Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika dolly

dolly

#5303747 Napisano: 27.07.2012 09:32:13 w Rossmann
Dzasmina emotka
rozwala mnie ta ilośc, ale trzeba grać emotka
jaka póżniej radocha jak sie trafi emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5303741 Napisano: 27.07.2012 09:22:49 w Rossmann
ooooooo bez sensu to to, że Puchatka dzisiaj nie dali emotka własnie spojrząłam ze miał byc Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5303731 Napisano: 27.07.2012 09:15:09 w Pomocy!!!!
Aneta81, a nie rozmawiałaś co to za szkolenie? Bo to może być szkolenie dla nowych pracowników- w takim wypadku chyba nie musialabyś sie stawić, ale może też być jakieś szkolenie juz dla pracowników- możesz nie pójść, ale wiesz jak jest- nie pójdziesz to CI najpewniej powie, bye bye.
Spróbuj porozmawiać, bo rzeczywiście bez sensu, żebyś musiała skracać urlop Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5303729 Napisano: 27.07.2012 09:10:10 w skojarzenia
0 0

dolly

#5303722 Napisano: 27.07.2012 09:03:03 w Konkursowiczki w ciąży
Benasia, co wyczuwaSz na dziaslach?

Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5303149 Napisano: 27.07.2012 11:47:35 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
malenka89 napisał(a):

zestawy Lirene - świetne emotka

mam i ja emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5303143 Napisano: 27.07.2012 11:43:21 w Rossmann
aerdna napisał(a):

emotka LIPIEC

27.07 - Wygrywaj z Kubusiem Puchatkiem, godz 15.00
30.07 - Serce tygrysicy, godz 15.00.
31.07 - Zostań testerem produktów Cleanic Professional - II Etap, godz 15.00.
31.07 - Kiwi Shoe Passion – wygoda u Twych stóp, godz 15.00.

emotka SIERPIEÑ
02.08 - Zadbaj o siebie w letnie dni z gąbkami Calypso, godz 15.00.
03.08 - Poznaj doskonałą jakość nowych pieluszek babydream, godz 15.00.
06.08 - Warsztaty makijażu z Magdą Stępień i pędzelkami EcoTools, godz 15.00.
06.08 - BoboVita – dla dzieci z alergią, godz 15.00.
07.08 - Wakacje z Ariel, godz 15.00.
07.08 - Wygraj z Pedigree, godz 15.00.
08.08 - Soraya – Piękne Ciało, godz 15.00.
13.08 - Somat Multi-Perfect Express Power – oszczędzaj czas, godz 15.00.
14.08 - Pokochaj swoje stopy!, godz 15.00.
15.08 - II urodziny gamy do demakijażu Bourjois w Rossmann!, godz 15.00.
16.08 - REXONA – Niezawodność w każdej, nawet najtrudniejszej sytuacji!, godz 15.00.

ale się naszukałam ... ufff.... wklejam... Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5302656 Napisano: 27.07.2012 12:09:34 w Gratulacje! Dla wygranych!
vilemo napisał(a):

emotka no przecież oczywiście, że z tła emotka emotka

emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5302649 Napisano: 26.07.2012 11:36:26 w Gratulacje! Dla wygranych!
wsciekly napisał(a):

vilemo, gdzie ten etacik, o go tera oblewamy emotka emotka emotka

jak oblewacie? bez mła ? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5302648 Napisano: 26.07.2012 11:31:37 w Konkursowiczki w ciąży
Size zgadzam się z tym co napisałaś. Tylko w tym momencie chodzi o to, że ktoś próbuje narzucić swoje zdanie dodatkowo atakując i w takich sytuacjach trudno się nie odezwać. Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5302642 Napisano: 26.07.2012 11:22:10 w Konkursowiczki w ciąży
emanuela24 napisał(a):

a z tego co wiem to dziecko jeszcze nie mówi -więc jak ma dać sygnał że go gardło boli ?

boli albo i nie. Zmęczone, gorączkujące dziecko nie ma ochoty na picie czy jedzenie, tak jak i dorosły.

Tylko co sądzicie o tym antybiotyku?

benasia napisał(a):

Co do antybiotyku to sama nie wiem czy dać (...)

Albo naucz się czytać ze zrozumieniem, albo nie wyrywaj zdań z kontekstu.

skąd pewność że żadna z Was nie ma skończone pediatrii ? haha no proszę Ciebie żaden pediatra nie wyda opinii w takiej sprawie przez internet bo to niezgodne z etyką zawodową tymbardziej że dziecko było konsultowane u pediatry nie weterynarza - jak można postawić diagnozę przez internet ?

pytanie było retoryczne emotka ale skoro coś tam próbujesz udowadniać to poproszę o zacytowanie osoby, która wydała na forum diagnozę - chyba się ciut zamotałaś
Polecam stronkę http://dziecko24.pl/

tak pisałam o gardle zainfekowanym które po kilkunastu godzinach było obustronnym zapaleniem oskrzeli

jakoś nie widzę nic o gardle

a zapomniałam w naszym kraju wszyscy są mądrzejsi od lekarzy

no to tylko się cieszyć, że Ty taka mądra nie starasz się być, zalecając innej mamie antybiotyk, bez widzenia dziecka emotka

Tylko jak się ma do tych Twoich wypowiedzi, Twoja stopka emotka

Ja napisałam juz wszystko co miałam do powiedzenia w tym temacie, więc uznaję temat za zakończony.
Nigdy, żadnej matce nie zasugerowałabym z premedytacja czegoś, co mogłoby zaszkodzić Jej dziecku.

Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5302624 Napisano: 26.07.2012 10:37:38 w Gratulacje! Dla wygranych!
zarania napisał(a):

gratuluję ashley878 wygrania wspaniałej wycieczki i vilemo znalezienia pracy. emotka

podpisuję sie pod tym, obiema rączkami
emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5302602 Napisano: 26.07.2012 10:05:50 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

(...)
Po badaniu przez pediatre mały czysty osłuchowo, górne dziąsła nabrzmiałe, i gardło lekko zaczerwienione.
Prawdopodobnie goraczka od gardła i dziąseł.
(...)
Co do antybiotyku to sama nie wiem czy dać (...)
Teraz mały śpi -dałam mu Dicoflor z mlekiem jak zasnał bo nie chciał nic pić nawet herbatki a musi pić dużo zwłaszcza ze kolacji nie jadł.
(...)

Po pierwsze: Benasia zadała pytanie, więc otrzymała odpowiedzi, nikt nie narzucał, ani nie dawał do zrozumienia, że źle robi.

dolly napisał(a):

Benasia, ja bym sie wstrzymała. (...)
Jak masz dać antybiotyk nie wiadomo na co, to bez sesnu, ale to oczywiscie moje zdanie.
(...)

emanuela24 napisał(a):

skoro dała antybiotyk to jest chore - teraz żaden lekarz nie da antybiotyku zdrowemu dziecku (to kiedyś była taka moda) - a sama pisałaś temperatura, nie jadł kolacji, nie chciał pić (ból gardła) - lekarz stwierdził że gardło zainfekowane
(...)
podziwiam wypowiedzi nie podawaj a co jeśli dziecko się bardziej pochoruje to co matka powie ? lekarz zapisał antybiotyk ale nie podałam bo na ekonkach powiedzieli zaczekaj (nie widząc dziecka, nie mając pediatrii skończone)

Po drugie:
gdzie jest informacja, że w związku z bólem nie jadło i że gardło zainfekowane

Po trzecie: kto napisał nie podawaj

Po czwarte: skąd pewność, że któraś z nas nie ma skończonej pediatrii?

emanuela24 napisał(a):

(...)
więc gdyby mi jakikolwiek lekarz pediatra zapisał antybiotyk to bym podawała (...)

skomentuje to tak emotka

size napisał(a):

(...)
W zasadzie wszystko rozbija się o to, czy trafimy pod właściwą opiekę i do dobrego lekarza. A to już w małej mierze od nas zależy w sytuacjach wymagających natychmiastowej interwencji.

I właśnie dlatego, zarówno ja, jak i kilka innych dziewczyn proponowałyśmy innego lekarza

beata21 napisał(a):

Antybiotyk pewnie dostal ze wzgledu na zainfekowane gardlo

Beata, ale nigdze nie ma informacji, że gardło jest zainfekowane, tylko, że jest lekko zaróżowione, a to jest mega różnica
I pytanie- czy Ty też uważasz, że Wasz lekarz jest niekompetentny?

grusia napisał(a):

(...)
antybiotyk , coz ciezko powiedziec czy dobrze czy zle ale krzywdy dziecku nie zrobi zwlaszcza ze stan taki a nie inny.

I tym zdaniem mnie Grusia zaskoczyłaś. Nie będę tłumaczyć działa antybiotyku, bo myślę, że o tym wiesz, a gdyby nie, to masz kogo zapytać

emanuela24 napisał(a):

(...) bo tak jak pisałam u nas w ciągu kilkunastu godzin z gardła było na oskrzelach emotka
i ja tak jak grusia poszłabym ze względu na nie spadającą po lekach temperaturę i po to aby lekarz osłuchał dziecko- to nie jest normalne że dziecko po czopku ma ponad 38

zdaje się, że pisałaś o oskrzelach, nie o gardle

benasia napisał(a):

(...)
Czytałam na necie że to może być również 3-dniówka niby by się zgadzało ze nagle w dzień dostał goraczki a nic mu nie jest...
(...) a w trzydniowce dochodzi do 40 stopni a potem wyskakuje wysypka...

I o tym chciałam napisać, ale już nie muszę

Napisałam swoje zdanie, o które zostałam zapytana jak i inne dziewczyny.
Nie pisałam później czy dobrze, czy źle Benasia zrobiła.
Nie komentowałam, bo nie moje dziecko i nie znam reakcji.
Nawet lekarz może postawić złą diagnozę, bo u dzieci to niestety trudne.

Natomiast Ty Emanuela, stanowczo wypowiedziałaś swoje zdanie i dodatkowo atakujesz te z nas, które mają je odmienne. Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5302208 Napisano: 26.07.2012 04:16:35 w Konkursowiczki w ciąży
Grusia, przecież gorączki poniżej 38,5 stopnia się nie zbija... to byś poszła ze wzgledu na temperaturę czy antybiotyk? BO ja bym poszła ze względu na przepisany antybiotyk...
Nie rozumiem, jeżeli lekarz nie bardzo się zna to się Go zmienia na innego, tylko jeden w okolicy? Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5302092 Napisano: 26.07.2012 02:54:28 w Konkursowiczki w ciąży
wiem, wiem, ale mimo wszystko odpycha mnie to bardzo emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5302082 Napisano: 26.07.2012 02:46:21 w Wkurza mnie...
ziolko napisał(a):

(...) po prostu postanowiłam napisać, skoro pw nie daje rezultatu, no i ile można pisac do każdego z osobna???

ja tam lubię Twoje pw emotka może pójdę zaraz coś przeskrobać emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5302072 Napisano: 26.07.2012 02:39:43 w Konkursowiczki w ciąży
Beniaminowa 100 lat wszystkiego najlepszego emotka

Benasia
, dlaczego nie pójdziesz dzisiaj do swojego pediatry?

Grusia ja też mam mieszane uczucia co do tranu, sama jadłam jak byłam mała, ale do dziś pamiętam ten smak bleee. Co do tych pestek to się nie wypowiem, bo nie wiem nic na ten temat.
Daj znać, co postanowisz w tej kwestii. Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5301227 Napisano: 25.07.2012 10:04:20 w Konkursowiczki w ciąży
Katrin u CIebie jeszcze można głosowac emotka poleciały teraz głosiki, jak to nie jest co 24h to za chwile polecą kolejne emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5301219 Napisano: 25.07.2012 09:54:59 w Konkursowiczki w ciąży
Oj nie zgodzę się, że tantum verde to placebo.
Natomiast na początku gorączka zawsze jest wysoka, potem powoli spada. Size, sorry, ale z Twojego opisu wynika, że lekarka nie miała pojęcia co mówi, a dała antybiotyk, który Wy podaliście, bez specjalnego przekonania. Moim zdaniem taka podobna sytuacja jest u Benasi, dlatego gdyby temperatura nie ustapiła poszłabym do swojego pediatry, ale antybiotyku nie podała.

katrin22 napisał(a):

dolly przerażasz mnie, tak samo pomyślałam emotka

emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5301207 Napisano: 25.07.2012 09:48:48 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

dolly te ząbki nas wykończą emotka
Mały nie wie co ma ze sobą robić, dziś siedział ze mną przed monitorem i obgryzał mi ramiączko od stanika. Łapie się wszystkiego po prostu. Z zaśnieciem też miał problemy, pomogła suszara do włosów, dawno nie używana,a jednak uspokoiła, 3 minuty buczenia i zasnął emotka

Noo nie dziwię się, w końcu to swędząca sprawa emotka
Ramiączko dobra rzecz, bo cienkie i w miarę miękkie
emotka
Jak się przebiły to najgorsze już za Wami, możesz swoim palcem mu delikatnie masować, tylko uważaj bo te małe igiełki nieźle kasają emotka Wyświetl w wątku >>
0 0