays (100) oraz bilety na UEFA (10)... Wyświetl w wątku >>
0 0

atanerka

#6585174 Napisano: 29.03.2019 17:40:52 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
joan napisał(a):

asantesana napisał(a):

Jakie 300000 emotka  To jest domek bez działki, pozwoleń, wszystkich instalacji, uwaga: fundamentów! Do tego liczą sobie 2 tys. za dowóz materiałów i każą jeszcze zakwaterować ekipę. 

Jo żech już nad tym debatowała. Wychodzi na to, że domek będzie "rekreacyjny do 35 m2", czyli nie podchodzi pod standardowe procedury z pozwoleniami. Tylko działka musi być od samego początku o właściwym charakterze emotka

Ofkoz nadal uważam, że laureaci powinni dostać pełną wartość nagrody w gotówce. Tak, możecie mnie zlinczować emotka Cała ta sprawa z domem na pewno będzie czasochłonna i oprócz włosów siwych, mogą się zdarzyć łyse. Ale to i tak (jak na razie) najlepsza opcja, jaką konkursy oferują emotka

BTW -> kiedyś sprzedałam bardzo dużą koszulkę Ronaldo. Okazało się, że pani kupiła ją przyjaciółce właśnie jako koszulę nocną emotka

tak mnie zastanawia, zgodnie z regulaminem "wykonania domku letniskowego JUTRZENKA"
https://www.drewn...letniskowe/jutrzenka tutaj ma 64m2 i wykonanie go ze wszystkimi dodatkami to - Cena z dodatkami 122.000 PLN

A oni oferują jako wygraną "wykonanie domku letniskowego JUTRZENKA na zgłoszenie do 35 m2", czyli bez wykonania tarasu i balkonu za kwotę 162.852,00zł brutto. Wyświetl w wątku >>
0 0

atanerka

#6582748 Napisano: 21.03.2019 16:25:28 w moje dzisiejsze wygrane :)

Wreszcie! Za 10-tym razem! Wyświetl w wątku >>

atanerka

#6582714 Napisano: 21.03.2019 14:13:42 w SZUKAM....
Agnes napisał(a):

dzięki WAM juz mi się udało rozpracowac ten bidon
zastanawiam się z jakimi owocami będzie najlepsza ta woda

Cytryna,  truskawki, ogórek(plastry ogorka)  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

atanerka

#6582380 Napisano: 20.03.2019 14:39:03 w Dyskusje o wynikach konkursu
FBilona napisał(a):

anus napisał(a):

aleks1983 napisał(a):

651 dokładniej
1 autko, 50 kart 500 zł 
100 głośników, 500 kart po 50

Wczesciej wylosowsli 650 kodów...więc pewnie połowa z nich na półkach leży...

Niecałe 5% wydanych nagród- cóż, takie sa realia przy tym mechanizmie loterii emotka

Gdybym przeczytała regulamin dokładnie to odpuściłabym sobie ten konkurs i wszystkie podobne. Szansa jest tak mała,że nie warta wydania kasy. Tym bardziej,że nie wiadomo czy te opakowania w ogóle trafiły na półki, a autko to tylko "wypadek" przy pracy

Jest odpowiedź organizatora na Fb... także opakowania chyba można w kosz!

Wyświetl w wątku >>
1 andii 0

atanerka

#6580971 Napisano: 15.03.2019 17:13:32 w Dyskusje o wynikach konkursu
nanajka81 napisał(a):

aleks1983 napisał(a):

renatak0 napisał(a):

Pojawiły się wyniki do konkursu Loteria z nutą magii - Loyd

Wyniki dostępne tutaj: https://loydloter...reat%C3%B3w-Loyd.pdf

Śmiech na sali ...na 650 nagród, tyle wydali,reszta dla nich...udała im się tą loteria emotka

YYYY... serio?? Może od początku mieli 31 nagród tylko na poczet konkursu naściemniali że jest ich 650? Trochę dziwnie krótka ta lista...

• 1x samochód MINI Hatch 5dr One 75kW – 1/1 WYDANE
  • 100x głośniki JBL  - 6/100
  • 50x bon o wartości 500zł 2/50
  • 500x bon o wartości 50zł 22/500
Czyli z 651 nagród wydano 31 nagród!! MASAKARA Wyświetl w wątku >>

atanerka

#6579653 Napisano: 12.03.2019 13:42:57 w SZUKAM....
jokan napisał(a):

pioge7 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

najlepiej wrzuć sobie na kompie te 4 różne szampony do koszyka i sprawdź czy ci naliczy rabat. Bo ja np kupilam szampon + odzywke + szczotke do wlosow + szampon dla dzieci i rabat mi naliczyło (każdy z tych produktów był po 19,99 więc zapłaciłam 39,98) Coś mi się jednak wydaje że to muszą być jednak 4 produkty różnych firm. Płacisz za dwa najdroższe a dwa najtańsze masz gratis Najlepiej na kompie sobie to sprawdzać żeby niespodzianek przy kasie nie było (a tak kiedyś właśnie miałam jak była pielęgnacja dla faceta - jakieś produkty w te 2+2 się nie zaliczały i na szybko musiałam innych szukać i oczywiście złe kupiłam...)

jokan napisał(a):

ja kiedys korzystalam w tej promo jak byly m.in. produkty do zebow...to mnie pani z kasy zawrocila, bo mialam te same produkty, wymienilam na inne, ale tej samej marki mogly byc, tak samo mialam z mlekiem roslinnym i zamienialam, a przeciez wszystkie sa tej samej marki zdaje sie

faktycznie działa emotka
włożone do koszyka 4* H&S różnej wielkości i smaków i odjęło przez www emotka
dziękuję za rady i wskazówki emotka

do kiedy ta promocja jest?

do 21.03 Wyświetl w wątku >>
1 jokan 0

atanerka

#6578461 Napisano: 08.03.2019 13:03:22 w Życzenia na święta i nie tylko
Pamiętam jak jednego roku Pionas wysłał z okazji Dnia Kobiet zyczenia w prywatnych wiadomościach...a w tym roku cisza  emotka
Nie dość, ze konkursy schodzą na psy, nagrody rzędu miś, bluza, podkoszulek, czapka... to jeszcze to emotka Wyświetl w wątku >>

atanerka

#6577564 Napisano: 05.03.2019 18:28:02 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
alicie2570 napisał(a):

o co chodzi z prince polo ? czemu nie dziala  emotka

działa , działa. przed chwilą zgłaszałam. Wyświetl w wątku >>

atanerka

#6577101 Napisano: 04.03.2019 16:03:27 w moje dzisiejsze wygrane :)
100 złotych - Cola smak muzyki Wyświetl w wątku >>

atanerka

#6577080 Napisano: 04.03.2019 15:40:06 w Informują
Coca cola Smaki muzyki  - mail Wyświetl w wątku >>

atanerka

#6577003 Napisano: 04.03.2019 13:03:21 w SZUKAM....
carissma napisał(a):

Wiadomo już coś na temat Jordan w DN? Jakiś regulamin gdziś już można znaleźć?

Również szukam informacji odnośnie regulaminu  Wyświetl w wątku >>
0 0

atanerka

#6576402 Napisano: 01.03.2019 19:46:02 w Avanti
magisterek napisał(a):

Przeglądam galerię i przypomniały mi się czasy dzieciństwa kiedy ALFA oglądałem. Opis według mnie też jest extra, ale to AVANTI tu jest ALFĄ I OMEGĄ jeśli o wybór chodzi emotka

https://muzeumche...g-details/index/9436

A tu ów ktoś - jeśli to forumowicz niech wie, że ten jego chrupek idealnie może zobrazować za tydzień MNIE! emotka

https://muzeumche...g-details/index/9500

emotka

P.S Ludzie w tym etapie naprawdę wrzucają rewelacyjne prace.

a dla mnie akurat słabe sąemotka Wyświetl w wątku >>

atanerka

#6575922 Napisano: 28.02.2019 15:56:38 w Czy informują/ informowali?
asandraa napisał(a):

Barilla - etap z miskami? Informowali?

Nikt się jeszcze nie chwalił  Wyświetl w wątku >>
1 ajaxa 0

atanerka

#6574805 Napisano: 25.02.2019 16:04:39 w Avanti
margobb napisał(a):

magisterek napisał(a):

Moderacja chyba spała jak klikała! Pirat z wielkim juchasem... tfu hakiem, emotka

https://muzeumche...g-details/index/7345

A mi nie przyjeli najlepszego chrupka jakiego trafilam (normalny bez podtekstów), tekst tez pełna kultura emotka  nie lubię ich. 

też tak miałam. Wysłałam ponownie i już przeszło... emotka Wyświetl w wątku >>
1 margobb 0