Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika cudaczek121

cudaczek121

#6829707 Napisano: 09.12.2021 23:28:25 w Wkurza mnie...
anaesth napisał(a):

montezuma napisał(a):

Z tym notariuszem to halliday ma racjęIm jest po prostu wygodniej narzucać jedną kancelarię ale masz pełne prawo zawrzeć umowę w innym miejscu.Aha - nie ma pełnej dowolności w obiżaniu taks - notariusze mają szczegółowe audyty i każdą obniżkę od stawki minimalnej muszą uzasadnić (np. bliską relacją przyjacielską emotka

Bliską relację przyjacielską to musi mieć deweloper z notariuszem, skoro podsyła mu 500 aktów z samego tylko mojego osiedla, a z innych kolejne setki emotka
Dzięki za porady, zobaczę co da się z tym zrobić emotka Niemniej jednak moja prośba do losu/agencji/sił nadprzyrodzonych o wygranie gotóweczki jest dalej aktualna emotka

Anaesth, a jak Ty to sobie wyobrażasz? Dajmy na to deweloper ma do sprzedania ponad 500 mieszkań. W danym mieście jest kilkudziesięciu notariuszy. Wyobrazasz sobie jaki zrobiłby się bajzel gdyby tak kazdy człowiek chcacy kupic mieszkanie chcial iść do swojego notariusza? Na każdym akcie poza tym musi być obecny przedstawiciel dewelopera,a tych jest tez ograniczona ilość. Jeśli dany deweloper zleci notariuszowi 6-7 umow dziennie razy 5 dni w tygodniu,to nie ma fizycznej możliwości,by przedstawicielki dewelopera biegały od jednej kancelarii do drugiej. Zazwyczaj w danym mieście deweloper ma 2 kancelarie obsługujące Klientów. Wyświetl w wątku >>
1 ziolko 0

cudaczek121

#6829704 Napisano: 09.12.2021 23:12:21 w Wkurza mnie...
halliday napisał(a):

anaesth napisał(a):

zabcia0410 napisał(a):

anaesth napisał(a):

Co za chora rzeczywistość. Notariusz zaśpiewał sobie za akt przeniesienia własności mieszkania z dewelopera na mnie i męża 2800zł! Wiem, że za każdym tego typu papierkiem stoi 5 lat studiów, aplikacja i lata doświadczenia, ale kurde! Nie chcę nawet liczyć, jaki to procent mojej pensji i jak muszę zap**, żeby zarobić te pieniądze.Avanti, poratuj tymi pięcioma tysiącami, albo Tyskie dyszką (jak już w końcu zabiorę się za pisanie) :rozpac

Spróbuj podzwonić do innych notariuszy,my niedawno kupowaliśmy mieszkanie na rynku wtórnym i opłata notarialna znacząco różniła się w różnych kancelariach.Oni mają ustaloną ustawowo stawkę max którą dowolnie mogą obniżyć

Niestety, deweloper narzuca tę konkretną kancelarię emotka

przecież to ty będziesz ponosiła koszty za tą usługę i ty masz prawo wybrać do jakiego notariusza się udacie.

Ale to nieważne, ze ona z mężem będzie ponosić te opłaty. Takie sa stawki za umowy końcowe u notariusza- jeszcze zależy jakie miasto, jaki deweloper, powierzchnia lokalu. W przypadku umow deweloperskich i końcowych nie jest w dobrym tonie, by jeden notariusz podpier.. innemu robotę. Na kwotę 2800 składają się w większości opłaty publicznoprawne- VAT, pcc, opłata sadowa za wpis do księgi wieczystej, wiec nie jest tak, ze notariusz ta kwotę w całości zabiera dla siebie. Piszę to z pozycji sekretarki w kancelarii notarialnej. Ja nawet 2800 na rękę nie mam, niestety. Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6829644 Napisano: 09.12.2021 19:15:57 w Gratulacje! Dla wygranych!
Montezuma gratulacje! Wyświetl w wątku >>
1 montezuma 0

cudaczek121

#6829444 Napisano: 09.12.2021 12:51:12 w Avanti
Dzis w gazecie był nagłówek: Konkursowicze robią szturm na Sulejówek! Za cel siedzibę Avanti sobie obrali, z żądzy pieniadza w okna stukali. Lidia do nich woła wesoło: Zamiast w te okna, puknijcie się w czoło! Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6829438 Napisano: 09.12.2021 12:44:47 w Avanti
Wy się tak produkujecie, jak naprawdę nikt na świecie! Gdybybym miliony monet na koncie miała, wszystkich tu tysiącami bym obdarowała!Każdy z Was zasługuje na nagrodę i nikomu nie zamierzam wchodzić w szkodę! Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6829407 Napisano: 09.12.2021 11:50:51 w Paragony na trwające konkursy
Kupie paragony na Loterie dobrze się prezentujaca, Winiary majonez Biedronka Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#6829180 Napisano: 08.12.2021 15:23:13 w Avanti
domika napisał(a):

radosna napisał(a):

monisss napisał(a):

holaaolaa napisał(a):

Ciekawe czy dziś ruszy? emotka

Lidziu jak czytasz - prosimy .. emotka  hehe a tak serio myślę ,że dziś dadzą emotka   

A mnie ciekawi, czy jak dostajecie informację o wygranej, to ... dziękujecie w mejlu Avanti?Z reguły wysyłamy pocztą oświadczenia i paragony. Ja jednak często wysyłam podziękowania.I w nich oczywiście chwalę Avanti za konkurs, za nagrody i za ciekawość tematu konkursowego.
Biorąc pod uwagę nagrody w wysokości 20 zł i 50 zł, nagroda 500 zł wydaje sie być znakomita.
Avanti myśli o naszych konkursowych apetytach emotka  Zatem chwalmy i dziękujmy za pieniężne
nagrody, bo one w naszej sytuacji są najlepsze i niezbędne jak powietrze. 

Ja zawsze dziękuje za wyróżnienie w konkursie emotka

Ja zawsze piszę: Bardzo dziękuję za nagrodzenie mnie w loterii czy konkursie. Tylko takie jedno zdanie bez żadnych dalszych kwestii. No i poniżej Przesyłam swoje dane teleadresowe w celu wysyłki nagrody. Aha no i czasem proszę, czy jeśli to możliwe, prosiłabym o info czy mój paragon ok. Jak już odpiszą, że tak, to dziękuję za wiadomość zwrotną i pozdrawiam. (Szkoda, ze ostatnio nie mam za co dziękować agencjom, ha ha ha) Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6828749 Napisano: 07.12.2021 12:58:38 w moje dzisiejsze wygrane :)
19 zl w gierce Monetki na lotto.pl za złotówkę  Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6828453 Napisano: 06.12.2021 13:13:39 w Gratulacje! Dla wygranych!
Pikawka i Sabina11- moje gratulacje:) Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6828283 Napisano: 05.12.2021 22:13:26 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Szkoda, ze pociąg Tyskiego nie jechał z Wrocławia. Chętnie bym Was poznała, chociaż niektórych już znam:) Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6828188 Napisano: 05.12.2021 12:23:35 w Wkurza mnie...
dzidziapiernik napisał(a):

agakrecona napisał(a):

A może nie warto czasami się chwalić? Jak już będę pewna wygranej, to napiszę na forum, bo byłam niedowiarkiem ze można wygrać coś większego, a tak dam nadzieję innym.

No, ja też, ja też! emotka Jak już mi Lotto przeleje pieniążki za trafioną szóstkę na konto, to też napiszę, bo póki co, ten niedźwiedź jeszcze w lesie... emotka W temacie: wkurza mnie, że jeszcze nie trafiłem tej szóstki. emotka emotka emotka emotka emotka

Ja natomiast w odstępie kilku dni trafiłam dwie trójki za 3 złote- to prawie jak szostka, ha,ha 1800000 rozwiązałoby wiele moich problemów,ale niestety nie wszystkie:( Wyświetl w wątku >>
1 andii 0

cudaczek121

#6828186 Napisano: 05.12.2021 12:19:21 w Wkurza mnie...
agakrecona napisał(a):

Wkurza mnie moja przyjaciółka🤔🤔Pochwaliłam się wygraną i tak jak do mnie dzwoniła parę razy dziennie , to od pięciu dni cisza, Hm, a tak naprawdę może pospieszyłam się z radością, bo jeszcze muszą zweryfikować paragon czy wszystko się zgadza. ❤️Serce mnie boli, bardzo mi zależy żeby dalej przy mnie była, dużo mi pomogła po śmierci mojego męża. 💕A może nie warto czasami się chwalić? Jak już będę pewna wygranej, to napiszę na forum, bo byłam niedowiarkiem ze można wygrać coś większego, a tak dam nadzieję innym. 😘

Wkurzają mnie tacy ludzie pokroju Twojej przyjaciółki. Przecież sama ma zapewne 2 ręce, 2 nogi, a przede wszystkim myślącą Głowę, to chyba sama też może coś wymyslec na konkurs lub wysłać zgłoszenie na loterie? Każdy, kto choć raz zagra, daje sobie szansę na wygraną:) Chyba że ona ma do Ciebie żal o coś innego, a Ty myślisz, że o tę wygraną chodzi? Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6828164 Napisano: 05.12.2021 10:33:31 w moje dzisiejsze wygrane :)
Wczoraj 50 zl Szybkie 600, 24 zl lotto, 8 zl kaskada Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6828105 Napisano: 04.12.2021 22:20:10 w Żegnamy zmarłych
androm napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

agakrecona napisał(a):

Mia zdrówka ❤️. Co za dzień, nienawidzę pogrzebów, a do tego Białystok od rana przywitał nas śniegiem, to oznaczało lodowisko przez kilka godz, zanim wyjadą solarki. 🤔Hm, mój strach w oczach od rana, ale przecież obiecałam całej grupie, że odbiorę osobiście wiązankę i dostarczę, a nie mogłam was zawieść. Niestety, bylam tylko w Domu Pogrzebowym, złożyłam kondolencję rodzinie od całej grupy.Wyprowadzenie z Domu Pogrzebowego opóźniło się o pół godz, Ksiądz sie spóźnił  podejrzewam, że to przez pogodę 🤔Zrobiłam zdjęcie wiązanki i jedne z Domu Pogrzebowego, tylko wydaję mi się że to rodzina musiałby wyrazić zgodę na pokazanie zdjęcia Urny na grupie.     Pozdrawiam Agnieszka 

Zdjęcie wiązanki jak dla mnie w zupełności wystarczy. Przecież wierzymy Ci, że tam byłaś i chwała Ci za to. Moi rodzice z kolei wczoraj pożegnali swojego Kolegę ginekologa lat 62.Zdecydowanie za wcześnie odszedł, Jego mama jeszcze żyje, ech:( Smutne to wszystko

też covid?

Nie, od 10 lat chorował na nowotwór. Jego młodsza córka na dodatek przebywa w Stanach i nie dała rady być na pogrzebie, ale odczytany został wzruszający list przez nią napisany. Nawet nie umiem sobie tego wyobrazić stracić  Rodzica czy inna bliską osobę i nie  móc uczestniczyć w Jej ostatniej drodze:( Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6828099 Napisano: 04.12.2021 22:10:44 w Żegnamy zmarłych
agakrecona napisał(a):

Mia zdrówka ❤️. Co za dzień, nienawidzę pogrzebów, a do tego Białystok od rana przywitał nas śniegiem, to oznaczało lodowisko przez kilka godz, zanim wyjadą solarki. 🤔Hm, mój strach w oczach od rana, ale przecież obiecałam całej grupie, że odbiorę osobiście wiązankę i dostarczę, a nie mogłam was zawieść. Niestety, bylam tylko w Domu Pogrzebowym, złożyłam kondolencję rodzinie od całej grupy.Wyprowadzenie z Domu Pogrzebowego opóźniło się o pół godz, Ksiądz sie spóźnił  podejrzewam, że to przez pogodę 🤔Zrobiłam zdjęcie wiązanki i jedne z Domu Pogrzebowego, tylko wydaję mi się że to rodzina musiałby wyrazić zgodę na pokazanie zdjęcia Urny na grupie.     Pozdrawiam Agnieszka 

Zdjęcie wiązanki jak dla mnie w zupełności wystarczy. Przecież wierzymy Ci, że tam byłaś i chwała Ci za to. Moi rodzice z kolei wczoraj pożegnali swojego Kolegę ginekologa lat 62.Zdecydowanie za wcześnie odszedł, Jego mama jeszcze żyje, ech:( Smutne to wszystko Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6828044 Napisano: 04.12.2021 17:19:35 w WC - rozmowy o wszystkim
Patrzylam i np roczna prenumerata Świata wiedzy kosztuje 76 zl, więc jeszcze spora nadwyżka zostaje.Osoba,która w wieku 30 lat kupuje sobie jajko niespodziankę i zbiera figurki Mario Bros, to raczej potrzebuje do pomocy osoby trzeciej, która by mu pomogła zamówić coś online lub podjechała z nim do sklepu albo tak jak pisała wyżej zielonaszpilka moznaby  kupić tez jakis zestaw Lego z Mario Bros Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

cudaczek121

#6828041 Napisano: 04.12.2021 17:05:01 w WC - rozmowy o wszystkim
glena napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

bruce napisał(a):

Mia:(...)Teraz przez weekend możecie się zastanawiać nad prezentem/ami (tylko już może w innym wątku)(...)

Raz jeszcze serdeczne podziękowania dla Was, Dziewczyny!! emotka emotka Co do prezentu - może wiecie, co by Go zainteresowało i było Mu przydatne? Siostry raczej nie wypada wypytywać w takim trudnym czasie (choć najprawdopodobniej to Ona teraz przejmie opiekę i być może czegoś konkretnego potrzebuje dla Brata), lecz może ktoś z Bliskich Znajomych Delvitto mógłby podpowiedzieć? Może Syn czymś się interesował, coś bardzo lubił, o czymś marzył? A może coś ze sprzętu RTV lub telefonii (oczywiście w granicach tej uzbieranej kwoty)?  - to zawsze się przydaje, szczególnie młodym ludziom.

Może by mu sprezentować kartę podarunkowa do sklepu typu Media markt, jeśli potrzebowalby coś z elektroniki. Albo jeśli woli kupic sobie np. nowa kurtkę czy jakiś element sportowy, to kartę do Decathlon/Intersport.A jeśli woli ksiazki/gry to kartę do Empiku:)

Delvitto pisała, że Adrian czyta Świat Wiedzy (albo jakieś podobne czasopismo?) - można by mu kupić prenumeratę może? Z tymi kartami prezentowymi, to trzeby by się pewnie dowiedzieć czy miałby gdzie z nich skorzystać lub czy ewentualnie umiałby to zrobić online

No to z tą prenumeratą faktycznie dobry pomysł no i nie wiem, może coś związanego z gołębiami i tramwajami- jakieś albumy czy książki tematyczne. Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

cudaczek121

#6828027 Napisano: 04.12.2021 15:59:31 w Żegnamy zmarłych
nanajka81 napisał(a):

Mia i Agnieszka - jesteście wspaniałe!

Wspaniali to my jesteśmy Wszyscy, bo gdyby Mia nie wiedziala, ze na konkursową Rodzinę zawsze można liczyć, to by nawet nie zainicjowała pomysłu tej szybkiej akcji, a Agnieszka nie miałaby czego dopilnowac na Cmentarzu:) Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6828026 Napisano: 04.12.2021 15:53:16 w WC - rozmowy o wszystkim
bruce napisał(a):

Mia:(...)Teraz przez weekend możecie się zastanawiać nad prezentem/ami (tylko już może w innym wątku)(...)

Raz jeszcze serdeczne podziękowania dla Was, Dziewczyny!! emotka emotka
Co do prezentu - może wiecie, co by Go zainteresowało i było Mu przydatne? Siostry raczej nie wypada wypytywać w takim trudnym czasie (choć najprawdopodobniej to Ona teraz przejmie opiekę i być może czegoś konkretnego potrzebuje dla Brata), lecz może ktoś z Bliskich Znajomych Delvitto mógłby podpowiedzieć? Może Syn czymś się interesował, coś bardzo lubił, o czymś marzył? A może coś ze sprzętu RTV lub telefonii (oczywiście w granicach tej uzbieranej kwoty)?  - to zawsze się przydaje, szczególnie młodym ludziom.

Może by mu sprezentować kartę podarunkowa do sklepu typu Media markt, jeśli potrzebowalby coś z elektroniki. Albo jeśli woli kupic sobie np. nowa kurtkę czy jakiś element sportowy, to kartę do Decathlon/Intersport.A jeśli woli ksiazki/gry to kartę do Empiku:) Wyświetl w wątku >>