Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika sloma_i_buty

sloma_i_buty

#7291074 Napisano: 26.08.2025 14:11:43 w Czy wysyłają juz nagrody z... ???
Czy do wszystkich dotarła karta Kaufland Eduscho? Nie wiem, czy nie popełniłam jakiegoś babola? Wyświetl w wątku >>
0 0

sloma_i_buty

#7286034 Napisano: 09.08.2025 14:53:24 w WC - rozmowy o wszystkim
elemelex napisał(a):

pikawka napisał(a):

elemelex napisał(a):

Jak polubić pisanie odpowiedzi konkursowych? To nie jest koniecznie to samo co lubić pisanie w ogóle, to jest specyficzny podtyp pisania. 
Lubię nagrody, ale pisać tych utworków nie lubię, to znaczy na początku było fajnie a teraz już nie. 
A wy lubicie? Dlaczego tak?

Mnie wygrane motywują i mobilizują emotka

Mnie jakoś też, ale chyba już za dużo tych odpowiedzi stworzyłam i mi się przejadło. A inni jakoś potrafią od lat jak maszyny generować te odpowiedzi. Zazdro.
Ale i tak jest lepiej bo dziś dwa zgłoszenia poszły.

Ze swojej strony polecam pisanie od niechcenia, bez nastawienia na nagrody. Przenoszenie się myślami do krainy jednorożców i włochatych smakoszy. Skuteczność mam niewielką, ale znacznie lepszą, gdy nie analizuję tego, co chciałabym przekazać. Wyświetl w wątku >>
1 elemelex 0

sloma_i_buty

#7286030 Napisano: 09.08.2025 14:39:47 w WC - rozmowy o wszystkim
@gnieszk@ napisał(a):
atyde25 napisał(a):

Zebrałam się w sobie i muszę zadbać o zdrowie. Sierpień pod znakiem specjalistów okulista, ginekolog, chce jeszcze pakiet badań krwi. Trochę mi było głupio jak pani u gienia sprawdziła termin mojej ostatniej wizyty z 15 lat temu taaaaaaaaaa
Do jakiego specjalisty jeszcze się powinnam zapisać nie odpowiadajcie emotka

Koniecznie kolonoskopię

Po 50 to nie są tanie rzeczy. Jak stary/stara nie zawiezie, to trzeba zamówić prostytutka/prostytutkę, a wcześniej to jeszcze zadzwonić na ten numer z reklamy z TV, żeby miał kto nas pochować. (Bo grabarz nie wystarczy.)

Przepraszam, nie kpię z poważnych tematów - badania to rzecz ważna - a chciałam pokazać, jak dojrzali panowie robią sobie pod górkę niby żartami. I jeszcze potrafią szukać po zakładzie pracy koleżanek, którym opowiedzą te żarty 10 raz z rzędu.
Badajcie się Panowie! Wyświetl w wątku >>
0 0

sloma_i_buty

#7286020 Napisano: 09.08.2025 14:01:38 w Dziś cieszę się z.....
cb656 napisał(a):

atyde25 napisał(a):

Zebrałam się w sobie i muszę zadbać o zdrowie. Sierpień pod znakiem specjalistów (...)
Do jakiego specjalisty jeszcze się powinnam zapisać nie odpowiadajcie emotka

Proponuję wizytę u logopedy, albo innego specjalisty zajmującego się problemami z pisownią, ech... emotka emotka emotka

ADHD może współtowarzyszyć dysleksja. Cześć objawów dla obu schorzeń jest wspólna. W trakcie dobrze przeprowadzonej dziagnozy ADHD powinny pojawić się pytania o trudności w okresie szkolnym. Wyświetl w wątku >>

sloma_i_buty

#7285562 Napisano: 07.08.2025 20:19:42 w WC - rozmowy o wszystkim
rudzixon napisał(a):

rudzixon napisał(a):

yaagatka napisał(a):

atyde25 napisał(a):

Zdałam sobie sprawę ,że ja jestem z pokolenia dzieci chowanych w zimnym chowie. Zero uczuć okazywanych przez rodziców, zero chwalenia, sama krytyka. To się nie mogło udać i wyjść na plus dla psychiki przykre:( Tak Joasia ładniejsza bo ma kręcone włosy i długie rzęsy. A matka uważała ,że jak coś wygrywam to mi dają z litości lub ,że już znają moje nazwisko bo gram często.

Spójrz na to tez z tej perspektywy:
Może matke/ojca tez tak wychowano? Moze babcie/dziadka traktowano tak samo i to idzie pokoleniowo, bo Twoja rodzina nie umie inaczej albo nie wie, że w ogóle inaczej mozna?
Moze jestes pierwsza, która odkryła, że mozna wychowywac inaczej, zyc w inny sposób i komuniowac sie z wieksza zyczliwoscia i wiara i to WLASNIE TY zmienisz losy reszty pokolen? emotka

Dokładnie! 
Często dziedziczymy traumy i powielamy te schematy, w których byliśmy wychowywami... nieświadomie przekazujemy dalej.
Zrozumienie skąd te traumy pokoleniowe pochodzą, jaka jest ich historia - daje możliwości akceptacji i odpuszczenia. No i przede wszystkim zatrzymanie starej historii i napisanie swojej własnej emotka  
Myślę, że to możliwe dla ludzi o dużym wglądzie we własne emocje. No i najlepiej przy wsparciu psychoterapeuty. 
Niestety znam realia obecnego systemu zdrowotnego i wiem, ze nie każdego stać na terapię raz w tygodniu. 
Mam nadzieje, że doczekam dnia kiedy terapia będzie dostępna dla wszystkich!

Przeniosłam rozmowę z wątku "dyskusje o konkursach" z racji tego, ze mnie troche ożywił i bardzi w tym jestem emotka

Miłego dnia!

Niektórzy mają szczęście trafić po drodze na osobę, która zainspiruje do zmian - kogoś godnego naśladowania. Jeżeli tkwimy w gorącym garze, nie zdajemy sobie sprawy, co jest z nim właściwie nie tak.
Często pocieszamy się bylejakością, bo czujemy presję, że w danym wieku musimy zaliczać poszczególne etapy rozwoju. Na swoim przykładzie powiem, że wiele lat tkwiłam w związku bez przyszłości, z przesadzoną różnicą wieku, bo bałam się staropanieństwa, choć i tak ta osoba chciała żyć tu i teraz, bez zobowiązań. Po rozstaniu spędziłam miesiąc u rodziców i od razu odkryłam, dlaczego ta relacja w ogóle powstała. Przyznaję - aby dojść do takich wniosków, musiałam spędzić godziny nad książkami i podcastami.
Cieszy mnie, że takie trudne tematy są poruszane na forum konkursowym, a nie tylko w zamkniętym forum psychologicznym. Może dla kogoś post innej osoby będzie motorem do zmian? Wyświetl w wątku >>

sloma_i_buty

#7284518 Napisano: 04.08.2025 19:47:07 w moje dzisiejsze wygrane :)
Gliss Hebe - zestaw kosmetyków 
Pewnie los miał dosyć mojego marudzenia 🤣 Wyświetl w wątku >>

sloma_i_buty

#7284024 Napisano: 02.08.2025 15:35:40 w Dziś cieszę się z.....
Cieszę się, że istnieją osoby, które spontanicznie podarują obcej osobie dobre słowo.
Kupowałam Lecha na konkurs w Aldi. Pan przy kasie mówi: - To dzisiaj będzie miała pani owocowy wieczór.
- To nie dla mnie, bo nie używam cukru. - odpowiadam
Pan zaczął komplementować, że widać mój zdrowy styl życia. Wyjątkowo potrzebowałam takiej informacji, bo znów dopadły mnie wątpliwości co do moich działań. Wyświetl w wątku >>
1 cb656 0

sloma_i_buty

#7284023 Napisano: 02.08.2025 15:27:35 w moje dzisiejsze wygrane :)
Dwa dni temu, akurat na urodziny, Rozkoszne Smaki Kamp i kosz piknikowy Łowicz. Bardzo ucieszyłam się z tych wiadomości. emotka Wyświetl w wątku >>

sloma_i_buty

#7281449 Napisano: 23.07.2025 23:51:36 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
@Kwiat napisał(a):

dziś mi totalnie smutno..... nawet w konkursach pustki.......... zmarnowane stosy paragonów i zmarnowany czas na układanie haseł konkursowych....... smutnoemotka bardzo mi smutno.....emotka

Głowa do góry! Układanie tekstów jest zdrowe dla mózgu. Odetchnij, ochłoń i wróć do tworzenia.
Łączę się w bólu i doskonale rozumiem to rozczarowanie. Przeżywam, że mam już swoje lata, a mężczyzna, któremu poświęciłam kilka lat zycia, nie był odpowiednią osobą, nie miał ochoty budować czegoś wspólnie. Chciałabym sobie zrekompensować swoje słabości fajną wygraną, żeby uwierzyć w siebie i opłacić studia psychologiczne na SWPS. Może udałoby się nadrobić te sprawności, które są potrzebne, żeby stworzyć udaną relację romantyczną. 
Niestety moje marzenia się nie spełniają, duże wygrane od zawsze mnie omijają. Może nie umiem ich osiągać celów. Borykam się wewnętrznie z formą zawiści, że inni mają to, co byłoby dla mnie wystarczające.  Zawiść to nic przyjemnego, ale wiem, że po prostu chciałabym zaznać miłości, wspólnoty z drugą osobą. Wyświetl w wątku >>

sloma_i_buty

#7279827 Napisano: 17.07.2025 17:13:44 w Wkurza mnie...
PPPet-er napisał(a):

cb656 napisał(a):

PPPet-er napisał(a):

Uważasz, ze te chińskie zakupy to niezbędne życiu produkty, które nie trafia przed końcem roku do śmietnika lub dno szafy?

Nie mnie wyrokować. Każdy żyje na swój własny użytek. To, co dla jednego jest śmieciem, dla innego skarbem. Każdy złomarz to potwierdzi. emotka

Tylko koszta za wywozke smieci Ida po równo dla kazdego a nie tylko "złomiarz" płaci

PPPet-er, dopóki nie ograniczy się reklam taniej chińszczyzny, dziwny towar będzie napływał. Rozumiem Twój gniew, bo sama irytuję się na podobne marnowanie, ale w kwestii jedzenia. Moja rodzina cały czas kupuje ciasta w takiej ilości, że mogłabym mieć nieproszonych gości właściwie zawsze jak u nich jestem. W każdym tygodniu wyrzucają duże ilości ciasta, a w drodze do pracy mogliby włożyć to do lodówki społecznej. Aspekt finansowy ich nie przekonuje, bo to już uzależnienie. Wszyscy schorowani emotka , a ja ich nie przekonuję swoimi wyborami żywieniowymi. Na warsztatach z improwizacji ruchu obce osoby mówiły mi, że dla nich to, że w ogóle próbuję skłonić rodzinę do zmian jest super. Tylko jak tu uniknąć nadmiernego zaangażowania, skoro to nie ja kupuję i nie ja spożywam? Wyświetl w wątku >>
0 0

sloma_i_buty

#7275678 Napisano: 04.07.2025 09:34:26 w Wkurza mnie...
agakaz2 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Wkurza mnie co rozwiązanie konkursu narzekanie na Kropkę Bordo...
Czy wy ludzie czytacie regulaminy przed wysłaniem zgłoszenia? Bo jeśli zaznaczanie opcje, że przeczytaliście i rozumiecienjego treść to czemu potem na forum wylewacie żale, że trzeba paragony wysyłać pocztą... Że trzeba wszystkie wysłać zgłoszone?
Przecież tam wyraźnie jest punkt opisany, że w przypadku wygranej paragon trzeba wysłać pocztą ... Jeśli przed zagraniem wam ten punkt już nie pasuje (bo ze stówki nagle robi się 80) to po co gracie?

Sorry ale coś jest nie tak... Nie pasuje, nie gram i tyle.... A.nie co konkurs narzekacie .

w punkt
napisałeś identycznie jak myślę ja ale nie umiem ubrać tego w słowa.  
przecież yo mozna sie niezle wkurzyć takim pierd......

Ludzie mają w naturze narzekanie i często jest to cecha budująca grupę.
Zastanawia mnie, od czego zależy to, że jednym pozwala się narzekać i nie uznaje się ich za niestabilnych psychicznie, a innych głos jest od razu zrzędzeniem i wymaga wizyty u specjalisty.
Podejrzewam u siebie niezdiagnozowaną dysleksję/problemy neurologiczne/ew. kolejną akcję z oczami. Nie zauważam szczegółów i robię głupie błędy w pracy. Raz na miesiąc popłaczę się z tego powodu. W domu. Były facet i matka (oboje DDA na pelnej parze) rzucają głupotami typu - "za szybko robiłaś, na pewno nie siedziałaś przy tyle, ile trzeba". Najlepszy z sucharów? "Na pewno robiłaś w tym czasie konkursy". Jest to nieprawdą i wtedy faktycznie wybucha, bo nawet w domu musiałam hamować złość i rozczarowanie samą sobą, jak mi zależało, żeby tym razem projekt był cacy.
Czym się różni to moje narzekanie od marudzenie na każdy konkurs? Nie wiem. Czasem nie rozumiem, czego mi brakuje, że nie trafił mi się mąż, bo nie marudzę więcej niż wątek "Dziś nic nie wygrałem". Mam wystraszony wzrok? Myślałam, że to kwestia mojej urody, ale podobno to wcale się aż tak nie liczy. Wyświetl w wątku >>

sloma_i_buty

#7257276 Napisano: 29.04.2025 22:53:12 w Wkurza mnie...
"Gdzie widzisz siebie za pięć lat?" Przepraszam, moment, gdzie są moje okulary. No nie widzę.
Rozmowy rekrutacyjne to jednak kiepska forma ekspresji dla introwertyków:( Bylo wkurzenie w tym wątku na szukanie pracy, więc ja się solidaryzuję z tymi, których to wyczerpuje. Wyświetl w wątku >>

sloma_i_buty

#7257271 Napisano: 29.04.2025 22:40:05 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Pół biedy, że nie wygrywam. Życie osobiste posypało mi się na kawałki, a rozmowy rekrutacyjne to takie "Próbuj swego szczęścia dalej".
Przydałaby się dobra wiadomość dla odciągnięcia uwagi od tych negatywów. Wyświetl w wątku >>

sloma_i_buty

#7197551 Napisano: 07.08.2024 12:19:31 w Wygrane na wymianę/sprzedaż
Odstąpię wyjazd Activia Happy Belly Camp - zaproponuj kwotę Wyświetl w wątku >>
0 0

sloma_i_buty

#7196926 Napisano: 05.08.2024 13:27:30 w WC - rozmowy o wszystkim
margobb napisał(a):

Ktoś z forumowiczów wybiera się na Activia Happy Belly Camp? emotka

Wybieram się. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

sloma_i_buty

#7196917 Napisano: 05.08.2024 13:17:58 w Wygrane na wymianę/sprzedaż
* Odstąpię miejsce na obozie Happy Belly Camp (06.09-08.09). Wyświetl w wątku >>
0 0

sloma_i_buty

#7127406 Napisano: 29.09.2023 19:58:28 w Wygrane na wymianę/sprzedaż
Sprzedam dwa bony do Chaty Polskiej (2x50zł). Wysyłka do Paczkomatu DHL (Ew. PP) za 60 zł (już z wysyłką, nie mam gdzie wykorzystać tych bonów). Wyświetl w wątku >>
0 0

sloma_i_buty

#7123222 Napisano: 13.09.2023 09:07:39 w WC - rozmowy o wszystkim
Hej, czy w OH Kino we Wrocławiu można wykorzystać bilety Kinads (kody online)? Chcę uniknąć sytuacji, gdy okaże się, że nie mimo rezerwacji nie jest to możliwe. Tak już się zdarzyło w kinie z listy na stronie Kinads. Wyświetl w wątku >>
0 0

sloma_i_buty

#7117906 Napisano: 21.08.2023 12:08:16 w Wkurza mnie...
Jameson Lidl - powiadomienia o wygranej nie było, przysłali mi czapkę Beanie i koszulkę, czyli pomieszany II stopień z III. Ucieszyłam sie, bo chciałam kupić czapkę z daszkiem, a tu znowu takie coś.
Nie dość, że nic nie wygrywam, to oczywiście musiałam znów zaliczyć dwa niezobowiązujące spotkania z narcystycznym dziwakiem i zorientować się, że nie potrafię się przed takimi bronić, tj. przerwać wyjścia od razu. Zawsze powtarzam, że trzeba dać szansę i później to odchorowuję. emotka Wyświetl w wątku >>
1 cb656 0

sloma_i_buty

#7101510 Napisano: 17.06.2023 14:11:43 w Paragony na trwające konkursy
Kupię paragon C4 Góralki, płatność Blikiem. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0