Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ziolko

ziolko

#4472549 Napisano: 22.06.2011 07:55:41 w Dyskusje o wynikach konkursu
krokiet21 napisał(a):

na gosi mało co juz zostawili postów

no cóż.. ale screeny są emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#4472506 Napisano: 22.06.2011 07:36:10 w Dyskusje o wynikach konkursu
mam nadzieję, że jednak coś uda im się zdziałać.

Tak z ciekawości... co byście zrobili, gdyby to WASZA bliska znajoma osoba (na żywo) lub ktoś z rodziny popełnił plagiat? niezależnie od wielkości plagiatu i korzyści? zrobilibyście coś z tym czy nie?? Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#4472503 Napisano: 22.06.2011 07:32:38 w Wkurza mnie...
hehe..
jak teraz byłam częściowo niechodliwa to od razu było w mieszkaniu widać, że nie posprzątane, że w koszu brudy leżą, że niestety trzeba mi coś podać.

Ale mój mężuś jest kochany i sam sobie prasował spodnie, koszule... nawet nie marudził, jak było byle co na obiad.

Mam tylko nadzieję, że charakter mu się nie zmieni, bo to by mnie wkurzyło emotka

Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#4472458 Napisano: 22.06.2011 07:14:21 w Dyskusje o wynikach konkursu
mam tylko nadzieję, że nie wydadzą nagród, zanim nie minie czas na składanie reklamacji, bo to róznie z tym bywa ;/

później jest trudno odebrac nagrodę emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#4472446 Napisano: 22.06.2011 07:10:06 w Dyskusje o wynikach konkursu
cooooooooooo???? przeciez tekst czy nagranie to też podlega pod prawo autorskie emotka emotka

alma zwariowała emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#4472443 Napisano: 22.06.2011 07:09:09 w Dyskusje o wynikach konkursu
przecież to jaja jak berety...
widzę, że w skład jury wchodzą te same osoby co zwykle.. czyli mające pewno wysublimowany smak artystyczny i byle zdjęcie ich nie zadowala

emotka

mam pytanie - czy jak ogłaszają konkurs to nie są automatycznie przyrzekającymi nagrodę??

przecież pisząc Komisja zastrzega sobie prawo do swobody w wyborze najlepszych pomysłów. Decyzja komisji co do wyboru prac jest ostateczna i nie podlega zaskarżeniu.
uważają się za nie-wiadomo-jakich-wszechmocnych

jak to nie podlega zaskarżeniu?? z ciekawości w piątek skontaktuję się z jakimś rzecznikiem i dowiem się co i jak emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#4472395 Napisano: 22.06.2011 06:51:12 w Dyskusje o wynikach konkursu
hahah... mnie tez usunęli i zablokowali komentarze emotka

napisałam o tym, ze firma oszukuje, że to parodia i że rzecznik może się tym zainetresować, oraz o screenach

ktoś robił screeny? bo ja nie miałam neta Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#4471298 Napisano: 22.06.2011 12:04:29 w Wkurza mnie...
postscript napisał(a):

iwonciaaa napisał(a):

zaraz mi brzuch oderwie, a oczywiście w domu nikogo nie ma, a w apteczce zostało jedno puste pudełko po tabletkach. Nienawidzę okresu emotka

moj brzuch tez mnie boli, jak nie wiem co, ale ja nie mam okresu..

może długo nie byłaś w wc? albo za dużo gazów? emotka
chyba, że to jakiś ostry ból brzucha na dole po prawej stronie, to oznaczałoby wyrostek Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#4471222 Napisano: 22.06.2011 11:44:15 w Dyskusje o wynikach konkursu
a co dokładnie mówili w tym programie??
na temat tego przepisu? Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#4470544 Napisano: 22.06.2011 08:15:54 w Dyskusje o wynikach konkursu
miało być 400 nagród.. zero gdzieś mi zjadło emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#4470540 Napisano: 22.06.2011 08:14:45 w Dyskusje o wynikach konkursu
nie dziwię się, że znowu Gosia nie wywiązała się z nagród.

W ub roku, jak były grille, rowery i sztućce do grilla to też większości nie przyznali, bo prace nie spełniały wymogów komisji i nie podobały im się

nic nie dało, ani dzwonienie, ani pisanie maili.

Po prostu to są d..y wołowe i tyle. Jeśli mają 40 nagród, to od razu trzeba brać poprawkę, że będzie mniej niż 100

Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#4469251 Napisano: 21.06.2011 05:42:20 w Dyskusje o wynikach konkursu
kambria napisał(a):

ale wstyd! kurde, już bym na te wycieczkę nie pojechała, nawet gdyby mi nie odebrali

nie mów hop emotka

nie wiadomo, co Alma powie, Okrasa... a poza tym szkoda, aby wycieczka się zmarnowała emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

ziolko

#4469128 Napisano: 21.06.2011 05:08:39 w Dyskusje o wynikach konkursu
no właśnie

ale co mogło nią kierowac, że zrobiła coś takiego??

przeciez wiadomo, że prędzej, czy później by to wyszło na jaw. Na szczęście Alma zamieściła zwycięskie prace i oliwa wypłynęła (cóż za kulinarne porównanie emotka )

Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#4468738 Napisano: 21.06.2011 03:23:14 w Dyskusje o wynikach konkursu
ee.. co się czepiacie ilości stron??
;p

nie liczy się ilość, ale jakość emotka
moja praca inżynierska liczyła ok 40-45 stron, ale temat był dość specyficzny emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#4468592 Napisano: 21.06.2011 02:46:40 w Inne mniejsze markety
powielam wściekłego... żartujesz?? emotka emotka

i co teraz??

skarbówka tak łatwo nie odda tego, co dostała za darmo emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#4468514 Napisano: 21.06.2011 02:28:32 w Dyskusje o wynikach konkursu
frezja napisał(a):

wstaly kobitki z bolem glowy i maja od rana problem emotka 25883 zarejestrowanych użytkowników i na palcach mozna policzyc osoby ,ktore zawsze maja cos do powiedzenia emotka

aa... bo te osoby zawsze są upierdliwe emotka (w tym ja, ale nie zawsze, bo czasami cos przegapię emotka )

na ból głowy nic nie pomaga... ani Apap, ani tabletki od Goździkowej emotka

ewaewa napisał(a):

ziolko napisał(a):

skopiowanie pracy i podpisanie się pod nią ===>>> plagiat emotka

wg mnie to nawet częściowe skopiowanie pracy jest plagiatem. Pamiętam ,że na mojej uczelni jedna osoba skopiowała i wstawiła do swojej pracy licencjackiej tylko 1 zdanie! (20 wyrazów) z książki i wycofano jej pracę emotka tzn. musiała to poprawić emotka

zgadza się.. jakby zrobiła cytat i powołała się na to zdanie, to byłoby coś innego Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#4468226 Napisano: 21.06.2011 01:15:05 w Dyskusje o wynikach konkursu
jenny21 napisał(a):

Rozumiem Cie ziolko i zgadzam sie, plagiat, kopiowanie to ladne okreslenia a tak naprawde to kradziez praw autorskich. Tylko moze wlasnie to Okrasa wykorzystal jej przepis, bo go wyslala na jakis konkurs w jego programie?

Bo chyba trzeba byc mega glupim aby skiopiowac przepis znanego kucharza?? emotka

toteż Okrasa ma pytanie - czy to jego przepis, czy ktoś przysłał.

Istnieje możliwość, że Wiola go przesłała do programu i tak mu się spodobał, że wykorzystał.

Ale... równie dobrze mogła przesłać inna osoba, a przepis został tak czy inaczej użyty bez zgody autora, obojętnie kto by nim nie był.

-------

Ja też mogę używać w domu rózne przepisy, ale czasami coś w nim zmieniam, co w zdecydowany sposób wpływa na smak, zmieniam składniki itp. Więc już jest inny. Ale mało biorę udział w konkursach kulinarnych, więc automatycznie nie zgłaszam tych przepisów.

Zgłaszam jedynie swoje, wypróbowane, takie co sama je stworzyłam lub tak zmodyfikowałam, że nie mają dużo wspólnego z pierwowzorem emotka

----

głupia sytuacja krótko mówiąc
Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#4468195 Napisano: 21.06.2011 01:07:10 w Dyskusje o wynikach konkursu
jenny21 napisał(a):

Ja mysle ze skoro znacie te wiolefasole z forum i to ona jest autorka tego zdjecia to moze niech ktos do niej napisze zanim odrazu do Okrasy pisac ??? Takie fair play troche byloby to, bo moze rzeczywiscie brala udzial w konku Okrasy w programie i to jest jej przepis?? Moze ma bloga czy cos... w koncu to osoba z forum..
Moze rzeczywiscie nie mamy racji, a potem dopiero...

Wiolafasola JEST na forum, więc pewno to czyta. I NIE odzywa się Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#4468192 Napisano: 21.06.2011 01:06:14 w Dyskusje o wynikach konkursu
skopiowanie pracy i podpisanie się pod nią ===>>> plagiat emotka

niezależnie co to jest

jeśli przepis byłby częściowo podobny, a reszta składników inna, to już byłby inny przepis

ale tu jest tak samo!

już sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć..
wygrywanie na siłę? wszelkimi sposobami? po trupach do celu?
myślenie - skoro jednym plagiat uchodzi na sucho to może mnie też ujdzie?? i wtedy będę cieszyć się wygraną a inni niech mi skoczą??

ale czy taka wygrana tak naprawdę cieszy???

nie wiem... bo nie miałam takiej sytuacji.

idę filozofować przy garnkach emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0