Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika malutka456

malutka456

#5689773 Napisano: 03.07.2013 23:25:46 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

malutka456 napisał(a):

monika1985monik napisał(a):

malutka456 i po co ten stres emotka ach panikaro emotka

najlepsze jest to, ze po USG dostalam skierowanie do ortopedy - faldki nie sa rowne emotka bardziej martwi mnie asymetria, ale mala ma 9 tyg. i moze ja miec emotka no nic, spokojna bede po wizycie piatkowej emotka dzieki za dobre slowo, gdyby ktos mi powiedzial w tamtym roku, ze bede taka panikara, to bym nie uwierzyla emotka emotka

a to usg kto Wam robił emotka
Malutka, a tak a'propo co to znaczy, że fałdki nie są równe? znaczy ile ich ma po każdej ze stron?

USG zrobił nam pediatra, który później zbadał dokładnie Helenkę i zauważył (tez mi się to rzuciło w oczy), że fałdki na udach nie są symetryczne, a powinny być (na jednej nóżce ma 2 na drugiej 1). Dlatego mamy miec wizytę u ortopedy....usłyszałam, że nie mam panikować, ale lepiej sprawdzic u specjalisty Wyświetl w wątku >>
0 0

malutka456

#5689607 Napisano: 03.07.2013 20:07:07 w Konkursowiczki w ciąży
oj, przepraszam za dublowanie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

malutka456

#5689606 Napisano: 03.07.2013 20:07:03 w RMF
u mnie karta z I i III rundy emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

malutka456

#5689605 Napisano: 03.07.2013 20:06:28 w Konkursowiczki w ciąży

malutka456 i po co ten stres emotka ach panikaro emotka

najlepsze jest to, ze po USG dostalam skierowanie do ortopedy - faldki nie sa rowne emotka bardziej martwi mnie asymetria, ale mala ma 9 tyg. i moze ja miec emotka no nic, spokojna bede po wizycie piatkowej emotka dzieki za dobre slowo, gdyby ktos mi powiedzial w tamtym roku, ze bede taka panikara, to bym nie uwierzyla emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

malutka456

#5689602 Napisano: 03.07.2013 20:01:41 w Konkursowiczki w ciąży

malutka456 ja miałam podobną sytuacje jak Ty przy 1 dziecku położna powiedziała że młody układa głowę w 1 stronę że mają spłaszczoną że jak dorośnie będzie to strasznie widać i wymyślała ćwiczenia rehabilitacje itd ja w panice przemyślałam i kładłam małego raz z 1 raz z 2 strony łóżeczka i na początku podchodziłam z tej strony co niby nie odwraca głowy po 3 tygodniach było wszystko ok z bioderkami też nie raz sieją panikę ale lepiej zrobić usg i czasami lepiej słuchać siebie niż nie 1 MĄDREGO lekarza emotka

jesteśmy po drugim badaniu USG i wszystko w normie, ale pediatra stwierdził, ze lepiej sprawdzić u ortopedy bioderka i mam namiary na dobrego specjalistę. Wiem, że zaczynam siać panikę, ale to z powodu zawodu, tyle rzeczy się nasłuchałam i tyle widziałam, że świruję emotka mam nadzieję, że w piątek usłyszę, że wszystko jest ok emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

malutka456

#5689059 Napisano: 03.07.2013 12:49:25 w RMF
ehhhh, zakręcilam się z kwotą emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

malutka456

#5688938 Napisano: 03.07.2013 12:13:41 w RMF
Hey, hey, hey emotka alez tu ruch od rana panuje emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

malutka456

#5688646 Napisano: 03.07.2013 08:21:48 w Konkursowiczki w ciąży
kalisto1986 jak na razie pieluszki leżą w szafie, już się do nich przymierzałam, ale teraz prawie cały dzień ćwiczę i stymuluje małą i jakoś tak odłożyłam je na później ;/

dolly poszłam w 4 tyg. życia, bo mała układała głowę na jedna stronę (asymetria ułożeniowa - w przychodni stwierdzili, że tak może być), później byliśmy na kontroli u fizjoterapeutkii było ok, a ostatnio okazało się, że mała nierówno układa barki jak leży na brzuszku....w sumie zalezy od dnia, bo raz lezy idealnie, innym razem aż się kołysze. Jeden z lepszych neonatologów - pediatrów przebadała Ją Vojtą i stwierdził, że jest ok (poza nierównymi fałdkami). Generalnie preferuje prawa stronę, ale z układaniem na lewą nie ma problemu, sama kręci glówką, rączka lewa tez jest aktywna. Ale mama położna zaczyna świrować....

Uciekam, musze się ogarnąć póki mała jest spokojna emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

malutka456

#5688328 Napisano: 02.07.2013 16:31:40 w Konkursowiczki w ciąży
cześc dziewczyny emotka ostatnio rzadko tu zaglądam, bo zaczęłam ćwiczenia z moja małą córcią emotka Fizjoterapeutka zauważyła asymetrię, natomiast pediatra uznał, że wszystko jest ok, tyle tylko, że fałdki na nóżkach nie są równe (mam skierowanie do ortopedy) emotka w piątek jedziemy do specjalisty, który pracuje metodą Prechtla, zeby ocenic mala, mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

malutka456

#5688033 Napisano: 02.07.2013 12:47:10 w RMF
ehhh, na wspomnienie ostatniego konkursu aż sie łezka w oku kręci emotka teraz jest łatwiej, bo tylko trzeba czekać między 11 a 15 emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

malutka456

#5684033 Napisano: 26.06.2013 12:35:22 w Wygraj mi / Wygram za...
brzusio napisał(a):

kopiko to jakaś wielka żenada, usuwają wyniki mimo uczciwej gry, a z tego co widzę to całe rankingi powywalali, powodów nie dali, chyba ich jedyne kryterium to że ktoś miał wyniki powyżej 5 tysięcy. A sami nie wiedzą, czemu się ich aplikacja pieprzy i większości osób w rankingu nie ma.

zgadzam się z Tobą, grałam dla wielu osób z forum, starałam się, żeby wynik był powyżej 5tys i d.... blada emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

malutka456

#5683623 Napisano: 25.06.2013 20:17:51 w PODZIĘKOWANIA
kachakacha, lily91, 29renata nie ma za co emotka polecam się na przyszłość emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

malutka456

#5682504 Napisano: 24.06.2013 13:58:29 w PLAGIATY
koniec dyskusji! żeby oczyścić i ochłodzić atmosferę na forum chciałam zakomunikować, że resztę skuterów zgarniam JA emotka

dla mnie hasło plagiatem nie jest, ale to tylko moja opinia emotka

Wyświetl w wątku >>
0 0

malutka456

#5681761 Napisano: 22.06.2013 21:21:29 w Wygraj mi / Wygram za...
goralecka napisał(a):

To skoro juz sie licytujemy to ja za 0 emotka oczywiscie o kaskach mowa emotka

ja też w wolnej chwili poklikam za darmo emotka a dziś w ramach relaksu mogę dla kogoś zagrać o kopiko emotka pierwsze 2 pw emotka podajcie szybko, bo muszę mieszkanko posprzątac póki dziecko śpi emotka

ksantypa, 29renatapodajcie dane, zagram dziś, awen6 i madziamck zagram po 24 emotka albo jutro wieczorem emotka jeżeli będę mieć jutro troszkę czasu zagram dla lili i marysi, jezeli nie, to w poniedziałek emotka koniec przyjmowania zgłoszeń emotka następne happy hour ogłoszę .... w przyszlym tygodniu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

malutka456

#5681106 Napisano: 21.06.2013 14:15:37 w Konkursowiczki w ciąży
emotka napisał(a):

malutka dobrze to określiłaś - ona jest małym leniwcem. Wie co i jak, ale jej się nie chce męczyć z piersią, skoro nawet smokusie wybiera sobie tylko mięciutkie, z których samo kapie. Właśnie się przystawiałyśmy. Wrzask na cały apartamentowiec, potem butelka i teraz się buja zadowolona...
Mnie się wydaje, że powinna bardziej pracować szczęką, bo to pewnie ma potem znaczenie przy gryzieniu stałych pokarmów?
A ja jestem za miętka - nienawidzę jak ona płacze. Wystarczy że zakwili w łóżeczku a ja już jestem przy niej...

z karmieniem piersia tak jest, że trzeba czasem postawić na swoim... nie raz na oddziale prawie na siłe przystawiam maluszka bo nie chce, a jak juz załapie, to ciągnie i ciągnie i puścić nie chce emotka mysle, ze mozesz dac dziecku troche sztucznego mleka i jak juz zaspokoi odrobine glod to przystaw do piersi, musisz niestety troszke pomeczyc dziecko emotka ja po cieciu bylam dobrze spacyfikowana (kolezanki nie zalowaly lekow) i nawet dobrze nie pamietam, jak wzielam mala do lozka (5 godz. po cieciu) i probowalam ja namowic do jedzenia emotka emotka jak ktos to powiedzial "wpychalam jej piers do buzi" emotka i tez na poczatku mleko nie lalo sie strumieniami i ja dokarmialam odrobine, troche pracy nas to kosztowalo... emotka myślę, że dreny lub system o ktorym wspominala dianek bedzie dla Ciebie w sam raz emotka szkoda, ze do Cieszyna mam tak daleko, bo mogłabym troszkę pomoc emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

malutka456

#5681076 Napisano: 21.06.2013 13:25:06 w Konkursowiczki w ciąży
emotka próbowałas karmić na drenie? jak dla mnie jest to genialny sposob na dokarmienie dziecka i ruszenie laktacji, praktukuje go w szpitalu, bo u nas jest zakaz stosowania butelek, chyba, że na prośbę mamy emotka zapytaj w aptece o cienkie dreniki, kup strzykawke 20 ml i naciagnij do niej mleka, dren przymocuj do strzykawki i po przystawieniu malej do piersi wsun dren. Jak mała będzie ciągnąć to przy okazji pobudzi pierś do produkcji mleka. Zawsze tak robię, jak trzeba rozbudzić laktację, a dziecko jest małym leniwcem i nie chce ciągnąć piersi z której kapie mniej niz z butelki emotka w sumie to sposób, którego nauczył mnie doradca laktacyjny, więc zły raczej nie jest emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

malutka456

#5680420 Napisano: 20.06.2013 14:50:22 w Konkursowiczki w ciąży
kalisto1986 nasza ranka po szczepieniu już się prawie zagoiła, jest jeszcze maleńki strupek emotka myślę, że octenisept nie zaszkodzi a pomoże emotka

emotka to dopiero poczatek, z miejsca wkłucia może się sączyć wydzielina i wystąpić mały obrzęk, ale to normalna rzecz emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

malutka456

#5680355 Napisano: 20.06.2013 13:55:58 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 mam zamiar przetestować, tylko muszę Dzidziusia kupić, bo testuję aktualnie Bobini emotka jak mała dojdzie do siebie, to zaczniemy naszą przygodę z pieluszkami emotka

przed chwila odwiedził mnie kurier, a ja z tych emocji zapomniałam, że mam krótką tunike na sobie i biust prawie na wierzchu.... i tylko sie zastanawiałam czemu On sie tak na mnie patrzy ???!!! emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

malutka456

#5680334 Napisano: 20.06.2013 13:40:20 w Konkursowiczki w ciąży
ehhh, cieszyłam się, że po szczepieniu jest wszystko ok i pojawił się obrzęk uda, w sumie to tak nagle. Przy przewijaniu nic nie widziałam, po karmieniu Helenka zaczęła płakać i się wiercić emotka dopiero po posmarowaniu altacetem Junior sie nieco uspokoila emotka muszę stwierdzic, że działa rewalacyjnie, bo już jest o wiele lepiej z nogą, a mała śpi emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

malutka456

#5680260 Napisano: 20.06.2013 12:49:21 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

ja tez bym nie mogła zabić królików zwłaszcza ze codziennie chodzimy z Mikim je karmić i są głaskane i takie kochane, ale z drugiej strony myślę sobie, że przecież po to je hodujemy i sa bardzo smaczne emotka
No i zazwyczaj mój tata je zabija a mnie nie ma nigdy w pobliżu....

u nas zabija dziadek, bo tata nie bardzo ten teges.... emotka wlasnie przyjechaly pieluszki emotka sa sliczne emotka teraz musze je uprac i zaczynamy zabawe emotka Wyświetl w wątku >>
0 0