Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika cb656

cb656

#7308052 Napisano: 23.10.2025 14:33:17 w Żabka
lukaszn12 napisał(a):

wygrało to zdjęcie. Mi wygląda na AI. Dziwne dłonie, a autorka wygląda inaczej na profilowym niż osoba na zdjęciu.

A MI to nie wygląda na AI emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cb656

#7308043 Napisano: 23.10.2025 14:08:11 w Segregacja konkursów.
pionas kolejny raz wracam do tematu, choć był wałkowany był już tyle razy, ech, że to się staje nudne... emotka Zakończmy to raz, a dobrze! emotka
Z uwagi na liczne uwagi użytkowników (moim zdaniem ze wszech miar słuszne) dotyczące niefortunnej nazwy kategorii "KONKURSY AKTUALNE" proponuję zmianę na "KONKURSY W SIECI". Dlaczego? Uzasadniam: wszystkie konkursy w bazie, z wyjątkiem tych zakończonych ofkors emotka SĄ AKTUALNE, więc obecna nazwa jest nieadekwatna, a nawet nie waham się nazwać jej pleonazmem.

Są tu wyszczególnione konkursy promocyjne, w których trzeba dokonać zakupu jakiegoś produktu i wysłać zgłoszenie dowolną drogą (albo przez dedykowaną stronę, albo esemesem, albo na kartce pocztowej z naklejonym kuponem kontrolnym czy jeszcze inaczej, niemniej najpierw trzeba coś kupić). To nie budzi wątpliwości i zasługuje na swoją słuszną kategorię PROMOCYJNE. emotka
Są też takie, które dzieją się wyłącznie w internecie, ale na przykład wymagają posiadania konta na określonej płaszczyźnie i to też nie budzi wątpliwości, są to wszystkie z kategorii SOCIAL MEDIA. emotka
Są takie, które wymagają obecności czy przynależności do jakiegoś obszaru, bo albo warunkiem jest zamieszkanie w jakimś regionie, albo osobisty odbiór nagród i tu nazwa LOKALNE jest całkowicie adekwatna.
Konkursy FOTOGRAFICZNE zaś jak sama nazwa wskazuje wymagają zrobienia zdjęcia, nakręcenia filmu i jest to główny warunek, bo droga przesłania materiału też może być różna, wysłanie pocztą/kurierem czy przez sieć, mailem, przez formularze. Jednakże najpierw musi być fotka. emotka
Konkursy wymagające wysłania SMS Premium, czyli de facto zapłacenie za swoje szanse głównie w jakichś losowaniach to też nie podlega wątpliwości. emotka
Podobnie jest z konkursami PLASTYCZNYMI (gdzie trzeba coś wykonać, rzeźbę, rysunek jako warunek wstępny oraz KONKURSY DLA UCZNIÓW I STUDENTÓW, bo wziąć w nich udział mogą tylko określone grupy. Dla mnie to czytelne, jasne i jednoznaczne. Zasługują na wyodrębnienie emotka
I TO WSZYSTKO SĄ KONKURSY AKTUALNE W CHWILI ICH ZGŁASZANIA, BO TRWAJĄ! emotka

A co się mieści w obecnej kategorii AKTUALNE?! emotka
Ano wszystko to, co nie kwalifikuje się do powyższych podziałów, czyli... konkursy rozgrywające się gdzie indziej w internecie! No błagam! Litości! emotka
Zmień nazwę, plizzz... Na właśnie "KONKURSY W SIECI". emotka
P.S. Zwracam nieśmiało uwagę, że SAM TO TAK OKREŚLIŁEŚ emotka
Wyświetl w wątku >>
0 1 niunio

cb656

#7307259 Napisano: 20.10.2025 19:07:09 w Pomocy!!!!
asiam napisał(a):

Pod podanym linkiem otwiera mi się strona główna Onet.

Wyguglaj sobie zatem na hasło "awaria internetu 20 października".
https://wiadomosc...-i-uslug-nie-dz.html Wyświetl w wątku >>
1 asiam 0

cb656

#7307170 Napisano: 20.10.2025 15:48:56 w Pomocy!!!!
asiam napisał(a):

I jeszcze kolejna prośba o pomoc. Serwer odrzuca mi wiadomości wysłane na francuski adres mejlowy @yahoo.fr. Adres jest dobry bo dostałam z niego wiadomość od kogoś kogo znam. Pisałam z trzech różnych adresów mejlowych: onet i gazeta. Za każdym razem otrzymuję wiadomość :Twoja wiadomość nie została dostarczona. Serwer pocztowy odbiorcy Twojej wiadomości odmówił jej przyjęcia. Będziemy ponawiać próbę jej dostarczenia.Jeżeli wiadomość ostatecznie nie zostanie dostarczona do odbiorcy, poinformujemy Cię o tym w kolejnej wiadomości.
<ja usunęłam nazwisko @yahoo.fr>: host mx-eu.mail.am0.yahoodns.net said: 421 4.7.0 Messages from 213.180.149.145 temporarily deferred
due to unexpected volume or user complaints - 4.16.55.1; see
https://postmaster.yahooinc.com/error-codes (in reply to MAIL FROM command)

Stawiam na awarię internetu, przeczekaj. https://www.kompu...co-sie-stalo/ehb0ffs Wyświetl w wątku >>
1 asiam 0

cb656

#7306952 Napisano: 20.10.2025 08:13:39 w Kupię...
Za symboliczną złotówkę kupię chętnie rok spokoju i beztroski... emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cb656

#7306877 Napisano: 19.10.2025 15:55:34 w WC - rozmowy o wszystkim
psotka napisał(a):

Dotychczas odpalam te streamingi na laptopie, podłączam się kablem HDMI, ale to dużo zachodu.

Nie rozumiem tego, jak podłączanie kablem HDMI może być w kategorii "dużo zachodu", ech... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cb656

#7306876 Napisano: 19.10.2025 15:46:01 w WC - rozmowy o wszystkim
Znana napisał(a):

Diety, diety i ciągle diety, też tak macie?

Nie mam tak. Żrę i żrę bez opamiętania. To, co mi smakuje. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cb656

#7306875 Napisano: 19.10.2025 15:31:54 w Wkurza mnie...
zezowaty_kot napisał(a):

Wkurza mnie roszczeniowa postawa ludzi z forum (...) Proszę, przestańcie wysyłać takie wiadomości, to po prostu niegrzeczne i taką metodą nie traficie na klucz odpowiedzi.

emotka emotka emotka Mrau... Nie umiałbym ująć tego dosadniej. emotka
Generalnie wkurza mnie oczekiwanie totalnie obcych mi osób, by im podpowiadać, jak wygrywać. A weż sobie wypracuj sam swoje metody! emotka Wyświetl w wątku >>

cb656

#7306618 Napisano: 17.10.2025 16:46:43 w Wkurza mnie...
Kammilos napisał(a):

Wkurza mnie jak czytam, jak inni narzekają na mało wygranych lub ich małą wartość.
Powinni cieszyć się ,że istnieje takie coś jak konkursy/loterie i mogą coś wygrać "za darmo".

A wiesz, a wiesz... emotka Bliskie jest mi takie myślenie, ech... emotka Wyświetl w wątku >>
2 Kammilos, mia 0

cb656

#7306283 Napisano: 16.10.2025 14:43:17 w Popraw sobie humor...
atyde25 napisał(a):

Pan w Żabce dowciapny dowód chciał do Tigera  emotka
Rzuciłam tekstem: "niech pan nie żartuje jestem starsza od pana matki"
 No co, mam 51 lat, nie da się tego obejść   emotka

To na pewno z powodu tego wyglądu emotka emotka

atyde25 napisał(a):

Odkopałam ze sterty ciuchów jeansy rurki. Zapomniałam jak lubię takie spodnie i może nie mam nóg super (chude uda, masywne łydki), ale taką radość mi to dało moje własne odbicie w lustrze i co z tego, że muzeum jak rurki rządzą  emotka
Dobra ciesze,się, że dobry humor mnie ratuje nawet w sytuacjach przeklętych. A i płaska pupa niestety to w dzisiejszych czasach wada nie zaleta.

Wyświetl w wątku >>
1 ewikewikk 0

cb656

#7306273 Napisano: 16.10.2025 14:34:43 w Wkurza mnie...
joan napisał(a):

ziolko napisał(a):

Zobaczcie, jak "miłe" słowa dostałam za to, że dałam komuś karniaka 
"pamietaj karma istnieje za kazdy punkt jedna choroba w rodzinie wiecej,pozniej ludzie sie dziwia ze bliscy chorują na raka a to przez ich zachowanie.krzeptuchy istnieją i działają pamietaj sam jestes kreatorem swoich chorob"

Każdy właściciel sierściucha potwierdzi, że karma wraca, ale z taką punktacją spotkałam się po raz pierwszy - czy masz może do tego tabelkę ze szczegółowymi informacjami? emotka

Potwierdzam! emotka emotka
Wyświetl w wątku >>
1 kumulacja 0

cb656

#7305794 Napisano: 14.10.2025 20:36:07 w WC - rozmowy o wszystkim
gregory04 napisał(a):

A czy to nie jest jakieś oszustwo? Bo jak wchodzę w tego maila to mi się nic nie wyświetla. Żeby nie chcieli wyłudzić danych…

https://www.empik...enia-empik-2022-2024
Warunek otrzymania środków jest jeden — dotyczy zamówień złożonych w latach 2022-2024, których dostawa uległa opóźnieniu. Wyświetl w wątku >>
0 0

cb656

#7305655 Napisano: 14.10.2025 13:54:48 w WC - rozmowy o wszystkim
baxter napisał(a):

Dzięki, w takim razie biorę się za skanowanie i ja jednak  pozostanę  przy oryginalnej kolorystyce bo chodzi mi o zachowanie tamtych czasów

Z jakiego programu korzystasz? Ze swej strony polecam PICASSA, powinna być jeszcze gdzieś do ściągnięcia, choć zaprzestano wspierania. Ale na pewno na jakichś serwerach downloadu ją jeszcze znajdziesz. No chyba że umiesz w fotoszopa, albo Corela, ale dla mnie to zbyt rozbudowane kombajny. Nigdy ich nie ogarnąłem. Kiedyś próbowałem siłw Paint Shop Pro, ale od lat pozostaję wierny programowi Micrografic Pictures w wersji 10, jaki dostałem na wyposażeniu pierwszego kupionego skanera Plustek. Skaner już dawno padł, ale program zachowałem, jest na moje potrzeby i umiejętności akuratny. emotka emotka

Korzystam z wersji stabilnej 39-141-259
Jeszcze tutaj jest: https://www.dobre...ows,6628277293057665 Wyświetl w wątku >>
1 alexmusic 0

cb656

#7305646 Napisano: 14.10.2025 13:21:25 w WC - rozmowy o wszystkim
baxter napisał(a):

Czy ktoś robił może fotoksiążkę ze skanowanych czarno-białych zdjęć? Mam zamiar taka zrobić tylko sie zastanawiam jak będzie jakość, czy jest sens?

Robiłem fotoksiążkę z różnych zdjęć, także starych skanów. Moim zdaniem wyszło rewelacyjnie, jestem zadowolony. Część zeskanowałem jako zwykłe czarno białe, z części zrobiłem odcień sepii, bo taką miałem fantazję, a reszta to kolorowe. W całości książka spełniła moje oczekiwania. Wszystko zależy wyłącznie od jakości skanów, bo druk jest poligraficznej rozdzielczości, czyli 300 dpi.
Dodam też, że są specjalne programy odszumiające stare negatywy, poprawiające jakość zdjęcia, więc taki skan wychodzi czasem lepiej niż stary oryginał na papierze fotograficznym, można popoprawiać wszystkie niedoskonałości. No i nie zapominaj o sztucznej inteligencji, która dziś bez problemu nawet takie stare zdjęcie pokoloruje w sposób bardzo naturalny. Ba! Nawet ożywi stare zdjęcie!
Wyświetl w wątku >>

cb656

#7305597 Napisano: 14.10.2025 11:18:27 w WC - rozmowy o wszystkim
bajm napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

atyde25 napisał(a):

Serio muszą ogrzewanie w sklepach ustawiać na ponad 30 stopni emotka
Mokra wróciłam no zdrowie moje na tym nie skorzysta niestety.

Nikt nie ustawia na 30 stopni. Ty wchodzisz zziębnięta i w kurtce, a tam cały dzień stoją pracownicy bez kurtek. Ta temperatura ma być znośna dla nich. Przecież ci ludzie nie będą pracować w czapkach i rękawiczkach i przy temperaturze zbliżonej do tej na zewnątrz, bo klientowi w okryciu wierzchnim za ciepło...

Niby rozumiem, ale czy pracownicy muszą być w bluzkach z krótkim rękawem, a nie np. w marynarkach? Temperatura mogłaby być wtedy odrobinę niższa

Ja poszedłbym jeszcze dalej! emotka Zakaz handlu zimą i latem. Sklepy otwarte tylko w okresach przejściowych. emotka
Bo zimą Klientowi w kurtce za gorąco, a latem jak się z upału dostanie do schłodzonego klimatyzacją pomieszczenia, to może udaru cieplnego dostać, a przynajmniej zaznać szoku termicznego. Tak że ten... ja mam taki pomysł. emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cb656

#7305595 Napisano: 14.10.2025 11:15:08 w WC - rozmowy o wszystkim
slavek napisał(a):

Witajcie. Założyłem na FB grupę dot. Allegro Share. Gdzie na forum mógłbym o tym napisać?

Na przykład tutaj. No bo dlaczego nie?
https://www.e-kon...um/inne/nasze-strony Wyświetl w wątku >>
1 slavek 0

cb656

#7305506 Napisano: 13.10.2025 21:13:12 w Avanti
iwona0103 napisał(a):

Znajoma pomyliła Fantę z Mirindą. Avanti napisało, że 300 zł przepada...

Miałem tak samo kiedyś. Pomyliłem Coca Colę z Pepsi Colą. A to moja wina, że stawiają Colę przy Laysach?! Sięgnąłem odruchowo po butelkę, bo to była sprzedaż wiązana, chipsy i napój. I też nagroda przeszła koło nosa. emotka Ech, trzeba uważać po prostu. Wyświetl w wątku >>

cb656

#7304540 Napisano: 09.10.2025 16:56:32 w Żabka
Yolobolo napisał(a):

dede napisał(a):

Czy ktoś wie może ile znaków jest w konku Orbit? W regulaminie nie ma info.

160

Skąd to wiesz, skoro jak twierdzi dede, "w regulaminie tego nie ma"? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cb656

#7304524 Napisano: 09.10.2025 15:50:55 w Dziś cieszę się z.....
Od kilku dni zdrowie szwankuje. Przypętało się jakieś dziadostwo, podwyższona temperatura, dreszcze, ból wszystkich mięśni, zapchane zatoki po nocy, swędząca niereguralna wysypka, łzawienie oczu, ogólnie jedna wielka masakra, tylko się obwiesić, albo zasnąć snem wiecznym, nieprzytomnym by mieć już spokój, ble... emotka
Jak każde dzikie zwierzę emotka postanowiłem zaszyć się w leśnym mateczniku i dokonać żywota w tak zwanym świętym spokoju. Wsiadłem zatem na rower, wziąłem koszyczek, koziczek i pojechałem do lasu. emotka I oto nastąpił cud jakowyś! emotka
Zatoki się odetkały, oczka przestały łzawić, a papucha się rozciągnęła w uśmiechu promiennym, gdy zacząłem znajdować świeże grzybki po ostatniej ulewie. emotka
Jak to jednak środowisko miejskie potrafi dobić człowieka, ech. emotka Jakieś gieemotka musi wisieć w powietrzu w mojej okolicy i to ono mi szkodzi. A tu proszę - wystarczy pojechać do pobliskiego lasu i wszystkie dolegliwości jak ręką odjął mijają! emotka Mmmmrraauuu, ale się cieszę! emotka
Wyświetl w wątku >>

cb656

#7304060 Napisano: 08.10.2025 10:54:38 w Żabka
ILIKETOWINMONEY napisał(a):

(...) Ktokolwiek z was trzyma paragony z żabki? Nigdy nie słyszałem żeby w konkursach żabkowych ktoś wymagał przesyłania paragonu do odbioru wygranej.

Ja trzymam wszystkie konkursowe paragony aż do czasu, gdy dotrze do mnie nagroda. Te z Żabki także. emotka
P.S. To widać, że mało jeszcze w życiu słyszałeś, ech... emotka emotka Wyświetl w wątku >>