Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika cudaczek121

cudaczek121

#6649749 Napisano: 18.10.2019 13:36:35 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
andziabid7 napisał(a):

Krówka z Milki DPD

u mnie też, wygrana z 27 września 2019 Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#6649730 Napisano: 18.10.2019 12:58:52 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
FBanna28 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Masza86 napisał(a):

Masz mnie ! Aż się sama dziwie ze tak  napisałam .   emotka  zacytuję klasyka .....  celowo popełniam błędy  bo wiąże się to z większym zainteresowaniem emotka  

No to ja z kolei w pracy jak sprawdzam umowy siostry i koleżanek i są jakieś tam błędy, niekoniecznie ortograficzne akurat, to się śmieję, że jak coś błędnego wynajdę, to przynajmniej każdy widzi,że ja te umowy faktycznie wnikliwie zczytuję.

emotka To może już lepiej nie poprawiaj... I nie "zczytuj" pls...
https://edytornia...zczytac-czy-sczytac/

Człowiek uczy się przez całe życie.Kiedyś w smsie napisałam koleżance "na pewno" razem i ta mi potem powiedziała: "Kasia, zapamiętaj, piszemy na pewno, a NIE napewno, bo jest na początku o jak osobno", więc na pewno osobno.My w biurze błędów ortograficznych raczej po sobie nie poprawiamy, bardziej chodzi mi o literówki,źle sformułowane zdania,jak się komuś przemyci do umowy inne nazwisko, to należy to wyłapać. Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#6649681 Napisano: 18.10.2019 11:56:15 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Masza86 napisał(a):

Masz mnie ! Aż się sama dziwie ze tak  napisałam .   emotka  zacytuję klasyka .....  celowo popełniam błędy  bo wiąże się to z większym zainteresowaniem emotka  

No to ja z kolei w pracy jak sprawdzam umowy siostry i koleżanek i są jakieś tam błędy, niekoniecznie ortograficzne akurat, to się śmieję, że jak coś błędnego wynajdę, to przynajmniej każdy widzi,że ja te umowy faktycznie wnikliwie zczytuję. Wyświetl w wątku >>
1 joan 0

cudaczek121

#6649658 Napisano: 18.10.2019 11:16:38 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Masza86 napisał(a):

Z colorino plastyczny dawno poinformowane , a nagrody juz w domu. 

Pozostaje tylko czekać na konkurs na najlepsze chaslo  przy takiej ilości nagród myślę że kredki chociaż wpadną .  Wole te kredki niż beznadziejne głody które zbieram tylko z podłogi emotka

Hasło, Masza86, HASŁO emotka Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6649655 Napisano: 18.10.2019 11:11:21 w WC - rozmowy o wszystkim
bruce napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Od 9 lat jestem czytelniczką bloga Kochamy Laurę, prowadzonego przez mamę dziewczynki cierpiącej na klątwę Ondyny i chorobę Hirschprunga. Pozostaję pod ogromnym i nieustającym wrażeniem dla postępów tej Młodej, jak również determinacji Rodziców w walce o córkę.Laura jest mi szczególnie bliska i mam do Niej sentyment, gdyż mój 9- letni Siostrzeniec, miesiąc od Laury młodszy, zdecydowanie ma łatwiejsze dzieciństwo i po prostu mam skalę porównawczą, że i ta Dziewczynka zasługuje na poprawę swojego komfortu życiowego.Od kilku lat co miesiąc wpłacam na siepomaga.pl na wybraną zbiórkę.W tym miesiącu postanowiłam wesprzeć Laurkę.Zdaję sobie sprawę, że w Internecie jest wieeelu Potrzebujących, ale może ktoś ma akurat  "wolną" choćby złotówkę, aby wspomóc tę młodą Damę: https://www.siepomaga.pl/oddech-laury

Od lat czytam Twoje wpisy na forum, nie bardzo dowierzając zazwyczaj w to, że jesteś autentyczną Osobą emotka  (choć przecież tak długo się znamy i nawet mam Cię, ku mojej wielkiej dumie, w Znajomych emotka emotka ), ale teraz udowodniłaś mi ponad wszelką wątpliwość, że Cię tu, Kasiu-Aniołku, na tym ziemskim padole, wśród nas - zwykłych i żądnych zysku wyżeraczy, po prostu nie ma.  emotka emotka  

Dziękuję, Karolino. Ja to nie wiem, co Wy , ludzie macie w związku z moimi koneksjami z Aniołami, ale kilku moich znajomych nazwało mnie swoim Aniołem na tej Ziemiemotka  Odnośnie do wyżej podanego linku, jeśli nie macie niestety wolnych "mocy", może będzie choć możliwość udostępnienia linku do tej zbiórki na Waszym faceboooku tudzież innych forach. Dla mnie osobiście to byłoby nie do pomyślenia, abym podczas snu była podłączona do jakiejkolwiek aparatury i była całkowicie od niej zależna emotka Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6649642 Napisano: 18.10.2019 10:39:05 w WC - rozmowy o wszystkim
Od 9 lat jestem czytelniczką bloga Kochamy Laurę, prowadzonego przez mamę dziewczynki cierpiącej na klątwę Ondyny i chorobę Hirschprunga. Pozostaję pod ogromnym i nieustającym wrażeniem dla postępów tej Młodej, jak również determinacji Rodziców w walce o córkę.Laura jest mi szczególnie bliska i mam do Niej sentyment, gdyż mój 9- letni Siostrzeniec, miesiąc od Laury młodszy, zdecydowanie ma łatwiejsze dzieciństwo i po prostu mam skalę porównawczą, że i ta Dziewczynka zasługuje na poprawę swojego komfortu życiowego.Od kilku lat co miesiąc wpłacam na siepomaga.pl na wybraną zbiórkę.W tym miesiącu postanowiłam wesprzeć Laurkę.Zdaję sobie sprawę, że w Internecie jest wieeelu Potrzebujących, ale może ktoś ma akurat  "wolną" choćby złotówkę, aby wspomóc tę młodą Damę: https://www.siepomaga.pl/oddech-laury Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6649363 Napisano: 17.10.2019 13:38:26 w Wkurza mnie...
nanajka81 napisał(a):

mama-l-k-m napisał(a):

Irytuje mnie jak ludzi boli że człowiek dostaje na dzieci 1500zł  emotka
Wczoraj rozmawiałam z osobą z którą pracowałam i oczywiście stwierdzenie że mi się wracać do pracy raczej nie spieszy skoro mam od rządu pieniądze.
A dziś starszy Pan prawie mi auto porysował bo miał problem z wyjazdem, grzecznie mu mówię że niech się ustawi jak stał - ja pierwsza wyjadę to mi odpyskował że biedni emeryci mają stare auta a rodzinki 500+ wypasione z kamerami.
Tylko utrzymanie 3 dzieci kosztuje więcej niż te 1500zł więc samochodu sobie z tego nie kupię, ani nie traktuję tego jako pensji. Chętnie bym wróciła do pracy ale od 15 września bym była na l4 bo jak nie operacja jedna, druga to katary, kaszle i dzieci w domu - ciekawe czy mój wyrozumiały pracodawca by długo to tolerował a inni pracownicy brali moje obowiązki z uśmiechem na siebie..

napisałam się - ulżyło mi chociaż bo w tym miesiącu nom stop słyszę o 500+ i jak to mam super. Ok są dodatkowe pieniądze ale mam świadomość że kiedyś mogę ich nie mieć i nie jest to podstawą naszego utrzymania..

Miałam wrócić do mojej byłej pracy z której 2 lata temu zrezygnowalam bo wtedy usłyszałam że "przestałam być dyspozycyjna a zaczęłam być rozczeniowa (czyli mam dwojkę małych dzieci co sprawia że nie zostaję po godzinach i nie chcę zarabiać minimum). Poszłam na rozmowę i na moje kilka pytań typu "to ile to ma być godzin w miesiącu? od której do której? ile płatne? czy jak się coś zepsuje to ktoś będzie pomagał?" usłyszałam "A co ty takie podejście roszczeniowe masz? A nie wiem ile godzin, zobaczymy. Nie, nikt pomagać nie będzie - ja na wieś będę wyjeżdżać, ja tu potrzebuję pracownika który będzie robił kilka rzeczy na raz a ty się na tym przecież znasz. O widzę że coś ci się nie podoba - no tak ty przecież za państwowe żyjesz to już się pracować nie chce" Na moje słowa że brzmi to strasznie i nie bardzo mi się podoba samodzielna praca na produkcji dodała "No tak, przecież ty zawsze uciekałaś od samodzielności i odpowiedzialności". 6 lat tam na produkcji pracowałam sama. Na pół etatu robiłam pracę za 2 etatowych pracowników. Oczywiście wypłata za pół etatu. Myslałam że po 2 latach coś się zmieniło a tam nadal niewolnika potrzebują... Tak więc dziękuje za takie podejście i taką pracę. Pracodawcy wcale nie są elastyczni i większość z nich to na zasadzie "matce mówimy nie". Chyba że ja mam takiego pecha że na takich trafiam. W każdym razie mam już w tyłku tych którzy twierdzą że 500+/1000+ to takie bogactwo. Niech sobie urodzą dzieci i je chowają to zobaczą na ile to starcza emotka

Bo zawsze najlepiej tam, gdzie nas nie ma.Wielu zazdrośników zapomina,że rząd nie ma żadnych własnych pieniędzy, tylko korzysta z tych, które dostaje od społeczeństwa w podatkach.Za pomocą 500 plus ludki niejako odbierają sobie, to co muszą oddać na daninę państwową.Btw, znacie jakieś rodziny, które mają możliwość pobierania 500 plus, bo im się "z automatu należy", ale w ramach protestu przeciwko poczynaniom partii rządzącej dajmy na to, albo z innych powodów ideologicznych, odmówili przyjęcia tego świadczenia? Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6649301 Napisano: 17.10.2019 10:45:02 w Paragony na trwające konkursy
nswe69 napisał(a):

Kozel Biedronka 6zł/paragon. zamówienia małe i duże... (mozliwa wymiana na ITM)
poza tym wszystko ze stopki

A ten konkurs to jest w bazie w ogóle? Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#6649299 Napisano: 17.10.2019 10:41:29 w Gratulacje! Dla wygranych!
Mariolu, najserdeczniejsze gratulacje, Kochanaemotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

cudaczek121

#6648724 Napisano: 15.10.2019 11:48:52 w Reflinki

cudaczek121

cudaczek121

cudaczek121

#6647839 Napisano: 11.10.2019 10:02:51 w Wkurza mnie...
FBbeata7 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

wkurza mnie że wciąż nabieram się na konkursy loteryjne i bramkowe choć wybitnie w nich szczęścia nie mam. Ja się od tego uwolnić?

Wysyłać po jednym zgłoszeniu na każdy taki konkurs- jak się ma wygrać, to się wygra jednym zgłoszeniem. I nie ma potem  kłopotu z szukaniem , który numer paragonu jest zwycięski.

święta prawda, którą będę za przeproszeniem powtarzać aż do 'zarzygania'. Gdy wysyłamy kilkanaście/kilkadziesiąt czy kilkaset zgłoszeń na loterię, to wówczas w systemie loterii jest sporo więcej zgłoszeń nie tylko naszych,ale i ogólnie wszystkich w ogóle, więc nie wiem czy aby wtedy jest łatwiej wygrać.Ja to bym chciała, aby organizator zrobił taki eksperyment,że dajmy na to każdy mógłby zgłosić z jednego maila/ numeru telefonu tylko jeden paragon.Może wtedy zwykły Kowalski miałby większe szanse na wygraną niż osoba posiadająca kilkadziesiąt kont mailowych czy starterów. Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

cudaczek121

#6647430 Napisano: 10.10.2019 11:18:40 w Przedszkolaki i przedszkola :)
dwaburekoty napisał(a):

Szukam znów Pani przedszkolanki lub psychologa lub doświadczonej mamy. Dzisiaj usłyszałam od Pani wychowawczyni, że moje dziecko ma problem z agresją (w tym tygodniu popchnęła już trójkę dzieci). Ubiegły nie należał do spokojniejszych. Tonąc w morzu łez w samochodzie przewertowalam strony z poradami jak sobie radzić z agresją: wszędzie jedno i to samo. Szukaj źródeł agresji u siebie. Tylko, że u nas agresji w domu ze świecą szukać: nie bijemy się, nie kłócimy, nie jesteśmy fanami sadomaso, choć mamy oboje dość dynamiczne charaktery.
Jedyne co mi przyszło do głowy, a nie zostało ujęte w poradnikach to przebodzcowanie. Czy może tak być? Córka jest bardzo popularna w przedszkolu, rano,gdy ją odprowadzam, przy drzwiach do sali tworzy się wężyk dzieci wykrzykujących imię mojej córki, ponoć dwóch chłopców pobiło się już,o to czyją dziewczyną moja córka będzie (opowieści dwóch przedszkolanek), wychowczynie nie ułatwiają sprawy,bo ledwie pojawi się moja córka już są komentarze (jakie piękne buciki, jaka cudna fryzurka, jak pięknie dziś wyglądasz itp.). W domu bawię się z nią co najmniej godzinę dziennie, angażuję ją do prac domowych, staramy się co weekend gdzieś z nią wyjeżdżać. Może to za dużo jak na dziecko, które za miesiąc kończy 3 lata?

Nie szukaj porad w Internecie, bo każde dziecko jest inne. Najlepiej jeszcze poobserwować dziecko i skonsultować się z psychologiem dziecięcym.Może psycholożka do niej jakoś dotrze, poleci jej narysować coś i sprawa się wyjaśni.A może na terenie przedszkola jest jakiś ogrodnik czy konserwator, który molestuje dzieci.Może Młoda próbuje w ten sposób zwrócić na siebie uwagę- poprzez stosowanie agresji właśnie? Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#6647095 Napisano: 09.10.2019 14:11:51 w Wkurza mnie...
pioge7 napisał(a):

dwaburekoty napisał(a):

A mnie wkurza agitacja polityczna na fejsbuku wśród moich znajomych (każda-lewica, centrum i prawica). Dlaczego ośmiesza się ludzi, którzy idą na wybory i głosują tak jak chcą, zgodnie ze swoim sumieniem i rozsądkiem?

zgadzam się w 100%. U mnie jeden ze znajomych napisał nawet tu cytat:
"wszystkich sympatyków (tu opcja polityczna). .. Proszę o wypier.... (całe słowo) z moich znajomych...."
Do czego to doszło... Wszyscy tylko o tej demokracji mówią że jest zagrożona a jak ktoś chce zagłosować na coś innego to zaraz go oczerniają i każą głosować na SWOJEGO... Tak nie powin o chyba być emotka

No to kogoś nieźle poniosłoemotka To chyba dobrze,że jesteśmy różni i mamy odmienne poglądy- niech każdy żyje po swojemu i głosuje na kogo chce.Moja najlepsza koleżanka jest za PIS, mnie jednak bliżej do PO.Jednakże szanujemy nawzajem swoje poglądy i nie narzucamy własnego zdania jako jedynie słusznego.Abstrahując od wszystkiego, to i tak uważam,że każdej partii bez wyjątku chodzi tylko o władzę,a co za tym idzie pieniądze, a dobro Polaków to dla nich sprawa drugorzędna. Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6646964 Napisano: 09.10.2019 10:18:02 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
nanajka81 napisał(a):

kama.z napisał(a):

Przez moją naiwność produkuję stertę plastiku z tic-taców emotka

Nie tylko ty! Ja na dodatek karmię klasę córki tymi cukierkami... PS. Jedyny plus taki że moja córka jest lubiana bo jak nie nosi tic taców to nosi belriso albo oreo albo milkę albo prince polo - i dzieli się z innymi... emotka

Z tych wszystkich "słodyczy", to akurat tic tac są najmniej szkodliwe, bo mają tylko 2 kalorie emotka Wyświetl w wątku >>
1 psotka 0

cudaczek121

#6646953 Napisano: 09.10.2019 09:57:35 w SZUKAM....
toka napisał(a):

dostałam wiadomość od firmy kurierskiej że wysłana przeze mnie 2tygodnie temu paczka ważyła 900gr więcej niż zadeklarowałam i chcą żeby zapłaciła za to karę.Czy ktoś spotkał się z taką sytuację? Wysłałam w życiu kilkadziesiąt paczek i pierwszy raz się z czymś takim spotykam emotka

A czy Ty w ogóle wysyłałaś 2 tygodnie temu jakąkolwiek paczkę, zacznijmy od tegoemotka Jeśli nie, zignoruj to po prostu. Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#6646671 Napisano: 08.10.2019 14:34:52 w Wkurza mnie...
Wkurza mnie ilość loterii promocyjnych, wymagających zakup słodyczyemotka  Gdybym miała to wszystko zjeść, wyglądałabym po miesiącu jak szafa trzydrzwiowa emotka  A ja się nie lubię z nikim dzielić słodyczamiemotka  Lindt, Milka, Prince Polo, Śliwka Nałęczowska, Delicje, Ferrero Rocher- no ileż można żrećemotka Wyświetl w wątku >>