Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ziolko

ziolko

#5408148 Napisano: 18.10.2012 12:26:43 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
staszek, no nie ma tego zapisu, więc reklamacja pójdzie.. choćby dla zasady emotka emotka może Avanti nauczy się organizować konkursy porządnie

ps. gdyby to był ktoś inny i okazało się, że wysłał takie samo hasło jak nagrodzone, to też bym napisala parę słów na ten temat.. a tak?

wcześniej masa komentarzy a jak ja się zgłosiłam, że miałam takie samo hasło to ciszej się zrobiło ;/

wiem, hasło jest wyświechtane niesamowicie.. ale w końcu dla kogo jest regulamin? tylko dla nas czy dla komisji też? Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5408136 Napisano: 18.10.2012 12:17:39 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
staszek napisał(a):

http://avanti24.p...nkursu_avanti24.html

główne: avanti24 - dodaj do ulubionych

To kur*wa jakieś jaja chyba są emotka emotka ależ głupia jestem. W rozmowie z mężem zażartowałam, że wyślę takie hasło. Oczywiście nie wysłałam, bo wiocha i milion razy już było, ale wniosek z tego płynie taki, że trzeba wysyłać i potem cieszyć się z głównych emotka

taa... ja też się smiałam, jak je wysyłałam i co?? trzeba było od razu w pierwszej minucie konkursu je wysłać, bo nagrodzili osobę, która PIERWSZA je zgłosiła

a NIGDZIE nie ma zapisu, że liczy się kolejność zgłoszeń w przypadku nadesłania tego samego hasła Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5408081 Napisano: 18.10.2012 11:51:49 w Dyskusje o wynikach konkursu
przyznam wam się... JA wysłałam to hasło dla jaj emotka emotka śmiałam się przy tym emotka a wysłałam dlatego, bo dowiedziałam się, że właśnie TO hasło wygrało sztabkę złota emotka więc sobie pomyślałam, dlaczego mam nie wysłać akurat tego hasła? emotka
ale wysłałam też kilka innych, bardziej na temat..
Żadnego nie docenili, a widzę, że ulubione hasło wygrało.
Tylko dlaczego ja też nie wygrałam? Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5406153 Napisano: 17.10.2012 11:11:42 w Czas na zmiany...
aneti napisał(a):

ziolko napisał(a):

jak dla mnie mogłoby być nawet pół roku emotka emotka

a ja bym na miejscu admina sprawdziła IP takiego delikwenta i napisała do niego kilka słów na konto z którego normalnie korzysta emotka

jasne, czemu nie... tylko wiesz, ile jest osób na forum? nie da rady sprawdzić wszystkich adresów IP, szczególnie, że wiele osób ma zmienne ;/
chociaż czasami udaje się zdemaskować takie osóbki emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5406131 Napisano: 17.10.2012 11:02:54 w Punkty karne
ibiza +3 punkty za zbieranie głosów w tematach konkursy na fb oraz udane wymiane/polecane nicki i za pytania w mdw
Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5405886 Napisano: 17.10.2012 09:13:28 w Wkurza mnie...
a mój mąż powiedział, że na tych zdjęciach nie ma nic, czego by wcześniej nie widział emotka w sensie, że już wcześniej, od razu po wszystkim były podobne publikowane

ps. ja nie oglądałam, jakoś mnie nie korci Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5405877 Napisano: 17.10.2012 09:09:25 w Wkurza mnie...
mia napisał(a):

pola731 napisał(a):

ZUS...

Och, nawet nie mów! emotka

jak sobie pomyślę, ile ZUS zabiera kasy z pensji czy za męża działalność, to masakra... gdybyśmy chcieli leczyć się prywatnie, to by tyle nie kosztowało.
A leczenie na fundusz kosztuje i to dużo, a jak chce się dostać gdzieś szybko, to nie ma mowy, absolutne minimum to miesiąc czekania, a bywa, że i rok ;/

same inwektywy cisną mi się na usta, więc muszę się ocenzurować emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5405868 Napisano: 17.10.2012 09:05:36 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
już prędzej ludzie nie piszą, ile inwestują i wysyłają, żeby nie było gromów ze strony niektórych emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5405825 Napisano: 17.10.2012 08:50:41 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
jak to się nie da? hmm... ja mówię o ukrytych linkach, jakie są np. w bazie konkursów.
Jeśli są widoczne, to jaki problem wysłać do organizatora, żeby sprawdzili, do kogo należą?

przecież to kpina, żeby organizator nie potrafił, a może nie chciał? sprawdzić takich rzeczy ;/

ktoś powinien ponieść konsekwencje tego wycieku adresów mailowych Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5405733 Napisano: 17.10.2012 07:56:25 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ooo, ale numer

a nie możecie sprawdzić tak, że najeżdżacie myszką na linka, ale nie klikacie na niego??
na dole przeglądarki, nad startem powinien ukazać się ukryty link na jaki się głosuje.
Działa w każdym momencie, nawet jak się najedzie myszką na konkursy z bazy, na słowo tutaj - też na dole się pokazuje link właściwy.
Wtedy klikacie prawym klawiszem myszy i robicie kopiuj adres linku i wklejacie np. w Worda, żeby nie zaliczało głosów.

Wtedy takie linki możecie wysłać do organizatora, żeby sprawdził do kogo należą Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5405426 Napisano: 16.10.2012 07:35:31 w SMACZNEGO - sprawdzony przepis
wera - polecam też kapuśniaczki z pieczarkami, ewentualnie z grzybami suszonymi

jak znajdę przepis to podam, tylko daj znać, czy jesteś zainteresowana

robiłam ostatnio, to mąż zachwycony emotka ja zresztą też
Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5405412 Napisano: 16.10.2012 07:28:23 w SMACZNEGO - sprawdzony przepis
joan napisał(a):

ziolko napisał(a):

dajcie znać, jeśli wypróbujecie moje przepisy emotka i co wam wyszło

Wypróbuję żurek przy pierwszej lepszej okazji, ale nie wiem, kiedy to nastąpi emotka

ok emotka
wersję miksowaną czy nie? emotka
jak będziesz kupowała żur, to popytaj w piekarni, czy mają na sprzedaż
u mnie butla 1,5 litra kosztuje ok 5 zł

i kup dobrą kiełbasę, może być biała, bo od kiełbasy zalezy ostateczny smak żurku
Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5405394 Napisano: 16.10.2012 07:18:32 w SMACZNEGO - sprawdzony przepis
ogólnie polecam leczo z cukinii, z papryką i pieczarkami
Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5405387 Napisano: 16.10.2012 07:12:18 w SMACZNEGO - sprawdzony przepis
okrysia - przepis ciekawy emotka dzięki Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5405364 Napisano: 16.10.2012 07:01:25 w SMACZNEGO - sprawdzony przepis
wera napisał(a):

Szukam przepisów na smaczne potrawy z warzyw emotka

może sprecyzujesz co dokładnie? gotowane, pieczone, duszone, smażone?
Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5405135 Napisano: 16.10.2012 05:04:14 w Wkurza mnie...
a mnie wkurza, że kicham jak najęta... a jak nie kicham to wycieram nos.. i tak na zmianę emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5404744 Napisano: 16.10.2012 01:36:15 w Wkurza mnie...
wkurza mnie, że wraz z pogorszeniem pogody piesi mają również pogorszenie uwagi podczas poruszania się po mieście. Mniej patrzą jak wchodzą na ulicę ;/
rozumiem, że deszcz, ale to nie jest ulewa, tylko lekko padający deszczyk.
I nie patrzą, jak wchodzą na ulicę, na pasach lub nie. Najczęściej poza pasami. A wiadomo, że jak jest szosa mokra, to droga hamowania wydłuża się...

Dziś miałam 3 takie przypadki, a wcale nie jeździłam długo po mieście, całe szczęscie, że też wolno jechałam Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5404374 Napisano: 16.10.2012 10:34:23 w SMACZNEGO - sprawdzony przepis
dajcie znać, jeśli wypróbujecie moje przepisy emotka i co wam wyszło Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5404370 Napisano: 16.10.2012 10:31:44 w SMACZNEGO - sprawdzony przepis
ok... to może przepis na mój żurek?? emotka

Żurek na szybko
bardzo dobry emotka

biorę:
- 1-1,5 litra wody
- 3 kiełbaski, dobre, sprawdzone
- cebulę dosyć dużą
- gęsty żur/zakwas - około szklanki - konsystencja gęstej śmietany
- 2 łyżki oleju
- 2 liście laurowe
- 3 ziela angielskie
- majeranek
- sól, pieprz

wodę wlewam do garnka, wrzucam ziele angielskie i liść laurowy, dodaję kiełbasę pokrojoną w plasterki, lub w grubsze kawałki. Gotuję ok 20-30 min na średnim ogniu. Wyjmuję kiełbasę.
W międzyczasie cebulę kroję w plasterki lub kostkę, podsmażam na oleju, do lekkiego zbrązowienia, dodaję do wody.
Do wszystkiego wlewam żur kontrolując jego gęstość i kwaśność.
Wtedy wszystko... miksuję blenderem.
Dzięki temu nie ma grudek z zakwasu i cebula jest rozdrobniona. A cały żur ma jedwabistą konsystencję.

Wrzucam kiełbasę z powrotem, przyprawiam do smaku solą, pieprzem, koniecznie majerankiem.

Podaję z ugotowanymi ziemniakami. Można też dodać jajko na twardo.

Jak ktoś nie chce, to nie musi miksować. Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5404288 Napisano: 16.10.2012 10:00:45 w SMACZNEGO - sprawdzony przepis
jeśli macie jakieś pytania, to pytajcie, chociaż starałam się w uwagach wszystko opisać emotka Wyświetl w wątku >>
0 0