Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika cb656

cb656

#7297662 Napisano: 16.09.2025 08:41:40 w Zapowiedzi konkursów
Trwa do 17 września. Oczekuje na zatwierdzenie.
https://www.e-kon...motofocuspl-i-valeo1 Wyświetl w wątku >>

cb656

#7297645 Napisano: 16.09.2025 08:06:20 w WC - rozmowy o wszystkim
lemiska napisał(a):

czy kupujecie produkty z kilku loterii na jednym paragonie?  emotka  czy zawsze trzeba odsylac oryginal paragonu?

Nie zawsze trzeba paragon odsyłać pocztą, czasem wystarczy skan mailem, ale mimo to staram się mieć na jednym paragonie jeden produkt konkursowy. Na wszelki wypadek, dla świętego spokoju. emotka Wyświetl w wątku >>
1 lemiska 0

cb656

#7297570 Napisano: 15.09.2025 20:45:42 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
samdej napisał(a):

nie ma ludzi nieomylnych, każdy myśli po swojemu i na tym polega piękno tego świata.

No nie ma. Tu się zgadzamy.emotka   Niezgoda jest tylko po stronie oceny, czy ktoś myśli, czy płynie z prądem bezmyślności i oczekuje do tego specjalnego traktowania. KROPKA w temacie. emotka Wyświetl w wątku >>
0 1 KotLulu

cb656

cb656

#7297154 Napisano: 14.09.2025 16:08:27 w WC - rozmowy o wszystkim
Znana napisał(a):

Takie pytanie, czy w Lidlu jest teraz coś ciekawego?

Tak. Z ciekawych rzeczy w LIDLU jest akcja poszukiwania pracowników! emotka
https://kariera.lidl.pl/ Wyświetl w wątku >>

cb656

#7297152 Napisano: 14.09.2025 15:53:28 w WC - rozmowy o wszystkim
apacz_ napisał(a):

Hej,
Co mierzą te dwie mniejsze wskazówki?

Pod tym względem jestem staroświecki. Wolę datownik w innej postaci. Na przykład takiej:

Wyświetl w wątku >>
1 apacz_ 0

cb656

#7297149 Napisano: 14.09.2025 15:39:28 w WC - rozmowy o wszystkim
apacz_ napisał(a):

Hej,
Co mierzą te dwie mniejsze wskazówki?

Ta po lewej pokazuje godzinę w skali 24-godzinnej (ważne, czy AM czy PM), natomiast ta druga to dzień miesiąca.
Mała tarcza z cyframi do 31 w zegarku najczęściej pokazuje aktualny dzień miesiąca (datę). Jest to tzw. datownik, który wyświetla numer dnia w cyklu 31-dniowym. Taka funkcja jest podstawową "komplikacją" zegarka i wymaga ręcznej korekty po miesiącach krótszych niż 31 dni Wyświetl w wątku >>
1 apacz_ 0

cb656

#7297133 Napisano: 14.09.2025 14:50:43 w Pomocy!!!!
pionas napisał(a):

cb656 napisał(a):

pionas czy orientujesz się, jak działa dostęp do internetu przez sieć komórkową, co decyduje o tym, z jakiego serwera Operator skorzysta? Dlaczego jest tak, że User dajmy na to korzystający z BTS w Bydgoszczy dowiaduje się nagle, że jest zalogowany do serwera w Poznaniu albo Olsztynie?!
emotka

Nie znam się na tym, ale z moich obserwacji wynika, że zawsze wybierany jest najbliższy maszt BTS, ale to jeszcze nie jest okno na Internet, tam dopiero operator na podstawie jakiś swoich algorytmów ocenia gdzie Cię dalej przekierować, ma na to wpływ np. aktualne obciążenie systemu, jeśli serwer nie jest w stanie przyjąć więcej połączeń wybiera inny który Cię obsłuży i stąd będąc w Warszawie na świat idziesz z Poznania lub Olsztyna bo tam w tej chwili jest mniejszy ruch.

Dla mnie jest to zdumiewający świat "czarnych skrzynek", no bo wychodzi z tego, że pierwszy BTS przekazuje sygnał do kolejnego i dalszych, dalszych, aż do tego docelowego Olsztyna, Poznania,  a to wszystko przecież wymaga czasu! Tak więc ping siłą rzeczy musi ulec wydłużeniu (wielokrotna odpowiedź), no ale tak nie jest w praktyce. Mam z reguły ping na poziomie 20-30 milisekund. Dziwne to wszystko, ech... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cb656

#7297084 Napisano: 14.09.2025 10:55:06 w SZUKAM....
iwona0103 napisał(a):

Szukam informacji nt. ORANGE na kartę. Doładowałam konto kwotą 30 zł. Mam Orange Free. Wg strony z doładowaniami przedłużono mi połączenia wychodzące o 31 dni a przychodzące o rok. Czy to oznacza, że przez rok nie stracę tego numeru nawet gdybym już go nie doładowywała?
Póki co nie potrzebuję połączeń wychodzących, bo orange nie ma konkursu emotka  Zastanawiam się czy po tych 31 dniach muszę włączyć usługę przedłużenia ważności konta o rok.

Zainstaluj sobie aplikację Orange, warto. Masz tam na bieżąco informacje o stanie konta i ważności środków. Poza tym pojawiają się okazjonalne bonusy w postaci darmowych środków, czy to połączeń, czy gigabajtów, czy dostępu do innych usług. Że przypomnę choćby akcję "Giga za gole". Ostatnio na przykład dali 5 dni darmowych nielimitowanych połączeń i wiadomości z okazji rozpoczęcia roku szkolnego. Apka stąd: https://www.orang...oj-orange/dla-ciebie Wyświetl w wątku >>

cb656

#7297074 Napisano: 14.09.2025 10:03:33 w Sport
SIATKÓWKA MĘŻCZYZN
Polska - Rumunia 3:0  emotka emotka emotka
(34:32 emotka 25:15, 25:19) Wyświetl w wątku >>

cb656

#7297073 Napisano: 14.09.2025 09:45:51 w Zapowiedzi konkursów
W oczekiwaniu na zatwierdzenie, trwa tylko do 16 września emotka
https://www.e-kon...konkurs/hit-tygodnia Wyświetl w wątku >>

cb656

#7296972 Napisano: 13.09.2025 15:18:55 w Pomocy!!!!
pionas czy orientujesz się, jak działa dostęp do internetu przez sieć komórkową, co decyduje o tym, z jakiego serwera Operator skorzysta? Dlaczego jest tak, że User dajmy na to korzystający z BTS w Bydgoszczy dowiaduje się nagle, że jest zalogowany do serwera w Poznaniu albo Olsztynie?!
emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cb656

#7296961 Napisano: 13.09.2025 14:41:06 w PODZIĘKOWANIA
rudzixon
Dziękuję za złożenie niezwykle kuszącej propozycji... emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>
1 rudzixon 0

cb656

#7296937 Napisano: 13.09.2025 12:12:28 w Konkursy to ... ciężka praca!
makra napisał(a):

Ja się zastanawiam czy jak napisze sama, w potem wklejam by AI sprawdziło mi poprawność czy to "narzędzie weryfikujące" wychwyci to jako napisane przez AI.
Ja lubię w ten sposób sprawdzać poprawność lub liczyć znaki.

Znaki możesz policzyć w Wordzie (statystyka wyrazów), nie trzeba do tego zaraz AI. emotka
Ja to się obawiam raczej tego, że wrzucając swój tekst do narzędzia weryfikującego, dostarczasz maszynie za free dodatkowego pokarmu, by się uczyła. Rozważ to, czy chcesz współpracować z maszyną w ten sposób... emotka Wyświetl w wątku >>

cb656

#7296719 Napisano: 12.09.2025 13:11:03 w Proszę przeczytać ważne...
No i stało się... emotka Pisze do mnie sąsiadka na Messendżerze: "Cześć! Możesz mi podać swój numer telefonu?"
Dziwne, kilka dni temu rozmawialiśmy przecież, więc co się stało?! Zmieniła telefon, zgubiła dostęp do konta, czy inne licho?
Na wszelki wypadek odpowiadam pół żartem, że owszem, mogę, pod warunkiem, że udowodni swoją tożsamość. emotka I dodałem jeszcze: "Czy Ty to Ty, czy jakiś haker, co przejął tylko Twoje konto?!"
Odpowiedź mnie zdumiała... emotka
"Biorę udział w konkursie organizowanym przez IKEA. Potrzebuję jeszcze 5 głosów, aby wygrać. na to. Otrzymasz ode mnie SMS-a. Czy możesz wysłać mi SMS-em otrzymany kod. Jeśli wygram, możemy podzielić się wygraną. Dziękuję."
Zdumiało mnie to trochę, bo akurat znam kobietę od kilkudziesięciu, to zupełnie nie w Jej stylu! Dzwonię przez Messendżera... Połączenie odrzucone. Dzwonię ponownie, to samo. Wysyłam zapytanie, czy jest w domu, czy w pracy, na co pojawia się ostrzeżenie NIE MOŻNA WYSŁAĆ WIADOMOŚCI. Jakby mnie zablokowała.
Oho, coś jest na rzeczy. Zapytałem wujka Google, cytując fragment tej informacji i wyszło szydło z worka.
https://zamosc.po...-Konkursie-IKEA.html

Tak że ten, no... Przestrzegam! emotka Zachowajcie czujność przy takich nietypowych sytuacjach.
P.S. Zadzwoniłem na telefon i potwierdziła, że ktoś przejął Jej konto. emotka Wyświetl w wątku >>

cb656

#7296684 Napisano: 12.09.2025 12:03:29 w Pomocy!!!!
zielonaszpilka napisał(a):

WiFi działa na karcie od Orange i działa dziwnie, bo często różne strony lokalizują mnie np. Na Węgrzech albo w Niemczech, co przekłada się np. na wyświetlane reklamy  w tych językach. Czy to może mieć jakiś związek?

Mam podobny problem z Orange. Nie wiem dlaczego, ale widzę czasem w lokalizacji, że jestem podobno zupełnie gdzie indziej, niż w rzeczywistości. To się także wiąże z wyświetlaniem treści zależnych od lokalizacji, tym samym zupełnie dla mnie nieprzydatnych. Najczęściej widzę to w smartfonie, czy czegoś szukam w Google: "Z twojego IP wynika, że jesteś w (...) dostosowaliśmy wyniki do bieżącej lokalizacji". emotka emotka Wyświetl w wątku >>

cb656

cb656

#7296029 Napisano: 10.09.2025 16:07:30 w SZUKAM....
adamo86 napisał(a):

cb656 napisał(a):

adamo86 napisał(a):

Szukam ciekawych konkursów emotka
Coś polecacie godnego uwagi? emotka

Polecam zatem ze wszech miar inicjatywę własną... emotka emotka

Inicjatywę własną wyciąłeś z cytatu mojego postu emotka

Ty tak serio??!
Uważasz, że wtręt w postaci: "Bo tak przeglądam bazę i widzę max ze 2-3, nad którymi warto się pochylić" świadczy o INICJATYWIE???!
Wyświetl w wątku >>
0 0

cb656

#7295937 Napisano: 10.09.2025 11:32:36 w SZUKAM....
adamo86 napisał(a):

Szukam ciekawych konkursów emotka
Coś polecacie godnego uwagi? emotka

Polecam zatem ze wszech miar inicjatywę własną... emotka emotka Wyświetl w wątku >>

cb656

#7295930 Napisano: 10.09.2025 11:17:46 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
Kurier TNT z rana, gadżety z konkursu https://www.e-kon...-wymarzonych-wakacji
emotka
Ręcznik (duży), torba oraz termos.

P.S. To po prostu ŻAŁOSNE. emotka
Zestaw gadżetów Gulliver o wartości (ponoć) 250,00emotka Wyświetl w wątku >>