Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika lilichilimili

lilichilimili

#7232467 Napisano: 01.01.2025 20:35:22 w WC - rozmowy o wszystkim
mampytanie napisał(a):

lilichilimili napisał(a):

mampytanie napisał(a):

Czy ktoś z Was sprzedaje ubrania na Vinted i może powiedzieć coś więcej na ten temat? Idzie tam sprzedać ciuchy, których już się nie nosi? Czy raczej ciężko, bo mało kto tam kupuje? Oczywiście mowa o ciuchach w bardzo dobrym / idealnym stanie, których po prostu już się nie nosi/ nie lubi. 
A może lepiej wystawić na olx? Czy w ogóle ludzie kupują ciuchy używane z takich prywatnych ogłoszeń? Nie mam pojęcia, czy warto marnować czas na fotki i opisy ubrań (w naprawdę bardzo dobrym stanie), czy po prostu wrzucić ciuchy do kontenera emotka

Ja sprzedaje i kupuje i tylko raz miałam problem, a mianowicie ubranie było niesamowicie prześwitujące, a nie było o tym informacji, ale dostałam zwrot i odesłałam. Aczkolwiek nie kupuje tam drogich rzeczy.

A jak sprzedajesz, to zazwyczaj faktycznie ktoś daną rzecz kupi, czy ogłoszenie musi wisieć przez przynajmniej 1-2 miesiące, aż ktoś się zainteresuje?

Mało rzeczy w sumie sprzedałam, ale w miarę się szybko sprzedawały, dobrze jest wystawić coś np 5 zł drożej i potem jak ktoś polubi dany produkt  to cenę obniżyć, bo wtedy osoba dostaje info, że cena spadła i większe prawdopodobieństwo, że to kupi emotka

Wyświetl w wątku >>

lilichilimili

#7232277 Napisano: 31.12.2024 16:35:27 w WC - rozmowy o wszystkim
mampytanie napisał(a):

Czy ktoś z Was sprzedaje ubrania na Vinted i może powiedzieć coś więcej na ten temat? Idzie tam sprzedać ciuchy, których już się nie nosi? Czy raczej ciężko, bo mało kto tam kupuje? Oczywiście mowa o ciuchach w bardzo dobrym / idealnym stanie, których po prostu już się nie nosi/ nie lubi. 
A może lepiej wystawić na olx? Czy w ogóle ludzie kupują ciuchy używane z takich prywatnych ogłoszeń? Nie mam pojęcia, czy warto marnować czas na fotki i opisy ubrań (w naprawdę bardzo dobrym stanie), czy po prostu wrzucić ciuchy do kontenera emotka

Ja sprzedaje i kupuje i tylko raz miałam problem, a mianowicie ubranie było niesamowicie prześwitujące, a nie było o tym informacji, ale dostałam zwrot i odesłałam. Aczkolwiek nie kupuje tam drogich rzeczy.

Wyświetl w wątku >>

lilichilimili

#7231386 Napisano: 27.12.2024 08:11:01 w co chcielibyście wygrać?
cb656 napisał(a):

Napaliłem się na ekspres ciśnieniowy do kawy, ech... emotka emotka

hehe mam tak samo emotka i nigdy wygrać go nie mogę, a z drugiej strony bardzo lubię kawę ze zwykłej kawiarki, więc tak naprawdę nie wiem po co ja chce ten ekspres emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

lilichilimili

#7231385 Napisano: 27.12.2024 08:09:06 w co chcielibyście wygrać?
rare85 napisał(a):

Po pół roku milczenia, chciałabym dostać w prezencie sms-a z gratulacjami od Smolara emotka

Kurcze też mam wrażenie, że chyba mają dość już moich zgłoszeń, bo ostatnio cisza emotka swoją drogą ciekawe jak to wygląda przy wyborze zwycięzców - czy zwracają uwagę, że np. ta osoba ostatnio wygrała w konkursie organizowanym przez nich to teraz jej nie wybiorą pomimo, że jest świetne zgłoszenie? Wyświetl w wątku >>
0 0

lilichilimili

#7231342 Napisano: 26.12.2024 17:45:10 w WC - rozmowy o wszystkim
cb656 napisał(a):

Na konto Urzędu Skarbowego, któremu dostarczasz co roku PITa. Dowiedz się u siebie w US. Powinna być taka informacja na stronie internetowej, a jak nie znajdziesz, dzwoń na infolinię.
P.S. A masz pewność, że Organizator nie pobrał wcześniej i nie przelał podatku od razu za Ciebie, ryczałtem do US? emotka

Organizator w końcu odpisał, że przez pomyłkę wysłał całą kwotę i prosi o zwrot kwoty podatku, bo to on będzie płacić podatek, także całe szczęście się problem rozwiązał emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

lilichilimili

#7230681 Napisano: 20.12.2024 22:32:26 w WC - rozmowy o wszystkim
cześć! czy wiecie jak zapłacić podatek od nagrody? Stokrotka organizowała konkurs w lipcu i był problem z nagrodami i wypłacili ekwiwalent pieniężny na konto i przelali razem z kwotą podatku emotka niestety nie odpowiadają na wiadomości, ale po kwocie przelewu wnioskuję, że muszę podatek zapłacić. W regulaminie nie było nic na temat podatku. Wyświetl w wątku >>
0 0