Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika sloma_i_buty

sloma_i_buty

#7316862 Napisano: 27.11.2025 15:15:53 w moje dzisiejsze wygrane :)
Kosmetyki Miya - może przyślą coś, co się sprawdzi, bo zakup kremu znów był średnio udany. Wyświetl w wątku >>

sloma_i_buty

#7316622 Napisano: 26.11.2025 15:08:07 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Łatwo się to pisze, ale niestety, gdy nie idzie w konkursach, trzeba znaleźć tę strefę, w której względnie sobie radzimy, aby nie karmić wewnętrznego krytyka.
To czasami musi być drobnostka. Sporadycznie warto nawet sobie popłakać nad konkursem, bo dlaczego nie? Skoro biegacze mogą narzekać na niezrealizowane plany treningowe, to kreator powinien ponarzekać na niezrozumienie komisji konkursowej.

W temacie wątku: No, nie idzie mi, potrzebuję Ciężkomisia. Wyświetl w wątku >>
1 uleczkaa 0

sloma_i_buty

#7315889 Napisano: 22.11.2025 23:07:21 w Wkurza mnie...
BingoJa napisał(a):

netka2000 napisał(a):

BingoJa napisał(a):

Mnie dziś wkurzył gość w reserved, kupuję czapę i szalik dla młodego, przy kasie do zapłaty 37pln, daje 50. Gość do mnie, czy mam drobne więc szukam 7 PLN, a on mówi, że on wcale nie ma gotówki w kasie i jak nie mam wyliczonych to muszę pójść gdzieś rozmienić 🤯 ja pitole

Takie jest prawo. Kasjer ma prawo żądać wyliczoną kwotę za zakupy. Ratunkiem jest transakcja bezgotówkowa.

Przez 10 lat pracowałam w handlu, moze czasy były inne, zawsze mieliśmy gotówkę w kasie. Tam gość nie mial wcale gotówki w kasetce. To jest przerażające, tym bardziej że nie mówimy tu o absurdalnych kwotach rzędu do zapłaty 5,50, ktoś rzuca 2setki.

Podobno w Żabkach po porannym ruchu klientów standardowo nie ma w kasie drobnych. Taką informację dostałam, -gdy udało się z trudem wypłacić 11 zł na Pekaesa. Od tego czasu mam zawsze zapas.
Z płatnościami bezgotówkowymi przy przejazdach też zdarzają się problemy, w wielu miejscach brakuje zasięgu. Wyświetl w wątku >>
0 0

sloma_i_buty

#7315008 Napisano: 19.11.2025 17:55:59 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
W tym roku mam wrażenie, że każda rzecz, za którą się zabieram, idzie jak krew z nosa. W mailach wieje pustką. W niedzielę oczywiście szedł za mną bezdomny po dworcu i zaliczyłam atak paniki. Coś się nie układa, zbyt wiele tych trudności jak na to, że po prostu jestem zmęczona i próbuję dotrwać do świąt. Wyświetl w wątku >>
0 0

sloma_i_buty

#7314874 Napisano: 19.11.2025 12:29:41 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Cilit Bang to chyba moje największe rozczarowanie w kwestiach czyszczenia. Drogie produkty, które nie działają. Może się to w ogóle nie sprzedaje?
To źle o nas świadczy, że walczymy o te 20 zł wydając 30, bo to już krok do hazardu. Wyświetl w wątku >>

sloma_i_buty

#7314677 Napisano: 18.11.2025 18:02:23 w WC - rozmowy o wszystkim
jokan napisał(a):

a powiecie mi co jest takiego fajnego w tym kubku Stanley ? serio nie wiem emotka ...i dlaczego on tyle kosztuje?

Pewnie stylowy wygląd i pozostanie w trendach social mediów. Ja mam albo trefną sztukę, albo dwie lewe ręce.
Miałam już kilka wypadków związanych z tym gadżetem. Możecie mnie diagnozować, czy to już jest dyspraksja, czy przeciętna niegramotność.
1. W Strefie Ciszy w wagonie IC wylałam pasażerce siedzącej napar ziołowy do butów. Nie krzyczała, tylko obawiała się, że w ciągu 2 godzin buty nadal będą mokre, a ona nie wzięła zapasowych. Szczęście w nieszczęściu - prezent, który wiozła, przeżył bez szkody.
2. Kolejną podróż. Tym razem próbowałam umieścić kubek w dziurce, żeby wyciągnąć telefon i wyświetlić bilet. Kubek się prawie przewrocil na stoliku. Współpasażer postanowił mi pomóc - zdziwił się, bo dziura była mniejsza.
3. W Rossmannie dokupiłam nieoryginalne elementy, które ułatwiają mi jazdę pociągiem - torebkę, pasek i zatyczkę. W pojeździe już nie rozlewam, bo naciskam przycisk od wysuwanego wieszaka - pasek się sprawdza. Niestety na uczelni już zaliczyłam rozlewanko. Jeden z kolegów zachwycił się kubkiem i zaoferował, że przyniesie ręczniki papierowe.
4. O dziwo dobrze mi się jeździ z tym kubkiem na rowerze. Mam wrażenie, że więcej rozlewam przy chodzeniu. Może przy szybkich krokach kubek się buja? Kawę lub herbatę wożę w kubku Fellow, który może leżeć w plecaku nawet do góry nogami.

Do samochodu, na siedzenie na plaży, bez gwałtownego przemieszczenia - może się to sprawdzać. Pomieści praktycznie tyle wody, ile należy wypić dziennie. Wyświetl w wątku >>
1 jokan 0

sloma_i_buty

#7313622 Napisano: 14.11.2025 13:03:49 w Wkurza mnie...
radziosny napisał(a):

teraz tani akrylowy szajs, w którym w godzinę się zapocisz.

Czapki i szaliki z akrylu również do niczego się nie nadają, chociaż sentymentalnie noszę taki szaliczek do kurtki z regulowanym kołnierzem.
To jest szalik akrylowy na miarę moich możliwości, zakupiony w Empiku w 2017 roku za oszałamiajace 4 zł. 
Nie odsyłam danych na przedmioty, które uważam na badziew lub nieodpowiadające rozmiarem, gdyż za bardzo wkręciłam się w minimalizm.

Wyświetl w wątku >>

sloma_i_buty

#7313549 Napisano: 14.11.2025 09:34:35 w Wkurza mnie...
elemelex napisał(a):

Jakby to jeszcze były jakieś fajne skarpety, a nie "unikalne" skarpety za 6 zł emotka

Tak pomyślałam, że mogliby dodawać jakieś tematyczne rzeczy do tych cennych skarpet, typu wałek do ciasta, fartuch, chochlę emotka
I już to inaczej wygląda. A tak pokazują, że nasze wypociny tyle są warte. W loteriach jakoś jest zawsze lepiej z nagrodami, mimo że wymagają o wiele mniejszego wysiłku.

Loterie na pewno generują mniej reklamacji dotyczących przebiegu konkursu i nie wymagają powołania komisji do czytania prac. Ponadto przyciągają większą liczbę konsumentów  i typowych hazardzistów. Sprzedaż rośnie. Minimalizacja kosztów, maksymalizacja zysków. Z jednej strony niby wszystkim się poprawia, niby więcej się zarabia, a z drugiej konkurencja o 50 zł w bramkach po kokardkę, więc już organizatorzy wyczuli interes i wprowadzili 30 zł. Te 30 zł to takie 18 zł z 2020 roku. emotka  Być może towar i tak się sprzedaje, więc akcje promocyjne odchodzą do lamusa - wszystko wygeneruje AI albo wpływacz z mediów społecznościowych zareklamuje. Wyświetl w wątku >>
2 ZetZ, elemelex 0

sloma_i_buty

#7313413 Napisano: 13.11.2025 15:27:53 w co chcielibyście wygrać?
10 tysięcy w gotówce na cele rozwojowe w ciągu najbliższych 6 miesięcy, choćby w Blikach po 50 zł. Może afirmacja pomoże?
Niecierpliwie oczekuję na pociąg do mamony, bo od lat, zupełnie jak ze składami PKP, mijamy się - gdy jestem spóźniona minutę, odjazd jest punktualny, jeżeli będę wcześniej spóźni się godzinę albo drzwi odmówią poslugi. Wyświetl w wątku >>

sloma_i_buty

#7312847 Napisano: 11.11.2025 22:45:45 w WC - rozmowy o wszystkim
donia7 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Od dziś oficjalnie „starsza pani” po czterdziestce, hi, hi

"Starsza pani" to będzie, jak po 70tce nam napiszesz, a teraz młoda kobieta! emotka  Sto lat!emotka

Po 70. też się da zachować młodzieńczy figor, a niektórzy są nawet wzorem do naśladowania po setce - zacytuję fragment artykułu o najstarszym kliencie łódzkiego baru mlecznego.

"Ma sto lat i sześć dni. Garnitur stara się nosić codziennie, zawsze zamawia marchewkę"

cudaczek121 
Niech los loteryjny Ci sprzyja, a konkursowa passa nie omija emotka Wyświetl w wątku >>

sloma_i_buty

#7312755 Napisano: 11.11.2025 14:37:46 w Dziś w telewizji polecam film...
Jeżeli będziecie mieli możliwość, polecam obejrzeć film o powstawaniu płyty „Nebraska” Bruce Springsteena. Wzruszający film o emocjach, kryzysie i możliwości wyjścia z sytuacji, nawet gdy wydaje się, że niebo spadło nam na barki.
Wczoraj oglądałam w kinie „Dom dobry” i on, mimo braku jakichkolwiek nagrody na festiwalu w Gdyni, też wydaje się opcją wartą seansu. Odradzam jednak ten wybór osobom wysoko wrażliwym. Pod względem psychologicznym chyba trudno lepiej zaprezentować uzależnienie od drugiej osoby. W filmie pojawia się niestety mnóstwo przemocy, ale ta przemoc nie ma płci - tu niewłaściwie postępują i kobiety, i mężczyźni. Sporo niuansów - moją uwagę (to chyba nie będzie spoiler) zwróciło przestawianie przedmiotów w inne miejsca. Znałam osobę, która robiła coś podobnego i nie rozumiałam, co jest przyczyną tego zachowania, a ten obraz filmowy odpowiedział mi na to pytanie. Wyświetl w wątku >>

sloma_i_buty

#7311691 Napisano: 06.11.2025 14:10:04 w moje dzisiejsze wygrane :)
Dotacja 500+ na cel okołokolczykowy od Dermiki Wyświetl w wątku >>

sloma_i_buty

#7311587 Napisano: 06.11.2025 10:35:35 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Udział w loteriach zaczyna przypominać inwestycję w kryptowaluty. Niestety większość produktów promocyjnych to uzależniające jedzenie lub napoje, więc łatwo wpaść w nałóg krzyżowy w imię wygrania 50 zł, a na naprawę zęba potrzeba co najmniej 5 takich wygranych. Coca Cola zaoferowała niezłe nagrody, losowanie mamony kusi. Niektórzy już pewnie zbierają napoje na święta, a inni po prostu są koneserami. 
Czasami zdarzają się perełki konkursowe, na które mogę kupić więcej niż jeden paragon typu przyprawa czy jogurt, jakiś kosmetyk do włosów kręconych. Mogę kupić i spróbować zaprosić komisję do mojego świata, potraktować to jako formę rozrywki intelektualnej.
Może te osoby, które korzystają z AI, chcą kasy, docenienia, a bez narzędzi uderzają w szklany sufit? Może zależy im na zysku, a cel uświęca środki. Ja próbowałam dzięki pisaniu poprawić swoją samoocenę, ale to ślepy zaułek. Wczoraj usłyszałam od sąsiadki, że wszyscy w jej otoczeniu ustawiają się w kolejce do psychiatry, więc chyba stworzyliśmy sobie czasy łatwe (nie cierpimy głodu), ale trudne (bo cierpimy psychicznie, nie możemy zrealizować swoich potrzeb).
Dla takich ciułaczy jak ja pozostaje wbić paragon i zapomnieć - nawet nie patrzeć na te liczniki zgłoszeń, bo po co znów się porównywać? Wyświetl w wątku >>

sloma_i_buty

#7310902 Napisano: 04.11.2025 11:25:13 w WC - rozmowy o wszystkim
koniczynka123 napisał(a):

To trochę drastyczne ale jest faktem, że sąsiedzi dowiedzieli się o śmierci sąsiada w Bielsku B. "po zapachu", który unosił się po klatce schodowej emotka  Ale czytałam też o gorszych sytuacjach, np to z zeszłego roku- tylko dla ludzi o mocnych nerwach!!! https://kobieta.o...rzez-sufit/s29khst 
Może warto umówić się z siostrą, że chociaż raz w tygodniu do niej zadzwonisz lub napiszesz?emotka

Takich sytuacji może być coraz więcej, bo mamy starzejące się społeczeństwo, wiele osób jest samotnych.
Sąsiedzi mogą niczego nie zauważyć - wystarczy spojrzeć na przykład pani, która przez 27 lat nie wyszła z domu. Zadziwia fakt, że na poziomie żadnego systemu państwowego nie pojawiła się informacja, że ktoś żyje poza systemem. Jak dobrze rozumiem, w latach 90. istniała szansa na życie poza systemem. Ciekawe, ile osób skorzystało lub zostało zmanipulowanych? Wyświetl w wątku >>

sloma_i_buty

#7310413 Napisano: 02.11.2025 12:21:11 w WC - rozmowy o wszystkim
rudzixon napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

hej czy ktos wie co sie dzieje z 
PPPet-er?

Właśnie nie. Z dnia na dzień zamilkł, a wymienialiśmy się na bieżąco korespondencjami konkursowymi. Wiszę mu 5 zł 🥺 pisałam na maila - bez odzewu.

Jeżeli rozliczaliscie się przy użyciu Blika, warto spróbować zadzwonić do tego użytkownika lub wysłać smsa i zapytać, czy wszystko w porządku. Jeśli nie, może na forum jest osoba, która może to zrobić. Wyświetl w wątku >>
0 0

sloma_i_buty

#7310302 Napisano: 01.11.2025 13:39:09 w Wkurza mnie...
tomasz3 napisał(a):

atyde25 napisał(a):

Tak wiem za dużo postów i tak dalej. Ale serio poczułam się takim nieudacznikiem życiowym.
Kobieta prowadzi już 2 Żabki, miała salon z robieniem paznokci padł no ale to trudna branża. Ja teraz patrzę bo tam jej matka obsługuje a ona jeszcze dziecko urodziła tak na oko nawet miesiąca maluch nie ma. Kiedy to wszystko jak no jak.
Ja życie podstawowe ledwo ogarniam i tak kiepsko.

Trochę szczęścia większego i spokoju zapewnia nam nie porównywanie się do innych (łatwo powiedzieć bo każdy z nas to robi)- natomiast zawsze porównujemy się dziwnym trafem do osób które mają lepiej. A duża część osób ma gorzej i to znacznie i też nie panuje nad swoim życiem,ciałem, są bardzo nieszczęśliwi.
Uważam więc że najważniejsze to to że się przeżyło kolejny dzień i cieszmy się z tego co według nas (a nie innych ) jest fajne emotka  naprawdę warto karmić siebie samego częściej tym co zrobiłem dobrze emotka  Nie każdy jest taki sam, nie każdy z bardzo różnych względów moze rozwinąć swój potencjał bardziej. Ja sie ciesze osobiscie z małych rzeczy,fakt czasem dopadają myśli że w ogóle siedzę w miejscu bo boję się różnych rzeczy albo rzucenia się na głęboką wodę- u mnie polityka małych kroków i mam pełne prawo tak mieć. Każdy według siebie ale co dużo daje? otaczanie się dobrymi ludzmi którzy nie krytykują i nie oceniają Ciebie na każdym kroku. Trzymaj się!

Myślę, że wielu z nas wychowywało się w kulturze porównań. Zakompleksieni rodzice potrafią stawiać nierealistyczne oczekiwania wobec swojego dziecka. Niektórzy są po prostu niedojrzali do roli rodzica, ale i tak po alkoholu stwierdzą, że oni założyli rodzinę i wychowali dzieci na ludzi. Z porównywaniem spotkałam się już w przedszkolu. Odstawałam finansowo, byłam za gruba i miałam zeza (zaklejanie oka). Wyrobiłam pewne schematy unikowe, które po 20 latach zamieniły się w gniew, bo pierwszy, drugi, trzeci facet - on chce blondi z niebieskimi oczami - ja w to wchodzę, bo przecież matka nie protestowała, jak ojciec przyklejał się do jej kuzynki i przekraczał nie tylko normy dobrego smaku.
Przeczytałam już tyle artykułów i w żadnym nie znalazłam rozwiazania, jak przestać porównywać się w tej kwestii, jak uwierzyć, że z moimi cechami można założyć rodzinę, ale nie patorodzinę. Byłam w prywatnej galerii sztuki, gdy spontanicznie obce dziecko przybiegło i przytuliło się do mnie. To było miłe.
Teraz jestem na etapie wyzwalania gniewu, więc na związek nie jestem gotowa, a zegar biologiczny zaczął przyspieszać. Randki online odpadają, boję się wyśmiania, przekroczenia granic (czasem mnie zamraża, zamiast aktywować ucieczkę).
Co do atyde25 - zobacz, jak dobra jesteś w robieniu zakupów konkursowych. Robisz to od wielu lat, nie rezygnujesz i zawsze masz o czym napisać po powrocie ze sklepu. Mimo kryzysów ciągniesz ten wózek entyrok.

Wszystkiego dobrego, zwłaszcza dla tych, co czują się niedostateczni! Trzymajcie się, bo życie macie tylko jedno. Dzisiejsza melancholia niech Was motywuje do jak najlepszego życia w zgodzie z samym sobą. Wyświetl w wątku >>

sloma_i_buty

#7309596 Napisano: 29.10.2025 18:01:34 w Dziś cieszę się z.....
atyde25 napisał(a):

Z tego ,że chyba jakoś poczciwie wyglądam bo kurier mi się zwierzył ,że idzie na 3-4 dni do szpitala bo mu się zdrowie sypie.
Tak znamy się wiele lat kiedyś pracował w DPD teraz w GSL. Oczywiście znowu coś palnęłam ,że co mają starsze osoby powiedzieć bo on tak na oko góra 35 lat albo nawet mniej. Dobra moja delikatność mniej niż 0.Muszę się pilnować by nie kupić już nic na promo. A słodycze to czarna lista.

Small talk z ludźmi to nigdy nie jest prosta rzecz, dlatego najważniejsze, że masz świadomość popełnionej gafy. Mam kuzynkę 9 lat młodszą - od zawsze schorowana, teraz źle się zrosła noga po wypadku i chodzi o kulach, nie może wrócić do pracy. Po tej informacji robi mi się trochę głupio, że narzekam na wygląd twarzy, gdy ogólnie jestem zdrowa, wysportowana, a tylko i wyłącznie samotna.
Jeżeli nie mogłabym iść na spacer bez asysty, to na pewno miałabym gorszy nastrój.
I tak w temacie - dzisiaj cieszę się, że mogłam pobyć na słońcu, na świeżym powietrzu, popatrzeć na jeszcze żółto-zielone drzewa. Wyświetl w wątku >>

sloma_i_buty

#7309437 Napisano: 29.10.2025 10:36:05 w Wkurza mnie...
basiag napisał(a):

snowflake napisał(a):

A mnie wkurza moje nieogarnięcie emotka  nakupuję tych produktów a potem zapominam wziąć udział w konkursie  emotka

nie nazwałałabym tego sklerozą a raczej "zmęczeniem materiału". Po tylu latach przebywania w tych klimatach zwyczajnie się już nie chce podejść do wysyłania mimo posiadania paragonu, więc się odwleka, odwleka ... aż termin mija. Ale zgadzam się, to złości później emotka  Też tak miewam emotka  albo na ostatnią chwilę puszczam byle co byle się paragon nie zmarnował.
Może już żeśmy swoje wygrali ?? emotka

Moim zdaniem to też kwestia niesprzyjającej pogody, zmiany czasu na zimowy i marketingowego obciążenia.
Wchodzę do sklepu w październiku i widzę dekoracje świąteczne. Zastanawiam się, co się stało? Czasami czuję się jak niedźwiedź, który wpadł w tryb depresyjno-zimowy 15 lat temu, dopiero się obudził i dziwi się, że na czas Adwentu należy kupić 5 kalendarzy i 50 dekoracji. Już nie czeka się na prezent, bo ten kalendarz jest jego formą.
Przestałam rozumieć tego rodzaju konsumpcjonizm, więc i trudniej pisać mi o świętowaniu, który ma jakiś wymiar parareligijny. Wyświetl w wątku >>
2 cb656, ZetZ 0

sloma_i_buty

#7308817 Napisano: 26.10.2025 23:00:39 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Uriel2000 napisał(a):

Bobovita - zero, a na dodatek kupiłam przeterminowane musy o pół roku emotka

Współczuję i życzę powodzenia w losowaniu głównej nagrody.
Ja miałam jeden słoiczek z loterii majowej, leżał w lodówce. Zjadłam go w środę. Datę sprawdziłam dopiero po zjedzeniu, a już w maju był po terminie. Cóż, głupi ma szczęście, bo nic mi nie dolega.
Ja oczywiście też nie trafiłam, ale przynajmniej teraz słoiczki są do ważne do kwietnia 2027. Wyświetl w wątku >>
0 0

sloma_i_buty

#7308247 Napisano: 24.10.2025 10:51:14 w moje dzisiejsze wygrane :)
Ecco il miracolo, wczoraj trafiło się jak ślepej kurze ziarno. Wiewiórka zabrała orzeszki i zostawiła słuchawki. emotka Wyświetl w wątku >>