Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
ziolko
Postów 10403
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
no cóż.. ale screeny są
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Tak z ciekawości... co byście zrobili, gdyby to WASZA bliska znajoma osoba (na żywo) lub ktoś z rodziny popełnił plagiat? niezależnie od wielkości plagiatu i korzyści? zrobilibyście coś z tym czy nie?? Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
jak teraz byłam częściowo niechodliwa to od razu było w mieszkaniu widać, że nie posprzątane, że w koszu brudy leżą, że niestety trzeba mi coś podać.
Ale mój mężuś jest kochany i sam sobie prasował spodnie, koszule... nawet nie marudził, jak było byle co na obiad.
Mam tylko nadzieję, że charakter mu się nie zmieni, bo to by mnie wkurzyło
Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
później jest trudno odebrac nagrodę
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
alma zwariowała
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
widzę, że w skład jury wchodzą te same osoby co zwykle.. czyli mające pewno wysublimowany smak artystyczny i byle zdjęcie ich nie zadowala
mam pytanie - czy jak ogłaszają konkurs to nie są automatycznie przyrzekającymi nagrodę??
przecież pisząc Komisja zastrzega sobie prawo do swobody w wyborze najlepszych pomysłów. Decyzja komisji co do wyboru prac jest ostateczna i nie podlega zaskarżeniu.
uważają się za nie-wiadomo-jakich-wszechmocnych
jak to nie podlega zaskarżeniu?? z ciekawości w piątek skontaktuję się z jakimś rzecznikiem i dowiem się co i jak
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
napisałam o tym, ze firma oszukuje, że to parodia i że rzecznik może się tym zainetresować, oraz o screenach
ktoś robił screeny? bo ja nie miałam neta Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
może długo nie byłaś w wc? albo za dużo gazów?
chyba, że to jakiś ostry ból brzucha na dole po prawej stronie, to oznaczałoby wyrostek Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
na temat tego przepisu? Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
W ub roku, jak były grille, rowery i sztućce do grilla to też większości nie przyznali, bo prace nie spełniały wymogów komisji i nie podobały im się
nic nie dało, ani dzwonienie, ani pisanie maili.
Po prostu to są d..y wołowe i tyle. Jeśli mają 40 nagród, to od razu trzeba brać poprawkę, że będzie mniej niż 100
Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
nie mów hop
nie wiadomo, co Alma powie, Okrasa... a poza tym szkoda, aby wycieczka się zmarnowała
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
ale co mogło nią kierowac, że zrobiła coś takiego??
przeciez wiadomo, że prędzej, czy później by to wyszło na jaw. Na szczęście Alma zamieściła zwycięskie prace i oliwa wypłynęła (cóż za kulinarne porównanie
Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
;p
nie liczy się ilość, ale jakość
moja praca inżynierska liczyła ok 40-45 stron, ale temat był dość specyficzny
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
i co teraz??
skarbówka tak łatwo nie odda tego, co dostała za darmo
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
aa... bo te osoby zawsze są upierdliwe
na ból głowy nic nie pomaga... ani Apap, ani tabletki od Goździkowej
zgadza się.. jakby zrobiła cytat i powołała się na to zdanie, to byłoby coś innego Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
toteż Okrasa ma pytanie - czy to jego przepis, czy ktoś przysłał.
Istnieje możliwość, że Wiola go przesłała do programu i tak mu się spodobał, że wykorzystał.
Ale... równie dobrze mogła przesłać inna osoba, a przepis został tak czy inaczej użyty bez zgody autora, obojętnie kto by nim nie był.
-------
Ja też mogę używać w domu rózne przepisy, ale czasami coś w nim zmieniam, co w zdecydowany sposób wpływa na smak, zmieniam składniki itp. Więc już jest inny. Ale mało biorę udział w konkursach kulinarnych, więc automatycznie nie zgłaszam tych przepisów.
Zgłaszam jedynie swoje, wypróbowane, takie co sama je stworzyłam lub tak zmodyfikowałam, że nie mają dużo wspólnego z pierwowzorem
----
głupia sytuacja krótko mówiąc
Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Wiolafasola JEST na forum, więc pewno to czyta. I NIE odzywa się Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
niezależnie co to jest
jeśli przepis byłby częściowo podobny, a reszta składników inna, to już byłby inny przepis
ale tu jest tak samo!
już sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć..
wygrywanie na siłę? wszelkimi sposobami? po trupach do celu?
myślenie - skoro jednym plagiat uchodzi na sucho to może mnie też ujdzie?? i wtedy będę cieszyć się wygraną a inni niech mi skoczą??
ale czy taka wygrana tak naprawdę cieszy???
nie wiem... bo nie miałam takiej sytuacji.
idę filozofować przy garnkach