Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika mia

mia

#6846841 Napisano: 26.02.2022 19:40:36 w WC - rozmowy o wszystkim
edzia21 napisał(a):

Czy ktoś z Was przechodził przez proces składania reklamacji na POCZCIE POLSKIEJ z racji niedostarczenia listu poleconego priorytetowego w zakładanym terminie? List nadałam w poniedziałek, do dzisiaj nie został dostarczony. Czy udało się komuś uzyskać odszkodowanie? Oczywiście, żeby dodać mojej sytuacji "dramatyzmu" - w środku paragon dotyczący nagrody o wartości 5 tys. emotka

Nie ma czegoś takiego, jak reklamacja listu priorytetowego. Poczta zakłada, że priorytet powinien dotrzeć szybciej, ale nie gwarantuje tego.
Możesz reklamować najwyżej niedostarczenie listu , ale to dopiero po 14 dniach od nadania.

Edit:
Reklamację zgłasza się w przypadku niewykonania lub nienależytego wykonania usługi.
1)   Usługę uważa się za niewykonaną jeśli doręczenie przesyłki lub zawiadomienia o próbie jej doręczenia nie nastąpiło w terminie 14 dni od dnia nadania, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy, albo w przypadku utraty przesyłki, przy czym za utraconą uważa się przesyłkę niedoręczoną w terminie 30 dni od dnia nadania.
2)   Usługę uważa się za nienależycie wykonaną w przypadku ubytku zawartości lub uszkodzenia zawartości przesyłki oraz w przypadku doręczenia przesyłki najszybszej kategorii (priorytet) w terminie późniejszym niż w 4 dniu po dniu nadania.
Wyświetl w wątku >>
1 edzia21 0

mia

#6843456 Napisano: 09.02.2022 14:34:54 w NA CO CZEKAMY?
Szczerze? Dla mnie teraz jest za duży miszmasz tutaj.
Przedtem było bardziej czytelne i nieraz dopisywałam konkursy... zakończone. emotka
Hejt przyjmuję z góry na klatę. Wyświetl w wątku >>

mia

#6841927 Napisano: 01.02.2022 22:00:09 w Udane wymiany - polecane nicki:)
magalan83
Konkretnie, szybko i przemiły kontakt. emotka Gorąco polecam! emotka Wyświetl w wątku >>
1 magalan83 0

mia

#6839949 Napisano: 24.01.2022 20:19:08 w WC - rozmowy o wszystkim
joan napisał(a):

Dostałam linka - jutro mam w niego kliknąć i spotkać się z kimś na teamsie. Czy muszę instalować na kompie jakieś oprogramowanie? I czy do przeprowadzenia wideorozmowy wystarczy sam komp (nie posiadam zestawu słuchawkowego do rozmów, ewentualnie mogę podłączyć zestaw słuchawkowy smartfona).

1. Nie musisz, ale dedykowane przeglądarki do korzystania z MS Teams (bez aplikacji) to Microsoft Edge lub Google Chrome.
2. Wystarczy. Wyświetl w wątku >>

mia

#6839747 Napisano: 24.01.2022 14:44:33 w SZUKAM....
roksanawu napisał(a):

mia napisał(a):

mia napisał(a):

Jak wyglądają butelki Coca-Coli z tymi kodami na loterię Player? Jakiś charakterystyczny napis, obrazek?emotka

Podbijam.

Nie ma specjalnego napisu. Ostatnio kupiłam w Biedronce czteropak po 1L każda (jakaś promocja, że w czteropalu taniej) i były kody. 

Dzięki. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

mia

#6839701 Napisano: 24.01.2022 11:54:28 w SZUKAM....
mia napisał(a):

Jak wyglądają butelki Coca-Coli z tymi kodami na loterię Player? Jakiś charakterystyczny napis, obrazek?emotka

Podbijam. Wyświetl w wątku >>
0 0

mia

mia

#6839038 Napisano: 20.01.2022 21:27:08 w Czy informują/ informowali?
slomkab napisał(a):

A Somersby rudna 2 już było info o nagrodach ?

Nie. Wyświetl w wątku >>
0 0

mia

#6838204 Napisano: 17.01.2022 19:04:17 w Avanti
luko922 napisał(a):

0/2 - konkursy ewidentnie dają mi do zrozumienia, że mój czas minął kilka lat temu emotka

Amen. emotka  
0/3. Wydawało mi się oczywiste, że przynajmniej jedno z tych zgłoszeń zgarnie 100 zł, jak nie główną... Szkoda, że tylko mnie.emotka
  Wyświetl w wątku >>

mia

#6837373 Napisano: 13.01.2022 13:56:38 w Czy wysyłają juz nagrody z... ???
rooney napisał(a):

Czas na Kinder Bueno Rozpieszczanie - czy ktoś z październikowego etapu nie dostał jeszcze słodyczy? Wygrałam wtedy 2 zestawy w tygodniowym odstępie, jeden otrzymałam z miesiąc temu, a drugiego ani widu... emotka

Jeżeli na te same dane, to zgodnie z regulaminem możesz zapomnieć o nagrodzie... emotka Wyświetl w wątku >>
1 rooney 0

mia

#6836939 Napisano: 11.01.2022 19:41:10 w Gratulacje! Dla wygranych!
miketyson, szczere gratulacje!emotka emotka To się nazywa prawdziwe wejście smoka (vel konkursowicza) w Nowy Rok! emotka
P.S.
A telefon wciąż działa - dalej ten sam! emotka Wyświetl w wątku >>

mia

#6836443 Napisano: 10.01.2022 08:56:59 w Zapowiedzi konkursów
pioge7 napisał(a):

https://www.visa.pl/campaign/loteria2022/index.html

Dzięki. emotka
Z roku na rok coraz bardziej badziewne te nagrody, ale kartą i tak na okrąglo płacimy. Wyświetl w wątku >>
1 pioge7 0

mia

#6836218 Napisano: 07.01.2022 22:55:37 w Wkurza mnie...
diabkate napisał(a):

Moja ogólna sytuacja mnie wkurza. Zdrowotnie się poprawiło na 3 miesiące i znów równia pochyła. Nie mogę przez to zacząć szukać pracy, bo przecież nie wsadzę nikogo na taką minę, że podpiszę umowę, a za niedługo okaże się, że nie mogę pracować i będę na lekarskim.😣 Jeszcze kilka godzin temu się nawet nie przejmowałam podwójnym tak, jak w poprzednich etapach, a teraz się okazuje, że jak tak dalej pójdzie, to będę jadła tylko te chipsy, których mam zapas i które mnie w końcu dobiją... Kupiłam nawet jedne star, żeby chociaż raz zagrać i z tego wszystkiego paragonu nie wzięłam. Znów zaczynam myśleć, że nic mi nie wychodzi, a konkursy, które miały być jedynie odskocznią, tylko mnie pogrążają. Nie wiem czemu się łudziłam, że w ogóle to ma jakiś sens i że to będzie jakiś sposób na przetrwanie tej beznadziejnej sytuacji, skoro wiadome, że bez umiejętności i doświadczenia nie mam szans...Dziś jestem na nie. Ze wszystkim. Składam reklamację na życie.

Jest nas tu takich więcej.emotka Tych, którzy pytają: "Dlaczego? Za co?" i nie otrzymują odpowiedzi. Zazdroszczę ludziom głębokiej wiary - to jest właśnie prawdziwa odskocznia. Niestety, w mojej psychice nie ma nic z mentalności Hioba, zdecydowanie bliżej mi do Jakuba... A to nie pomaga. Dorzućmy jeszcze Jonasza i będzie całokształt. emotka (To taki czarny humor - tak zwany śmiech przez łzy.)
Mimo wszystko, dobrej nocy. Spokojnej. emotka emotka
… Ktoś powie to senne marzenie
Nie ma nic prawdziwszego od snu
Więc w obecność swą otuleni
Wspólnie wyśnijmy go tu…
Wyświetl w wątku >>

mia

#6836104 Napisano: 07.01.2022 12:17:26 w Avanti
notta napisał(a):

Patrzę i nie wierzę.. skasowałam swój wpis z podsumowaniem wygranych. Miałam raz kontrol z US, drugi raz nie chce przez to przechodzić emotka . Zatem czas przejść do podziemia emotka

Kotek, po pierwsze kontrolę, nie kontrol, błagam!!!emotka
Po drugie - ludzie czyście pogłupieli?? emotka emotka
Po trzecie - mamy wolność słowa (przynajmniej tu, na forum, wydaje mi się że mamy), więc każdy może napisać, co uważa. Niekoniecznie pod publikę.
Po czwarte - jak będę miała ochotę kiedyś wrazić kij w mrowisko (a miewam często takie ciągotki), to będę wiedziała, z której strony najlepiej. emotka Nie tylko ja, inni też. emotka
Po piąte - EOT z mojej strony. Wyświetl w wątku >>

mia

#6836026 Napisano: 06.01.2022 23:11:49 w Avanti
Pomału robi się tu nieprzyjemnie. emotka
Mam coś na końcu języka, ale zdzierżę, bo to tylko przedłuży obecny stan rzeczy.

Żeby być w temacie, a jednak równocześnie go zmienić:
Kupię kody Cheetos. W ilościach detalicznych, nie hurtowych (chociaż... cóż znaczy "hurt"? emotka ).
Za gotówkę. Wyświetl w wątku >>

mia

#6835832 Napisano: 05.01.2022 19:34:09 w Avanti
mietowa napisał(a):

fineessa napisał(a):

Kto się odważy podsumować swoje wygrane?

Może Ty  emotka ?

Ja bez problemu odważę się podsumować: ZERO. Ale nie jestem pewna, czy o to Wam chodziło. emotka Wyświetl w wątku >>

mia

#6835256 Napisano: 04.01.2022 09:12:46 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy w Belriso jest jakieś ograniczenie w ilości znaków? Nie widzę żadnego... Wyświetl w wątku >>
0 0

mia

#6835223 Napisano: 03.01.2022 22:11:29 w Paragony na trwające konkursy
Nie będę oryginalna. emotka Kupię kod/y Cheetos, tym bardziej, że jestem na kwarantannie i wędrówka po sklepach odpada... Wyświetl w wątku >>
0 0

mia

#6835004 Napisano: 02.01.2022 21:37:26 w co chcielibyście wygrać?
mia napisał(a):

W świetle ostatnich moich dokonań - cokolwiek, pomijając tzw.gadżety.emotka
W świetle marzeń - samochód lub/i większą gotówkę. emotka
W świetle konkretów, czyli do domowego użytku - laptop, lodówka (nasza 20-letnia robi już bokami), chętnie pralka i odkurzacze różnej maści. emotka

Generalnie chciałabym w roku 2021 (2022) znaleźć czas na konkursy (a przede wszystkim na sprawdzanie bazy konkursowej) - bo 2020 (2021) rok delikatnie mówiąc temu nie sprzyjał. I mogłoby przyjść wreszcie szczęście w loteriach, w które brnę z uporem maniaka, z efektem zerowym...

I wypada w całości się podpisać... pod tym zeszłoroczno-noworocznym wpisem.
Z nagród rzeczowych mogę wykreslić jedynie pralkę. Poza tym nic się niestety nie zmieniło. Wyświetl w wątku >>
1 ReneK 0

mia

#6834886 Napisano: 01.01.2022 22:07:29 w Wkurza mnie...
No to nam się świetnie Nowy Rok zaczął. emotka
Syn ma pozytywny wynik testu COVID. emotka Robił test w związku z planowanym przyjęciem do kliniki w Gdańsku w poniedziałek. Szlag trafił szpital i badania - nie wiadomo na jak długo.emotka O pięciu stówach wrzuconych w NFZ-owskie błoto nie wspomnę...
Nawet mi się pisać nie chce. To miał być k***a lepszy rok...emotka emotka Wyświetl w wątku >>