Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ziolko

ziolko

#6697133 Napisano: 16.04.2020 13:46:17 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
lukasz6 napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

Jak ja lubię konkursy bez podania numeru paragonu i ten wysyp biedactw, które akurat odesłały paragon na inny konkurs, zalały albo wyrzuciły przypadkowo emotka Nie twierdzę, że takie sytuacje się nie zdarzają, no ale... emotka  

kwarantanna Ci widać nie służy i bardzo się nudzisz emotka

co ma do rzeczy kwarantanna?? emotka
Po prostu są ludzie, którzy przypadkowo wysłali paragon na inny konkurs (jeśli faktycznie wygrali, ale z drugiej strony tyle się mówi o tym, żeby nie kupować na jeden paragon produktów na 2 różne konkursy), skoro były już wcześniej wyniki, albo zgubili czy wyrzucili (nawet mnie kiedyś się to zdarzyło emotka ).
A są też etatowi cwaniacy, co nigdy nie kupują produktów na konkurs, tylko później sępią o paragon. A naiwni, którzy opchnęli taki paragon, cieszą się, że "chociaż zakupy się zwróciły". Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6696625 Napisano: 14.04.2020 14:20:16 w Punkty karne
julia-sz - na początek ostrzeżenie dla nowej osoby na forum, więc 1 punkt karny (zamiast 2) za pytania w temacie "moje dzisiejsze wygrane".
Jeśli chcesz wiedzieć, czym ktoś wygrał, to pytaj na pw. Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6696331 Napisano: 12.04.2020 20:12:57 w Wkurza mnie...
tereniagno zamknięty na 100%? czy jednak ktoś pracuje, a tylko nowych klientów nie przyjmują? Może warto najpierw zadzwonić z zapytaniem i opisać problem? Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6696325 Napisano: 12.04.2020 19:26:00 w Wkurza mnie...
tereniagno napisał(a):

Wczoraj spadł mi na podłogę ręczny mikser w kartonie i coś w środku pękło przy wyciskaniu widełek,
ale jeszcze działał.Wieczorem jak ubijałam białka coś jakby wkręciło się i szybko wyłączyłam.
I następny wydatek przede mną emotka emotka
Muszę przejrzeć,czy nie ma jakiegoś konkursu do wygrania emotka

Zanieś do serwisu agd, jeśli nie masz gwarancji, to za kilkanaście złotych sprawdzą usterkę i albo naprawią od razu, albo powiedzą, ile będzie kosztowała naprawa.
W każdym mieście powinien być jakiś ogólny serwis agd. Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6696269 Napisano: 11.04.2020 23:29:57 w Życzenia na święta i nie tylko

Alleluja dziś śpiewamy,
Bogu cześć i chwałę dajmy,
bo zmartwychwstał nasz Zbawiciel,
tego świata Odkupiciel.
Zdrowia, radości i powodzenia,
to są najszczersze moje życzenia!

Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6696147 Napisano: 10.04.2020 18:43:36 w PLAGIATY
zielonaszpilka napisał(a):

FBilona napisał(a):

Pani w górach z goralkow dalej jest w galerii 

Już usunięta. Co trzeba mieć w głowie żeby kraść najnowsza pracę znanej instagramerki i wrzucać ja do konkursu, w którym publikują nagrodzone zgłoszenia?  

Chciwość i bezczelność. To jedyne, co mi przychodzi do głowy. 
A ilu jest takich, którym się to udaje, bo nagrodzone prace nie są publikowane?  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6695005 Napisano: 05.04.2020 19:54:37 w Wkurza mnie...
Mam tylko nadzieję, że jak już to wszystko minie i przedsiębiorcy, którzy przetrwają ten kryzys, nie będą mieli tak dokręconej śruby podatkowej, że padną po czasie...  Wyświetl w wątku >>
1 kumulacja 0

ziolko

#6694779 Napisano: 03.04.2020 21:14:19 w Wkurza mnie...
Drożdże są też w Polomarkecie. Firmy własnej, czyli Drożdże Marysi emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6694682 Napisano: 03.04.2020 14:54:06 w Wkurza mnie...
prosiaczek napisał(a):

ziolko napisał(a):

U mnie te mole nawet w ubraniach bytują  emotka  czyli spożywcze nie wybrzydzają w kwestii rozmnażania 

To są inne mole

Niekoniecznie. Są takie same, jak te spożywcze, a ubraniowe jednak trochę się różnią.
Chodzi o to, że nawet tam larwy włażą, żeby zrobić sobie kokon i przetrwać. Dziur jako takich nie mam w ubraniach (oby!!!) 
Raz miałam w bluzce a raz w apaszce.  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6694681 Napisano: 03.04.2020 14:51:00 w Wkurza mnie...
FBewa36 napisał(a):

Co do moli to ja z dziadostwem męczyłam się rok, były dosłownie wszędzie, zawsze wracały po wywaleniu wszystkiego nawet po remoncie kuchni, wystarczy ze jakieś larwy, które są mikroskopijne gdzieś zostaną i wszystko zaczyna się od początku, ale gdzieś na jakimś portalu ktoś polecił taki środek Vigonez Neptun, który właśnie zaplcza już te jajeczka i do tego ma taką cieniutka rureczkę ze mozna w każdym zakamareczku psiknac i dopiero wtedy pozbyłam się ich wszystkich, póki co ani śladu, a wcześniej próbowałam wszystkiego, octu, mycia, liści, naklejek, pułapek i niestety nie dawało to nic więc jakby ktoś chciał mogę przysłać zdjęcie jak wygląda ten środek, kupiłam chyba przez allegro, jest ogólnie w internecie dostepny

Dzięki za info. Poczytam o tym środku i kupię.

Co do umiejscowienia larw, kokonów itp, to wiem, że one mogą być WSZĘDZIE. Dlatego robię przeglądy z latarką w ręce emotka  dokładnie oglądam każde opakowanie i szukam: pajęczynek, kokonów, dziwnie zawieszonych drobinek kasz, drobniutkiego jakby piaseczku (to są właśnie jaja moli).
Jeśli mam jakieś wątpliwości, to wywalam wszystko. 
Kasztanowca w pobliżu nie mam.

Na ten rok planowałam trochę zmienić szafki, a dokładnie fronty i jedną szafkę w kuchni, żeby zainstalować duże wysuwane szuflady zamiast 2 tradycyjnych półek. Ale jak na razie wstrzymujemy się z różnymi rzeczami, które nie są super pilne... Bo nie wiadomo, jak będzie z kasą przez to, co się dzieje na świecie...  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6694538 Napisano: 02.04.2020 22:25:56 w Wkurza mnie...
U mnie te mole nawet w ubraniach bytują emotka  czyli spożywcze nie wybrzydzają w kwestii rozmnażania  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6694494 Napisano: 02.04.2020 19:19:24 w Wkurza mnie...
Mnie wkurza kolejna inwazja moli spożywczych... latem i jesienią robiłam porządki w mąkach, kaszach, makaronach itp. Masę rzeczy wywaliłam, wszystko przeglądałam z latarką w ręce, żeby nic nie przeoczyć. Wymyłam szafki wodą z octem. I co??
Znowu mendy latają! a na plastrach jest ich coraz więcej...
Mam tego dość... emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6694493 Napisano: 02.04.2020 19:17:28 w Wkurza mnie...
donia7 napisał(a):

ziolko napisał(a):

donia7 kot domowy czy podwórkowy?
Bo jak była na zewnątrz, to może poszła w tango emotka  

Pół na pół, po podwórku zawsze z dziećmi albo z drugą kotką (siostrą) biegała. Ma około 8 miesięcy i miesiąc temu była sterylizowana emotka Mąż z dziećmi już wszędzie chodzili i szukali i nic emotka

koty to indywidualiści... chodzą swoimi ścieżkami i nikomu nie mówią gdzie i po co  emotka  
Kiedyś u moich rodziców kotki nie było miesiąc. Moja mama już się pogodziła z tym, że jej nie będzie a tu niespodzianka. Kotka wróciła. 
Jeśli chcesz, to możesz dać ogłoszenie ze zdjęciem kotki w lokalnych grupach na fb, czy ktoś ją widział.  Wyświetl w wątku >>
2 brucee, donia7 0

ziolko

#6694486 Napisano: 02.04.2020 19:06:25 w Wkurza mnie...
donia7 kot domowy czy podwórkowy?
Bo jak była na zewnątrz, to może poszła w tango emotka   Wyświetl w wątku >>
2 agicho, brucee 0

ziolko

#6693883 Napisano: 31.03.2020 21:54:38 w WC - rozmowy o wszystkim
magdalena-chili niestety... szwindle zawsze są, a w przypadku wojny (jednak walka z niewidzialnym wrogiem to jak wojna) takie zachowanie jest standardem. Zawsze znajdą się jakieś gnidy, które chcą zarobić na nieszczęściu.  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6693822 Napisano: 31.03.2020 18:47:06 w WC - rozmowy o wszystkim
forrrum wiem, że każda branża obrywa. 
Znajomy też stracił pracę, a był kierownikiem na budowie. Deweloper zatrzymał minimalną ilość ludzi do dokończenia niektórych rzeczy, a resztę zwolnił. 
Klienci wycofują kasę wpłaconą na mieszkania, bo nie wiadomo, co będzie, więc deweloperzy wstrzymują roboty...  Wyświetl w wątku >>
1 kumulacja 0

ziolko

#6693728 Napisano: 31.03.2020 15:25:27 w WC - rozmowy o wszystkim
forrrum napisał(a):

Żeby ograniczyć do maksimum gromadzenie się w grupach, jeszcze więcej miejsc rekreacyjnych zostanie zamkniętych dla powszechnego użytku. Zakaz obejmie m.in. parki i bulwary. Za niestosowanie się do zarządzenia i np. zbieranie się w grupach, grozi kara grzywny. Zamknięte zostaną hotele i inne miejsca świadczące usługi noclegowe. Na targowiskach przy jednym straganie mogą przebywać maksymalnie 3 osoby...

Przez zamknięcie hoteli ludzie tracą pracę... np. narzeczona mojego kuzyna... 
Wczoraj dostała wypowiedzenie, wysłane kurierem.  Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

ziolko

#6693573 Napisano: 30.03.2020 22:17:58 w Wkurza mnie...
Róbcie jeszcze więcej piramid z cytatów i lepiej się pogubicie emotka emotka Wyświetl w wątku >>
1 synk 0

ziolko

#6691994 Napisano: 23.03.2020 21:17:56 w Wkurza mnie...
bruce napisał(a):

Dziś w skrzynce pocztowej znalazłam kartkę, która dosłownie powaliła mnie z nóg - firma, zajmująca się odbiorem odpadów, w związku z epidemią, zawiesza wykonywanie pracy (oprócz niesegregowanych) z posesji prywatnych do odwołania.  emotka

W naszych śmietnikach w bloku też jest podejrzanie dużo śmieci... szczególnie tych wielkogabarytowych. Zmieszane odebrane, bo kontenery puste Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

ziolko

#6691973 Napisano: 23.03.2020 19:17:06 w Wkurza mnie...
krystyna32 napisał(a):

Musze się wyżalić, bo nie dam rady. Nie dość, że epidemia koronawirusa mnie strasznie dołuje i się po prostu boję to jeszcze kurier DPD tak mnie dziś wkurzył, że szok. Przyszedł po paczki do domu chociaż jak sam powiedział nie powinien w związku z epidemią. To ja powinnam mu je znieść ale bardzo mu się spieszyło więc wszedł. Paczki miałam oklejone z każdej strony  - "uwaga szkło", "szkło ostrożnie", a on już na klatce wali tymi paczkami o ścianę. Mówię do niego "niech Pan uważa, bo tam jest szkło". Na to on do mnie "Proszę panią, nie ma na to czasu". Teraz siedzę i się martwię w jakim stanie dojdą te przesyłki.

Masz godzinę odbioru i nazwisko kuriera? 
Jeśli tak, to zawsze możesz złożyć reklamację lub skargę do DPD. Albo złóż jeszcze dziś, choćby na maila lub na fb, żeby wiedzieli, jak postępują ich pracownicy  Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0