Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika cb656

cb656

#7292348 Napisano: 29.08.2025 18:21:07 w Wkurza mnie...
ziolko napisał(a):

Jak mnie pytają się o rozmiar, to zawsze mam dylemat, jaki podać (...)
Aktualnie ubrania jakie noszę mają rozstrzał rozmiarowy - 6 rozmiarów.

Juhu, potwierdzasz, że rozmiar ma znaczenie! emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cb656

#7292333 Napisano: 29.08.2025 17:21:50 w SZUKAM....
Szukam odpowiedzi na pytanie, do czego da się wykorzystać wentylator, który co prawda jest uszkodzony MECHANICZNIE, ale sprawny ELEKTRYCZNIE?! Hę?
Kolegi adamo86 nie proszę o wypowiedź, bo on nie ma własnego zdania, tylko posiłkuje się sztuczną inteligencją. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cb656

#7292309 Napisano: 29.08.2025 15:21:40 w SZUKAM....
adamo86 napisał(a):

Upokorzony przez zablokowanego użytkownika? emotka  No ciekawe emotka

To teraz rozważ w swoim umyśle, jakiż to był powód zablokowania, ech... emotka Pewnie jakaś niekompatybilność! emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cb656

#7292305 Napisano: 29.08.2025 15:13:50 w SZUKAM....
adamo86 napisał(a):

całość chata, ja nie jestem aż tak kreatywny emotka

Buuu, czuję się mocno zawiedziony. Rozczarowany. Upokorzony nawet, ech. Oczekiwałem LUDZKIEJ reakcji, a nie jakiejś sztucznej "inteligencji". emotka
Masz ode mnie pierwszy punkt ostrzegawczy... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cb656

#7292298 Napisano: 29.08.2025 15:08:13 w SZUKAM....
adamo86 napisał(a):

cb656 napisał(a):

Szukam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie, mianowicie:
DLACZEMU SZEWC BEZ BUTÓW CHODZI??! emotka

"Haha, dobre pytanie! 😄 To powiedzenie wzięło się stąd, że rzemieślnicy, którzy całymi dniami zajmują się pracą dla innych, często nie mają już czasu ani energii, żeby zrobić coś dla siebie.
👉 Szewc cały dzień reperuje buty dla klientów, więc wieczorem chodzi w starych, rozwalonych – bo swoje zostawia „na potem”.
👉 Lekarz, który dba o zdrowie pacjentów, potrafi zaniedbać swoje.
👉 Informatyk pomaga wszystkim z komputerem, a u niego samym Windows woła o format.
To taki ironiczny obrazek: najlepsi fachowcy w czymś bywają najmniej zadbani w tej samej dziedzinie, ale u siebie."

&

"To lecimy w wersji „szewc bez butów chodzi”, ale w klimacie konkursowym:
  • Konkursowicz bez nagrody chodzi – bo wszystkim pomaga wymyślać odpowiedzi, a sam nie wysyła.
  • Łowca konkursów bez długopisu – bo rozdaje wszystkim gadżety, a sam nie ma na czym pisać.
  • Konkursowy strateg bez szczęścia – bo zna wszystkie triki, a nagroda i tak idzie do kogoś, kto wrzucił pierwszy lepszy rym.
  • Konkursowicz bez weny – bo wenę rozdaje znajomym, a sam zostaje z pustą kartką i kończącym się terminem zgłoszeń"

To TWOJE autorskie przemyślenia, czy chat GPT? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cb656

#7292293 Napisano: 29.08.2025 15:00:08 w SZUKAM....
Szukam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie, mianowicie:
DLACZEMU SZEWC BEZ BUTÓW CHODZI??! emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cb656

#7292292 Napisano: 29.08.2025 14:58:53 w Romanse, amory i inne pierdoly :)
Ponawiam apel o aktywność romansową na forum! emotka emotka Wyświetl w wątku >>
1 kumulacja 0

cb656

#7292249 Napisano: 29.08.2025 13:38:16 w Wkurza mnie...
WQemotka A mnie, że przerażająca większość konkursowiczów emotka emotka emotka NIE ROZUMIE prostego przekazu typu "dokończ zdanie"! emotka

Tworzą poematy na tomik wierszy prawie. Nie oceniam treści, które może i nawet są kreatywne, ale irytuje mnie powszechność występowania tego zjawiska. Konsekwencje?
No niestety, Organizatorzy to łykają jak gęś kluchy i rozkosznie chichocząc, jak beztroska blondynka Grażynka w kąpieli z gumową kaczuszką, stwierdzają później, po uwagach, że nieuczciwie jest nie przestrzegać własnych zasad i nagradzać teksty NIEREGULAMINOWE, iż

"no ale to było takie tlitne i niekonwencjonalne, że mieliśmy serca, by nie nagrodzić, weź się gościu odczep, wyluzuj, to tylko ZABAWA".

Otóż Qemotka A nie "tylko zabawa", a przyrzeczenie publiczne!!!! WWWWWWRRRRRR!!!!! emotka emotka emotka Grajmy WSZYSCY według jednych zasad. emotka Wyświetl w wątku >>
1 ZetZ 0

cb656

#7292086 Napisano: 28.08.2025 23:24:51 w Wkurza mnie...
rudzixon napisał(a):

rainbowdash napisał(a):

Nie dasz rady żeby zmienić termin na później i nic nie stracić? Mi proponowali na slowhop nawet rok na wykorzystanie

Udało sie dogadać z właścicielami. Pojedziemy w następnym roku...

emotka No i brawo!
Zwierzę się, że miałem podobną losową przygodę konkursową. Wygrałem zimą bon turystyczny, ale zanim jeszcze go otrzymałem, straciłem pracę w styczniu. Pisze do mnie Organizator by uzgodnić szczegóły pobytu, a ja mu smutno odpisuję, że muszę zrezygnować z realizacji z takiego smutnego powodu, bo teraz muszę usilnie szukać nowej pracy. emotka
A reakcja była zdumiewająca!!! Nie dość, że zaproponowali sami z siebie długoterminowe przełożenie terminu wyjazdu, gdy już minie mi smutek emotka to jeszcze dorzucili co nieco do puli i takim cudem, przemyślałem sobie temat, wybrałem wyjazd majowy (bo na nartach nie jeżdżę) i po dopłaceniu ze swoich środków 36 zł emotka dwie osoby mogły spędzić w Krynicy Morskiej uroczy majowy tydzień. Otworzyło się takie urocze okienko pogodowe, temperatura była ponad 25 stopni, czyli że sobie zasłużyłem chyba, ech... Tak, że ten, no... Nigdy nie należy się poddawać! emotka Wyświetl w wątku >>

cb656

#7291172 Napisano: 26.08.2025 20:10:12 w Wyniki konkursów (tylko wyniki!!!)
Pojawiły się wyniki do konkursu Loteria "Otwórz InBoxa i graj o nagrody - Wiosna 2025"

Nagroda główna w loterii (auto) wydane zwycięzczyni. emotka
https://www.faceb...reel/774419295170056 Wyświetl w wątku >>

cb656

#7291169 Napisano: 26.08.2025 20:01:24 w Dziś w telewizji polecam film...
TVP Kultura dziś o 20 przypomni cudowny Teatr Telewizji IGRASZKI Z DIABŁEM. emotka
Mraauu, perełka! Namawiam każdego, kto jeszcze nie widział do spróbowania, a tych, którzy znają - do przypomnienia sobie! emotka emotka Wyświetl w wątku >>

cb656

#7291027 Napisano: 26.08.2025 12:35:33 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
Aha. Teraz rozumiem. emotka Wyświetl w wątku >>
1 pionas 0

cb656

#7291000 Napisano: 26.08.2025 12:09:35 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
pionas napisał(a):

cb656 napisał(a):

Nie podoba mnie się, że formularz na forum i w wiadomościach prywatnych nie akceptuje formatu obrazków *.webp

nie przyjmujemy webp bo użytkownicy korzystają ze starych wersji przeglądarek które nie wspierają tego formatu stąd ta blokada

Nie rozumiem tej polityki. W starszych przeglądarkach użytkownicy nadal mogą chyba używać formatów starszych, po co blokować możliwości innym, korzystającym z nowszych przeglądarek, obsługujących ten format? Mnie na przykład jest coraz trudniej znaleźć obrazek w starym jpg, często muszę konwertować w programie do obróbki, bo na wielu stronach używane są wyłącznie webp! emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cb656

#7290995 Napisano: 26.08.2025 11:58:50 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
Nie podoba mnie się, że formularz na forum i w wiadomościach prywatnych nie akceptuje formatu obrazków *.webp choć to najbardziej zoptymalizowany do internetu format. emotka Za to akceptuje archaiczne i wielkie, grube bitmapy BMP. A tyle już sarkania czytałem na konieczność odchudzania kodu, optymalizację skryptów, odświeżanie, cacheowanie i takie tam. Ech... emotka

-----
To nowoczesne rozszerzenie pliku rastrowego stworzone przez Google, zapewniające lepszą kompresję (stratną i bezstratną) niż tradycyjne formaty jak JPG czy PNG, co skutkuje mniejszym rozmiarem plików przy zachowaniu wysokiej jakości i  lepszej przezroczystości. Używanie WebP przyspiesza ładowanie stron internetowych, poprawiając doświadczenie użytkownika i pozycjonowanie witryn w wyszukiwarkach. Wyświetl w wątku >>
0 0

cb656

#7290967 Napisano: 26.08.2025 11:03:04 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
carissma napisał(a):

Nie podoba mi się fakt, że na telefonie powiadomienie o nowej wiadomości jest głębiej ukryte i zazwyczaj orientuję się miesiąc po fakcie, że ktoś pisał. Może są jakieś ustawienia, żebym mogła to zmienić, a nie wiem o tym.

Dziwne, u mnie w telefonie powiadomienie w postaci czerwonej kropki z cyferkami mówiącymi o ilości nowych powiadomień pojawia się zawsze w lewym górnym narożniku. Nie korzystam z aplikacji, tylko loguję się w przeglądarce Chrome. emotka

Wyświetl w wątku >>
0 0

cb656

#7290414 Napisano: 24.08.2025 16:30:49 w Kupię...
SevenKing napisał(a):

Kupię jedno zaproszenie na pokaz wartości Loreal

Szukaj tutaj, sporo tego widziałem...
https://www.e-kon...przedaz?item1=loreal Wyświetl w wątku >>

cb656

#7290398 Napisano: 24.08.2025 15:05:12 w WC - rozmowy o wszystkim
STRZELANINA W O.K. CORRAL
Nie ogarniam swoim prostackim rozumkiem fenomenu tego westernowego zjawiska. Poświęcono mu mnóstwo wpisów, nakręcono filmy na kanwie
wydarzenia, które trwało raptem pół minuty. Czy ktoś mnie uświadomi, o co tu chodzi??! emotka
https://pl.wikipe...lanina_w_O.K._Corral
ORAZ
https://ciekawost...na-dzikim-zachodzie/
CZY
https://www.filmw...rralu+O.K.-1957-5970 Wyświetl w wątku >>
0 0

cb656

#7290394 Napisano: 24.08.2025 14:21:11 w WC - rozmowy o wszystkim
sasaaabp napisał(a):

wiem, że na dworcach nie można sprzedawać alkoholu...

To ciekawe, że na dworcach nie, a na stacjach benzynowych tak! emotka
Dla mnie to nielogiczne.
Bo na dworcach są jedynie podróżni, a na stacjach kierujący.
Dostrzegam istotną różnicę w zagrożeniach dla ruchu drogowego, ech... Wyświetl w wątku >>
1 mietowa 0

cb656

#7290294 Napisano: 23.08.2025 19:29:04 w Wkurza mnie...
ola120 napisał(a):

Jeszcze raz napiszę,  że wkurza mnie loteria piwna w Gamie. Nie dość, że nic nie wygrywam , chociaż mam tyle losów, to zerknęłam, że tam wiele e-maili się powtarza.  Jak oni to robią, że wygrywają kilka razy pod rząd?emotka

Daremne żale, próżny trud, bezsilne złorzeczenia, ech... emotka
Loteria rządzi się swoimi prawami! Wyświetl w wątku >>

cb656

#7290203 Napisano: 23.08.2025 13:02:42 w Wkurza mnie...
dwaburekoty napisał(a):

Organizatorzy raczej nie będą się martwić - zamiast 3 wycieczek na 15tys. dadzą 1, a pozostałe nagrody to będą skarpety i koszulki.

Ojtam, ojtam. Nie demonizuj. emotka emotka Wyświetl w wątku >>