Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika prosiaczek

prosiaczek

#6634039 Napisano: 28.08.2019 14:14:30 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Napisałam tak:

Dzień dobry ponownie. Poproszę o wskazanie podstawy prawnej z której wynika, że do wydania wygranej przeze mnie nagrody (do celów fiskalnych) potrzebujecie Państwo imienia ojca i matki. Według mojej wiedzy do rozliczenia podatku za nagrodę i wystawienia stosownego dokumentu PIT wystarczające  są takie dane jak: Imię, nazwisko, PESEL (który zastąpił numer NIP) i adres Urzędu Skarbowego. Ponieważ pierwszy raz spotykam się z taką praktyką wierzę, że otrzymam niebawem od Państwa te informacje. Obecnie szczególnie w mediach nagłaśnia się sprawę ochrony danych osobowych, wierzę, że zachowanie procedur bezpieczeństwa i ochrony danych leży Państwu na sercu i nie chciałabym w drodze wydania należnej mi nagrody obarczać Państwa danymi do których przechowywania i przetwarzania nie jesteście Państwo upoważnieni i o których nie było mowy w akceptowanym przeze mnie podczas zgłaszania do konkursu.Poproszę zatem również Państwa jako Podmiot Organizujący Konkurs o podanie pełnej nazwy formularza podatkowego w którym do opłacenia podatku za należną mi nagrodę niezbędne jest wypełnienie pola: Imię matki i ojca i numer dowodu osobistego.  Będę się wtedy mogła do niego ustosunkować. DziękujęPROSIACZEK w FURII

W zadku mam tego Misiaka, ale nie lubię takich sytuacji Wyświetl w wątku >>

prosiaczek

#6634011 Napisano: 28.08.2019 13:31:14 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
joan napisał(a):

jokan napisał(a):

albo w najgorszym wypadku wasze dane wyladuja gdzies w lesie i ktos je wykorzysta w niewlasciwy sposob lub sprzeda....ja bym tez sie klocila o te dane

Zresztą: pomyślcie o tych wszystkich profesjonalnych agencjach z dużym stażem, które od lat radzą sobie bez danych z kretyńskiego formularza -> Smolar, Avanti, Albedo, Los Mejores, Columbit... a tu firma krzak wyskakuje z twierdzeniem, że dane są im niezbędne ze względów podatkowych. Serio?! emotka

Co im odpisać? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

prosiaczek

#6633997 Napisano: 28.08.2019 13:09:59 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
odpisali mi:
Dzień dobry,

dziękujemy za wiadomość. Wszystkie dane konieczne są do rozliczenia
podatku dochodowego, a tym samym do wystawienia stosownego dokumentu
PIT. Przypominamy, że podanie powyższych danych osobowych i złożenie
oświadczeń, jest dobrowolne, ale
konieczne do otrzymania nagrody.

co o tym sądzicie?

Pozdrawiamy
Zespół konkursu Wyświetl w wątku >>
0 0

prosiaczek

#6633955 Napisano: 28.08.2019 12:19:57 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
napisałam w te słowa:
Szanowni Państwo, cieszy mnie bardzo wygrana w konkursie, chciałam jednak dopytać, czy aby na pewno WSZYSTKIE dane umieszczone w oświadczeniu a oczekiwane przez Państwa dla uzyskania prawa do nagrody są niezbędne? W regulaminie wymieniliście Państwo:
9.1. dane Laureata, . pełen adres zamieszkania; 9.3. pełen adres korespondencyjny (jeśli jest różny od adresu zamieszkania) 9.4. dane właściwego Urzędu Skarbowego, 9.5. oświadczenia o następującej treści: etc.
Natomiast w załączonym oświadczeniu jest tego znacznie więcej.
Dane oczekiwane przez Państwa w tak wyczerpującej postaci nie się obecnie podawane nawet w umowie o pracę (co najwyżej we wnioskach kredytowych lub przy nadaniu paczki do zakładu karnego), a informacje takie jak imię ojca i matki, to nie są dane osobowe laureata. 
Proszę o informację, czy dla otrzymania przez mnie nagrody-maskotki jest niezbędne, czy może wystarczą w nieco okrojonej wersji. Będę wdzięczna za odpowiedź.
to pisałam ja, PROSIACZEK

Wyświetl w wątku >>

prosiaczek

#6633929 Napisano: 28.08.2019 11:34:30 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
chyba im uprzejmie napiszę dlaczego nie odsyłam danych Wyświetl w wątku >>

prosiaczek

#6633907 Napisano: 28.08.2019 11:00:35 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Wiecie co? Żeby odebrać Misiaka maskotkę laureat ma podać imiona, imię ojca, matki, obywatelstwo, miejsce urodzenia, PESEL, serie i nr dowodu, nr buta, rozmiar biustonosza, grupę krwi, przedstawić kartę szczepień i 5ciu żyrantów... JA NIE ODSYŁAM. chrzanię tego ich miśka!
Wyświetl w wątku >>

prosiaczek

prosiaczek

#6633793 Napisano: 27.08.2019 20:30:14 w Dyskusje o wynikach konkursu

prosiaczek

#6633668 Napisano: 27.08.2019 13:49:02 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
1 androm 0

prosiaczek

#6633613 Napisano: 27.08.2019 12:19:04 w Wkurza mnie...
wkurzają mnie reklamy na dole strony, które wskoczyły po aktualizacji emotka Wyświetl w wątku >>
1 pioge7 0

prosiaczek

#6633608 Napisano: 27.08.2019 12:13:19 w SZUKAM....
Szukam:figurki lub maskotki KURY Wyświetl w wątku >>
0 0

prosiaczek

#6633439 Napisano: 26.08.2019 21:25:34 w SZUKAM....
bruce napisał(a):

androm napisał(a):

maryam napisał(a):

doo napisał(a):

Jakie jest dzisiejsze pytanie w Tchibo?

Z kim i dlaczego spędzasz wmoakacyjny urlop... Chyba to samo co przedwczoraj... 

może dużo osób pisało, że kochankiem/kochanką i tak ich zainteresowało, że drugi raz chcą wyciągać takie brudy
emotka

emotka emotka

kwiczę emotka emotka Wyświetl w wątku >>
2 brucee, androm 0

prosiaczek

#6633181 Napisano: 25.08.2019 22:48:53 w Czy informują/ informowali?
Taki konkurs w ITM gdzie się za 30 zł Vanisha i Finisha kupowało? I coś o czystym domu pisało? było? Wyświetl w wątku >>
0 0

prosiaczek

#6632769 Napisano: 23.08.2019 14:22:28 w WC - rozmowy o wszystkim
joan napisał(a):

as32572 napisał(a):

Właśnie myślałam o takiej kwocie, zastanawiało mnie tylko czemu w necie jest pełno porad typu tysiąc złotych emotka  Może to wedy jak się dokłada jakiś droższy prezent.

Dajesz tyle, ile będzie dla Ciebie komfortowe. Co z tego, że ktoś ma łatkę chrzestny / świadek / wujek?

Prezent powinien odzwierciedlać relację międzyludzką. Sugestie z internetowych artykułów można olać, wg nich Polacy wydadzą 1700 zł na wyprawkę szkolną emotka

PYTANIE -> po jakim czasie zaczyna działać tabletka przeciwbólowa? Nie stosuję, ale akurat dziś kupiłam Ibuprom, bo czuję, że powoli znieczulenie zanika. I chcę dobrze wycelować emotka

po 30 min- godzinie? zależy czy tabletka/kapsułka/musująca. dużo popij emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

prosiaczek

#6632364 Napisano: 22.08.2019 11:49:45 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
grappa25 napisał(a):

magie1982 napisał(a):

Skuter odjechał właśnie o losie!
Znów nie wygrałam w Los Mejorosie!
No tak żyć to to się nie do!
Tukana nie dało mi też Albedo!
Choć po nocach o ekspresie marzę,
w Wosebie nie dałeś wygrać Smolarze!
Pomyślisz sobie, że w Columbit mam wtyki,
Lecz przeleciały koło nosa Tous naszyjniki.
A na koniec 1 do 0
rzecz jasna dla Karlsbad,
Za pralkę z Ariela....

ps. grappa25 lubię te potyczki słowne z Tobą

Choć mam tak zacną konkurencję,
chyba docenią mnie agencje,
a jeśli nie te reklamowe,
to czas chyba strzelić sobie w głowę...
Mąż piwa wypił już hektolitry,
a ja jakbym zjadła pół kilo cytryn,
mina mi zdrzedła, włosy się puszą,
już się nie mieszczę w wagę muszą emotka

ps. magie1982 też to lubię... chyba bardziej niż pisanie na konkursy bo tu  bardziej freestylowo

. Darujcie te narzekania, bo szkoda na nie zachodu.
ku lepszej wersji się skłaniam:
paragony w dłoń i do przodu! Wyświetl w wątku >>

prosiaczek

#6632185 Napisano: 21.08.2019 18:47:55 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
monia0303 napisał(a):

Czy w konkursie Odkryj swój naturalny blask Palmolive Z Natury w smsie wpisuje początek zdanie emotka almolive to dla mnie... czy tylko samo dokończenie?

Jak chcesz emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

prosiaczek

#6632029 Napisano: 21.08.2019 11:34:18 w moje dzisiejsze wygrane :)
Słuchawki JBL z Lays. Jeden kod... a kiedyś wysłałam 20 jednego dnia i nic nie wygrałam emotka Wyświetl w wątku >>

prosiaczek

#6631986 Napisano: 21.08.2019 10:01:12 w moje dzisiejsze wygrane :)

prosiaczek

#6631913 Napisano: 20.08.2019 23:38:26 w Czy informują/ informowali?
jutro będzie Nivea Superpharm Wyświetl w wątku >>
0 0