Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika netka2000

netka2000

#6848023 Napisano: 04.03.2022 19:24:48 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
nanajka81 napisał(a):

incendio12 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

silan porażka, grześki porażka, ogólnie w tym roku konkursowo nic specjalnego być może dlatego że wiele konkursów sobie po prostu odpuściłam.

Może dlatego że w połowie konkursów są tylko słodycze do wygrania - każdy chyba Cię już zna z tej strony, przez komentarze emotka  Ale całkowicie Cię popieram, że nie grasz w konkursach w których nie ma nic, co Cię interesuje  emotka

Wiesz, grać o  pingwiny, czekoladki czy dziwne ubrania to już nie dla mnie.Z doświadczenia wiem że nie mam komu tego oddać, nie mam tego gdzie składować, często wynoszę więc do kontenera PCK. Grać po to aby wynieść albo próbować takie coś sprzedać totalnie bezsensu.

I to jest twój błąd. Wygoogluj sobie prawo naprawdę wielkich liczb. I zrozum go dobrze. To działa. Wyświetl w wątku >>
0 0

netka2000

#6846572 Napisano: 24.02.2022 18:47:57 w Zapowiedzi konkursów
cb656 napisał(a):

W holu głównym podczas Expo Sweet 2022 każdy będzie mógł obejrzeć nagrodę i wziąć udział w konkursie organizowanym na stoisku firmy Unox! To kolejny świetny powód żeby odwiedzić Expo Sweet 2022! Szczegóły i regulamin dostępne będą na stoisku Organizartora Konkursu - firmy Unox

to są targi cukiernicze i lodziarskie a nie c.o. Wyświetl w wątku >>

netka2000

#6842744 Napisano: 05.02.2022 21:05:45 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
Z pewną dozą nieśmiałości zapytowywuję się, czy nie dałoby się przy konkursach dzisiaj dodanych podać liczbę konkursów dodanych? Już mnie boli palec od scrollowania. Wyświetl w wątku >>
2 mietowa, cb656 0

netka2000

netka2000

netka2000

#6837970 Napisano: 17.01.2022 09:28:09 w gwarancja producenta a wygrana w konkursach
mamadwojga napisał(a):

netka2000 napisał(a):

frodo napisał(a):

bruce napisał(a):

aja napisał(a):

Trudniej jest jeśli chcemy sprzedać coś, bo znajomemu można wierzyć, że użytkował zgodnie i załatwić naprawę, ale jeśli leci wygrana do sprzedaży, schodzi się z ceny i raczej bez gwarancji się sprzedaje, tak myślę...

A ja zazwyczaj sprzęt wygrywam na sprzedaż i - oczywiście - wyraźnie to zawsze zaznaczam podczas wystawiania oferty. 

Ja tak samo robię po odczekaniu pól roku.

Pół roku licząc od następnego miesiąca, czyli, jeżeli dostało się nagrodę w styczniu to podatek znika w sierpniu

NIE DO KOŃCA TAK JEST!! Nie trzeba czekać pół roku jak sprzedajemy nagrodę. Większość z nas sprzedaje nagrody po cenie niższej niż jest ona warta.Podatek płaci się od PRZYCHODU. A jak sprzedajemy coś wygranego poniżej wartości zadeklarowanej (od której organizator odprowadził podatek) to nie mamy przychodu tylko stratę i nikt od nas podatku nie dostanie. Nawet jak sprzedamy następnego dnia.

Wklejam cytat ze strony o podatkach (księgowosc.infor):
"Konieczność obliczenia podatku PIT od powyższych transakcji, nie oznacza jednak tego, że zawsze będziemy musieli coś wpłacić temu fiskusowi. Zgodnie z art. 24 ust. 6 ustawy o PIT, dochodem z odpłatnego zbycia powyższych rzeczy, jest różnica pomiędzy przychodem uzyskanym ze sprzedaży rzeczy a kosztem ich nabycia, zmniejszona o wartość nakładów poczynionych w czasie posiadania rzeczy. Przychodem jest oczywiście cena uzyskana z sprzedaży, a kosztem nabycia jest w tym przypadku wartość, jaka została przyjęta do obliczenia zryczałtowanego podatku dochodowego z tytułu wygranej w konkursie.  Jeżeli zatem sprzedamy wygrany samochód za kwotę nie wyższą, niż jego wartość „konkursowa”, to podatek PIT wyliczamy od kwoty 0,00 zł, czyli go nie płacimy. Jeżeli zaś sprzedamy drożej, to powstałą różnicę możemy pomniejszyć o wartość poniesionych nakładów na ten pojazd i wtedy podstawą opodatkowania jest to, co zostanie z naszych wyliczeń."

Prawdopodobnie to co piszesz jest prawidłową interpretacją, ale... Urzędy Skarbowe różnie to interpretują, zwłaszcza, gdy są pod presją zwiększenia przychodów. Wychodzą z założenia, że koszt nabycia wynosi 0,00 zł więc podatek się należy. I co? Będziesz się chandryczyć po sądach z US? Znam przypadek dużej wygranej (BMW), przy której US właśnie tak postąpił. Sprawa jest w toku już trzeci rok (US ciągle się odwołuje). To już wolę odczekać te pół roku i mieć święty spokój. Oczywiście, przy mało wartościowo wygranych US skarbowemu nie opłaca się wszczynać procedury. Zauważ, że niektórzy organizatorzy odprowadzają podatek od wygranej o wartości kilku zł. Dlaczego? By mieć święty spokój od US. Wyświetl w wątku >>
0 0

netka2000

#6837893 Napisano: 16.01.2022 12:25:25 w gwarancja producenta a wygrana w konkursach
frodo napisał(a):

bruce napisał(a):

aja napisał(a):

Trudniej jest jeśli chcemy sprzedać coś, bo znajomemu można wierzyć, że użytkował zgodnie i załatwić naprawę, ale jeśli leci wygrana do sprzedaży, schodzi się z ceny i raczej bez gwarancji się sprzedaje, tak myślę...

A ja zazwyczaj sprzęt wygrywam na sprzedaż i - oczywiście - wyraźnie to zawsze zaznaczam podczas wystawiania oferty. 

Ja tak samo robię po odczekaniu pól roku.

Pół roku licząc od następnego miesiąca, czyli, jeżeli dostało się nagrodę w styczniu to podatek znika w sierpniu Wyświetl w wątku >>
3 frodo, brucee, aja 0

netka2000

#6837312 Napisano: 13.01.2022 10:57:31 w Pomocy!!!!
ladylisa napisał(a):

Hej pomocy! kupilam paczkę cheetos z nadrukowana informacja o konkursie (Konkurs "Graj o nagrody od Cheetos!" etapy)Nie mogę w środku znaleźć żadnego kodu. Czy kodów nie ma w każdej promocyjnej paczce?

Kod jest na szwie Wyświetl w wątku >>
0 0

netka2000

netka2000

netka2000

#6831519 Napisano: 16.12.2021 08:14:55 w Wyniki konkursów (tylko wyniki!!!)

netka2000

#6831109 Napisano: 14.12.2021 23:19:38 w Wyniki konkursów (tylko wyniki!!!)

netka2000

#6831107 Napisano: 14.12.2021 23:18:33 w Wyniki konkursów (tylko wyniki!!!)

netka2000

#6831106 Napisano: 14.12.2021 23:17:45 w Wyniki konkursów (tylko wyniki!!!)
Pojawiły się wyniki do konkursu Konkurs "Polska bez cudów"

Wyniki dostępne tutaj: https://histmag.o...wych-konkursow-23342 Wyświetl w wątku >>
0 0

netka2000

netka2000

#6827876 Napisano: 03.12.2021 19:07:38 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
Czy jest jakaś logika w kolejności pokazywania kategorii konkursów? Raz na początku konkursy aktualne, a na końcu promocje. Innym razem odwrotnie. Wyświetl w wątku >>
1 cb656 0

netka2000

netka2000

netka2000

netka2000