Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ziolko

ziolko

#5856703 Napisano: 30.04.2014 13:05:47 w Wkurza mnie...
chcę iść na noc muzeów.. i weszłam na stronę muzeum, którym jestem zainteresowana - i tam zonk emotka

opłata za możliwość robienia zdjęć w pałacu - 150 zł emotka emotka emotka emotka emotka
dotychczasowa największa opłata, z jaką się spotkałam to było 15 zł, najczęściej jest to 5 zł lub bez opłat.

Zwariowali???

nawet bez tej nocy opłata za zdjęcia jest stała.. a szkoda.. bo robię zdjęcia na pamiątkę, a nie do wykorzystania Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5856638 Napisano: 30.04.2014 11:40:09 w Wkurza mnie...
marielu weź sobie wstaw w stopkę swoją mordę emotka z odpowiednim komentarzem emotka i ludzie będą zadowoleni, że morda się rusza emotka

http://tiny.pl/qkvwp Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5856516 Napisano: 30.04.2014 08:54:43 w Wkurza mnie...
joan napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

mereszka, ale to nie jest powód do smutku - bo otrzymałaś ciepłe słowa od osób, które FAKTYCZNIE życzą Ci wszystkiego co najlepsze. Ci, którzy nie napisali/zadzwonili prawdopodobnie wcześniej robili to z grzeczności. A jednak milej jest dostać tych życzeń mniej, ale ze świadomością, że płyną z serca a nie z konieczności emotka

Całkowicie zgadzam się z powyższym emotka

no to jestem ciekawa, kto będzie pamiętał o mnie, jak będzie czas emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5856471 Napisano: 30.04.2014 00:12:27 w Wkurza mnie...
marzenier - ja ją rozumiem, że nie ma czasu itp.
Ale z drugiej strony, jak ma czas, aby jechać w góry czy nad morze, a nie ma godziny, żeby wpaść do mnie, bo akurat ja potrzebuję? bo akurat ta godzina jest dla mnie ważna??

Nie cierrrpię imienin i urodzin.. wtedy można przekonać się, ile są warci tzw. "przyjaciele"

Mój mąż zrobił eksperyment na święta... normalnie pierwszy wysyłał życzenia do wielu osób - rodziny i znajomych.
Na te święta postanowił nie wysyłać do nikogo jako pierwszy, bo był ciekaw, ile ludzi będzie o nim pamiętało.
Wynik eksperymentu - JEDNA osoba!!! i to jeszcze taka, po której nie spodziewał się życzeń.

Ale jak ktoś coś potrzebuje od niego, czy ode mnie, to znajdzie drogę. Bezinteresownie nie.
Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5856465 Napisano: 29.04.2014 23:47:28 w Wkurza mnie...
a mnie wkurza, że nie można liczyć na dobrą koleżankę... bo jak ona coś chce, to ja mam wszystko rzucić i lecieć... a jak ja proszę o coś, to ona nie ma czasu, bo coś tam.
Jak raz nie pojechałam na wezwanie to później fochy, że szok.

Też mi koleżeństwo emotka emotka emotka

I te teksty... "przecież wiesz, jak to jest mieć dziecko. A sorry - TY nie masz dzieci!"

I co z tego, że nie mam?? to znaczy, że jestem gorsza?
Wszystko gotuje się we mnie na te teksty.
Rozumiem, że jak ma się dzieci to jest masa obowiązków i mało wolnego czasu.
Ale dlaczego to ja mam zawsze wszystkich rozumieć, a ktoś nie może zrozumieć mnie choć raz?? emotka emotka emotka

I jeszcze wkurza mnie, że niektóre kobiety tak się zmieniają po urodzeniu dzieci.
Wcześniej zakamieniała przeciwniczka dzieci.. do czasu zaliczenia wpadki, a później wielka matka-Polka

tak tak.. wredna jestem. Ale w końcu kielich goryczy wypełnił się po brzegi i musiało się wylać Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5856325 Napisano: 29.04.2014 19:06:08 w Pomocy!!!!
bartek0395 napisał(a):

Witam. Potrzebuje Pilnie odpowiedzi.
W zeszłym roku we wrześniu wygrałem telefon od którego firma doprowadziła podatek 10% (musiałem im przelać pieniądze). Czy w takiej sytuacji muszę jeszcze raz odprowadzić podatek w zeznaniu podatkowym PIT?

ja tam nic nigdy nie odprowadzałam Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5855727 Napisano: 28.04.2014 22:41:08 w GFK
mitek111 napisał(a):

o co chodzi z GFK?

polecam przeczytanie regulaminu klubu https://www.askgf...x.php?id=18&L=pl Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5855218 Napisano: 27.04.2014 22:12:31 w Punkty karne
korzon1 - ban za spamowanie Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5854927 Napisano: 26.04.2014 17:33:26 w WC - rozmowy o wszystkim
parole zadzwoń do swojego US i zapytaj, a jeśli nadal będziesz czuł niedosyt wiedzy, to dzwoń na infolinię US (najlepiej z nr zastrzeżonego emotka )
Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5854870 Napisano: 26.04.2014 13:40:18 w WC - rozmowy o wszystkim
parole21 napisał(a):

A ja mam pytanie z innej beczki. Jak wygląda kwestia sprzedaży wygranych na allegro? Szukałem jakiegoś tematu, ale nie mogłem znaleźć więc jak ktoś mógłby mi podać link do forum gdzie się o tym pisze albo mi wytłumaczyć tę kwestię to byłbym wdzięczny. Chodzi mi głównie o to czy trzeba się z tego rozliczać i jeśli tak to jakie są zasady. Dzięki!

z tego co wiem, to niby od drobnych wygranych nie rozliczasz się. Jeśli wygrasz coś większego i chcesz to sprzedać, np. samochód, to musisz poczekać min. 6 miesięcy od końca miesiąca w którym dostałeś nagrodę.
Np. jeśli wygrałeś coś na początku lutego, to czas liczy się od końca lutego (bezpieczniej od początku marca), czyli dopiero na początku września możesz sprzedać auto bez odprowadzania 19% podatku.

Coś mi świta, że ogólnie od rzeczy powyżej tysiąca złotych liczy się to pół roku, ale nie jestem pewna.
Jeszcze jest kwestia, czy dużo sprzedajesz, czy tylko sporadycznie.
Bo jeśli dużo i cenne rzeczy, to chyba inaczej to wszystko jest rozliczane.
Ale to nie moja "półka", więc nie wiem emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5854332 Napisano: 25.04.2014 11:42:49 w Wkurza mnie...
zezowaty_kot - masz rację, bo znam jedną osobę, która tak postępuje (znam z widzenia, z fb). Kiedyś nawet oskarżyła mnie o korzystanie z jej pomysłów przy zgłoszeniu w konkursie (jaasne.. akurat ja plagiatuję emotka ) . Teraz mnie zablokowała, ale widzę, że wygrywa na swoje konto blogowe
Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5854316 Napisano: 25.04.2014 11:12:55 w Wkurza mnie...
polarniczka napisał(a):

ziolko napisał(a):

magda1811 napisał(a):

Konta fikcyjne i blogowe które wygrywają konkursy na FB!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dopisuję się

albo takie konta, które mają same imiona albo podzielone imiona, zamiast nazwiska.

regulamin FB jasno określa, że konto ma mieć dane prawidłowe, czyli nie pseudonim, pierwsza litera nazwiska tylko itp. jeżeli ktoś nagradza takie osoby łamie regulamin fb...

jaaasne... a jak zwróci się uwagę komuś, to od razu jestem zazdrośnica i żal mi cenzura ściska emotka emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5854232 Napisano: 24.04.2014 23:55:00 w Wkurza mnie...
magda1811 napisał(a):

Konta fikcyjne i blogowe które wygrywają konkursy na FB!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dopisuję się

albo takie konta, które mają same imiona albo podzielone imiona, zamiast nazwiska.
Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5853969 Napisano: 24.04.2014 14:40:33 w Wkurza mnie...
dolly niestety nie... a może by mi pomógł?
;)
Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5853967 Napisano: 24.04.2014 14:36:00 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
i ja dołączam do narzekających - w końcu to domena każdego Polaka emotka

dlaczego nie mogę wygrać tego, na czym mi zależy????????? emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5853965 Napisano: 24.04.2014 14:32:46 w Wkurza mnie...
wkurza mnie, że lokalne radio pomija moje smsy w konkursach emotka emotka
mam dowód na to - ile razy mail czy sms wysłany później wygrywał? a ten co był pierwszy z moimi danymi to oczywiście był pomijany emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5853662 Napisano: 23.04.2014 23:24:23 w Wkurza mnie...
moskala, nie wywalaj gałów emotka bo sama widziałam podobne odp... czyli branie na litość i żebranie

Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5853646 Napisano: 23.04.2014 22:54:46 w Wkurza mnie...
moskala22 napisał(a):

polarniczka napisał(a):

czuję totalne konkursowe wypalenie, tyle rozwiązań konkursów tyle porażek, nie potrafię się skupić i skreślić na konkurs chociażby zdania...zaczynam mieć depresję konkursową emotka

mam dokładnie to samo emotka

i ja.. zaś na fb wygrywają najczęściej te same osoby, które się podlizują, albo tworzą "słodkie" kolaże.

Zaś wkurza mnie, jak jest fajna nagroda i pytanie z serii "dlaczego to ty powinnaś wygrać nagrodę" emotka emotka emotka

Jak widzę to pytanie, to od razu odpuszczam, bo nie słodzę, nie rymuję, nie biorę na litość, nie potrafię żebrać o nagrodę.
Po prostu żenada....

Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5853198 Napisano: 23.04.2014 11:39:25 w Punkty karne
kasiunia2014 - ban za spamowanie linkiem do konkurencji Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5851665 Napisano: 17.04.2014 23:06:15 w Wkurza mnie...
selenes napisał(a):

Dokładnie! Teraz to nawet bez dowodu można zrobić z człowieka kredytobiorcę. Ja nawet, na miejscu Rafaello, nie chciałabym brać odpowiedzialności za posiadanie takich danych.

możesz im to napisać emotka o tej odpowiedzialności.

Swoją drogą jestem ciekawa, co się dzieje z tymi danymi później? jak one są zabezpieczone??

Może warto zapytać kogoś z zewnątrz, np. rzecznika praw konsumentów?
Chyba naskrobię im maila w tej sprawie, żeby wiedzieć na przyszłość, jak reagować na takie coś.

Podaj im swój adres, napisz, dlaczego nie podajesz danych wrażliwych (pesel i nr dowodu).
Jeśli przyślą nagrodę - ok. Jeśli nie - kij im w oko

Fajnie by było, gdyby więcej osób tak zrobiło - tzn. nie podało tych danych. Może Rafaello pomyślałoby następnym razem?? Wyświetl w wątku >>
0 0