Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika niunia-k

niunia-k

#6149790 Napisano: 25.01.2016 12:18:44 w Wkurza mnie...
@asante napisał(a):

snowflake napisał(a):

Bliska mi osoba ma podobne "ataki" - zawroty głowy i duszności - początki nerwicy.

W Polsce, gdy lekarze nie wiedza co jest pacjentowi to stawiają jedną z dwóch diagnoz - nerwicę lub astmę. Z reguły gdy jest już za późno, okazuje się że nie była to ani astma ani nerwica. Nie uwierzyłabym w nerwicę u Twojej bliskiej osoby póki nie zbadałabym wszelkich innych możliwości - mówię to na swoim przykładzie, tez na 100% wg lekarzy miałam astmę, którą badania na 100% wykluczyły, a znajoma nerwice, która okazała się czymś zupełnie innym  emotka  

Popieram w 100 % miałam zawroty głowy które trwały koło miesiąca , nie jadłam , nie piłam , bo wszystko zwracałam .... nie spałam tylko wegetowałam bo się nie dało takie miałam zawroty głowy. Na pogotowiu usłyszałam że jestem znerwicowana i przesadzam  emotka  I tylko nakręcam objawy , nie wierzyłam w to co słyszę emotka   ...  Po wielu miesiącach męczarni trafiłam do szpitala pod kontem laryngologicznym , 2 tyg szukali nie znaleźli nic.   po powrocie do domu objawy się zdwoiły i kolejny szpital tam znaleźli po kolejnych 2 tyg . nieuleczalną chorobę z którą muszę żyć . Wyświetl w wątku >>
0 0

niunia-k

#6147835 Napisano: 19.01.2016 23:05:59 w Wkurza mnie...
delvitto napisał(a):

snowflake napisał(a):

Mysia napisał(a):

niunia-k napisał(a):
z tymi listonoszami to tak chyba wszędzie, ode mnie czasem listonosz coś dostanie więc zawsze przynosi przesyłki, ale kiedyś miałam wiecznie awizo.. emotka Ostatnio natomiast kurier zostawił paczkę u sąsiadki, ciekawość ją widocznie zżerała i paczkę przyniosła ale otwartą.. emotka niunia-k a jak to w końcu jest? Listonosz powinien każdą paczkę dostarczyć? Bo mi panie na poczcie za każdym razem kiedy przychodziłam z awizo tłumaczyły, że to już większa koperta/paczka i nie ma obowiązku takich nosić.. Będę wdzieczna za info emotka

Mnie znajomy listonosz mówił, że tylko polecone mają obowiążek nosić bez względu na wielkość.

kiedyś wszystko było prostsze, listonosz nosił listy i emeryturki, a samochód pocztowy woził paczki, i wszystko było jasne...

Ja wszystko nosiłam  emotka  paczki ,listy, emerytury ,gazety , i uwaga (znicze, pościel,gazety,słodycze,ręczniki, nawet sadzonki , itp ) ale jak ktoś mi pisze że listonosze nie noszą paczek bo za duży gabaryt i się nie zmieści to mi ręce opadają ! Jak miałam list zwykły (tzw pakiet) a był za duży do skrzynki a adresat mieszkał na 4 piętrze w bloku to zasuwałam z tym do góry bo co miałam niby zrobić ? Płacone miałam jako listonosz aby doręczyć pocztę i tyle ... Wyświetl w wątku >>
0 0

niunia-k

#6147674 Napisano: 19.01.2016 18:54:06 w Wkurza mnie...
Mysia napisał(a):

niunia-k napisał(a):

ewikewik napisał(a):

ewikewik napisał(a):

Niunia 22 pozwolę się wkurzyć w temacie i uśmiać jak norka. U mnie dopiero po awanturze na poczcie parę lat temu listonosz przestał zostawiać moje przesyłki po obcych ludziach.
Z ostatnich miesięcy: siedzę w domu a znajduję awizo na polecony. Dzwonię na pocztę z pytaniem dlaczego listonoszowi się nie chciało z poleconym przyjść na 1 piętro? Następnego dnia listonosz przychodzi z wczorajszą przesyłką i z przeprosinami. Potem się okazuje, że na dzisiejszą przesyłkę zostawił awizo, pomimo, że osobiście wręczył mi tego samego dnia przesyłkę z dnia poprzedniego. Tym razem złożyłam skargę do centrali bo mi się to w głowie nie mieściło: płacę za dostarczanie przesyłek do domu a temu pipipi tyłka się nie chce ruszyć po piętrach (młody facet!)  i hurtem same awiza wystawia. Po tygodniu przychodzi obcy facet, z innego bloku, że żona odebrała naszą paczkę. Na paczce wyraźnie dane męża, wyraźnie adres... Da się? Da się! Nikt niczego nie sprawdził, przypadkowy dom, mieszkanie, osoba ale ulica się zgadzała! Brawo dla Poczty!  A sprzęt Zelmera za 2 stówy diabli by wzięli, gdyby facet nie przyszedł. Mąż piwo w podzięce zaniósł.
Przy mnie baba w okienku pijanemu facetowi bez dowodu wydała pismo urzędowe z czerwonymi pieczęciami! machając paluszkiem "ale następnym razem to JAKIŚ dowód niech pan przyniesie". Dodam, że na tej samej poczcie parę lat mąż miał problem z odbiorem moich awiz - to samo nazwisko i adres, upoważnienia każdorazowo pisałam a i tak był cyrk! A pijakowi bez dowodu na pijane oczy wydała! To tylko mały wycinek pracy jednej poczty. skargi oznaczają przeprosiny, po których niewiele się zmienia.

Ja napisałam jak mnie uczono nam (listonoszom) nie wolno emotka  Nie piszę tu o starych listonoszach "wyjadaczach" którzy robią co im się podoba i zostawiają listy gdzie chcą , co oczywiście jest zakazane , ale naczelnik jest z nimi na Ty ... więc co sie dziwić emotka  Dopiero jak ten przekaz z kasą wyszedł że ktoś podpisał księdza zrobili awanturę . Listami się nie przejmują niestety ... Tu właśnie chodzi o dobrego pracownika ... Ja kiedyś zgubiłam odcinek na którym miałam pokwitowanie jakiejś paczki ... i z płaczem wróciłam na pocztę , a drugi listonosz jak zgubił przesyłkę wcale się nie przejął  ...

z tymi listonoszami to tak chyba wszędzie, ode mnie czasem listonosz coś dostanie więc zawsze przynosi przesyłki, ale kiedyś miałam wiecznie awizo.. emotka Ostatnio natomiast kurier zostawił paczkę u sąsiadki, ciekawość ją widocznie zżerała i paczkę przyniosła ale otwartą.. emotka niunia-k a jak to w końcu jest? Listonosz powinien każdą paczkę dostarczyć? Bo mi panie na poczcie za każdym razem kiedy przychodziłam z awizo tłumaczyły, że to już większa koperta/paczka i nie ma obowiązku takich nosić.. Będę wdzieczna za info emotka

Serio  emotka  nie ma obowiązku ??? Kobieto ja nosiłam  "paczki" w których były koła do samochodu , krzesła, drzwi  ... Miałam rejon miejski  ... tam nie mogłam użyć samochodu bo nikt mi by za paliwo nie zwrócił .. zresztą miałam też blokowiska więc nawet rowerem za bardo nie opłacało by mi się jeździć , bo jak bym wróciła zapewne roweru już bym nie miała ...
Wyświetl w wątku >>
0 0

niunia-k

#6147561 Napisano: 19.01.2016 16:06:29 w Połączenia nieodebrane
598xxx622 odebrałam  .. w tle słychać było radio lub tv dość głośno ale nikt nie nie mówił do słuchawki  ?
Pomyłka czy co ?? Wyświetl w wątku >>
0 0

niunia-k

#6147512 Napisano: 19.01.2016 15:01:34 w Wkurza mnie...
ewikewik napisał(a):

Niunia 22 pozwolę się wkurzyć w temacie i uśmiać jak norka. U mnie dopiero po awanturze na poczcie parę lat temu listonosz przestał zostawiać moje przesyłki po obcych ludziach.
Z ostatnich miesięcy: siedzę w domu a znajduję awizo na polecony. Dzwonię na pocztę z pytaniem dlaczego listonoszowi się nie chciało z poleconym przyjść na 1 piętro? Następnego dnia listonosz przychodzi z wczorajszą przesyłką i z przeprosinami. Potem się okazuje, że na dzisiejszą przesyłkę zostawił awizo, pomimo, że osobiście wręczył mi tego samego dnia przesyłkę z dnia poprzedniego. Tym razem złożyłam skargę do centrali bo mi się to w głowie nie mieściło: płacę za dostarczanie przesyłek do domu a temu pipipi tyłka się nie chce ruszyć po piętrach (młody facet!)  i hurtem same awiza wystawia. Po tygodniu przychodzi obcy facet, z innego bloku, że żona odebrała naszą paczkę. Na paczce wyraźnie dane męża, wyraźnie adres... Da się? Da się! Nikt niczego nie sprawdził, przypadkowy dom, mieszkanie, osoba ale ulica się zgadzała! Brawo dla Poczty!  A sprzęt Zelmera za 2 stówy diabli by wzięli, gdyby facet nie przyszedł. Mąż piwo w podzięce zaniósł.
Przy mnie baba w okienku pijanemu facetowi bez dowodu wydała pismo urzędowe z czerwonymi pieczęciami! machając paluszkiem "ale następnym razem to JAKIŚ dowód niech pan przyniesie". Dodam, że na tej samej poczcie parę lat mąż miał problem z odbiorem moich awiz - to samo nazwisko i adres, upoważnienia każdorazowo pisałam a i tak był cyrk! A pijakowi bez dowodu na pijane oczy wydała! To tylko mały wycinek pracy jednej poczty. skargi oznaczają przeprosiny, po których niewiele się zmienia.

Ja napisałam jak mnie uczono nam (listonoszom) nie wolno emotka  Nie piszę tu o starych listonoszach "wyjadaczach" którzy robią co im się podoba i zostawiają listy gdzie chcą , co oczywiście jest zakazane , ale naczelnik jest z nimi na Ty ... więc co sie dziwić emotka  Dopiero jak ten przekaz z kasą wyszedł że ktoś podpisał księdza zrobili awanturę . Listami się nie przejmują niestety ... Tu właśnie chodzi o dobrego pracownika ... Ja kiedyś zgubiłam odcinek na którym miałam pokwitowanie jakiejś paczki ... i z płaczem wróciłam na pocztę , a drugi listonosz jak zgubił przesyłkę wcale się nie przejął  ...
Wyświetl w wątku >>
0 0

niunia-k

#6147478 Napisano: 19.01.2016 14:16:12 w Pomocy!!!!
nkba napisał(a):

pierwsze co to należy wyciągnąć pędem baterię!!! Potem suszyć, suszyć, suszyć, a nóż widelec da redę

Na pewno po zalaniu rozebrać i nie włączać !!!  Wyświetl w wątku >>
0 0

niunia-k

#6147400 Napisano: 19.01.2016 13:05:28 w Wkurza mnie...
tomniewkurza napisał(a):

ziolko napisał(a):

jeśli jakiś polecony przychodzi do mojego męża, to zawsze podpisuję się swoim imieniem i nazwiskiem, zaś w nawiasie piszę, jakie łączy nas pokrewieństwo (czyli żona - mamy to samo nazwisko).

emotka
Nie wyobrażam sobie, że można INACZEJ... to dla mnie niepojęte po prostu. Ewidentne OSZUSTWO, należy zgłosić bez żadnej litości organom ścigania. Jak listonosz przy okazji będzie miała nieprzyjemności, może się wreszcie nauczy SOLIDNOŚCI w robocie! emotka Jego zas..ny obowiązek wydać paczkę adresatowi, mając PEWNOŚĆ, że to właściwy adresat. Ma prawo go wylegitymować w tym celu. Ludzie, ratunku... sami sobie tworzycie problemy, zezwalając na takie zachowanie!! emotka

Pracowałam na poczcie , i wiem że nie ma takiej siły aby wydać obcej osobie list lub przesyłkę . A to jak już napisał tomniewkurza jest czyste Oszustwo i trzeba to zgłosić ! Z autopsji wiem że można nawet stracić pracę za podrabianie podpisu... u mnie w pracy listonosz kazał podpisać przekaz , jakiemuś facetowi za księdza emotka  Ksiądz kasy nie dostał , zrobił awanturę na poczcie a listonosz umoczył dupsko i został zwolniony ... Wyświetl w wątku >>
0 0

niunia-k

#6146794 Napisano: 18.01.2016 13:58:06 w Wkurza mnie...
Brak smaku emotka  cokolwiek zjem nijak smakuje  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

niunia-k

#6146786 Napisano: 18.01.2016 13:41:30 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Dziś najbardziej depresyjny dzień w roku emotka  gdzie moje nagrody emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

niunia-k

#6146160 Napisano: 16.01.2016 10:45:33 w Wkurza mnie...
ziolko napisał(a):

emotka wkurza mnie,  że znowu jest masa sprzedających paragony... a tak bym chciała wygrać coś z rezerwy 

Podłączam się do tego ... nie często gram w promocyjnych ... a potem łudzę się że wpadnie coś z rezerwy ale się nie da skoro tu taki biznes emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

niunia-k

#6143682 Napisano: 12.01.2016 12:07:49 w Czy informują/ informowali?
Robię porządki w paragonach i chciałabym zapytać o konkursy :
Świąteczna gotówka tesco
Podaruj radość tesco
I konkurs Coca coli z DC 

Mozna już wyrzucić paragony ?
Wyświetl w wątku >>
0 0

niunia-k

#6143106 Napisano: 11.01.2016 10:42:39 w Połączenia nieodebrane
I wszystko się wyjaśnia .... Atakują numery abonamentowe bo tam można zarobić ... Wyświetl w wątku >>
0 0

niunia-k

#6143090 Napisano: 11.01.2016 10:17:41 w Połączenia nieodebrane
Do osób które miały te dziwne połączenia ... Telefony macie na kartę czy może na abonament ? Wyświetl w wątku >>
0 0

niunia-k

#6142228 Napisano: 08.01.2016 14:27:22 w Czy informują/ informowali?
Konkurs "Moje stylowe święta" dziś o 12:00 miały być wyniki ? Ktoś coś ? Wyświetl w wątku >>
0 0

niunia-k

#6141680 Napisano: 07.01.2016 14:20:18 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Jakoś pusto emotka gdzie moje nagrody Wyświetl w wątku >>
0 0

niunia-k

#6140247 Napisano: 04.01.2016 14:32:19 w Czy informują/ informowali?
Czy informowali z Delikatesów Centrum Coca cola ???
Czy informowali z Tesco gdzie trzeba bylo kupić zestawy kosmetyków ? Wyświetl w wątku >>
0 0

niunia-k

#6139479 Napisano: 31.12.2015 23:08:40 w Wkurza mnie...
synk napisał(a):

jokan napisał(a):

Wkurza mnie mój mąż: ubrał się w pizame i poszedl spac, ani me ani be....czy jeszcze dzisiaj wstanie, ktoz to wie?
Czy tam ma sie zakonczyc 2015? No i wez tu zrozum faceta emotka

a może tam w pościeli czeka z "ogniami", nie do końca sztucznymi emotka

Wskakuj z szampanem i polej Go  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

niunia-k

#6137647 Napisano: 28.12.2015 15:12:14 w TESCO konkursy
luko922 napisał(a):

darog napisał(a):

luko922 napisał(a):

Czy w Zrób sobie prezent Żywiec Zdrój/ Terytorium jest ograniczenie 1 nagroda na gospodarstwo? W regulaminie nie znalazłem takiego, ale wolę spytać emotka

Pytanie ten sam konkurs. czy była tam lista sklepów Tesco? reg mi się nie otwiera, a na stacjonarnym kompie będę jak wróce-czyli po Nowym Roku..

"Lista sklepów w załączniku", ale załącznika nie ma... Nie wiem  emotka

http://grupateryt...ob_sobie_prezent.pdf Wyświetl w wątku >>
0 0

niunia-k

#6137642 Napisano: 28.12.2015 15:09:47 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Liczyłam na żywiec emotka emotka emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

niunia-k

#6136447 Napisano: 23.12.2015 12:26:43 w Wkurza mnie...
Wkurza mnie cała ta polityka ..  Nie można włączyć tv lub radia bo się wymiotować chce emotka
Wkurza mnie że zaległe nagrody nie docierają a liczyłam na to że będzie co włożyć pod choinkę emotka Wyświetl w wątku >>
0 0