Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika dolly

dolly

#4987418 Napisano: 01.02.2012 10:39:23 w skojarzenia
nagrody - radość Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#4987416 Napisano: 01.02.2012 10:38:40 w Wkurza mnie...
barszcz napisał(a):

Wkurza mnie mróz i pęknięta rura na osiedlu emotka Woda z beczkowozów jak na Alternatywy4,jeszcze tylko brakuję lokomotywy emotka

rany nawet nie strasz emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#4987055 Napisano: 31.01.2012 11:19:19 w Konkurs na forum2?
mariolakal napisał(a):

magma6 napisał(a):

to ma byc cos do jedzenia?

YES !!! Można to tak nazwać, poniekąd... emotka

żelki Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#4987043 Napisano: 31.01.2012 11:12:46 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
miseczka i książeczka z lubelli- zgłoszenie w połowie października emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#4986958 Napisano: 31.01.2012 10:10:24 w Konkursowiczki w ciąży
emanuela24 napisał(a):

dolly napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

dolly - byłam po rozmowie z koleżankami, żadna nie miała takiego problemu, to myślałam, że u nas jest coś nie tak.. i chyba jeszcze pan na pogotowiu zasugerował, że wysoka gorączka, przez która się tam znaleźliśmy może być powodem stulejki (a to był zęby, co okazało się po tygodniu). Nasza pani kazała czekać, ale chciałam zasięgnąc porady kogoś innego, co było błędem emotka

acha, rozumiem.
zastanawiałam się własnie skąd się wziął pomysł

dolly nas pediatra skierowała do chirurga jak mały miał rok i kilka miesięcy, tak nas nastraszyła że po nocach mi się operacja śniła z komplikacjami (ja panikara straszna jestem jeśli chodzi o młodego) emotka
więc czasami dziwne pomysły mają pediatrzy

no dlatego właśnie pytałam Efelinkę, czy to było zalecenie lekarza czy cos Ją samą zaniepokoiło.
Wcale Ci sie nie dziwie, że sie denerwowałaś, sama po nocach pewnie bym myslała co bedzie.
czasami to sie zastanawiam po co CI lekarze tak klepią bez sensu, chyba tylko po to by postraszyć, przez co czuja, że mają wiekszy autorytet emotka

Ważne, ze wszystko u was ok emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#4986891 Napisano: 31.01.2012 09:31:50 w Konkursowiczki w ciąży
efelinkaaa napisał(a):

dolly - byłam po rozmowie z koleżankami, żadna nie miała takiego problemu, to myślałam, że u nas jest coś nie tak.. i chyba jeszcze pan na pogotowiu zasugerował, że wysoka gorączka, przez która się tam znaleźliśmy może być powodem stulejki (a to był zęby, co okazało się po tygodniu). Nasza pani kazała czekać, ale chciałam zasięgnąc porady kogoś innego, co było błędem emotka

acha, rozumiem.
zastanawiałam się własnie skąd się wziął pomysł
Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#4986858 Napisano: 31.01.2012 09:15:20 w Konkursowiczki w ciąży
efelinkaaa napisał(a):

Wybaczcie, że pisze o tym tak wprost, ale nawet nie mam z kim pogadac o tym. Żadna z koleżanek i siostra też - nie miały tego problemu tak długo. Zostaje mi tylko pediatra i urolog (ale nie dziecięcy), którzy każą czekać.. I własnie zastanawiałam się jak długo i czy to ma sens jakiś emotka

Efelinkaaa, a gdzie masz pisac jak nie tutaj?
Przeczytałam ten artykuł i ja jestem dokładnie takiego samego zdania jak ekspert komentujący artykuł.
A czemu juz w wieku 1,5r synka byłas u lekarza? Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#4986829 Napisano: 31.01.2012 09:05:04 w Konkursowiczki w ciąży
ola2493 napisał(a):

dolly napisał(a):

ola2493 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

ola2493 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

ja czytałam artykuł w jakiejś gazecie, że nie wolno odciągać napletka za dużo, bo to bolesne dla dziecka. Przyznam, że nie wiedziałam, że tak trzeba.
Teraz lekko będę zsuwać, ale bardzo delikatnie.

To tak pedofilsko jakoś brzmi emotka Może higienę napletka dziecka zostaw mężowi? On będzie wiedział lepiej co i jak.

Wiesz co Agusia, nie obraź się, ale często czytam ten wątek i coraz częściej mam wrażenie,że masz 16 lat albo jesteś na jakimś haju emotka

Sama żeś na haju emotka Nie mam 16 lat... Jak masz problem to nie czytaj wątku, albo się nie wypowiadaj...

Agusia, nie Ty będziesz decydować o tym gdzie się mogę wypowiadać ok?
Teściowie mili-be
Azjaci-żółtki-czyli rasizm
Rodzice dbający o higienę okolic intymnych synka- pedofile.
No ludzie zastanów się emotka

hehe, Ola2493, mnie to czasami wkurza, że to wątek dla kobiet w ciąży, bo się w język trzeba gryźć emotka

Dolly już miałam się odezwać ostatnio, jak pisałaś do grusi, żeby Ci przyznać rację oczywiście, ale się powstrzymałam.No ale ile można
emotka
emotka

spoko emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#4986767 Napisano: 31.01.2012 08:45:48 w Konkursowiczki w ciąży
ola2493 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

ola2493 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

ja czytałam artykuł w jakiejś gazecie, że nie wolno odciągać napletka za dużo, bo to bolesne dla dziecka. Przyznam, że nie wiedziałam, że tak trzeba.
Teraz lekko będę zsuwać, ale bardzo delikatnie.

To tak pedofilsko jakoś brzmi emotka Może higienę napletka dziecka zostaw mężowi? On będzie wiedział lepiej co i jak.

Wiesz co Agusia, nie obraź się, ale często czytam ten wątek i coraz częściej mam wrażenie,że masz 16 lat albo jesteś na jakimś haju emotka

Sama żeś na haju emotka Nie mam 16 lat... Jak masz problem to nie czytaj wątku, albo się nie wypowiadaj...

Agusia, nie Ty będziesz decydować o tym gdzie się mogę wypowiadać ok?
Teściowie mili-be
Azjaci-żółtki-czyli rasizm
Rodzice dbający o higienę okolic intymnych synka- pedofile.
No ludzie zastanów się emotka

hehe, Ola2493, mnie to czasami wkurza, że to wątek dla kobiet w ciąży, bo się w język trzeba gryźć emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#4986674 Napisano: 31.01.2012 08:04:34 w skojarzenia
ekspres - kurier Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#4985054 Napisano: 30.01.2012 08:12:18 w skojarzenia
oczy - uwodzenie Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#4985018 Napisano: 30.01.2012 07:46:54 w Rossmann
kachna1111 napisał(a):

a można już odbierać za kartki świąteczne?

a możesz przeczytać wszystkie posty na tej stronie??? Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#4984862 Napisano: 30.01.2012 06:17:54 w Konkursowiczki w ciąży
sonata napisał(a):

agusia147 napisał(a):

sonata napisał(a):

Dziewczyny! O 19 w Faktach na TVN będzie o rodzeniu na gazie. Rozweselającym oczywiście emotka

Szkoda, że u mnie ni ma takiej opcji emotka

Jak rodziłam SN to już taka byłam wściekła, że jak mi dali tą maskę z gazem to ją ze złości pogryzłam emotka

emotka
blisko Wawy jest jeden taki szpital zagazowany emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#4984818 Napisano: 30.01.2012 05:52:16 w Konkursowiczki w ciąży
beniaminowa napisał(a):

Jestem dziewczyny emotka Już rozpakowana emotka Synek urodził się 27.01 przez CC. Waży 3340 i ma 55 cm... Najważniejsze że zdrowi i w domu emotka

Gratulacje i dużżżo zdrówka emotka

grusia napisał(a):

czy przetarcie buzki 2-3 razy dziennie to nadgorliwosc ?

3x dziennie??? emotka tak, nadgorliwość

to taka sfera ze lepiej poswiecic chwilke dla tego maluszka niz pozniej szukac pomocy bo maluszek ma buzke aftami wypelniona ktore sprawiaja mu bol. A pisanie - ja nie mylam i dziecku nic nie bylo ... ze wszystkim mozna tak pisac. Ja palilam w ciazy i urodzilam zdrowe dziecko - czy na takie slowa kazdy pomysli - a to ja tez sprobuje ?Rozumiesz o co chodzi?

porównujesz palenie z przemywaniem buzi?
Jak zwykle próbujesz przeforsować swoje zdanie, dając do zrozumienia, że kazdy inny robi źle, tylko Ty zawsze masz rację i robisz wszystko super.
Jak tylko ktos sie odezwie mając inne zdaniem jak Ty, to od razu atakujesz.
Przeczytaj co napisałam, a potem cytuj- ze zrozumieniem- to, że ja nie przemywałam, nie znaczy, że sugeruję - ja tak robiłam to Wy też

Ja przemywam i dobrze mi z tym emotka , ktos nie przemywa - ok jego sprawa emotka . Ja tylko nie zgodzilam sie ze stwierdzeniem ze nie trzeba przemywac dopoki maluszek zabkow nie ma.

nikt CIę nie ocenił , czy robisz dobrze, czy źle, więc po to ta agresja od razu.

I jeszcze jedno, afty nie robią się od jedzenia, ale z wkładania do buziaka np. rączek, kocyka, brudnego smoczka, więc niech każdy sobie sam decyduje na jaka higienę zwracać uwagę....

katrin22 napisał(a):

Co do higieny jamy ustnej, to wnioskuję:
Za często- źle!
Za rzadko- źle!
Czyli jak przetrę języczek raz na 2 dni powinno być OK, no bo po co zdzierać florę.
Jak nie ma infekcji- woda, lub rumianek.
Jak jest infekcja: mocz dla odważnych, roztwór z sody oczyszczonej, woda z witaminką C.
emotka

emotka emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#4984497 Napisano: 30.01.2012 03:09:29 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

dolly napisał(a):

nie myłam dziecku buzi w środku- też czytałam , więc pytałam lekarza, ale usłyszałam, że nie ma takiej konieczności. Dziecko nie miało żadnych problemów. Z tym, że ja karmiłam piersią, jak zaczęłam podawać inne pokarmy, to już tak.

Wiesz ze wszystkim tak jest emotka Ale wychodze z zalozenia ze lepiej zapobiegac niz leczyc emotka

no jasne, ze tak, ale tez nie można przesadzać.
Patrząc pesymistycznie, takie ciągłe czyszczenie niszczy z buzi dobre bakterie i potem dziecko może mieć problemy z poradzeniem sobie z tymi złymi.
Jednak nie odezwałam się, żeby wywoływać burzę, czy na złość przebijać sie argumentami za swoją racją, chcialam tylko poweidziec, że ja na początku nie przemywałam i nic sie nie działo.
U innego dziecka może cos wyskoczyć a u jeszcze innego mimo, ze sie przemywa tez sie coś rozwinie- tutaj akurat według mnie nie ma reguły. Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#4984470 Napisano: 30.01.2012 02:49:37 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

grusia napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Mój pije herbatkę rumainkową codzienie teraz, lepiej przyswaja niż koperkową, to tak jakby mu umyć buźkę, do tego rumianek jest odkażający emotka

Niesadze - choc to tylko moje zdanie - pieluszka/szczoteczka sciaga z buzki resztki pokarmu a picie herbatki tego nie zalatwi za Ciebie.To tak jakby dorosly plukal tylko usta plynem do jamy ustnej nie myjac zebow, jezyka i policzkow.

W sumie...Herbatka wypłucze, ale nalotu nie zlikwiduje, jednak trzeba wycierać. Też o tym nie wiedziałam

nie myłam dziecku buzi w środku- też czytałam , więc pytałam lekarza, ale usłyszałam, że nie ma takiej konieczności. Dziecko nie miało żadnych problemów. Z tym, że ja karmiłam piersią, jak zaczęłam podawać inne pokarmy, to już tak.
Jak się za bardzo czyści to też niedobrze.
Katrin ja już nie pamiętam jak u niemowlaków jest, ale nie wydaje mi się , żeby to pleśniawki były, poobserwuj, jakby się powiększało to podejdź do lekarza, a jak nie to poczekaj do szczepienia Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#4983956 Napisano: 30.01.2012 10:59:18 w skojarzenia
brak zamówień - brak dostaw Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#4983944 Napisano: 30.01.2012 10:53:56 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

Od 2 dni mamy też inny problem, na języku z tyłu ma biały osad, podejrzewam popularną pleśniawkę, smaruję mu 2-3 razy dziennie Aphtin i lekko wycieram czystą pieluchą zmoczona w wodzie, dużego efektu to nie daje, bo on ma tego malutko, ale nie jest to miejscami tylko z tyłu cały język.8 lutego mamy wizyte na szczepienie chyba wtedy poproszę o coś lepszego niż ten Aphtin?
Nie wiem, czy to na 100% pleśniawka...

Katrin, ale dobrze sie przyjrzałas, czy to nie jest normalny osad? np. po jedzeniu, chodzi mi o mleczko oczywiście, aaa ale napisałaś, że nie schodzi po oczyszczeniu.
Plesniawki raczej na języku nie wyskakuja, no ale może cos tam rzeczywiscie się przyplatało.
Aphtin, według mojej lekarki nic nie daje, lepsza jest nystatyna, no ale to juz na receptę.
Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#4983610 Napisano: 29.01.2012 11:54:39 w Paragony
wsciekly napisał(a):

starczy sam paragon ? emotka

co tam dają emotka emotka

komfort przy czytaniu działu paragony emotka

ale spoko.... pożyczyłam już ceratkę od dziecka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#4983599 Napisano: 29.01.2012 11:31:30 w Paragony
paragon na tena lady--- szukam--- razem z produktem---- bo chyba.... popuściłam.... właśnie..

emotka emotka emotka emotka emotka emotka emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0