Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika netka2000

netka2000

#7394310 Napisano: 16.09.2026 19:21:40 w Zapowiedzi konkursów
banka-manka napisał(a):

https://loteria.lewiatan.pl/

Loteria trwa od 27.02 do 02.04.2025 r. Wyświetl w wątku >>
0 0

netka2000

#7393145 Napisano: 12.09.2026 11:19:01 w Oddam za darmo
Kody dostępu do aplikacji Storytel przeznaczone są wyłącznie dla nowych użytkowników aplikacji Storytel. Z oferty można skorzystać tylko jeden raz. Użytkownicy mogą zrezygnować z subskrypcji w dowolnym momencie. Kod jest ważny do 31.12.2026
; Wyświetl w wątku >>
0 0

netka2000

#7392715 Napisano: 10.09.2026 17:04:14 w Zapowiedzi konkursów
https://lubimyczy...iesci-alberta-camusa
20 podwójnych kodów do Kina Muranów w Warszawie na film „Obcy” Wyświetl w wątku >>

netka2000

#7391441 Napisano: 07.09.2026 19:19:38 w Zapowiedzi konkursów
https://www.orlen...j-wiecej-niz-paczki/
Dla zdesperowanych. Odbierz paczkę z aplikacją w Orlen Paczka, kup 30 l paliwa na Orlen a otrzymasz rabat 10 zł na zakupy w Orlen (ilość ograniczona na jedną osobę i ogólną liczbę wszystkich rabatów też) Wyświetl w wątku >>

netka2000

netka2000

netka2000

netka2000

netka2000

#7386144 Napisano: 20.08.2026 13:08:10 w Lotto i inne
@gnieszk@ napisał(a):

Już chyba lepiej rozumiem, co masz na myśli z tymi „połączonymi kulami”  emotka  Czy nie na  tym polega granie "systemem" w Lotto? Wybiera się większą pulę liczb, a następnie nie gra wszystkich możliwych kombinacji, tylko odpowiednio dobrany ich układ, Te „połączenia” między kulami są obrazowym przedstawieniem tego, jak poszczególne zakłady są ze sobą powiązane i jak pokrywają różne możliwe wyniki. Masz zupełną rację  jeśli chodzi o niższe wygrane - 30 przypadkowych zakładów i 30 zakładów ułożonych według konkretnego systemu to niekoniecznie to samo pod względem pokrycia niższych trafień. I właśnie ta część Twojego wyjaśnienia z „połączonymi kulami” jest dla mnie najbardziej interesująca  emotka  Nadal jednak mam jedną wątpliwość. Nie przekonuje mnie stwierdzenie, że nie da się obliczyć prawdopodobieństwa. Jeśli znamy dokładny system, czyli wszystkie 30 konkretnych zakładów i sposób ich „połączenia”, to przecież można policzyć, dla ilu możliwych wyników uzyskamy piątkę, czwórkę czy inne trafienia? I oczywiście jest jeszcze jeden mały haczyk – jeśli wylosowane liczby będą spoza wybranych 31, to żadna „bliźniacza kula” się nie zaświeci. Monte Carlo może być sposobem na oszacowanie przy bardzo skomplikowanych układach, ale samo w sobie nie oznacza, że prawdopodobieństwo jest nieobliczalne. Tym chyba jest Monte Carlo? To oszacowanie prawdopodobieństwa. W każdym razie dzięki za wyjaśnienie – teraz już przynajmniej wiem, co miałaś na myśli z tymi „połączonymi kulami”. Przyznaję, zrobiło się ciekawie. A czy dzięki temu uda się wygrać? No cóż… matematyka matematyką, a kule i tak zrobią swoje emotka

Muszę Cię zmartwić. Matematyka matematyką, ale to działa. Gdybyś znała moje imię i nazwisko to zobaczyłabyś w necie jak odbieram samochód w loterii (w konkursie też) i główną wygraną w Mini Lotto też. Nie pławię się w bogactwie bowiem wiem co to hazard, a hazardziści zazwyczaj bankrutują. Wyświetl w wątku >>
0 0

netka2000

#7386036 Napisano: 20.08.2026 09:59:21 w Lotto i inne
@gnieszk@ napisał(a):

Wytłumaczę to obrazowo, trochę posiłkując się mechanika kwantową. Masz dwie urny. W pierwszej, której właścicielem jest Totalizator, znajduje się 49 kul, w drugiej, której właścicielem jest gracz, jest 31 kul. Losowanie polega na wyciągnięciu 6 kul, tylko, że nikt nie wie, zarówno Totalizator jak i gracz, które kule są
wygrywające. Kule Totalizatora bezwładnie i przypadkowo tłoczą się w urnie. Kule gracza są natomiast połączone ze sobą, po 6. Nie oznacza to, że w tej urnie leży sobie 31 połączonych ze sobą 6 kul. Może być jedna „szóstka, dwie „szóstki” połączone ze sobą jedną kulą, trzy „szóstki” połączone ze sobą trzema kulami itp. itd. Losują z pierwszej urny. Wylosowana kula zaświeca się. Jeżeli w drugiej urnie jest bliźniacza kula ta także zaświeca się. Może jest jedna, może dwie, może trzy? Wszystkie świecą. To samo dzieje się przy drugiej, trzeciej…. szóstej kuli. Wiemy, że wygraliśmy, tylko nie wiemy co. Cały dowcip polega na tym, jak w naszej urnie są połączone wzajemnie „szóstki”. I tu niestety nie da się obliczyć prawdopodobieństwa, bo wszystko zależy od naszego sposobu połączeń, zarówno wewnątrz „szóstek” jak i samych „szóstek”. Podobny problem miał polski matematyk, Ulam, który był pasjonatem pasjansa i chciał obliczyć prawdopodobieństwo jego ułożenia. Udowodnił tylko, że nie można tego obliczyć. I stworzył metodę Monte Carlo. Wyświetl w wątku >>
1 uzuri 0

netka2000

#7385921 Napisano: 19.08.2026 22:47:49 w Lotto i inne

@gnieszk@ napisał(a):
Ależ ja sięz tym zgadzam! Różnimy się tylko strategią. Ty chcesz wygrać milion zł a ja chcę wygrać. Obojętnie ile. Czasami 10 zł a czasami 0,5 mln. Nie wybrzydzam. Przykład Lotto nie jest dobrym przykładem, bowiem koszt wejścia jest zbyt duży. Np. dla Lotto, 31 liczb – 30 zakładów, czyli 150 zł. Szansa, że wśród tych 31 liczb będzie 6 wylosowanych wynosi 5,26%, czyli co 19 losowanie. I wtedy trafienie „6” wynosi 50%. Oczywiście, nie przy skreślaniu tych 31 liczb na chybił trafił tylko wg pewnej zasady. Jest tylko jedna jedyna metoda optymalizująca skreślenie. Wybór 25 liczb – 30 zakładów przy losowaniu 5. Dlatego warto grać w Mini Lotto, Extra Pensja, Szybkie 600, bowiem koszt jest najmniejszy. Skąd to wiem? Swego czasu wpadła mi w ręce broszura „Wzory systemów pełnych i skróconych w grze „Lajkonik”. Lajkonik to była takie lotto w Krakowie w latach 60-tych i 70-tych. I tam jest mnóstwo wzorów jak grać by wygrać, od 5 do 66 zakładów oraz wytłumaczone co i jak wraz z szansami (prawdopodobieństwem). I to działa! Na moim przykładzie. Mam trzeci samochód – z wygranych w lotto i tych w loteriach konsumenckich. O AGD i RTV nie wspomnę. Tak na marginesie. W loteriach konsumenckich i konkursach obowiązuje prawo wielkich liczb Bernoulliego, a zwłaszcza jego praktyczne zastosowanie, czyli prawo NAPRAWDĘ wielkich liczb (zob. Wikipedia). Trzeba je tylko dobrze zrozumieć. I mieć strategię, metodę, konsekwencję, akceptować małe straty, akceptować duże zarobki. Jest tylko jedno ryzyko. Można wpaść w szpony hazardu.

Wyświetl w wątku >>
1 uzuri 0

netka2000

#7385887 Napisano: 19.08.2026 19:51:49 w Lotto i inne
@gnieszk@ napisał(a):

Czyli, że ograniczasz pulę z 49 do 25 liczb i układasz z nich 30 różnych zakładów? W Lotto czy coś źle rozumiem?

Zgadza się. Tylko, że te zakłady są specjalnie wybrane. W Lotto specjalnie się nie opłaca, rozkład 25:24 i koszt wejścia wysoki. ale np. Szybkie 600, Keno, Mini Lotto czy Extra Pensja szybciej. Zaznaczam, że rachunek prawdopodobieństwa tu działa. To taka optymalizacja prawdopodobieństwa. Wyświetl w wątku >>
0 0

netka2000

#7385685 Napisano: 19.08.2026 12:34:28 w Lotto i inne
kerocna napisał(a):

A jakie to bardziej korzystne? Czy możesz się podzielić? emotka Znaczy wtapiam monety, w coś co się nie opłaca.... emotka

Po pierwsze, nie grać na chybił trafił. Najbardziej optymalny sposób to wybrać losowo 25 liczb - 30 zakładów i odpowiednie skreślenie. Szansa wygrania wzrasta wtedy ok. 10 krotnie. I nie kupować zdrapek. To nie uczciwa gra. Wyświetl w wątku >>

netka2000

#7385626 Napisano: 19.08.2026 10:48:03 w Lotto i inne
atyde25 napisał(a):

No i stało się od wczoraj podwyżka cen .Jak brałam na 10 losowań lotto z plusem kiedyś 40 zeta a teraz 60 wow.
Cena zakładu w Lotto wzrośnie 18 sierpnia 2026 r. z 3 do 5 zł. Opłata za Lotto Plus pozostaje bez zmian – 1 zł.
Niby wzrost wygranych taaaaaaaaaaaaaaaaa

Błąd strategiczny. Wg teorii gier nie opłaca się grać w Lotto, są bardziej korzystne zakłady. Wyświetl w wątku >>
0 0

netka2000

netka2000

netka2000

netka2000

netka2000

#7383569 Napisano: 12.08.2026 16:03:12 w Zapowiedzi konkursów
8igora9 napisał(a):

Aż 100 nagród??? Z ich tempem to skończą informowanie rezerwy rezerwy za jakieś 3-4 lata. Jakieś patenty na blaknięcie paragonów? 😂

Trzymać w lodówce Wyświetl w wątku >>
0 0

netka2000

#7382740 Napisano: 10.08.2026 15:03:04 w Zapowiedzi konkursów
https://kolekcjadesperados.pl
Opisz, jak merch Desperados wpisuje się w Twój vibe? Wyświetl w wątku >>