Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ale może ktoś ma jakieś doświadczenia z tym? Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja na bierzmowaniu nic nie dostałam a wcale dawno nie mialam jakieś 5 lat temu
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kasiu fotelik kupiłam używany taki jak ten ale w sumie jak nowy bo poprzednia właścicielka tylko raz swojego synka wiozła i potem nie korzystała bo sie bała jeździć bo jej synek bardzo był ruchliwy nawet w foteliku. A Mikołaj sam mówi że "brum brum" pojedzie i grzecznie siedzi i podziwia widoki
http://www.google...81ca1195%3B476%3B600
Fajny ten fotelik bo ma regulacje pochylenia i nie siedzi na bagazniku mimo ze mam bagaznik tylko jest nad bagaznikiem, poza tym ma światełko z tyłu na siedzeniu fotelika (choć akurat ja w rowerze też mam )
No i ma uchwyty na rączki i mały ma się gdzie trzymać w czasie jazdy
A kask taki:
http://www.sakwyr...l?manufacturers_id=7
Zdecydowałam się na ten nowy ponieważ jest dobrej jakości (firma znana i porządna), jest regulowany, ma lepsze zapiecia i regulację pod brodą i nad uszkami w przeciwieństwie do troche tanszych jakie ogladałam, no i posłuzy nam troche bo ma do 56 regulacje od 51 a Mikus ma akurat 51cm obwod głowy, poza tym kolor fajny bo jasny wiec napewno plus latem
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale każdy maluch jest inny i każde cycusie też inne
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dokładnie tak samo myśle i tak samo wykorzytywałam rożek
Rachel śliczna ta twoja dziewuszka
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Bo chciałam synkowi kupić na necie ale postanowiłam najpierw zobaczyć - i chyba dobrze bo szczerze mowiac zachwycona nie jestem... Materiał taki jakiś dziwny, cienki, w dodatku jednostronne obrazki, ciemne zazwyczaj materiały (a jak tu latem nosić ciemne ), poza tym liczyłam że będzie się ciągnąć w końcu rozmiar junior miał mieć 50-55cm a moj synek ma już 51 cm obwód głowy - a tu na żywo jakies takie w ogóle nie elastyczne nawet może spadać trochęz głowy i nawet nie wiem jak ja bym miała tym kręcić żeby mi coś innego niż czapka wyszło i czy cieple by bylo na tyle by chodzić od wiosny do jesieni skoro to takie sobie jest i cieniutkie...
No nie wiem sama -bo myslałam o tym pod względem lata, chodzenia po dworze, pod kask założenia na wietrzne dni - ale tanie nie jest wiec naprawde nie wiem czy to taki cud miód...
Może ktoś ma i wie czy warto dla takich maluszków mniej niż 2 letnich i doradzi? Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Bo chciałam małemu juz kupić na necie ale postanowiłam najpierw zobaczyć - i chyba dobrze bo szczerze mowiac zachwycona nie jestem... Materiał taki jakiś dziwny, cienki, w dodatku jednostronne obrazki, ciemne zazwyczaj materiały (a jak tu latem nosić ciemne
No nie wiem sama -bo myslałam o tym pod względem lata, chodzenia po dworze, pod kask założenia na wietrzne dni - ale tanie nie jest wiec naprawde nie wiem czy to taki cud miód...
Może któraś widziała/miała i wie czy warto dla takich maluchów? Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Maluszki po urodzeniu lubią mieć ciasno dlatego uważam że powinny być w rożku zreszta rożek to koszt taki zwykły ok 20zł.
Co do pod prześcieradło -to raczej chyba nic, bynajmniej ja do tej pory nic nie mam i nigdy nic nie było
Co do poduszeczki to do spania w łóżeczku nie jest potrzebna -zreszta moj maluch spał najpierw w rozku, a jak wiekszy to mozna dac ta od kompletu jest bardzo cieniutka prawie płaska ale jak już wieksze dziecko bo moj jak sie wierci to poduszka wedruje i się roluje...
Poza tym tą w wózeczku tez nie trzeba od razu choć ona też jest bardzo cieniutka
Ale chyba maj powinien być ładny i cieply wiec jeszcze zobaczycie co i jak - bo wiesz zawsze można dokupic. Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kocyk powinnaś miec jeden cieniutki a drugi grubszy- ja miałam akrylowy -przydaje sie nawet potem lub na zimno
Co do wózka to żadnej pościeli nie miałam po prostu biała wózkowa poduszeczka i normalnie kocyk w zależnosci od potrzeby cienki lub grubszy.
Poza tym noworodek po urodzeniu i tak raczej jest w rożku i w wózku i w łózeczku -choć zapewne tez zależy od pogody bo moj synek byl jesienny to był w rożku
Posciel do łóżeczka miałam kupioną od razu cała w komplecie: wypełnienie koldry i poduszki, poszewki, ochraniacz na szczebelki i prześcieradło. I tak na poczatek nie używa się kołdry i poduszki dla noworodka ale jak dziecko rośnie i jest wieksze to sie przydaje. Moj śpi teraz - choć już duzy chłopak - własnie pod tym kompletem
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja dziś widziałam w Kauflandzie
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Poza tym reklamy ani za bardzo na szczęście telewizja póki co go nie interesują - raczej jak muzyka leci to wtedy tak bo tańczy mój tancerz
A o łazience nic mi nie mówcie - u nas codziennie gdy idziemy do toalety (myć zęby, ręce, na toaletę) - to mlody wszystko wyciąga, włacza pralkę idt. Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mój co prawda na szczęscie nigdy nie miał szwów, ale raz miał dużą ałe na palcu a krew się lała - bo przy myciu rąk wsadzil palce w kratkę a wyciagając obdarł porządnie - to była masakra jak caly ręcznik był w krwi a on krzyczał strasznie ale ma już tylko malutką bliznę na paluszkach...
A wczoraj tak wariował że uderzył w kant mebli czołem i zdarł kawałek skóry - już myślałam że głowa będzie rozwalona ale na szczęście tylko skóra zdarta tyci powierzchownie i nic poza tym - ale też to bardzo przeżyłam, bo byłam niedaleko a maż też blisko ale to chwila moment i już gotowe...
Cóż teraz taki wiek że chłopaki latają, biegają, wspinają, się, wszędzie ich pełno, wymyślają niesamowite zabawy - normalnie szok i oczy dookoła glowy
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dianek to ty chyba bardzo szybka jestes i masz szybkiego neta ze tak zgarnełas dużo na dokladce - zazdroszcze szybkosci choc nie obserwowałam dziś co mieli. Wyświetl w wątku >>