Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika cudaczek121

cudaczek121

#6590428 Napisano: 16.04.2019 00:18:29 w Wkurza mnie...
taalvikki napisał(a):

wkurza mnie ludzkie opętanie na punkcie wiadomej katedry. większość nie ma pojęcia, co to za budynek, kulturę na co dzień ma w pupie, bo ogląda na wspólnej i słucha sławomira, a tera: "łojezu, jaka strata, serce mi pęka".

jednocześnie te same osoby ze smakiem zjadły dziś na obiad schabowego i rosół z kury. o losie. 

Taalvikki,  to wyobraź sobie,że ja oglądam "Na wspólnej" i kilka innych seriali, których oglądanie powszechnie uznaje się za obciachowe. Nie dalej jak wczoraj byłam z mamą w teatrze na "Blaszanym bębenku" i nie była to moja pierwsza wizyta w tym kulturalnym obiekcie w 2019 roku. Książek w ciągu roku czytam bardzo dużo i na pewno nie są to harlequiny emotka Mało ambitne seriale oglądam po pracy dla odmóżdżenia. W Paryżu niestety nie dane mi było być, byłam natomiast w Barcelonie, gdzie zwiedzałam Sagrada Familia, muzeum Gaudiego i parę innych, ciekawych monumentów.Uważam,że jednak za bardzo generalizujesz, a Twoje wypowiedzi są niesprawiedliwe i krzywdzące. Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6589647 Napisano: 12.04.2019 20:01:43 w moje dzisiejsze wygrane :)
zamówione z panelu Opinie doładowanie heyah 20 zł- przyszło od razu emotka Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6589378 Napisano: 11.04.2019 23:52:51 w Wkurza mnie...
Wkurza mnie, że dziś odruchowo wyrzuciłam do miejskiego kosza opakowanie po tic-tac z kodem- mam nadzieję,że nic nie wygramemotka Może ktoś się orientuje czy oni zawsze chcą fotę opakowania z kodem czy czasem żądają jedynie skanu paragonu w razie "W'emotka Wkurza mnie też to całe zamieszanie wokół nauczycieli, a raczej stwierdzenia typu "oni to w pracy nic tylko kawkę piją, 18 godzin i wio do domu, 2 miesiące wakacji, 2 tygodnie ferii i  że czego oni jeszcze chcą.Moim skromnym zdaniem, to ten strajk pokazał w bardzo dobitny sposób, jak bardzo nauczyciele m.in. pomagają rodzicom wykonującym inne zawody, że jednak są bardzo potrzebni i przydatni, bo zajmują czas ich dzieciom i dzięki temu tamci rodzice mogą wykonywać swoją pracę- choćby takie dzieci np. po lekcjach siedziały w świetlicy i były brzydko mówiąc "przechowalnią bagażu". Moja mama pracuje w przedszkolu, zazwyczaj na 5-6 latkach i gdy potem spotyka rodziców absolwentów grupy przedszkolnej na ulicy, ci do niej podchodzą i dziękują,że ich dziecko jest w pierwszej klasie chwalone,że zna wszystkie literki i bardzo ładnie czyta-to też daje mamie wielką satysfakcję.Jednak po 37 latach pracy w zawodzie zarabia na rękę-2100. Ja jedynie po 10 latach pracy mam ok. 2400 zł. Gdy powiedziałam ostatnio mojemu koledze, że w pracy mamy sajgon i po 8 godzinach jestem wyczerpana, on mi na to odparował: "Kasia, ale czym Ty się tam tak męczysz w tym notariacie? Przecież zrobisz kopiuj-wklej, przybijesz stempelki jak na poczcie i koniec roboty- też bym tak chciał emotka Kolega zajmuje się pozycjonowaniem stron i zarabia 6 tysięcy na miesiąc.Podobnie jak ja, mieszka z "u mamusi", ale kasę lekką ręką przepuszcza jak sam określił "na jakieś tam pierdoły, sam nie wiem nawet na co tyle idzie". No z tą różnicą,że ja mu nigdy nie powiedziałam,że on się w pracy obija i dostaje kasę za nic.Niektórzy ludzie po prostu hołdują zasadzie "zawsze najlepiej tam, gdzie nas nie ma". Zatem szanujmy siebie nawzajem i swoje profesje- na pewno każdy z nas ciężko pracuje na swoje pensje. Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6589036 Napisano: 10.04.2019 23:56:21 w Wkurza mnie...
marl1 napisał(a):

Rzecz w tym, że czasem Młodzi faktycznie mają powód, by zażyczyć sobie konkretnych prezentów, w tym również pieniędzy czy bonów. I
niedostosowanie się do tej prośby może stać się dla Młodych ogromnym problemem.

Taka sytuacja: Młodzi na stałe mieszkają za granicą, ale z grzeczności i ułatwienia dla rodziny ślub brali w Polsce. Na zaproszeniach wyraźnie zaznaczyli, że po ślubie zaraz wyjeżdżają z powrotem (praca) i proszą, żeby zamiast prezentów i kwiatów dać pieniądze, bo to łatwo zabrać. No i wiele osób się dostosowało. Ale oczywiście nie wszyscy, i przyszła jedna z wszechwiedzących babcio-ciotek co to "przecież kasy nie wypada" i sprezentowała im olbrzymi obraz w drewnianej złoconej ramie metr na dwa... Już ich widzę jak się z tym badziewiem pakują do samolotu...

Generalnie robię jak chcą młodzi. Chcą kasy? Dostają kasę. Chcą totki zamiast bukietów? Dostają totki. Chcą sprzętów i wyposażenia do nowego domu? Dostają sprzęt i wyposażenie. A jak nic nie piszą to pytam co chcą. I wszyscy są szczęśliwi.

Moja koleżanka miała ślub i wesele w czerwcu ubiegłego roku. Jej obecny już mąż jest z RPA, mieszkają na stałe w Londynie i kilka dni po uroczystości wylatywali z powrotem do Londynu. W tym przypadku kwiaty by się po prostu zmarnowały, więc zamiast nich poprosili o wpłaty na rzecz Szlachetnej paczki, co też ja i moi znajomi chętnie uczyniliśmy- za resztę gości nie mogę ręczyć, że tak zrobili, ale to już niech każdy według własnego sumienia.Można było też podczas wesela wrzucić kasę na rzecz Szlachetnej paczki do specjalnej puszki. Jednak parę osób, mimo próśb o nieprzynoszenie kwiatów, prośbę zignorowało, ale koleżanka zawiozła te kwiaty na cmentarz do swojej rodziny.5 lat temu byłam na weselu u innej koleżanki i oni jako prezent główny zażyczyli sobie: "coś co szeleści i się w kopercie mieści", a jako dodatek to według uznania, "tylko błagam, nie kwiaty, po co nam te wiechcie". Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6588662 Napisano: 09.04.2019 21:56:15 w SZUKAM....
Dzwoniła dziś do mnie Pani z firmy badawczej Gemius i powiedziała,że jeśli zgodzę się zainstalować na swoim komputerze stacjonarnym/laptopie aplikację do monitorowania, jakie strony odwiedzam w necie/jakie reklamy oglądam i ogólnie dotyczącą mojej aktywności w sieci, to po tygodniu o ile zakwalifikuję się do badania- czyli wchodzić na net choćby przez kilka minut, to dostanę w ramach umowy użyczenia smartfon Samsung Galaxy 7 na 2 lata.Gdy po tym czasie zechcę go zachować, Pani twierdzi,że będę musiała jedynie odprowadzić do US podatek ok. 80 zł z tytułu umowy użyczenia- przyślą mi bodajże PIT-7.Czy spotkał się ktoś z czymś takim i czy to jest w ogóle bezpieczne? Pół biedy jak mi zaczną szpiegować co i z kim piszę na fb, ale obawiam się,że jak zdobędą przez to mój login i hasło do bankowości internetowej, to stracę oszczędności życia,ech. Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

cudaczek121

#6586866 Napisano: 03.04.2019 20:00:28 w moje dzisiejsze wygrane :)

cudaczek121

#6586697 Napisano: 03.04.2019 14:39:17 w Gratulacje! Dla wygranych!
Gratulacje dla Adrianokaroliny- w końcu to jednośćemotka Ale to trzeba mieć farta, aby się takie nadzwyczajne kształty chipsa trafiały.No chyba że to fotoshop czy inne takie emotka Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6585000 Napisano: 29.03.2019 10:58:15 w Wkurza mnie...
Miałam dzisiaj iść na 18-tą na wygrany zabieg depilacji pach.Jeszcze wczoraj wysłali mi stamtąd smsa przypominającego o dzisiejszej wizycie.Przed chwilą dzwoni Pani z tej kliniki, że zepsuł im się laser i zmuszeni są odwołać dzisiejszą wizytęemotka Mają mi dać znać, kiedy będzie laser naprawiony,ech. Mam dziś zamiar także na 20 iść na koncert Tribute to Abba we wrocławskiej Hali Orbita- mam chociaż nadzieję, że tego wydarzenia nie odwołają emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#6584757 Napisano: 28.03.2019 14:34:42 w Wkurza mnie...
dwaburekoty napisał(a):

na pewno nie wygram Mini z Goralek. te wafle są obrzydliwe..... fuuuuu...
ps. tak wiem, ze nie muszę ich jeść, ale:
1) staram się szanować swoje pieniądze nawet jeśli to 1zl
2) jestem przewrazliwiona na temat próchnicy u dzieci nie tylko swoich
3) żal mi ptaków, które wpadną w taką otyłość, że nie będą w stanie wzbić się w powietrze.

Jezu, a ja myślałam,że tylko mnie one nie smakują, rzeczywiście są paskudne.Zdecydowanie bardziej wolę Prince Polo emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#6584399 Napisano: 27.03.2019 15:45:57 w moje dzisiejsze wygrane :)
20 zł do empiku z panelu Norstat Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6584055 Napisano: 26.03.2019 15:21:01 w moje dzisiejsze wygrane :)
edzia3 napisał(a):

Wawel C4 karta 100 zł ostatni etap-mail 

Przeczytawszy dziś Twój wpis, z ciekawości wpisałam w wyszukiwarce mojej poczty na wp "wawel" i okazało się,że do mnie też wczoraj dotarł mail o wygranej, ale wpadł do folderu "oferty" emotka Dobrze,że jeszcze jest czas na odesłanie danych.1 zgłoszenie poszło emotka Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6584038 Napisano: 26.03.2019 14:51:18 w Wkurza mnie...
isiulka napisał(a):

Hehe cudaczku myśle, ze wiele osób podzieli moje zdanie, ze jesteś najbardziej znana i charakterystyczna osoba na tym forum emotka )  biorąc pod uwagę, ze masz swoją fotkę na ekonkach to myśle, ze mogłabyś mieć spokojnie status celebrytki i nawet nie zdajesz dobie sprawy jak wiele osób, które mijasz na ulicy Cię rozpoznają emotka )

Ha,ha,ha.Myślałam,że mariolakal jest znana bardziejemotka Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6584031 Napisano: 26.03.2019 14:30:31 w Wkurza mnie...
mamimamu napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

A Ty to przepraszam skąd znasz moje imię emotka Bo ja, wybacz za moją ignorancję, Twój nick widzę po raz pierwszy i nijak tym bardziej nie potrafię dopasować go do jakichkolwiek personaliów. No chyba jestem wszem i wobec na tym forum znana i daję się wszystkim we znaki jak przysłowiowy wrzód na wiadomej części ciała i nie można mnie tak po prostu nie zauważyć emotka

no właśnie stąd, że tak wiele osób odnosi się do Ciebie z sympatią i po imieniu emotka  niemniej rozumiem Twój dylemat i podzielam Twe wątpliwości  emotka  a jeśli o jakiejś części ciała mowa, to jest to buźka i przypisany do niej uśmiech emotka  i przepraszam za poufałość emotka

Daj, spokój, ależ ja się wcale nie obraziłam za "poufałość". Po prostu myślałam, że zmieniłaś login i znam Cię pod innym i dlatego mnie kojarzysz. Ja to normalnie mogłabym być "na Ty" z całym  światem. Lata temu koleżanka mojego ojca przeprowadziła się na stałe do Niemiec (chodziła z ojcem do podstawówki, rocznik 1960), ale często nas odwiedza, gdy jest w Polsce. Gdy ją poznałam, zaczęłam do niej zwracać się "per Pani", a ta do mnie,żebym przestała jej tak "paniować", bo wówczas ona też czułaby się zobligowana mówić do mnie "na Pani" emotka Dla mnie to był szok i niedowierzanie, bo ona jest ode mnie 24 lata starsza emotka Mam 34 lata, nie wyglądam na swój wiek, tylko trochę młodziej i nie mam z tym problemu,że ekspedientki w sklepie "walą mi na Ty". Nawet swojej pani kosmetyczce kilkanaście lat ode mnie starszej powiedziałam, że nie mam nic przeciwko,aby ona zwracała się do mnie po imieniu, nawet, gdy ja się do niej zwracam "Pani Edyto". Tu, na forum, nikomu nie piszę na pan/pani, ale przyznam szczerze, że gdy poznałam niektóre osoby z forum "na żywo" i zorientowałam się,że są ode mnie jednak sporo starsze, to zastanawiałam się, jak powinnam mówić- Internet jednak daję sporą swobodę.Niby mówi się, że przez szacunek do osób od siebie starszych, powinno się zwracać do nich na pan/pani. No,ale z drugiej strony można być z kimś w swoim wieku po imieniu, a i tak danego człowieka nie szanować, więc to nie jest dla mnie żaden wyznacznik. Wyświetl w wątku >>
2 masza, bubba 0

cudaczek121

#6583821 Napisano: 25.03.2019 23:58:29 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
aurorcia napisał(a):

A myślicie, że już wszystkie dni poinformowane? Bo ja z 24.01 i 1 lutego nie mam nic emotka

Mam zgłoszenie wysłane 30 stycznia- jedyne, jakie posłałam.W takim razie mogę się czuć poniekąd "wyróżniona", skoro nie wszyscy jednak dostali info o czapkach emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#6583819 Napisano: 25.03.2019 23:52:22 w Wkurza mnie...
A Ty to przepraszam skąd znasz moje imięemotka Bo ja, wybacz za moją ignorancję, Twój nick widzę po raz pierwszy i nijak tym bardziej nie potrafię dopasować go do jakichkolwiek personaliów. No chyba jestem wszem i wobec na tym forum znana i daję się wszystkim we znaki jak przysłowiowy wrzód na wiadomej części ciała i nie można mnie tak po prostu nie zauważyćemotka Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6583812 Napisano: 25.03.2019 23:02:23 w Wkurza mnie...
Wkurzyłam się sama na siebie, bo otworzyłam Kinder bueno z kodem w tak osobliwy sposób, że 2 części kodu rozerwały się na półemotka No nic, myślę, spisałam już kod na straty, ale jednak po dojechaniu do domu wbiłam ten kod i o dziwo w całości się zgadzał emotka Ale szczerze mówiąc wątpię, że w przypadku, gdy na ten kod padnie wygrana, Agencja będzie na tyle pomysłowa,aby szukać literek i cyferek kodu po przeciwnych stronach opakowaniaemotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#6583700 Napisano: 25.03.2019 15:36:47 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
darog napisał(a):

zwyciezczyni napisał(a):

superloser napisał(a):

zwyciezczyni napisał(a):

superloser napisał(a):

zwyciezczyni napisał(a):

pytanie za 100 punktów: czy to potwierdzone, że milka w piątek dzwoniła do głównych? czy to jakaś legenda? czy poszły smsy? może być PW emotka

Tam były 3 główne... a ile smsów dotarło bez info o rodzaju nagrody?

wszystkie  emotka emotka

No i na 10tys to chyba pesel trzeba wpisać  emotka  
Gratki emotka  za "wszystkie"

wszystkie kilkanaście (dziesiąt?) na forum emotka  oświadczenie jest jedno

No właśnie..I jak te vouchery beda rozdane: na nazwisko wpisane do formularza? 
Moim zdaniem: należy natychmiast poinformować o rodzaju nagrody, nie ufam w takie informowanie. Podejrzewam, że ktoś kto wygrał w Karsbad ekspres, coś dobrego- wycieczki nie dostanie. I podejrzewam, że nominowanie do nagród głównych będzie dopiero jak otrzymają paragony i oświadczenia. By przypadkiem 3 jednocześnie nie poszły na Kraków/ Radom. etc..
dziwne. raz powiadamiają jaka nagroda/ a innym razem nie. A jak dzwonili to "gratulujemy wspaniałej nagrody" a przychodził jakiś szalik/.czy inne g...

Coś z systemem mają nie tak. wygląda na to-że 12 osób z mojej pracy wygrało-wszyscy. A nagród "tylko" 400..tam gdzie było 1000 nagród ktos 1-2 os "u mnie:" wygrały..a teraz smsy jak szalone lecą.

Jest możliwość sprawdzenia jakoś protokołu z przyznaniem  nagród: kto wycieczka a kto czapka>?

Jest ktoś w ogóle, kto grał w Milka Carrefour i nie wygrał nicemotka  Tak się zastanawiam, czy odsyłać ten paragon.Jeśli ktoś mnie na pw poinformuje,że dostał info sms/telefoniczne o voucherze, to sobie raczej odpuszczę wysyłkę.No,ale z drugiej strony jak oni dopiero będą wybierać te vouchery spośród tych, którzy łaskawie zechcieli odesłać paragon na czapkę emotka Wyświetl w wątku >>
1 darog 0

cudaczek121

#6583685 Napisano: 25.03.2019 15:16:35 w moje dzisiejsze wygrane :)
i u mnie kapello z Milki.Boże, kiedy wygram coś porządnego emotka Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6583395 Napisano: 24.03.2019 14:19:16 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Wkurzyłam się wczoraj na wyniki jednego z lokalnych konkursów na fb. Do wygrania w tym wrocławskim konkursie było wypalanie włosów ogniem i jeszcze 2 inne zabiegi w pakiecie.Zadanie konkursowe polegało na polubieniu posta konkursowego, profilu Organizatora konkursu, udostępnieniu tego posta oraz zaproszeniu swoich koleżanek do udziału w Konkursie.Okazało się,że konkurs wygrała kobieta, która jedynie została zaproszona przez 2 inne swoje znajome (tzn. one ją oznaczyły w poście jako potencjalną zainteresowaną do wzięcia udziału). Jako takiego posta tej dziewczyny, która wygrała nie ma wśród osób, które kogoś zaprosiły- mam na myśli,że owa dajmy na to Kasia Iksińska sama żadnej znajomej nie zaprosiła, wątpię nawet czy polubiła i udostępniła post konkursowy.Może ja się czepiam,ale uważam,że laureatką konkursu nie powinna zostawać osoba, której jedyną "zasługą" było to,że ją ktoś oznaczył. Wyświetl w wątku >>