Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
sloma_i_buty
Postów 61
Data rejestracji 11.02.2022
Punkty karne 1
Konkursy dodane
sloma_i_buty
Postów 61
Punkty karne 1
Konkursy dodane
To czasami musi być drobnostka. Sporadycznie warto nawet sobie popłakać nad konkursem, bo dlaczego nie? Skoro biegacze mogą narzekać na niezrealizowane plany treningowe, to kreator powinien ponarzekać na niezrozumienie komisji konkursowej.
W temacie wątku: No, nie idzie mi, potrzebuję Ciężkomisia. Wyświetl w wątku >>
sloma_i_buty
Postów 61
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Z płatnościami bezgotówkowymi przy przejazdach też zdarzają się problemy, w wielu miejscach brakuje zasięgu. Wyświetl w wątku >>
sloma_i_buty
Postów 61
Punkty karne 1
Konkursy dodane
sloma_i_buty
Postów 61
Punkty karne 1
Konkursy dodane
To źle o nas świadczy, że walczymy o te 20 zł wydając 30, bo to już krok do hazardu. Wyświetl w wątku >>
sloma_i_buty
Postów 61
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Miałam już kilka wypadków związanych z tym gadżetem. Możecie mnie diagnozować, czy to już jest dyspraksja, czy przeciętna niegramotność.
1. W Strefie Ciszy w wagonie IC wylałam pasażerce siedzącej napar ziołowy do butów. Nie krzyczała, tylko obawiała się, że w ciągu 2 godzin buty nadal będą mokre, a ona nie wzięła zapasowych. Szczęście w nieszczęściu - prezent, który wiozła, przeżył bez szkody.
2. Kolejną podróż. Tym razem próbowałam umieścić kubek w dziurce, żeby wyciągnąć telefon i wyświetlić bilet. Kubek się prawie przewrocil na stoliku. Współpasażer postanowił mi pomóc - zdziwił się, bo dziura była mniejsza.
3. W Rossmannie dokupiłam nieoryginalne elementy, które ułatwiają mi jazdę pociągiem - torebkę, pasek i zatyczkę. W pojeździe już nie rozlewam, bo naciskam przycisk od wysuwanego wieszaka - pasek się sprawdza. Niestety na uczelni już zaliczyłam rozlewanko. Jeden z kolegów zachwycił się kubkiem i zaoferował, że przyniesie ręczniki papierowe.
4. O dziwo dobrze mi się jeździ z tym kubkiem na rowerze. Mam wrażenie, że więcej rozlewam przy chodzeniu. Może przy szybkich krokach kubek się buja? Kawę lub herbatę wożę w kubku Fellow, który może leżeć w plecaku nawet do góry nogami.
Do samochodu, na siedzenie na plaży, bez gwałtownego przemieszczenia - może się to sprawdzać. Pomieści praktycznie tyle wody, ile należy wypić dziennie. Wyświetl w wątku >>
sloma_i_buty
Postów 61
Punkty karne 1
Konkursy dodane
To jest szalik akrylowy na miarę moich możliwości, zakupiony w Empiku w 2017 roku za oszałamiajace 4 zł.
Nie odsyłam danych na przedmioty, które uważam na badziew lub nieodpowiadające rozmiarem, gdyż za bardzo wkręciłam się w minimalizm.
sloma_i_buty
Postów 61
Punkty karne 1
Konkursy dodane
sloma_i_buty
Postów 61
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Niecierpliwie oczekuję na pociąg do mamony, bo od lat, zupełnie jak ze składami PKP, mijamy się - gdy jestem spóźniona minutę, odjazd jest punktualny, jeżeli będę wcześniej spóźni się godzinę albo drzwi odmówią poslugi. Wyświetl w wątku >>
sloma_i_buty
Postów 61
Punkty karne 1
Konkursy dodane
"Ma sto lat i sześć dni. Garnitur stara się nosić codziennie, zawsze zamawia marchewkę"
cudaczek121
Niech los loteryjny Ci sprzyja, a konkursowa passa nie omija
sloma_i_buty
Postów 61
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Wczoraj oglądałam w kinie „Dom dobry” i on, mimo braku jakichkolwiek nagrody na festiwalu w Gdyni, też wydaje się opcją wartą seansu. Odradzam jednak ten wybór osobom wysoko wrażliwym. Pod względem psychologicznym chyba trudno lepiej zaprezentować uzależnienie od drugiej osoby. W filmie pojawia się niestety mnóstwo przemocy, ale ta przemoc nie ma płci - tu niewłaściwie postępują i kobiety, i mężczyźni. Sporo niuansów - moją uwagę (to chyba nie będzie spoiler) zwróciło przestawianie przedmiotów w inne miejsca. Znałam osobę, która robiła coś podobnego i nie rozumiałam, co jest przyczyną tego zachowania, a ten obraz filmowy odpowiedział mi na to pytanie. Wyświetl w wątku >>
sloma_i_buty
Postów 61
Punkty karne 1
Konkursy dodane
sloma_i_buty
Postów 61
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Czasami zdarzają się perełki konkursowe, na które mogę kupić więcej niż jeden paragon typu przyprawa czy jogurt, jakiś kosmetyk do włosów kręconych. Mogę kupić i spróbować zaprosić komisję do mojego świata, potraktować to jako formę rozrywki intelektualnej.
Może te osoby, które korzystają z AI, chcą kasy, docenienia, a bez narzędzi uderzają w szklany sufit? Może zależy im na zysku, a cel uświęca środki. Ja próbowałam dzięki pisaniu poprawić swoją samoocenę, ale to ślepy zaułek. Wczoraj usłyszałam od sąsiadki, że wszyscy w jej otoczeniu ustawiają się w kolejce do psychiatry, więc chyba stworzyliśmy sobie czasy łatwe (nie cierpimy głodu), ale trudne (bo cierpimy psychicznie, nie możemy zrealizować swoich potrzeb).
Dla takich ciułaczy jak ja pozostaje wbić paragon i zapomnieć - nawet nie patrzeć na te liczniki zgłoszeń, bo po co znów się porównywać? Wyświetl w wątku >>
sloma_i_buty
Postów 61
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Sąsiedzi mogą niczego nie zauważyć - wystarczy spojrzeć na przykład pani, która przez 27 lat nie wyszła z domu. Zadziwia fakt, że na poziomie żadnego systemu państwowego nie pojawiła się informacja, że ktoś żyje poza systemem. Jak dobrze rozumiem, w latach 90. istniała szansa na życie poza systemem. Ciekawe, ile osób skorzystało lub zostało zmanipulowanych? Wyświetl w wątku >>
sloma_i_buty
Postów 61
Punkty karne 1
Konkursy dodane
sloma_i_buty
Postów 61
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Przeczytałam już tyle artykułów i w żadnym nie znalazłam rozwiazania, jak przestać porównywać się w tej kwestii, jak uwierzyć, że z moimi cechami można założyć rodzinę, ale nie patorodzinę. Byłam w prywatnej galerii sztuki, gdy spontanicznie obce dziecko przybiegło i przytuliło się do mnie. To było miłe.
Teraz jestem na etapie wyzwalania gniewu, więc na związek nie jestem gotowa, a zegar biologiczny zaczął przyspieszać. Randki online odpadają, boję się wyśmiania, przekroczenia granic (czasem mnie zamraża, zamiast aktywować ucieczkę).
Co do atyde25 - zobacz, jak dobra jesteś w robieniu zakupów konkursowych. Robisz to od wielu lat, nie rezygnujesz i zawsze masz o czym napisać po powrocie ze sklepu. Mimo kryzysów ciągniesz ten wózek entyrok.
Wszystkiego dobrego, zwłaszcza dla tych, co czują się niedostateczni! Trzymajcie się, bo życie macie tylko jedno. Dzisiejsza melancholia niech Was motywuje do jak najlepszego życia w zgodzie z samym sobą. Wyświetl w wątku >>
sloma_i_buty
Postów 61
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Jeżeli nie mogłabym iść na spacer bez asysty, to na pewno miałabym gorszy nastrój.
I tak w temacie - dzisiaj cieszę się, że mogłam pobyć na słońcu, na świeżym powietrzu, popatrzeć na jeszcze żółto-zielone drzewa. Wyświetl w wątku >>
sloma_i_buty
Postów 61
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Wchodzę do sklepu w październiku i widzę dekoracje świąteczne. Zastanawiam się, co się stało? Czasami czuję się jak niedźwiedź, który wpadł w tryb depresyjno-zimowy 15 lat temu, dopiero się obudził i dziwi się, że na czas Adwentu należy kupić 5 kalendarzy i 50 dekoracji. Już nie czeka się na prezent, bo ten kalendarz jest jego formą.
Przestałam rozumieć tego rodzaju konsumpcjonizm, więc i trudniej pisać mi o świętowaniu, który ma jakiś wymiar parareligijny. Wyświetl w wątku >>
sloma_i_buty
Postów 61
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Ja miałam jeden słoiczek z loterii majowej, leżał w lodówce. Zjadłam go w środę. Datę sprawdziłam dopiero po zjedzeniu, a już w maju był po terminie. Cóż, głupi ma szczęście, bo nic mi nie dolega.
Ja oczywiście też nie trafiłam, ale przynajmniej teraz słoiczki są do ważne do kwietnia 2027. Wyświetl w wątku >>
sloma_i_buty
Postów 61
Punkty karne 1
Konkursy dodane