Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika apoccalipsa

apoccalipsa

#1723831 Napisano: 04.08.2008 06:57:14 w WPROST - artykuł o konkursomaniakach
artleks napisał(a):

dobre sobie ja zaledwie kilka nagrod wygralem emotka

Niech żyje skromność emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

apoccalipsa

#1723765 Napisano: 04.08.2008 06:38:08 w WPROST - artykuł o konkursomaniakach
androm napisał(a):

apoccalipsa napisał(a):

wprost napisał(a):

Słów mi to wisi użyłem w odniesieniu do umieszczenia mojego nazwiska w różnych miejscach.
Pewnie, że chciałbym być głównym autorem tekstu, w końcu ja piszę ten artykuł - ale gdzie mnie umieszczą jako praktykanta Wprost - to już zależy od sekretariatu. Mój szef może usiąść i coś zmienić, w sekretariacie też coś może wykombinują - tak to działa... Mogę wylądować z Pierwszego miesjca na drugim. Mogę zostać współautorem - scenariusze mogą być różne. Ja zrobię wszystko co w mojej mocy, aby jak najlepiej napisać tekst - bez kłamstw, przeinaczeń itd.

Uwagi o imieniu psa były raczej dla żartu... poza tym, powtarzam - już nie żyje więc nie powinien nazywać się Konek emotka

Nie biorę rzeczy do siebie, aż tak jakby wynikało to z czyjegoś komentarza - po prostu staram się na maksa rzeczowo odpowiadać... A że wszyscy popełniamy błędy - to i ja mogę czasem coś nie do końca czytelnie napisać w poście tak jak z tym mi to wisi emotka

Pozdrawiam

z Twoich wypowiedzi wynika ze niewiele wiesz o pracy w redakcji a takze o prawie autorskim.

oj, nie bądź taka surowa, pan się uczy, młody praktykant emotka

to idzie wyczuć z wypowiedzi emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

apoccalipsa

#1723701 Napisano: 04.08.2008 05:46:45 w WPROST - artykuł o konkursomaniakach
wygrałem kilka książek, parę biletów do kina i koszulkę. Nie wygrałem jednak nic wartościowego.

co niektórzy poczują się urażeni bo dla nich książki czy bilety to wartościowe nagrody

Wyświetl w wątku >>
0 0

apoccalipsa

#1723020 Napisano: 04.08.2008 12:35:37 w WPROST - artykuł o konkursomaniakach
wprost napisał(a):

Słów mi to wisi użyłem w odniesieniu do umieszczenia mojego nazwiska w różnych miejscach.
Pewnie, że chciałbym być głównym autorem tekstu, w końcu ja piszę ten artykuł - ale gdzie mnie umieszczą jako praktykanta Wprost - to już zależy od sekretariatu. Mój szef może usiąść i coś zmienić, w sekretariacie też coś może wykombinują - tak to działa... Mogę wylądować z Pierwszego miesjca na drugim. Mogę zostać współautorem - scenariusze mogą być różne. Ja zrobię wszystko co w mojej mocy, aby jak najlepiej napisać tekst - bez kłamstw, przeinaczeń itd.

Uwagi o imieniu psa były raczej dla żartu... poza tym, powtarzam - już nie żyje więc nie powinien nazywać się Konek emotka

Nie biorę rzeczy do siebie, aż tak jakby wynikało to z czyjegoś komentarza - po prostu staram się na maksa rzeczowo odpowiadać... A że wszyscy popełniamy błędy - to i ja mogę czasem coś nie do końca czytelnie napisać w poście tak jak z tym mi to wisi emotka

Pozdrawiam

z Twoich wypowiedzi wynika ze niewiele wiesz o pracy w redakcji a takze o prawie autorskim. Wyświetl w wątku >>
0 0

apoccalipsa

#1722957 Napisano: 04.08.2008 12:03:09 w WPROST - artykuł o konkursomaniakach
radosna napisał(a):

Czekam na imię mojego psa emotka :):)
Może nikt z Wprost się nie obrazi, że nazwę redakcji rozpoczynam małą literą.

Pana pies od dzisiaj powinien nazywać się Konek!

emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

apoccalipsa

#1722948 Napisano: 04.08.2008 11:58:59 w WPROST - artykuł o konkursomaniakach
brodziatko napisał(a):

ps. Szkoda ze tresci z portalu nie mozna wykorzystac w artykule. Ja piszac artykul o konkursomaniakach walnalbym na czolowce avatara isiulki jako typowego przedstawiciela naszego forum emotka

emotka emotka emotka dobre Wyświetl w wątku >>
0 0

apoccalipsa

#1722153 Napisano: 04.08.2008 07:11:14 w WPROST - artykuł o konkursomaniakach
visserarthur napisał(a):

i nasunela mi sie jeszcze jedna sugestia... musimy gromadzic srodki ze sprzedazy nagrod na wykupienie calego nakladu numeru wprost, w ktorym bedzie ten artykul ujawniajacy nasze tajemnice emotka emotka emotka emotka

0 0

apoccalipsa

#1721104 Napisano: 03.08.2008 05:01:30 w WPROST - artykuł o konkursomaniakach
normafia napisał(a):

Tak jest w każdej branży, w konkursach też.

to właśnie miałam na myśli
Wyświetl w wątku >>
0 0

apoccalipsa

#1720921 Napisano: 03.08.2008 03:20:15 w WPROST - artykuł o konkursomaniakach
marcepan1983 napisał(a):

darylka napisał(a):

panie marcepanku, początkujący nie znaczy gorszy... zakładacie, że jak dziennikarz to od razu cwaniaczek szukający sensacji... a wszyscy Polacy to złodzieje? ludzi oceniasz/przekreślasz po nazwisku, zawodzie?

hehe, niestety pudło emotka Sam jestem z wykształcenia dziennikarzem emotka

skoro już wiecie co będzie w artykule, to może teraz odgadniecie moje myśli, bo widzę, że jesteście w tym naprawdę dobrzy...

jakbyś sobie zadała trochę trudu i poczytała pytania Pana redaktora to też byś wiedziała o czym będzie artykuł i w jakim tonie emotka

hmm przeważnie jednak początkujący to znaczy gorszy bo niewiele jeszcze umie. Wiem sama po sobie ( też jestem z branży - prasa) W kazdym zawodzie praktyka czyni mistrza... Wyświetl w wątku >>
0 0

apoccalipsa

#1720838 Napisano: 03.08.2008 01:55:13 w Nasza Dominisia.. [*] - relacje
.............) \...........
............( , )..........
........._ `|'__.........
..........( \\_ )........
...........)/(/( \|...,'...
...........() )()|| -'....
...........| () ||........
...........|.....||........
...........|.....().........
...........|.....|..........
...........|.....|..........
...........|_____|..........
.......(_____________)...... Wyświetl w wątku >>
0 0

apoccalipsa

#1720828 Napisano: 03.08.2008 01:46:52 w Wkurza mnie...
długo by wymieniać......... emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

apoccalipsa

#1716685 Napisano: 31.07.2008 06:50:03 w WPROST - artykuł o konkursomaniakach
brodziatko napisał(a):

nie dziala mi cytowanie,

a propos trzech - i tak chyba za duzo wymagam emotka

0 0

apoccalipsa

#1716666 Napisano: 31.07.2008 06:35:41 w WPROST - artykuł o konkursomaniakach
brodziatko napisał(a):

a ja bym prosl serdecznie o link do chociaz z trzech artykulow opublikowanych w prasie ogolnopolskiej.Pozdrawiam

Tylko trzech?
emotka Nie jesteś wymagający emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

apoccalipsa

#1694715 Napisano: 19.07.2008 03:49:20 w dziś mam urodzinki
swibek napisał(a):

elusiaw napisał(a):

To może na dobry początek - najgorętsze życzenia dla wszystkich dzisiaj świętujących - od nowicjuszki.. emotka

dziękuję.. emotka witaj wśród nas!! i torcik dla Ciebie emotka no i kielonek emotka chyba, ze wolisz soczek.. emotka

emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

apoccalipsa

#1694658 Napisano: 19.07.2008 03:08:41 w Allegro.pl - bez linków
melisa napisał(a):

Padłam ze śmiechu. emotka

Kilka dni temu przyuważyłam na allegro fajny telefonik. Sprzedawca z miasta nieopodal, więc zaklikałam na gg po więcej informacji, m.in. pytałam o okres trzymania baterii. Sprzedawca uprzejmie odpowiedział, że nie wie i musi sprawdzić, naładuje i odezwie się jak bateria się wyczerpie. Dodałam aukcję do obserwowanych a w międzyczasie już ktoś zalicytował. Odpalam dzisiaj allegro, a tam aukcja zakończona przez sprzedawcę, oferta allegrowicza wycofana, powód:

Telefon zaginął podczas gdy testowałem dlugość działania na baterii na prośbe jednego z allegrowiczów.

Prośba była moja, ale jak telefon może zaginąć podczas testowania działania baterii. Matrix czy co? emotka emotka emotka emotka

dobre
0 0

apoccalipsa

#1694464 Napisano: 19.07.2008 01:06:57 w WPROST - artykuł o konkursomaniakach
Nie spotkalam jeszcze dziennikarza ktory by nie nagrywal wywiadu a od 10 lat pracuje w prasie... Wyświetl w wątku >>
0 0

apoccalipsa

#1694452 Napisano: 19.07.2008 01:03:10 w WPROST - artykuł o konkursomaniakach
zeida napisał(a):

a ja kiedyś wypowiadałam się dla Głosu Wielkopolskiego - przeinaczyli tak moją wypowiedź, że w życiu bym nie poznała, że to moje słowa !
I tak Wprost artukuł napisze, i tak napisze co chce.

to się często zdarza
musi być ciekawie a ze czasem nie jest to ubarwiają zeby tekst poszedl do druku bo za kazdy tekst mają placone emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

apoccalipsa

#1694436 Napisano: 19.07.2008 12:53:23 w WPROST - artykuł o konkursomaniakach
wprost napisał(a):

Jak forumowicz maa zauważył prosiłem o niepodawanie mojego maila na forum, co nie znaczy że unikam kontaktu z osobami. Ciekawe jak zachowałby się na moim miejscu. Wyraźnie zaznaczyłem, że jeśli ktoś ma coś ciekawego do napisanie - niech zapyta o mój adres p. Pionasa. A wtedy można mi pisać ile się chce.

Nie wiem kto z Państwa by się ucieszył gdybym powiedział na początku, że nagrywam rozmowę, ciekawe ile osób ucieszyło by się gdybym tego nie powiedział, a po rozmowie jakoś to wyszło... emotka Nagrywanie rozmów może się źle kojarzyć i wydaje mi się, że jeśli już się z czegoś takiego korzysta - to powinno być to super uzasadnione. Np. prowadzisz jakieś śledztwo i chcesz mieć dowody rozmów z kimś, czy coś podobnego. Nie jest to chyba jednak miejsce na dyskusję o etyce dziennikarskiej i o tym co nam wolno a czego nie.

maa napisał(a):

Panie Dziennikarzu jeszcze jedno ten wątek powstał po to żeby przedyskutować ten artykuł zatem wytyczna o nie pisaniu tutaj o tym czy ktos jest za napisaniem artykulu czy nie jest troche nie na miejscu.

To nie była wytyczna, tylko prośba. Nikomu nie mogę zakazać pisania czego chce. Po drugie bardzo się cieszę, że Państwo dyskutujecie nad artykułem, wymieniacie się uwagami co do podatków od nagród itd, że podsuwacie mi pewne sugestie. Powtórzę, że powstanie artykułu nie zależy od indywidualnych, czy masowych sprzeciwów, ale od zainteresowania poszczególnych osób.

Proszę o zrozumienie emotka

Pozdrawiam

Bartosz Pawłowski
WPROST

miałam w życiu sytuację, ze dziennikarka przeprowadzała ze mną wywiad, nagrywała go oczywiście , a gdy zeszlysmy na prywatne tematy kazalam jej wylączyc dyktafon. I tak wydrukowala to co jej powiedzialam prywatnie poza wywiadem ...
emotka Miałam przez to duże problemy. Odtąd nie ufam dziennikarzom i odmowilam juz kilku wywiadow ( to jest nie zwiazane z konkami) Także bądźcie ostrożni bo różnie bywa emotka

Wyświetl w wątku >>
0 0

apoccalipsa

#1692781 Napisano: 18.07.2008 10:38:01 w WPROST - artykuł o konkursomaniakach
brodziatko napisał(a):

emotka

1) to oczywiscie nieprawda
2) Za darmo to mozna w gebule na miescie dostac emotka Wygrana w rozumieniu pdof stanowi przychod zwolniony badz nie z pod. doch. jesli jest wiece przychod to jest i wartosc i zysk badz strata na jego sprzedazy.

zapraszam na privanotta do dalszej dyskusji emotka nie meczmy innych emotka

Brodziu ,to Ty siebie nie męcz emotka Szkoda czasu
0 0

apoccalipsa

#1688687 Napisano: 16.07.2008 04:47:52 w Nasza Dominisia.. [*] - relacje
.............) \...........
............( , )..........
........._ `|'__.........
..........( \\_ )........
...........)/(/( \|...,'...
...........() )()|| -'....