Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika pionas

pionas

#6180313 Napisano: 05.04.2016 15:27:43 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
bruce napisał(a):

Mam takie pytanie do Szefów emotka (od razu może zaznaczę, że nie mam na celu "rżnięcia głupa", po prostu pytam, bo szukam odpowiedzi, a nie kłótni...). Zauważyłam, że teraz jest novum - możliwość, aby po swoim wpisie wybrać na portalu opcję powiadomienia, kiedy ktoś odpowie. Jak można z tej opcji później zrezygnować (by powiadomienia nie mnożyły się), kiedy już w danym wątku toczy się (po wielu dniach) całkiem inna dyskusja, nie związana z poruszonym przeze mnie problemem, a moja wypowiedź nie jest cytowana? Czy muszę tam wchodzić, coś wpisywać "na siłę" i dopiero odznaczać, że powiadomień nie chcę? I jeszcze drugie zapytanie - czy - jeśli ktoś mi odpowiedział w danym wątku, ale potem swoją wypowiedź usunął - powiadomienia "wyświetlające się" na moim koncie barwą czerwoną, są dalej?

Na górze przy tytule wątku masz przycisk "Anuluj powiadomienia" Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6180170 Napisano: 05.04.2016 13:00:29 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
tomniewkurza napisał(a):

Tak samo dobrowolna, jak numer GG, którego nie mam, a trzeba było podawać przy rejestracji i dopiero po interwencjach coś tam pionas pozmieniał.

Był błąd systemu którego nikt wcześniej nie zgłaszał emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6179925 Napisano: 04.04.2016 23:21:43 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
ziolko napisał(a):

może wersja urodzinowa nicka? emotka  
tzn. jakby ktoś wpisał swoją datę urodzenia w profilu, wtedy jakby miał urodziny, to przy jego nicku pojawiałby się mały torcik emotka  a  reszta forum by widziała, kto i kiedy emotka  
Co Wy na to?? emotka

Póki co to nie ma nawet pola do wpisania daty urodzin, będzie zainteresowanie? Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6179924 Napisano: 04.04.2016 23:18:37 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
1. Ile czasu wypełniałeś formularz, jeśli powyżej 4 minut to miało prawo zaistnieć taka sytuacja...
2. Podawałeś z "/" czy bez "/" na końcu adresu?
3. Ile czasu upłynęło pomiędzy drugim sprawdzeniem na https://www.e-kon...y.info/dodaj/konkurs ? Jeśli poniżej 30 sekund to formularz drugi raz nie sprawdza linku i automatycznie przenosi do drugiego kroku formularza - dodany taki limit bo wiele osób skarżyło się, że dodają link który prowadzi do kilku/kilkunastu konkursów i nie mogą przejść 1 kroku formularza...

Link jest ograniczany do postaci: host.path.query inaczej pisząc nazwa_domeny.pl/jakaś_podstrona?jakieś_query
jeśli oczywiście występują wszystkie parametry
http://www.piszandlove.pl/ był zamieniany na www.piszandlove.pl i sprawdzany, ale właśnie naniosłem poprawkę aby usuwało również www. Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6179898 Napisano: 04.04.2016 21:49:17 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
tomniewkurza ale przecież te konkursy mają inny link, a poza tym oba są w poczekalni, tzn. czekają na akceptację...

Jak wrócę do domu to zacznę je przeglądać...

http://www.piszandlove.pl != http://www.piszandlove.pl/#fifthPage
dla systemu to są dwa różne linki dlatego je przepuścił tak samo jak
http://www.piszandlove.pl != http://www.piszandlove.pl/ Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6179615 Napisano: 04.04.2016 11:39:14 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
pioge7 napisał(a):

pionas napisał(a):

pioge7 czy problem nadal występuje?

Już nie.... Nie wiem co to było emotka  

Czy przeglądarka akceptuje cookies?

Zrobiłem też małą poprawkę, aby informacja była przechowywana również w sesji... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6179579 Napisano: 04.04.2016 09:56:35 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
pioge7 czy problem nadal występuje? Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6179557 Napisano: 04.04.2016 08:20:01 w Punkty karne
nasturcja19 dodała do bazy 10 konkursów w związku z czym ma 1 punkt karny mniej emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6178998 Napisano: 01.04.2016 18:39:10 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
kreatia napisał(a):

oznaczenie loterii i dodanie kategorii "samochód" emotka
nic więcej do szczęścia mi nie potrzeba.

od jakiegoś czasu w tytule konkursu dodawane jest słowo "Loteria"
Co do kategorii samochód to można skorzystać z wyszukiwarki lub https://www.e-kon...o/tagi/samochod.html
Niestety nie ma aż tak dużo konkursów aby stworzyć nową kategorię...

aerdna proponuję skorzystać z opcji "zapamiętaj mnie" wtedy nie musisz za każdym razem podawać hasła... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6177663 Napisano: 29.03.2016 19:07:07 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
tomniewkurza napisał(a):

Czy wyszukiwarka obecnie działająca może przeszukiwać także treść komentarzy pod opisem konkursu?
Na przykładzie - bardzo istotny element, jakim jest nazwa produktu promocyjnego, nie znajduje się w opisie głównym, za to pojawia się w komentarzu. Dlatego więc przeszukiwanie bazy na hasła "biedronka, top" czy "biedronka, chips" dają w wynikach zero - co rodzi nieporozumienia emotka

Treść konkursu jest całkowicie oddzielona od treści komentarzy, są to osobne tabele w bazie danych i na chwilę obecną nie przewiduję podpięcia przeszukiwania komentarzy, mogłoby to spowolnić wyszukiwarkę... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6177144 Napisano: 26.03.2016 15:46:42 w Czas na zmiany...
Zmieniłem sprawdzanie linków w tekście wpisu na forum.
Gdybyście zauważyli, że jest jakiś problem z linkami na forum to proszę o informację. Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6177087 Napisano: 26.03.2016 09:03:31 w Czas na zmiany...
mczarna
tak jak napisała dolly - chodzi o konkursy.
Cieszy nas fakt że rodzą się dzieci, w poprzedniej pracy miałem koleżanki, które faktycznie miały problemy z zajściem w ciąże, dla niektórych to nawet coś więcej niż 6 w totka. Czy warto to publikować w MDW? To zależy od osoby, czy będzie kara za narodziny dziecka? Nie emotka

Nie ma też kary za zwrot z US emotka

Jeśli chodzi o tzw "VIP'ów". Pomijając nazwę VIP to tak jest takie miejsce, dla grupy osób, które mają taki jakby kącik dla siebie.
Nie ma czegoś takiego, że jest tam mowa o konkursach spoza bazy, zasady są takie same jak na całym forum, a przywilej to zwarta grupa, która chętnie niesie pomoc przy konkursach.
Jak się tam dostać? Trzeba być aktywnym i życzliwym, aby poddać się ocenie.
Kto ocenia? Osoby, które już są w tej grupie...

Za kilka dni część postów z tego wątku zostanie usuniętych ponieważ odbiegają od założenia tematu (bez karniaków) emotka

Wracając do tematu.
Wczoraj wieczorem wdrożyłem możliwość dodawania @ również w komentarzach do konkursów.
tomniewkurza - Twoje zgłoszenia dot. @ przy loginach wziąłem pod uwagę. Poprawiony został formularz rejestracyjny (zabrania się używania polskich znaków diakrytycznych i spacji (dostępne znaki do loginu to a-z, A-Z, 0-9, _, -). Osoby które mają spację w swoim loginie zostały poproszone o podesłanie propozycji nowych loginów. Poczekam do końca miesiąca, potem podeślę drugą wiadomość, z propozycjami loginów wybranych przez system, poczekam kolejny tydzień i system zmieni każdemu login na taki by @ zadziałała poprawnie.
Dlaczego takie kombinacje? Otóż oddzielenie loginu spacją zmusza system do przeszukiwania wszystkich słów i łączenia je w dowolne pary, system wtedy powinien brać 1 słowo, 2 słowa, 3 słowa i aż tak do końca treści, wcześniejsze systemy nie były doskonałe i pozwalały na podanie w loginie czegokolwiek, aby nie było już przez kogoś zajęte.
Dziękuję za trafne uwagi emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6176120 Napisano: 23.03.2016 14:20:02 w Punkty karne
stelka dodała do bazy 10 konkursów w związku z czym ma 1 punkt karny mniej emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6175767 Napisano: 22.03.2016 14:20:02 w Punkty karne
alicjaf4 dodała do bazy 10 konkursów w związku z czym ma 1 punkt karny mniej emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6175166 Napisano: 20.03.2016 20:20:01 w Punkty karne
dobiezka dodała do bazy 10 konkursów w związku z czym ma 1 punkt karny mniej emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6174693 Napisano: 18.03.2016 19:59:44 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
haz0r napisał(a):

pionas napisał(a):

haz0r - nie wiedziałem, że chodzi o nową szatę - już dodane emotka

Hehe nie myślałem, że jeszcze w starej coś "zmieniasz". Dzięki emotka

jak dokonuję poprawki to w obu wersjach, ale jako że większość jednak pozostało przy starej to pierwsze gdzie zajrzałem to na starą wersję emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6174501 Napisano: 18.03.2016 14:03:14 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
haz0r - nie wiedziałem, że chodzi o nową szatę - już dodane emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6174437 Napisano: 18.03.2016 11:38:02 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
haz0r napisał(a):

Pionas czy można dodać przycisk usuwania wiadomości prywatnej po otwarciu jej oraz "zaznacz wszystkie" do usunięcia żeby nie klikać pojedynczo każdej wiadomości?

przecież są takie opcje:
1. po wejściu w wiadomość pomiędzy ostatnią wypowiedzią, a formularzem do wysłania odpowiedzi
2. w liście wiadomość pod "Odebrane wiadomości" jest checkbox (po lewej stronie przy "Od") Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6174403 Napisano: 18.03.2016 09:41:43 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
tomniewkurza - tak, pobiera tylko identyfikator filmu bez dodatkowych parametrów, obecna wtyczka nie pozwala na odtwarzanie filmu od wybranej minuty/sekundy... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6174389 Napisano: 18.03.2016 07:44:23 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
megery była kiedyś taka propozycja, ale nie zostało to wprowadzone - wielu uważało (być może i u dalej uważa), że jest to zbędny dodatek, a poza tym nie do końca jest wiarygodny, bo czasami ludzie celowo zaznaczają na zielono konkursy tylko po to by "zmylić przeciwnika" emotka Wyświetl w wątku >>
0 0