Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika cudaczek121

cudaczek121

#6676411 Napisano: 23.01.2020 11:33:47 w Smolar
Agnes napisał(a):

magdalena-chili napisał(a):

ostatnio rzuciła mi się w oczy wymiana u nas na forum odnośnie zgłoszeń do Tymbarka (yyy? Tymbarku?), ktoś napisał, że 25 zgłoszeń i zero nagród, a ktoś w odpowiedzi napisał, że 250 zgłoszeń i też nic. Hmm, konkurs gdzie trzeba wydać minimum 8 pln. To ja bardzo dziękuję, wymiękam ze swoimi, ekhm, 3 czy 4 zgłoszeniami... 
(pomijam fakt, że mieszkam ze zgrają chłopa w mieszkanku i nie mam magazynu) 

ja na Tymbark wysłałam 3 zgłoszenia i trafiłam bilety
jak masz wygrac to i tak wygrasz

Ja podobnie- 3 zgłoszenia i bilety wpadły.Mam maila od Smolara o pozytywnej weryfikacji paragonu. Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#6676383 Napisano: 23.01.2020 10:37:22 w WC - rozmowy o wszystkim
alea napisał(a):

kreatia napisał(a):

alea napisał(a):

kreatia napisał(a):

niunia-k napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

kreatia napisał(a):

ja z Wami! emotka  niestety mojego pierwszego konta już nie ma, ale zarejestrowałam się dokładnie 5 września 2006 roku emotka

zaczynam czuć się tu staro emotka w czerwcu stuknie 15 lat jak się tu zarejestrowałam...

To mnie wkurza że ja zaczynam się czuć staro , e nie czekajcie ja jestem stara emotka emotka emotka

konkursowe babunie emotka  staż konkursowania dłuższy, niż pracy  emotka emotka

Dołączam do babć konkursowych 9 lutego mija 14 lat jak jestem na forum, wkurza mnie za ten czas tak szybko leci emotka   

Babciu, i tylko jeden post? emotka artretyzm dokucza? emotka

Czystki zrobiłam emotka , teraz lepiej czytać niż pisać. Kiedyś forum tętniło innym życiem. Wkurza mnie to, że te czasy juz nie wrócą emotka   

Może by tak na tę okoliczność zrobić zlot czternastkowych forumowiczówemotka Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6676031 Napisano: 22.01.2020 10:42:06 w WC - rozmowy o wszystkim
FBbeata7 napisał(a):

asantesana napisał(a):

Wkurza mnie, że jestem uparta jak osioł! Wiem ze nigdy nie trafię w bramkę IQ Marketing i dalej próbuję...  emotka

Ja tak sobie 14 lat grałam w różne loterie i konkursy, aż wygrałam...- samochód.Trzeba grać i się nie przejmować niewygranymi, ale tez nie kupować niepotrzebnych rzeczy i nie szaleć ze słodyczami.

Może i dla mnie czternasty rok konkursowania przyniesie szczęście- 28 lutego mija 14 lat na e-konkursach. Kiedy to zleciało, ja się pytam?!emotka Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6675796 Napisano: 21.01.2020 14:50:37 w SZUKAM....
Kiciunia21 napisał(a):

Życzę mu dużo zdrowia...
Kasiu, pamiętajcie o kwarantannie. Powinna trwać do 3 szczepienia. Maluch jest teraz zupełnie bezbronny. Najlepiej gdyby był w domu i do załatwiania potrzeb korzystał z maty. Jeśli to niemożliwe to absolutnie omijajcie miejsca gdzie wychodzą inne psy, albo znajdują się odchody np. ptaków.

Mieszkam w 300 metrowym domu z ogrodem, na który wypuszczam psa póki co.Od czasu, kiedy była ze swoim rodzeństwem i matką, nie miała kontaktu z żadnymi innymi zwierzętami. Jedyne co to w poczekalni u weterynarza był kot, na którego szczekała.Poza nią nie mam żadnych innych zwierząt. Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#6675793 Napisano: 21.01.2020 14:43:42 w SZUKAM....
joan napisał(a):

Kiciunia21 napisał(a):

Kasiu, a macie jakąkolwiek książeczkę? Z wbitą pieczątką po pierwszym szczepieniu? Szczeniak musi mieć zrobione 3x w odpowiednich odstępach czasu.

On nie był w ogóle szczepiony, ponoć! został odrobaczony (w co nie wierzę). Zatem teraz to będzie jego pierwsze szczepienie, już u Kasi.

Zgadza się.Tamta babka dała nam jakieś naklejki/znaczki,że niby była odrobaczona.Nasz weterynarz dał jej coś na odrobaczenie, mama zapłaciła teraz za wizytę 30 złotych. W sobotę jak pojedziemy do weterynarza to wizyta plus szczepienie 50 złotych. Nasz wet założył psiakowi książeczkę. W sobotę pojadę z mamą do niego to porozmawiam z tym doktorkiem sama czy aby  nie zrobić dmłodej badań w kierunku parwowirozy.
Piesek bardzo wesoły i żywiołowy.W zoologicznym kupiłam dla niej taką szmacianą jakby kość z frędzelkami po bokach i ona się ciągle domaga, aby jej to rzucać i w pyszczku to potem przynosi.Ma też taką gumową zabawkę piszczącą.Ma u nas swoje posłanie,ale szczególnie upodobała sobie moją wygraną pufę w kształcie piłki emotka Wyświetl w wątku >>
1 joan 0

cudaczek121

#6675750 Napisano: 21.01.2020 13:26:16 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
szczupak napisał(a):

a z tej Milki w Biedrze to  coś mało osób wygrała z tych 2 pozostałych dni ..
po pierwszym dniu kilka osób się pochwaliło, a teraz,  tak mi się wydaje, coś kiepsko

Grałam 16 stycznia i nic nie wygrałam.Niestety w żadnej edycji tego konkursu, także tej zeszłorocznej, nic nie wygrałam.Nie kochają mnie tam, niestety. Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#6675739 Napisano: 21.01.2020 13:12:38 w SZUKAM....
joan napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Mojej psiej historii ciag dalszy. Mama byla z psinka dzis u weterynarza. Pan doktor stwierdzil, ze sunia jest w bardzo dobrej kondycji, papusna i widac, ze byla dobrze karmiona. Lekarz dal cos na odrobaczenie, zalecil sprawdzic czy w kupce nie ma robaczkow.Jesli nie zaobserwujemy niczego takiego- w sobote mamy sie zglosic w celu zaszczepienia pupila. Weterynarz twierdzi, ze to czysty jamnik bez domieszki. Ciekawa jestem, czy jesli malenstwo mialoby dajmy na to parwowiroze, to doktor jest w stanie to stwierdzic na pierwszej wizycie?

A to weterynarz z polecenia, znaczy się: sprawdzony? Bo chyba wróżbita jakiś, skoro w małym szczenięciu kundla widzi "czystego jamnika bez domieszki" emotka Albo Twoja mama Cię okłamuje, albo ściemnia* weterynarz. Przynajmniej ja nie znam żadnego, który powiedziałby tak o psie bez uprzedniego zobaczenia rodowodu wystawionego przez Związek Kynologiczny w Polsce.

Co do parwo, to aż tak się nie znam, ale dziwi mnie że - wiedząc* z jakich warunków pochodzi pies - weterynarz nie zrobił np. podstawowego badania krwi.

*nie mam pojęcia, czy Twoja mama powiedziała mu CAŁĄ prawdę.

A pieso ma już imię? emotka

PS: Pamiętaj, żeby napisać do TOZu. Dziś przez ok 2h rozmawiałam z koleżanką stojąc na dworze, potem musiałam się dogrzewać suszarką do włosów. A te szczeniaczki spędzają noc na mrozie...

Weterynarz sprawdzony, od ośmiu lat opiekuje się buldogiem francuskim mojej siostry i od siedmiu nowofunlandem mojego ojca.Nie sądzę, aby moja mama powiedziała lekarzowi całą prawdę.Ponoć powiedziała vetowi: "Panie, tam taka bida, to dałam dla dzieciaczków trochę kasy,piesek był za darmo".Lekarz ponoć powiedział mamie,że zaszczepi psa dopiero na kolejnej wizycie w sobotę, bo piesek musi się jeszcze bardziej u nas zaaklimatyzować.Nie wiem jak się ma konieczność zaszczepienia psa do tego czy się z nami dobrze czuje, widocznie jestem na to za głupia. Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#6675507 Napisano: 20.01.2020 20:48:22 w SZUKAM....
Mojej psiej historii ciag dalszy. Mama byla z psinka dzis u weterynarza. Pan doktor stwierdzil, ze sunia jest w bardzo dobrej kondycji, papusna i widac, ze byla dobrze karmiona. Lekarz dal cos na odrobaczenie, zalecil sprawdzic czy w kupce nie ma robaczkow.Jesli nie zaobserwujemy niczego takiego- w sobote mamy sie zglosic w celu zaszczepienia pupila. Weterynarz twierdzi, ze to czysty jamnik bez domieszki. Ciekawa jestem, czy jesli malenstwo mialoby dajmy na to parwowiroze, to doktor jest w stanie to stwierdzic na pierwszej wizycie? Wyświetl w wątku >>
1 joan 0

cudaczek121

#6675394 Napisano: 20.01.2020 15:23:21 w SZUKAM....
chochliczka napisał(a):

Kasiu koniecznie do weterynarza, ja jak byłam mloda i glupia tez tak kupilam psa- 15 lat temu .Okazało się,ze miał swierzba i inne rzeczy. Fakt,że byc moze wtedy uratowałam mu zycie, bo wątpie, ze wlasciciel leczylby go tyloma antybiotykami i zastrzykami co my. Co drugi dzien musial byc kąpany w specjalnym płynie, na szczescie wyzdrowiał.

Widzisz, Aniu, to ja już nie taka młoda jest,ale nadal naiwna i głupia.Ja jak ja, ale moja mama lat 59 powinna powiedzieć mi, abyśmy tego psa nie brały,a to właśnie ona bardziej nalegała.Naprawdę miałam szczere intencje, nie chciałam,aby ten piesek został np. utopiony,ech mam nadzieję, że nie jest jeszcze bardzo chory i będzie szczęśliwy z nami. Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6675389 Napisano: 20.01.2020 15:16:05 w SZUKAM....
kermit napisał(a):

Problemem jest nie sytuacja tego konkretnego psa, tylko procederu. Powinno to zostać zgłoszone, psy zostałyby odebrane (i wyadoptowane). A jeśli kolejni ludzie będą takie zwierzęta kupować to karuzela będzie trwała dalej - kolejna ciąża - kolejne szczeniaki - zarobek itd. Cierpi i ta rozmnażana suczka i te szczeniaki najprawdopodobniej obciążone wadami genetycznymi.

Mój błąd, nie przemyślałam sprawy. No,ale pani nas zapewniała, że tamte pieski też mają już swoich właścicieli, tylko niby mają zgłosić się po nie za kilka dni.To jest Wilkowo pod Bierutowem, nie wiem, gdzie ja powinnam to teraz zgłosić. Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#6675345 Napisano: 20.01.2020 13:41:33 w SZUKAM....
Joan, nie chce mi sie robic piramidek,wiec napisze tu. Dzialalysmy z mama w odruchu serca i pewnie niekoniecznie kierowalysmy sie rozumem.Babka mieszka w baraku takim jakby na wsi. Dwojka dzieci. Nie chcialysmy wyjsc na wredne pancie, co to przyjechaly z Wroclawia i sie awanturuja, ze psa chca za darmo. Chcialysmy tego samego dnia isc z suczka do weta, ale nasz sprawdzony lekarz byl juz w sobote nieczynny.Dzis mama po pracy pojedzie z nia i zobaczymy, co doktor powie. Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6675298 Napisano: 20.01.2020 12:18:00 w SZUKAM....
kermit napisał(a):

Sprzedaż zwierząt z niezarejestrowanej hodowli to przestępstwo. Kobieta może takiego psa oddać jedynie za darmo. Dieta w takiej sytuacji faktycznie jest najmniejszym problemem. Przede wszystkim dobry weterynarz.

Ja bym czegoś takiego "hodowlą" nawet nie nazwała. Matkę widziałyśmy- faktycznie jamnik szorstkowłosy, ojciec zapewne nieznany pies Burek z sąsiedztwa emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#6675268 Napisano: 20.01.2020 11:57:59 w SZUKAM....
joan napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Od wczoraj jestem szczesliwa wlascicielka jamnika szorstkowlosego.Suczka ma 2 i 5 miesiaca.Moze ktos z.Was moglby mi doradzic jakas sprawdzona karme?

Ten "jamnik szorstkowłosy" to rasowy? Trudno mi sobie wyobrazić, żeby jakikolwiek legalnie działający hodowca, któremu zależy na zwierzętach, oddał szczeniaka bez udzielenia multum informacji, min. o najlepszej dla danej rasy karmie.

Czy psa dostałaś w prezencie? Bo dziwne mi się wydaje, że ktoś najpierw bierze psa, a potem się zastanawia, jak się go obsługuje.

Przepraszam z góry za drążenie tematu, ale być może karma to Twój najmniejszy problem... emotka

Nie, nie ma rodowodu, jeśli o to chodzi.W sobotę mama znalazła na olx ogłoszenie.Pani najpierw w ogłoszeniu twierdziła, że chce oddać 4 pieski za darmo.Gdy mama zadzwoniła do tej kobiety, okazało się,że Pani chce za tego pieska 400 złotych. Gdy przyjechałyśmy na miejsce o umówionej godzinie, kobieta ta na początku wykręcała się,że nie może nam teraz pokazać szczeniaczków, bo niby śpią. No to powiedziałyśmy jej z mamą, że w takim razie wrócimy za jakąś godzinę.Na to ona zaprowadziła nas od razu do ciemnej, drewnianej komórki-chlewika, gdzie w skrzyni przykrytej dyktą leżały pieski emotka  Pani powiedziała, że wyniosła je rzekomo przed chwilą,aby się z matką nie gryzły.Urodzone 31 października zeszłego roku, zostały tylko odrobaczone.Nie miały żadnych szczepień, gdyż kobieta nie pojechała z nimi do weterynarza, bo nie ma samochodu.Wobec tego ostatecznie przystała na kwotę 300 złotych.Pieski nie były zaniedbane,ale warunki, w jakich przebywały pozostawiały wiele do życzenia. Wyświetl w wątku >>
1 nkba 0

cudaczek121

#6675141 Napisano: 19.01.2020 19:13:59 w SZUKAM....
Od wczoraj jestem szczesliwa wlascicielka jamnika szorstkowlosego.Suczka ma 2 i 5 miesiaca.Moze ktos z.Was moglby mi doradzic jakas sprawdzona karme? Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6673838 Napisano: 15.01.2020 11:00:43 w moje dzisiejsze wygrane :)
Bombonierka za wczoraj- mail znaleziony w folderze Newslettery Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6672373 Napisano: 10.01.2020 14:42:29 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
nanajka81 napisał(a):

sasaaabp napisał(a):

monek22 napisał(a):

sasaaabp napisał(a):

na 99 % Tymbark 22/0  emotka  

czy ktoś mnie przebije?? 

Ja jakieś 30 paragonów wysłanych Tymbarki zakupione na cały rok i ani jednego biletu , bez komentarza emotka

myślę, że od dziś będziemy je pić z bólem i niesmakiem....

a mnie kręciło żeby kupić coś na ten konkurs bo "dużo nagród to duża szansa" ale zawsze zapominałam. Może i dobrze skoro 30 zgłoszeniami nie dało się wygrać to co dopiero 1?

Ja na 3 zgłoszenia Tymbark ogólnopolski mam 1 wygrane bilety, więc nie jest tak źle. Wyświetl w wątku >>
1 mia 0

cudaczek121

#6672285 Napisano: 10.01.2020 12:38:58 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy jeśli wygrałam ten emultibilet, to muszę wszystkie 4 bilety wykorzystać od razu jednego dnia czy np. mogę w konfiguracji 2 teraz, 2 kiedy indziej lub 4 razy pójść do kina sama na pojedynczy bilet? Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#6672276 Napisano: 10.01.2020 12:26:06 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
cleo25 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

jaki ma tytuł na tej liście Smolara konkurs z biletami do kina Tymbark?Nie mogę znaleźć, a niby dostałam sms o wygranej i nie wiem, jaki paragon odesłać

Tutaj sprawdź https://www.laureaci.smolar.pl/

Dzięki,już sobie wysłałam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#6672266 Napisano: 10.01.2020 12:16:04 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
jaki ma tytuł na tej liście Smolara konkurs z biletami do kina Tymbark?Nie mogę znaleźć, a niby dostałam sms o wygranej i nie wiem, jaki paragon odesłać Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#6672252 Napisano: 10.01.2020 12:04:51 w moje dzisiejsze wygrane :)