Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ziolko

ziolko

ziolko

#6653693 Napisano: 02.11.2019 21:28:05 w Pomoc potrzebującym!
baxter napisał(a):

ziolko napisał(a):

Kto może coś wpłacić na zbiórkę, o której pisze swibek? 

Może i wpłaca tylko nie informuje na forum emotka

ok.. spytałam ogólnie, poza tym chodziło też o podbicie tematu w kolumnie na głównej stronie  Wyświetl w wątku >>
1 mia 0

ziolko

#6653679 Napisano: 02.11.2019 20:10:16 w Pomoc potrzebującym!
Kto może coś wpłacić na zbiórkę, o której pisze swibek?  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6652062 Napisano: 28.10.2019 11:56:17 w Wkurza mnie...
buziolek - znaczy się, że poszły gdzieś na zaplecze liczyć kasę? i nie widziałaś tego? 
Jakoś to dziwnie wygląda.. i jeszcze nie mogłaś zobaczyć monitoringu.  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6651390 Napisano: 25.10.2019 00:27:20 w WC - rozmowy o wszystkim
kamil17 napisał(a):

hej mam pytanko do osób które mają jakieś znajomości w aptece lub farmaceuty. Potrzebuje dwa leki (nie żadne psychotropy. ) aczkolwiek nie chce mi się chodzić po aptekach i prosić a do lekarza też kolejki. Z zamian dojadę telefon lub jakiś procent przeleje za zakup lub receptę PW

Sprawdź sobie w swoich okolicach, gdzie są te leki, co potrzebujesz
https://ktomalek.pl/ Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6649959 Napisano: 19.10.2019 15:48:09 w Wkurza mnie...
Miałam wziąć udział w jednym konkursie, około 22 stwierdziłam, że jeszcze zdążę wysłać.. po czym zasnęłam. Obudziłam się o godzinie 00:20 emotka emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

ziolko

#6649159 Napisano: 16.10.2019 17:53:19 w Wkurza mnie...
prosiaczek właśnie o tym pisałam emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6649121 Napisano: 16.10.2019 15:59:24 w WC - rozmowy o wszystkim
margobb - w Vision Express mogą dziwnie badać. W każdym razie ja mam takie wrażenia, jak kiedyś badałam u nich oczy. Wyszedł mi mega zez, a wizualnie nic nie mam.
Widziałam jakieś dwie pionowe kreski i miałam powiedzieć, kiedy się nałożą. Okulistka pytała, czy już się nałożyły, a ja na to, że nie. A ona w końcu wyłączyła urządzenie i mówi, że jeszcze nie spotkała się z czymś takim, żeby linie komuś się nie nałożyły i że prawdopodobnie mam dużego ukrytego zeza. 

Dodam, że inni okuliści nie potwierdzili jak na razie tej rewelacji. 
Chociaż przyznaję, że jak mam zmęczone oczy, to czasami obraz mi się podwaja, ale nie aż tak!  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6649119 Napisano: 16.10.2019 15:55:20 w Wkurza mnie...
joan - dziwne, że w sklepie mięsnym nie podali informacji - info na pw emotka
Standard w ogłoszeniach na fb

malenka - chytry dwa razy traci... im się wydawało 20 tys za mało, a ciekawe ile dom stracił na wartości, skoro stoi 2 lata? nieogrzewany? Pewno o wiele więcej...
Tak samo jak oglądam czasami ogłoszenia z działkami czy domami w mojej okolicy. 
Jeden dom zapadł mi w pamięć - dom wycudowany, jakieś klitki, dobudówki (pewno bez pozwolenia), działka tak szeroka, jak dom. Czyli, żeby przejść na tył działki to trzeba przejść przez dom. 
Skuty tynk w większości (chyba ktoś chciał robić remont, ale przeliczył siły i finanse), obraz nędzy i rozpaczy. Cena - 180 tys. 
Jest na rynku co najmniej rok, jeśli nie dłużej, obecna cena - 150 tys. I jakoś nie widać chętnych. 

Jeśli jest podana cena za coś, np. 65 zł i info "do negocjacji" to wiadomo, że to 5 zł jest do zbicia emotka  dlatego sprzedający tyle wystawia.
Ale jeśli nie ma ceny i sama "negocjacja" to nie warto poświęcać uwagi.
Lub brak ceny i napis "info pw" - szlag mnie trafia na takie coś. 

Tak samo, jak w profilach randkowych jest opis "jestem jaki jestem i nic tego nie zmieni" lub "jeśli chcesz dowiedzieć się jaki jestem, to napisz". Jakoś nigdy nie miałam ochoty pisać, nawet jak wizualnie chłopak był całkiem przystojny emotka   Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6647023 Napisano: 09.10.2019 12:14:38 w SZUKAM....
visserarthur napisał(a):

nikos napisał(a):

monia0303 na Poczcie Polskiej jeśli nadaje się bezpośrednio w okienku i tam płaci to panie skrupulatnie ważą wszystko, więc jeśli tak się to odbywało to spam z pewnością. 

toka jeśli wysłałaś przez pośrednika, to tak może być. Kiedyś pytałam o pośredników tu na forum, a z racji braku odpowiedzi poszukałam w necie i okazało się, że któryś z nich takie "wałki" właśnie robił. Co więcej jak piszesz to paczki już nie ma i jak udowodnić? Skutecznie mnie to odstraszyło. 

O takim pośredniku było w TV, że nie zarabiał na paczkach, tylko na wysokich karach za np. właśnie cięższą paczkę, niż deklarowano.

Faktycznie paczki był cięższe, niż ludzie deklarowali?
Nawet jak wysyłam firmą kurierską coś w kopercie, to nie da się wpisać wagi mniejszej, niż 1 kg emotka  a inne ważę i zaokrąglam w górę (na wszelki wypadek)  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6645864 Napisano: 04.10.2019 20:44:45 w Wkurza mnie...
@nataliarobert473 - w kwestii rehabilitacji to napisałam, że powinien płacić za to, a nie że to jest uregulowane przepisami. Przepraszam za wprowadzenie w błąd.
Chociaż... może moje uwagi mają częściowe pokrycie emotka  poczytaj
1 - https://www.rp.pl/Ubezpieczenia/308139976-Koszt-leczenia-i-rehabilitacji-po-wypadku-komunikacyjnym-zaplaci-ubezpieczyciel-w-ramach-OC-sprawcy.html

2 -  https://serwisy.gazetaprawna.pl/finanse-osobiste/artykuly/926611,zwrot-kosztow-leczenia-ubezpieczenie-oc.html

3 - https://www.mfind.pl/akademia/ubezpieczenia-komunikacyjne/oc-sprawcy-wypadku/ 

W kwestii BMW - bardzo często młodzi kierowcy, tuż po zdobyciu prawa jazdy, kupują auta tej marki, w różnych rocznikach.
Wiadomo - młody chłopak, dużo koni mechanicznych pod maską, ciężka noga i o wypadek nietrudno. 
Może to stereotyp, jak to o głupich blondynkach, ale jednak dość często można zauważyć tą zależność młodego wieku i tej marki.  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6645705 Napisano: 04.10.2019 13:33:25 w Wkurza mnie...
nataliarobert473  - Mam nadzieję, że smarkacz poniesie dotkliwą karę za za wypadek. I że mama wydobrzeje.
Powinien płacić za rehabilitację. 
Np. http://moto.pl/MotoPL/7,88389,24847886,jakie-kary-groza-za-spowodowanie-wypadku-lub-kolizji.html

Poza tym, jeśli w ciągu 8 miesięcy od uzyskania prawa jazdy spowoduje poważny wypadek (a tu jest poważny, skoro uszkodzenie ciała będzie powyżej 7 dni), to zostaje mu zabrane prawo jazdy https://info-car.pl/infocar/artykuly/okres-probny-dla-mlodych-kierowcow-czy-jest-sie-czego-bac.html
Kara za jazdę bez świateł to 200 zł http://moto.pl/MotoPL/7,88389,22850738,aktualny-taryfikator-mandatow-2018.html 

Wybaczcie stereotyp, ale czy on przypadkiem nie jechał BMW??  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6644374 Napisano: 30.09.2019 23:51:31 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy jak mam paragony z wcześniejszego etapu na zakup Tictaców, to mogę wysłać je w innym etapie? 

Nie znalazłam takiej informacji w regulaminie, ale może coś przeoczyłam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6644361 Napisano: 30.09.2019 22:58:33 w Wkurza mnie...
U mnie hipermarket Tesco ma zmniejszoną powierzchnię o jakieś 25-30% 
Co za tym idzie sporo towaru było wyprzedane i już nie wróci część asortymentu...  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6642887 Napisano: 25.09.2019 11:03:52 w Pomocy!!!!
superloser napisał(a):

ziolko napisał(a):

superloser to nie ja piszę program do strony.
Wystarczy nie klikać notorycznie "cytuj", tylko zaznaczyć nick osoby, do której jest pisana odpowiedź. I już będzie mniej piramid emotka  

Osobiscie nie wiem jak sie zaznacza osoby emotka  "małpa" nie działa  emotka  
Wersje też sie same zmieniają.

zaznaczasz nicka danej osoby, robisz "kopiuj" a później "wklej" i już działa - nick jest podświetlony
superloser

prosiaczek Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6642814 Napisano: 24.09.2019 22:57:26 w Pomocy!!!!
superloser to nie ja piszę program do strony.
Wystarczy nie klikać notorycznie "cytuj", tylko zaznaczyć nick osoby, do której jest pisana odpowiedź. I już będzie mniej piramid emotka   Wyświetl w wątku >>
1 kreatia 0

ziolko

#6642733 Napisano: 24.09.2019 18:31:26 w Pomocy!!!!
PIRAMIDA CYTATÓW - KONIEC emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6641545 Napisano: 19.09.2019 16:54:37 w Agencje reklamowe/promocyjne - ogólna dyskusja
zielonaszpilka dla nagrody za kilkanaście złotych podasz? emotka  emotka  

A na serio.. ich tłumaczenia są tak durne, że głowa mała.
Zastanawiam się, gdzie uderzyć, żeby nauczyć ich trochę rozumu. 
Bo jak dalej będą tak organizować konkursy, to w końcu będzie przegięcie. 
Oni będą zbierać dane wrażliwe i dalej je udostępniać.
Ciekawe, jak u nich z przestrzeganiem RODO? czy jak ktoś wyrazi sprzeciw albo zażąda usunięcia danych, to faktycznie usuną, czy będą dalej sprzedawać?  Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

ziolko

#6641516 Napisano: 19.09.2019 15:45:49 w Agencje reklamowe/promocyjne - ogólna dyskusja
bruce napisał(a):

ziolko napisał(a):

A Wy co sądzicie o takiej agencji?
Podajecie Pesel przy tak mało wartościowych nagrodach, czy jednak walczycie na argumenty i przepisy?

Nie zwróciłam nawet uwagi, niestety, chyba nie brałam w niczym udziału z konkursów tej agencji, a często podaję zbyt wiele danych...  emotka

Ja też nie brałam, ale pomagałam komuś wydębić od nich nagrodę. Niestety.. efekt "albo dasz pesel, albo nie damy nagrody".
Tłumaczyli się tym, że może być kilka osób o tym samym imieniu i nazwisku, zaś adres i pesel pomagają w identyfikacji. Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0