Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ziolko

ziolko

#6591431 Napisano: 18.04.2019 20:01:58 w Wkurza mnie...
pikawka napisał(a):

Wkurzaja mnie ludzie i moja naiwność. Byłam dziś na zakupach w galerii. Kupiłam parę rzeczy. I łakomstwo skierowali mnie na rollo. Płacąc oparłam siaty o podłogę. Odebrałam zamówienie złapałam siaty i do windy. Po chwili patrzę, że brakuje jednej reklamówki. Wracam po minucie..nie ma! Nikt nic nie widział. W sklepie też nikt nie odniósł. Paragony w środku. 

Byłam zła na siebie i na ludzi. Kurde jestem naiwna, że liczyłam na zwrot. Uczciwość to nie jest w modzie jednak...mysle sobie no jak tak mozna przecież ja bym oddała..No jednak można. Oby mu ręka uschla 
No nic poszłam kupić te dwie bluzki jeszcze raz. 

Wiesz... "okazja czyni złodzieja"...
Kiedyś byłam w Lidlu... jak wychodziłam, to zauważyłam, że ktoś zostawił torbę zakupów w wózku. 
Popatrzyłam, czy nikt nie idzie po nią (właściciel) i zaniosłam ją do sklepu z informacją, że ktoś zostawił i może się zgłosi.
I do dziś nie wiem, czy dobrze zrobiłam... 
Bo ktoś mógł wrócić i zobaczyć, że torby nie ma, pomyślał/a, że ktoś zabrał i nawet nie pytał w sklepie.
Lub druga opcja - ktoś ze sklepu wziął i tyle.
To było w sobotę. Niedziela zamknięte.
W poniedziałek byłam i pytałam, czy ktoś się zgłosił po torbę, to żadna z kasjerek nic nie wiedziała. Mam wrażenie, że pytałam tej, co jej zostawiłam, ale kto to wie...
I teraz mam mieszane uczucia.

Jak w galerii to monitoring powinien być. Mogłaś zgłosić się do ochrony. Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

ziolko

#6591422 Napisano: 18.04.2019 18:44:19 w Wkurza mnie...
Wkurzają mnie spamerzy emotka  np. taka, co ją przed chwilą zablokowałam 
Miała "szczęście", że akurat byłam na forum emotka emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6591421 Napisano: 18.04.2019 18:42:36 w Punkty karne
patrycja903 - ban za spamowanie stroną z podejrzanymi "konkursami" Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6591414 Napisano: 18.04.2019 18:29:38 w Wkurza mnie...
helcia85 napisał(a):

Jak mnie wkurzają konkursy, na które trzeba zostawiać opakowania. Cała szuflada zawalona hochlandami i innymi kapslami emotka

Z serów można zostawiać np. samą górę kółka z trójkącików serowych i folię z serów żółtych. Pytałam o to i dostałam taką odpowiedź
"Dzień dobry,
Zgodnie z punktem 13c Regulaminu Loterii Promocyjnej należy zachować fragment opakowania Produktu Promocyjnego wraz z Kodem, przy czym treść kodu powinna być widoczna oraz tożsama z Kodem, który Uczestnik zgłosił do loterii

Pozdrawiam serdecznie,

Loteria Hochland "To jest pyszne od 25 lat"
e-mail: [email protected]" Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6590781 Napisano: 16.04.2019 19:38:51 w Wkurza mnie...
Codziennie sprawdzam pocztę z nadzieją, że będzie jakiś mail informujący o wygranej.. i codziennie przeżywam rozczarowanie..
Echh... wkurzające jest takie czekanie na wygraną emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6590760 Napisano: 16.04.2019 18:45:28 w Wkurza mnie...
bruce napisał(a):

A mnie wkurza, że zaczyna się forumowe publiczne upupianie pupy, niczym w Gombrowiczu...  emotka

???? emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

ziolko

#6590755 Napisano: 16.04.2019 18:37:21 w Punkty karne
@niunio1994 +2 punkty za pytania w mdw. Możesz pytać na pw, albo w innym temacie
Jest opis "Pamiętaj, że tutaj chwalimy się tylko swoimi wygranymi z konkursów z naszej bazy.
Warto dodać informację lub link do konkursu z którego jest nagroda." Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6590754 Napisano: 16.04.2019 18:32:23 w Wkurza mnie...
atanerka napisał(a):

Zadowolona kupiłam na promocji 5x ser Hochland z kodami... zadowolona loguje się na stronie loterii, aby wklepać kody, a tu klops! Loteria zakończyła się 15.04. I po moim zadowoleniu! emotka

Zdarza się...  Wyświetl w wątku >>
1 atyde25 0

ziolko

#6590423 Napisano: 15.04.2019 23:40:56 w Wkurza mnie...
taalvikki co ma katedra do tego, co niektórzy jedli na obiad?? emotka emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6590407 Napisano: 15.04.2019 22:58:32 w Wkurza mnie...
ivanotta jak oglądam relację na TVN24 to nie wiem, czy cokolwiek zostanie do renowacji... emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6590297 Napisano: 15.04.2019 18:33:16 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
amif napisał(a):

właśnie wpisuję zgłoszenie na loterię Oleju Wielkopolskiego i mam mały problem, którą godzinę wpisać, tą u góry przy dacie, czy tą niżej przy zapłacie (przy dużych zakupach i małej sprawności kasjera mam nawet kilka minut różnicy)...

Pisałam do agencji w tej sprawie - ich odpowiedź
"Witaj,
Uprzejmie informujemy, iż dopuszczalne jest wpisanie jednej z tych godzin, nie ma znaczenia której.
Pozdrawiamy
Zespół Loterii "
Ogólnie wpisuję godzinę, co jest w pobliżu daty Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6589204 Napisano: 11.04.2019 14:17:16 w Wkurza mnie...
@pikantny i @anula18 - macie rację...
Jak wiem, że coś zamawiam kurierem i nie będzie mnie w godzinach jego jazdy w domu, to podaję adres do biura.
Co innego, jak ktoś zamawia coś większego albo na palecie, to już inna sprawa.  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6589177 Napisano: 11.04.2019 13:19:20 w Wkurza mnie...
maryam napisał(a):

ziolko napisał(a):

Idzie zmiana pogody, bo mam migrenę  emotka emotka
Wkurza mnie, że teraz, jak pięknie kwitną czereśnie i morele, to są przymrozki. I nie wiadomo, czy będą te owoce, a jeśli jakimś cudem będą to ceny wylecą w kosmos  emotka

:( U mnie chyba zmarzły kwiaty morelek, takie brązowe sie zrobiły i jak dotknę to opadają.

Nie wiem, jak u rodziców, ale w sobotę tak pięknie drzewa kwitły, a teraz? przejmujące zimno emotka  Wiem, że kwiecień plecień, trochę zimy, trochę lata, ale owoców żal...  emotka  
Morela owocuje co 2 lata, w ubiegłym roku nie było, bo był akurat ten rok przerwy, a w tym pewno nie będzie, bo zmarzło wszystko. A wcześniej pszczoły nie zapylały, bo akurat mocno wiało. Do du...y z tymemotka Wyświetl w wątku >>
2 brucee, maryam 0

ziolko

#6589144 Napisano: 11.04.2019 11:48:26 w Wkurza mnie...
Idzie zmiana pogody, bo mam migrenę emotka emotka
Wkurza mnie, że teraz, jak pięknie kwitną czereśnie i morele, to są przymrozki. I nie wiadomo, czy będą te owoce, a jeśli jakimś cudem będą to ceny wylecą w kosmos emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6588526 Napisano: 09.04.2019 15:17:32 w Wkurza mnie...
aleks1983 napisał(a):

Pani rzecznik powiedziała, że jest tu jak byk naruszenie. 
Nie jest ściśle napisane skad UCZESTNIK loterii ma wiedzieć czy paragon jest dobrze opisany.
Poza tym zamieściłam się w regulaminowych 3 dniach paragon jest opisany więc nie ma mowy o odmowie.
Mam przywieźć wszystkie dokumenty i korespondencję z nimi I ich sprawdza. Poza tym powiedziała że skoro już kilku osobom odmówili to kombinują.
Mówiłam jej też o loterii z loyda,powiedziała że tu dopiero  jest naruszenie jaki szkoda, że ludzie tego nie zgłaszają bo organizatorzy na tym żerują .
(Za ewentualny  brak przecinkow itp z góry przepraszam emotka )

Super!!
Co do Loyda to też jestem ciekawa co i jak... 
Loyd.. Rafaello - ta sama technika wyłaniania laureatów emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6588471 Napisano: 09.04.2019 12:50:12 w Wkurza mnie...
aleks1983 daj znać, co udało się zdziałać z rzecznikiem.
Moim zdaniem oni celowo odrzucają takie paragony i reklamacje, bo pewno mało który sklep ma porządnie opisane paragony. 
Zaś w sieciówkach jest to samo wszędzie. 
Paskudny sposób na to, żeby jak najwięcej nagród zostawić dla siebie. 
Ktoś musi się za nich wziąć, bo jak odpuścicie to dacie przyzwolenie na takie działania i agencja będzie okradała uczciwych konsumentów, którzy spełnili wszystkie warunku regulaminu emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6588299 Napisano: 09.04.2019 00:10:35 w Wkurza mnie...
reniii napisał(a):

ziolko napisał(a):

@nswe69 brakło mi jednego przecinka, ale lepiej dowalić się do braku jednego, niż do braku wszystkich prawda??  emotka

Przyganiał kocioł garnkowi. A może tu nie chodzi o pisownię, tylko o to, że żal d... ściska, iż ktoś ośmielił się jaśniepaństwo skrytykować. Najlepiej sprowadzić rozmowę na inne tory, aby odwrócić uwagę od poruszanego przeze mnie tematu. O to Ci chyba właśnie chodziło.

Czytałaś regulamin? Jeśli nie, to odsyłam do niego, szczególnie do paragrafów 1, 2, 6 i 7. Przede wszystkim 7.
https://www.e-kon...-www-e-konkursy-info
Trochę ta rozmowa za bardzo rozwija się w niewłaściwym kierunku, a to jest forum KONKURSOWE, a NIE polityczne.

Twoje wypowiedzi coraz bardziej przypominają wypowiedzi jednej osoby sprzed kilku lat... Też ciągle szukała dziury w całym i wszędzie siała ferment. Oczywiście tutaj na forum. Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6588134 Napisano: 08.04.2019 17:34:36 w Wkurza mnie...
nswe69 brakło mi jednego przecinka, ale lepiej dowalić się do braku jednego, niż do braku wszystkich prawda?? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6588119 Napisano: 08.04.2019 17:01:45 w Wkurza mnie...
reniii napisał(a):

Jak nie pasi wrota otwarte ale gdzie nauczyciele będą mieć lepiej jakby zobaczyli  pracę innych nauczycieli którzy pracują w sprywatyzowanych szkołach po 40 godzin tygodniowo jak większość pracujących na etacie i za jaką kasę marną bez tych przywilejów wszystkich to by im kopary poopadały z wrażenia i by się skończyło to biadolenie.

Skoro tak biadolisz na biadolenie innych, to chociaż miej szacunek do czytających twoje wypowiedzi i używaj ZNAKÓW PRZESTANKOWYCH! 
Wiesz, jak ciężko czyta się takie wypowiedzi? Często nie wiadomo, jak je odbierać, bo czyta się jednym tchem i nie wiadomo, gdzie miałaby być kropka a gdzie przecinek.
Chyba, że nie uważałaś na lekcjach polskiego i nie znasz tak podstawowych zasad pisowni? emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6587339 Napisano: 05.04.2019 11:22:41 w Wkurza mnie...
@reniii - jako córka DWOJGA NAUCZYCIELI powiem Ci, że NIE masz racji.
Popracuj głosem przez miesiąc albo dłużej, dzień w dzień, mów codziennie po 5-6 godzin ciągle (z małymi przerwami). Ciekawe, jak twoje struny głosowe to wytrzymają.. 
Już o nerwach spowodowanych przeszkadzającymi uczniami czy roszczeniowych rodzicach nie wspomnę. Wielu rodziców przeżywało szok, jak bywało w szkole na przerwie. Wychodzili z dudniącymi głowami przez wszechobecny hałas i ryki. 
 Ale co ci będę mówić, jak wiesz swoje... emotka emotka
Ciekawe, w jakim zawodzie i na jakim stanowisku TY pracujesz.. podzielisz się z nami tą informacją??

@aniajukej - moja mama do dziś zmaga się z problemami z gardłem, momentami ma zanik głosu. Nigdy nie była na żadnym urlopie dla podratowania zdrowia, jedyne wyjątki to czas, kiedy była chora na grypę i inne tego typu rzeczy. Pracowała 40 lat. Tata też ma różne problemy zdrowotne spowodowane przez swój zawód, ale też nie miał rocznego urlopu. Pracował 30 lat.
To, co napisałaś to jakbym czytała o swoich rodzicach... 
@asantesana -  masz rację emotka Wyświetl w wątku >>