Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika cudaczek121

cudaczek121

#5786958 Napisano: 06.12.2013 12:53:19 w Wkurza mnie...
isiulka napisał(a):

mia napisał(a):

Isiulka, miałam się odzywać, ale nie zdzierżę.
Wybacz, ale to co piszesz, to czysta demagogia.
Piszesz o osobie, która nie miała wyboru, bo nie ma za co żyć/utrzymać się, jeśli dobrze rozumiem. Jak się to ma do laski, która wynajmuje mieszkanie (sic!) i rzuca nonszalanckimi tekstami?
To był typowy tekst pod publikę, a la nasi politycy. Wyrwijmy coś z kontekstu i jedźmy na tym.

EOT z mojej strony.
Kto chciał, to zrozumiał co miałam na myśli (Size - ukłon!).
Kto nie, wyrwał z kontekstu też co chciał.

P.S. Mój syn jest aktualnie na V roku i pracuje/dorabia sobie w knajpie. To odnośnie, jakby ktoś uznał, że tępię studentów. Bo ino czekam na taki głos.

Mia, nie potrzebnie bierzesz to do siebie, bo odnosiłam się do całokształtu, a nie wyłącznie do Twojej wypowiedzi.
Nie wiem czy sobie zdajesz sprawe, ale panuje wszechobecne bezrobocie, ludzie pracują w g*wnianych firmach na g*wnanych warunkach nie z przyjemności , tylko dlatego że muszą ( do ludzi zaliczam też studentów, więc możesz sobie to zamiennie interpretować).
Studia kosztują bardzo dużo pieniędzy, mało kogo stać teraz na studiowanie (zwłaszcza , że straciły one na wartości) i jak ktoś jest zdeterminowany to często musi się poniżać za grosze, w imie tego że kiedyś te studia zaprocentują.
Myślę, że nie dogadamy się w tym temacie po prostu. Ty masz swoje zdanie, ja swoje. Czasami tak bywa.
A donosisz się do przykładu dziewczyny, wcale nie znając szczegółów. Bo nie wiesz (ja też nie) czy wynajmuje mieszkanie, na jakich warunkach i jaka ma sytuacje materialna, więc możemy tylko gdybać.

Ja natomiast znam sytuację materialną tej dziewczyny- ojciec ma hurtownię zabawek w Warszawie,mama pracuje w szkole specjalnej,starszy brat mieszka z rodziną za granicą, ojciec opłaca jej studia.Choćbym była nie wiem jak biedna, nigdy nie odważyłabym się publicznie powiedzieć,że szef ma mi płacić za mieszkanie, bo za mało płaci emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#5786610 Napisano: 05.12.2013 19:57:31 w Wkurza mnie...
vickichelm napisał(a):

dokładnie... takie posra.... umowy nie powinny istnieć....
ale cóż punkt widzenia, zależy od punktu siedzenia emotka

no zgadzam się z Wami.Ale był okres jakichś 8 miesięcy, kiedy przychodziła na 6-8 godzin i za każdą godzinę dostawała 17 złotych.Pracę ma 15 drogi spacerkiem od wynajmowanego mieszkania.Jednak po tym okresie nie sprawdziła się, bo ma jak się okazało w praniu dysleksję-przestawia cyferki i litery w pisanych aktach, a jak wpisuje do systemu głównego, robi masę merytorycznych błędów.O dziwo jest typowym kujonem-ma same czwórki i piątki na studiach,ale nijak nie przekłada się to na jej pracę w biurze.Ja się przyznam bez bicia, nigdy orłem nie byłam,czasem nawet z trójki na studiach się cieszyłam,ale w pracy biurowej dobrze się odnajduje emotka Poleciła nam ją znajoma taty, która ma kancelarię ze swoją siostrą teraz czyli rodzinny interes i dlatego niby ją zwolniła. Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#5786562 Napisano: 05.12.2013 18:38:04 w Wkurza mnie...
asante napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

A mnie wkurzają te wszystkie umowy zlecenia i inne gów*a emotka

emotka Nie bez powodu nazywane są umowami śmieciowymi, bo tylko do śmieci się nadają.

też tak sądzę mimo że jestem zatrudniona na pełen etat u swojego ojca, co ma swoje plusy i minusy jak każda życiowa sytuacja.Ojciec mi zawsze powtarza,że jak mi się coś nie podoba, to droga wolna, mogę zmienić pracę emotka Ale póki mam pewną, ciepłą posadkę, to po co mam szukać dalej emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#5786557 Napisano: 05.12.2013 18:31:18 w Wkurza mnie...
olunka napisał(a):

http://www.rmf24....epelnosp,nId,1069631

szkoda słów emotka

Nasza ekipa rządząca zachowuje się bardzo po chamsku emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#5786555 Napisano: 05.12.2013 18:28:34 w Wkurza mnie...
No tak,ale ona się wcześniej się na te warunki zgodziła.Zresztą przez kilka miesięcy pracowała kilka razy w tygodniu po 8 godzin też na umowę- zlecenie, a teraz jest martwy okres, to przecież nie będzie siedzieć przy biurku i patrzeć się w sufit.Ojciec jej uczciwie powiedział,że będzie pracowała tylko do końca roku u nas, więc w międzyczasie ma szansę poszukać czegoś nowego emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#5786483 Napisano: 05.12.2013 15:58:57 w Wkurza mnie...
masza napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Sąsiad zadzwonił do mojego ojca po 12 jak byliśmy w pracy i poinformował go,że pies szczeka już na posesji-specjalnie zostawiliśmy otwartą furtkę.Więc tato poprosił sąsiada zza płotu,aby zamknął pieska w kojcu i furtkę też:)Mój tato by się załamał, gdyby ten pies się nie odnalazł, bo to taki syneczek jego.Tak, macie rację, oczywiście-psa bez rodowodu też szkoda.Mieliśmy przez 9 lat sympatycznego kundelka,ale zginął na wiosce w tajemniczych okolicznościach.Tu też dziwna sprawa, bo wszyscy w okolicy wiedzą,że to nasz pies, to po co go trzymać u siebie przez całą noc.Rodzice go szukali od 23 do 2 nad ranem i ani śladu emotka

super:) ale dobrym pomysłem byłoby załozenie mu Chipa i adresatki, jak z niego taki uciekinier:)

do 17 grudnia można we Wrocławiu bezpłatnie założyć pieskowi chipa, więc mój ojciec pójdzie oznakować swojego i siostra swojego też emotka
Mój tato zatrudnia m.in. studentkę piątego roku prawa na umowę- zlecenie. Od pewnego czasu nie ma dla niej u nas dużo roboty, więc np. dzisiaj ojciec zadecydował,że jest potrzebna tylko na 2 godziny.Gdy wychodziła, powiedziała do nas,że jeśli szef nadal będzie ją zapraszał tylko na gościnne występy, to chyba będzie jej musiał opłacać mieszkanie emotka Powiedziała to takim tonem,że myślałam,że ją rozniosę emotka Chyba dziewucha rozróżnia umowę zlecenie od bycia zatrudnionym na pełen etat i liczyła się z tym,że nie zawsze będzie potrzebna w pełnym wymiarze godzin emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#5786466 Napisano: 05.12.2013 15:27:24 w Intermarche
gocha542 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Orientujecie się, czy karty z Bobovity są już aktywne emotka Chyba do dziś mieli aktywować.

Jeszcze nie są zasilone

dzięki, dajcie znać, kiedy będą emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#5786215 Napisano: 05.12.2013 10:29:06 w Intermarche
Orientujecie się, czy karty z Bobovity są już aktywne emotka Chyba do dziś mieli aktywować. Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#5785608 Napisano: 04.12.2013 11:34:38 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
mia napisał(a):

No, grudzień nieciekawie się zaczyna. emotka
A chyba już 03.12 mamy. Panie Losie... emotka

emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#5785275 Napisano: 03.12.2013 20:02:26 w Gratulacje! Dla wygranych!
slavek napisał(a):

Mocno spóźnione, ale wielkie gratulacje Mariola! emotka

na gratulacje nigdy nie jest za późno emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#5785235 Napisano: 03.12.2013 19:29:24 w WC - rozmowy o wszystkim
melissa napisał(a):

Trza się zorganizować:) Mogę zaprosić na grzańca przy kominku w jakiś długi, zimowy wieczór emotka

no to się wpraszam na bezczela emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#5785221 Napisano: 03.12.2013 19:14:16 w Wkurza mnie...
zwierzyniec napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Sąsiad zadzwonił do mojego ojca po 12 jak byliśmy w pracy i poinformował go,że pies szczeka już na posesji-specjalnie zostawiliśmy otwartą furtkę.Więc tato poprosił sąsiada zza płotu,aby zamknął pieska w kojcu i furtkę też:)Mój tato by się załamał, gdyby ten pies się nie odnalazł, bo to taki syneczek jego.Tak, macie rację, oczywiście-psa bez rodowodu też szkoda.Mieliśmy przez 9 lat sympatycznego kundelka,ale zginął na wiosce w tajemniczych okolicznościach.Tu też dziwna sprawa, bo wszyscy w okolicy wiedzą,że to nasz pies, to po co go trzymać u siebie przez całą noc.Rodzice go szukali od 23 do 2 nad ranem i ani śladu emotka

Widzisz Cudaczku, np. po to: mój sąsiad miał piękną lecz bez rodowodu owczarkę niemiecką, a parę ulic dalej był samiec, którego właściciel nie chciał dopuścić do mezaliansu. Sąsiad, chłopek-roztropek posunął sie do przestępstwa: kiedy suczka miała cieczkę,poszedł z nią /na smyczy/, wieczorem, otworzył obcą furtkę wytrychem,wypuścił psa i w tam zdziczałym parku spuścił ze smyczy suczkę. Rodowodowy samiec "zrobił swoje". Sąsiad śmiał się zadowolony z siebie,kucając w krzakach jak właściciel woła psa, pies przybiega z ulicy, a jego pan głośno się dziwił jak pies się wydostał emotka
Może Wasz psiak poszedł na dziewczyny i jakiś miejscowy roztropek też unał, że będą super szczeniaki i go przytrzymał emotka

Bardzo możliwe.Niektórzy ludzie potrafią być okrutni. Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#5785207 Napisano: 03.12.2013 19:02:31 w Wkurza mnie...
isiulka napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Ooo super , że się znalazł. Mój też taki spacerowicz. Teraz nosi gps na obroży, bo niestety żaden płot nie stanowi dla niego problemu.

Mój świętej pamięci kundelek też był taki kobieciarz, nie kastrowany.Na wiosce miał kilkoro dzieci, aż się w końcu ktoś wkurzył i go niestety chyba uśmiercił, bo pewnego dnia nie wrócił ze schadzek.Raz to tak chory i poobgryzany wrócił,że aż musiał nosić na głowie taki specjalny jakby kaptur.A co do tego naszego wczorajszego zguby, to siostra dała ogłoszenie na fb,że pies jest niby jakiś znakowany, więc może ktoś się przestraszył i oddał.

Wkurza mnie,że jestem ostatnio taka przygnębiona i rozdrażniona emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#5785152 Napisano: 03.12.2013 17:51:58 w Wkurza mnie...
Sąsiad zadzwonił do mojego ojca po 12 jak byliśmy w pracy i poinformował go,że pies szczeka już na posesji-specjalnie zostawiliśmy otwartą furtkę.Więc tato poprosił sąsiada zza płotu,aby zamknął pieska w kojcu i furtkę też:)Mój tato by się załamał, gdyby ten pies się nie odnalazł, bo to taki syneczek jego.Tak, macie rację, oczywiście-psa bez rodowodu też szkoda.Mieliśmy przez 9 lat sympatycznego kundelka,ale zginął na wiosce w tajemniczych okolicznościach.Tu też dziwna sprawa, bo wszyscy w okolicy wiedzą,że to nasz pies, to po co go trzymać u siebie przez całą noc.Rodzice go szukali od 23 do 2 nad ranem i ani śladu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#5784772 Napisano: 03.12.2013 09:44:17 w Wkurza mnie...
joan napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Wkurza mnie,że wczoraj z naszej posesji zaginął ukochany pies mojego ojca emotka Teraz jest sezon na cieczki, więc pewnie dopadła go chuć,ech.

Zostawcie plakaty w schronisku i okolicznych gabinetach weterynarza, bo tam zwykle zgłaszają się ludzie, jak znajdą psa.

A kastrowany?

no właśnie nie.Ma rok i 3 miesiące, to nie jest jakiś zwykły kundelek, tylko Hovawart z rodowodem emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#5784765 Napisano: 03.12.2013 09:34:58 w Wkurza mnie...
masza napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Wkurza mnie,że wczoraj z naszej posesji zaginął ukochany pies mojego ojca emotka Teraz jest sezon na cieczki, więc pewnie dopadła go chuć,ech.

zadzwoń do najbliższego schroniska, w "moim" jest wielu takich amatorów ucieczek, niestety często nie szukanych przez właścicieli, choć nieraz przywożonych z obróżką a nawet smyczą

dzięki, moi rodzice wczoraj do drugiej nad ranem go szukali po Długołęce,plakaty ze zdjęciem porozwieszali,rozpuściliśmy wici na fb.Mam nadzieję,że to coś pomoże. Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#5784761 Napisano: 03.12.2013 09:28:34 w Wkurza mnie...
Wkurza mnie,że wczoraj z naszej posesji zaginął ukochany pies mojego ojca emotka Teraz jest sezon na cieczki, więc pewnie dopadła go chuć,ech. Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#5784603 Napisano: 02.12.2013 22:54:24 w WC - rozmowy o wszystkim
To jest facet przecież.On sobie musi to po swojemu przetrawić i sobie to przyswoić.Na gratulacje jeszcze przyjdzie pora emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#5784543 Napisano: 02.12.2013 22:16:41 w WC - rozmowy o wszystkim
Coś czuję,że Mariolcia do nas tu już dziś nie zawita emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#5784533 Napisano: 02.12.2013 22:13:02 w WC - rozmowy o wszystkim
Typ żarłoczny Wyświetl w wątku >>
0 0