Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika mahuska

mahuska

#5763895 Napisano: 30.10.2013 10:24:52 w Biedronka
dorfika napisał(a):

dorfika napisał(a):

mahuska napisał(a):

Ktoś wie kiedy wyślą nagrody z Timotei?

Sprawdziłam w regulaminie: zamknięcie konkursu przewiduje sie dn 30.11. Nie wiem tylko czy to jest równoznaczne z wysyłka nagród.

masakra... emotka dzięki hehe

Wyświetl w wątku >>
0 0

mahuska

#5763566 Napisano: 29.10.2013 16:28:33 w Biedronka
Ktoś wie kiedy wyślą nagrody z Timotei? Wyświetl w wątku >>
0 0

mahuska

#5763449 Napisano: 29.10.2013 14:10:19 w Carrefour konkursy
mariolakal napisał(a):

Czy byłby ktoś tak miły i skopiował mi umowę o przeniesienie praw autorskich ze strony www.douve-egbert.com.pl/carrefour ?
Dzwonił dzisiaj miły Pan w sprawie bonika do H&M i życzy sobie dosłania takie umowy, gdyż nagroda przepadnie... emotka

UMOWA PRZENIESIENIA AUTORSKICH PRAW MAJĄTKOWYCH
DO HASŁA W KONKURSIE „KAWA, MODA I PRZYGODA”
Zawarta w dniu …. __________ 2013r. w ……………………………………………………………… pomiędzy:
…………………………………, zam. w………………………… (……-………..), przy ul. ………………………., legitymującym się dowodem osobistym seria ……………….. nr ……………………., NIP: ……………………..
zwanym dalej „Autorem”
a
Prima Poland sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Taśmowej 7, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy, XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000400639, posiadająca numer identyfikacji podatkowej NIP 7780021670, kapitał zakładowy 560 000,00zł reprezentowaną przez: …………………………………. - ……………………………… zwaną dalej „Przyjmującym” zwanymi dalej łącznie Stronami. Preambuła Zważywszy, że: Autor był uczestnikiem Konkursu „KAWA, MODA I PRZYGODA” organizowanego na zlecenie Przyjmującego (zwanego dalej Konkursem), zgłoszone przez Autora do Konkursu „KAWA, MODA I PRZYGODA” hasło stanowiące odpowiedź na Pytanie Konkursowe „Kawa Douwe Egberts najlepiej smakuje, gdy…”(zwane dalej Hasłem)
zostało w Konkursie nagrodzone, wydanie nagrody jest zgodnie z Regulaminem Konkursu uzależnione od przeniesienia praw do hasła na rzecz Przyjmującego bez dodatkowej odpłatności,
Strony zawierają umowę o następującej treści: § 1
1. Autor oświadcza, że
a) Hasło jest wynikiem jego indywidualnej działalności twórczej oraz, że nie narusza praw autorskich, ani jakichkolwiek praw osób trzecich,
b) prawa autorskie do Hasła nie zostały powierzone do zarządzania i ochrony żadnej organizacji zbiorowego zarządzania prawami autorskimi lub prawami pokrewnymi;
c) przysługują mu wszelkie prawa autorskie osobiste i majątkowe do Hasła;
d) Hasło nie narusza w żaden sposób przepisów obowiązującego prawa ani jakichkolwiek praw lub dóbr osobistych osób trzecich, a przysługujące Autorowi
autorskie prawa majątkowe do Hasła nie są w jakimkolwiek zakresie ograniczone lub obciążone,
e) nie udzielił żadnej osobie licencji uprawniającej do korzystania z Hasła i posiada wyłączne prawo do udzielania zezwoleo na rozporządzanie i korzystanie z opracowao Hasła,
f) ponosi pełną odpowiedzialnośd prawną wobec Przyjmującego z tytułu niezgodności z prawdą oświadczeo określonych powyżej i zobowiązuję się zwolnid Przyjmującego od jakiejkolwiek odpowiedzialności w zakresie objętym powyższymi oświadczeniami oraz niniejszą umową, w szczególności w przypadku wystąpienia, w tym także na drodze sądowej, osób trzecich z roszczeniami wynikającymi z naruszenia przysługujących im praw.
§ 2
1. Autor przenosi na Przyjmującego w zamian za nagrodę w Konkursie, bez dodatkowej odpłatności, autorskie prawa majątkowe do Hasła w zakresie przyjętym w ust. 2.
2. Przeniesienie z ust.1 obejmuje następujące pola eksploatacji:
a) utrwalanie na jakimkolwiek nośniku audiowizualnym i audialnym, a w szczególności na: nośnikach video, taśmie światłoczułej, magnetycznej, dyskach komputerowych oraz wszystkich typach nośników przeznaczonych do zapisu cyfrowego,
b) zwielokrotnienie jakąkolwiek techniką w tym: techniką magnetyczną na taśmach video, dyskach audiowizualnych, techniką światłoczułą i cyfrową, techniką zapisu komputerowego na wszystkich rodzajach nośników dostosowanych do tej formy zapisu, wytwarzanie określoną techniką egzemplarzy utworów, w tym techniką drukarską, reprograficzną, zapisu magnetycznego oraz techniką cyfrową,
c) obrót oryginałem albo egzemplarzami, na których utwór utrwalono – wprowadzenie zwielokrotnionych nośników do obrotu w kraju i za granicą, użyczenie oryginału albo egzemplarzy,
d) rozpowszechnianie utworu w sposób inny niż określony w pkt a) – c) – publiczne wykonania, wystawienie, wyświetlenie, a także publiczne udostępnianie utworu w taki sposób, aby każdy mógł mied do niego dostęp w miejscu i w czasie przez siebie wybranym, w tym w szczególności udostępnianie na stronach internetowych,
e) sporządzanie wersji obcojęzycznych utworu,
f) wprowadzenie do pamięci komputera i do sieci multimedialnej w nieograniczonej ilości nadao i wielkości nakładów,
g) wykorzystanie w utworach multimedialnych,
h) wprowadzanie do obrotu przy użyciu Internetu i innych technik przekazu danych wykorzystujących sieci telekomunikacyjne, informatyczne i bezprzewodowe,
i) wykorzystanie utworu i jego fragmentów do celów promocyjnych i reklamy,
j) wykorzystanie dla celów marketingowych, w tym reklamy, promocji identyfikacji, produktów i usług oraz innych przejawów działalności gospodarczej.
3. Postanowienia ustępu 2 dotyczą Hasła w różnych zestawieniach, całości lub części– odrębnie lub z innymi utworami różnych autorów.
4. Autor upoważnia Przyjmującego do pierwszego udostępnienia Hasła publiczności w wybranym przez Przyjmującego terminie. Przyjmujący nie jest zobowiązany do rozpowszechniania Hasła.
5. Autor upoważnia Przyjmującego do rozpowszechniania Hasła bez przeprowadzenia nadzoru autorskiego.
6. W przypadku rozpowszechniania Hasła, Autor wyraża zgodę na anonimowe rozpowszechnianie Hasła.
§ 3
1. Autor przenosi na Przyjmującego wyłączne prawo zezwalania na wykonywanie zależnego prawa autorskiego w zakresie objętym § 2.
2. Autor wyraża zgodę na wykorzystywanie Hasła w całości lub we fragmentach, dokonywanie jego modyfikacji, przeróbek i adaptacji na potrzeby promocji i reklamy Przyjmującego i jego produktów bez konieczności uzgadniania tych działao z Autorem.
§ 4
1. Przyjmujący nabywa prawa z § 2 i § 3 z chwilą zawarcia niniejszej Umowy, na czas nieokreślony.
2. Potwierdza się, że rozporządzenie prawami na wskazanych w paragrafach poprzedzających polach eksploatacji w zamian za nagrodę w Konkursie, odzwierciedla wolę Stron, a Autor nie będzie rościł sobie praw do dodatkowego wynagrodzenia niezależnie od korzyści Przyjmującego związanych z wykorzystaniem Hasła i wartości nagrody w Konkursie.
§ 5
1. Zmiana niniejszej Umowy wymaga formy pisemnej pod rygorem nieważności.
2. W przypadku, gdy jakiekolwiek zapewnienia Autora okażą się nieścisłe lub nieprawdziwe zobowiązany jest on do naprawienia szkody poniesionej przez Przyjmującego lub zwolnienia Przyjmującego z odpowiedzialności, oraz złożenia publicznego oświadczenia w wybranej przez Przyjmującego formie, niezbędnego do przywrócenia dobrego imienia Przyjmującego.
3. Umowę sporządzono w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach, po jednym dla każdej ze Stron.
_________________ __________________ PRZYJMUJĄCY AUTOR Wyświetl w wątku >>
0 0

mahuska

#5763302 Napisano: 29.10.2013 11:03:42 w Kaufland konkursy
joan napisał(a):

mahuska napisał(a):

hahaha

fajnie , szybko posłali ale uwaga moje z saldem 0,00

Wszystkie? To coś nie tegez, zawsze bony były od razu aktywne emotka

wiesz wygrałam oczywiście tylko raz:P ale dosłownie wszystkie hehe, forumowa koleżanka zaraz tu wpadnie... i opowie, miała to samo Wyświetl w wątku >>
0 0

mahuska

#5763292 Napisano: 29.10.2013 10:51:51 w Kaufland konkursy
hahaha

fajnie , szybko posłali ale uwaga moje z saldem 0,00 Wyświetl w wątku >>
0 0

mahuska

#5761754 Napisano: 25.10.2013 16:43:51 w Hochland
nie lubimy się z tą agencja emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

mahuska

#5761466 Napisano: 25.10.2013 13:16:42 w Carrefour konkursy
fajnie, jeszcze tylko Karlsbad musi zmienić stare przyzwyczajenia emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

mahuska

#5761462 Napisano: 25.10.2013 13:12:28 w Carrefour konkursy
iaziaz napisał(a):

apoccalipsa napisał(a):

do 28.10 ale ostatnio o ile pamiętam w piątek puścili eski ( durex ) więc może dziś będą emotka

to z vanisha maja byc smsy?,columbit dzwonil zawsze emotka

też się właśnie miałam pytać... Wyświetl w wątku >>
0 0

mahuska

#5760944 Napisano: 24.10.2013 17:06:46 w Konkursy ABC
są maile z informacją o podatku emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

mahuska

#5760347 Napisano: 23.10.2013 21:25:26 w Paragony
Almę i Laboo wymienię na paragon na jakiś nowy konkurs lub doładowanie Wyświetl w wątku >>
0 0

mahuska

#5760102 Napisano: 23.10.2013 15:46:31 w Konkursy ABC
Bardzo proszę osobę która się ze ze mną wymieniała i ma dla mnie paragonik Jesiennej niepogody p pilny kontakt emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

mahuska

#5759116 Napisano: 22.10.2013 09:44:26 w Informują
Milka Real - 6.10...nr nie napisze bo mam walnięty wyświetlacz emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

mahuska

#5750861 Napisano: 07.10.2013 21:43:07 w Carrefour konkursy
Ma ktoś może do sprzedania paragon z Vanisha? Wyświetl w wątku >>
0 0

mahuska

#5747523 Napisano: 01.10.2013 23:31:33 w Kaufland konkursy
iszhara napisał(a):

79magda napisał(a):

iszhara napisał(a):

A tłumaczenie że zawsze się wygrywało w "moim" sklepie a teraz się nie udało więc pewnie nawet go nie brali pod uwagę są co-najmniej dziwne jak dla mnie..

Coś Ty, to poważna afera, spisek dziejowy, trzeba komisję śledczą powołać, jak to możliwe, że nie ma kompotu, skoro zawsze był emotka Ech, jaka szkoda, że 4Frame nie uruchomiło jeszcze całodobowej infolinii telefonicznej emotka

Popieram Cię w całej okazałości emotka

wiesz co... ugryzę się w jęzor ... nikt nie pisze o aferze.. ale zawsze możesz sobie dopisać...nie wygrałam tyle co zwykle to fakt... ile ... nie napisze bo czemu ma komuś żal pośladki ściskać, ale głupia i naiwna nie jestem żeby na jakiś sklep zgłoszeń nie było i akurat z żywca wybrali.

Visss nie wiem ile ślesz pewnie sporo...i u mnie też odkąd wprowadzili smsy musze więcej km nabić więcej popisać, ale też bardziej mi się to opłaca...

Z pozdrowieniami dla wszystkich bo jutro musze lecieć po szczaw Wyświetl w wątku >>
0 0

mahuska

#5747503 Napisano: 01.10.2013 23:15:40 w Kaufland konkursy
bethan napisał(a):

anialistopad napisał(a):

jutro do nich zadzwonie niech sprawdza co tam sie stalo,tak nie moze byc to jest oszustwo i tyle

A masz jakieś na to dowody? Wiarygodne?

oj mamy... niestety, wiesz mnie wszystko jedno skąd wygram, ale po cholerą tyle km się bujać Wyświetl w wątku >>
0 0

mahuska

#5747498 Napisano: 01.10.2013 23:11:54 w Kaufland konkursy
79magda napisał(a):

anialistopad napisał(a):

jutro do nich zadzwonie niech sprawdza co tam sie stalo,tak nie moze byc to jest oszustwo i tyle

emotka emotka emotka

wiedziałam że nie wytrzymasz....dlatego nie pisałam, że i ja zadzwonie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

mahuska

#5747494 Napisano: 01.10.2013 23:08:48 w Kaufland konkursy
bethan napisał(a):

mia napisał(a):

asiasia napisał(a):

Toka, ale ile tyle? Bo ja widzę 6, to chyba nie aż tak dużo.

Plus koleżanka bethan 4 sztuki, czyli jakby nie patrzył daje to okrąglutkie 10. emotka

Nie, nie! Już odkręcałam, ale poszło w świat. Proszę nie liczyć.

6 to i tak za wiele, podsumujmy:

Asante 1
Maleńka 1
mkrzysiek 1
asiasia 2
ja 1 Wyświetl w wątku >>
0 0

mahuska

#5747480 Napisano: 01.10.2013 22:58:33 w Kaufland konkursy
asiasia napisał(a):

Toka, ale ile tyle? Bo ja widzę 6, to chyba nie aż tak dużo.

odliczając 4 , od osoby która się nei chce ujawnić zostaje 7...dla mnie to za dużo Wyświetl w wątku >>
0 0

mahuska

#5747464 Napisano: 01.10.2013 22:45:48 w Kaufland konkursy
a z jaworzna ktoś ma?? mile widziane nawet pw
Wyświetl w wątku >>
0 0

mahuska

#5747452 Napisano: 01.10.2013 22:37:19 w Kaufland konkursy
haha a teraz będzie tekst ... po co dzwoniłaś, ponagliłaś przez ciebie źle wylosowali emotka Wyświetl w wątku >>
0 0