Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika benasia

benasia

#5504774 Napisano: 10.12.2012 03:17:39 w Konkursowiczki w ciąży
no właśnie agusia tak jest ale najgorzej jest jak chce się dobrze ale inaczej czasem się nie da, lepszy wydaje mi się antybiotyk niż później zapalenie płuc...
Maly nie kaszle tydzień ale już z miesiąc- wczesniej myslałam ze od kataru, samo przejdzie po lipomalu ale jak się słyszy jak tak z głeboka dziecko zakaszle to nie ma co czekać...
Bedę chodzić do lekarza bo to moj mały synek, nie mam zamiaru narażać jego zdrowia, druga sprawa lekarstwa są po to żeby je używać i gdyby szkodziły to byłyby zakazane.
Skoro Mikołaj ma zapisany lek to widoczenie sa ku temu predyspozyjce.
I cóż każdy jak to już bylo napisane wychowuje swoje dziecko jak chce - i też czasem sie nie zgadzam na tematy zdrowotne z innymi ale nie będę komuś coś wyrzucać bo ja bym tak nie zrobiła...

Czasami pytam o coś żeby mieć opinie innych - ale w tym wypadku akurat tylko stwierdziłam fakt co nam dr zalecił. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5504749 Napisano: 10.12.2012 03:04:23 w Konkursowiczki w ciąży
no właśnie nie byłam te 2km bo stwierdziłam że za duży mróz, byłam dosłownie 10-15 minut na dworze z małym i to dlatego że dr powiedział że jak nie ma goraczki to moze wyvchodzić. Antybiotyk Mikołaj bierze 3 raz w życiu- raz gdy zapisali w szpitalu(wówczas miał goraczkę ok 40 stopni i nie wiadomo co to było bo utrzymywała się ponad 4 dni), drugi raz gdy miał zapalenie gardła a teraz trzeci raz - i to nie to że on teraz kaszle, wcześniej sama próbowałam go leczyć, dawałam czas, sądziłam że od kataru, dawałam lipomal i nic, nie mogę czekać i dopuścić żeby dostał zapalenia płuc...
Wolę iśc do dr w końcu po coś on jest prawda?
Ja lekarzem nie jestem a czulabym się o wiele gorzej że zaniedbałam synka jeśli by się potem okazało że jest już bardzo chory...
I nawet teraz po tych waszych wywodach mimo mojej niepewności na ten temat bo wiadomo chcę dla synka jak najlepiej nie mogę nie podać mu antybiotyku, bo lekarzem nie jestem i nie wiem jak naprawdę tam w środu u niego jest - czy nie przerodzi się bez leczenia w coś gorszego... sama zdrowia synka nie mogę ryzykować.

A co do wizyt -nie uważam że 1 wizyta na 3 miesiące to dużo... zwłaszcza że jak był mniejszy to głownie te wizyty były np po kropelki na kolkę, czy skierowanie na bioderka... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5504550 Napisano: 10.12.2012 01:52:10 w Biedronka
coś dziwne bo bratowa dzwoniła i pani powiedziała że już wszyscy poinformowani wiec jak nikt nie zadzwonił to nie wygrała...
ale 90 tel już wykonali? emotka
niemożliwe... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5504377 Napisano: 10.12.2012 12:44:15 w Biedronka
marcin_zelu napisał(a):

Aaaaaaaaa mam pralkę emotka sama zadzwoniłam do nich

gratuluję emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5504354 Napisano: 10.12.2012 12:34:55 w Biedronka
ale jest ponad 2 tys sklepow... i nikt na forum sie nie chwali - niech zadzwonią do mnie to od razu się pochwalę emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5504300 Napisano: 10.12.2012 12:13:43 w Biedronka
tadziowa napisał(a):

o co pytają? z jakiego numeru?

podłączam sie pod pytanie, a także jesli to nie tajemnica jakiego rodzaju hasłeko wygrało? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5504290 Napisano: 10.12.2012 12:10:50 w Konkursowiczki w ciąży
my też byliśmy dziś u dr i jednak antybiotyk - podobno jakieś mini szmery czy coś i trzeba brać... emotka
Mamy przez kilka dni na dwór nie wychodzić...
Ale o dziwo antybiotyk Mikołaj wzial bez problemu.
Co do szczepienia to nie uśmiechało się pielęgniarce ale dr kazał nie wcześniej niż za 2 tyg a jej zależało żeby do końca 14 miesiąca ale się nie zmieścimy więc zaszczepić mamy 31 grudnia... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5504258 Napisano: 10.12.2012 12:05:21 w Biedronka
dopiero wskoczyłam na neta i myslałam że już bedzie wysyp pralek a tu taka cisza...

Ciekawe bo gdy dzwonilam w piątek to Pan nie chcial sprawdzić i powiedziec czy wygrałam...
Oczywiście też dołączam do czekających i nie mających swojej pralki a baaardzoooo jej łaknących emotka
2 smski poszły - teściowa pomogła układać, mam nadzieję ze przyniesie szczęście emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5503393 Napisano: 09.12.2012 09:30:39 w Konkursowiczki w ciąży
bobolica super chłopaki emotka
beniaminowa Adi już bardzo ładnie chodzi, kurujcie sie emotka
Ty Kasiu też uważaj na Kubusia, mam nadzieję że nic więcej was nie złapie emotka

My też jutro do dr bo Mikuś czasami kaszle, nie często ale mimo wszystko... dodatkowo katar emotka
Na szczęście gorączki brak emotka
A gryzie wszystko - nawet dziś jak byliśmy u znajomych to próbował ich poduszke z kanapy emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5502130 Napisano: 09.12.2012 10:07:18 w Konkursowiczki w ciąży
to prawda ze ciezko znaleźć coś w dobrej cenie i zeby pasowało - my kupowalismy ponad miesiac temu a i tak nie bylo juz duzo wyboru w rozmiarach - generalnie jak przymierzalismy to zazwyczaj spodnie były za małe wiec ostatecznie pasował kombiznezon 2 czesciowy kurtka +spodnie +kamizelka jeszcze ale rozmiar 98/104 i jest bardzo dobry jes, jedynie kurta ma troszke rekawy za długie ale mozna podwinac i moze dobra bedzie tez za rok emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5502009 Napisano: 09.12.2012 08:29:58 w Zakupy na konkursy - usługi
Komu dzisiaj kupić WOSEBÊ W INTERMARCHE? wieczorem mogę skan wysłać paragonu - pw emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5501123 Napisano: 08.12.2012 05:10:26 w Konkursowiczki w ciąży
u nas wczesniej było -8 a jak wychodziłam to mogło być nawet -10...
Strasznie zimno, ale w dzień jak jest goraco czasem w pokoju to okno otwieram górą tzn rozszczelniam i fajne świeże rzeźkie powietrze wlatuje i się miesza z tym ciepłym emotka

Zaraz jak mały sie obudzi idziemy na Barbórki imieniny niedaleko bo zaledwie z 200m ale na cebulę będę musiała ubrać bo teraz większy mróz... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5501117 Napisano: 08.12.2012 05:03:06 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

benasia napisał(a):

ja bałam się Kasiu dłużej być bo my jeszcze nie całkiem zdrowi a głównie o małego mi chodziło a mróz okropny w nocy ma być straszny...
Ale podobno świeta nie mają być białe emotka

No nie jak święta nie mają być białe, to nie będę czuć świąt emotka miejmy nadzieję, że jednak spadnie śnieg.
Asiu i tak podziwiam, że wyszliście, bo ja panikara jestem i chyba nie wyszłabym, ale trochę tlenu Wam nie zaszkodzi, zwłaszcza, że cieplutko ubrałaś Mikusia. Mój miał body z dł. cienką bluzeczkę i bluzę i na to kurtka, szalik i czapa. Na nogach rajtuzy i ocieplane legginsy, na to ciepluche grube skarpetki, butów nie dał sobie ubrać, to nogi opatuliłam kocykiem i ochraniacz na wózek. Aż strach pomyśleć jak ubiorę jak będzie większy mróz emotka

No mój miał body dł. rękaw, cienką bluzkę, rajtuzki, na to spodnie narciarskie, kurtka, kozaczki, czapka, szalik i rękawiczki - no i ciepły śpiworek emotka
Było mu cieplutko emotka
Na dłużej też bym się bała wyjść ale na chwilkę to dla zdrowotności zwłaszcza że na szczęście mały gorączki nie ma. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5500812 Napisano: 08.12.2012 02:05:01 w Konkursowiczki w ciąży
ja bałam się Kasiu dłużej być bo my jeszcze nie całkiem zdrowi a głównie o małego mi chodziło a mróz okropny w nocy ma być straszny...
Ale podobno świeta nie mają być białe emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5500765 Napisano: 08.12.2012 01:37:13 w Konkursowiczki w ciąży
byliśmy na sankach 15 minut straszny mroz -8 było zanim wyszliśmy, masakra emotka
Na szczeście Mikolaj w śpiworku, ciepło ubrany w spodnie narciarskie, rekawiczki, czapke i szalik no i kurta ciepla wiec tylko buźka zmarzła troche... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5500762 Napisano: 08.12.2012 01:35:13 w Inne mniejsze markety
a co z gwarancją żelazek z polo - mają jakąś? tzn na podstawie protokołu? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5500559 Napisano: 08.12.2012 11:32:34 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

Asiu, mój też nie zaszczepiony jeszcze. Miałam na początku tygodnia z Nim jechać, ale kichał, więc się powstrzymałam. Pamiętam, że mojego też z katarem kiedyś szczepiła, ale MMR, to nie przelewki, więc teraz nie zgodziłabym się na zaszczepienie dziecka nawet z katarem, bo organizm jest osłabiony. Pogadaj z lekarką. Mamy czas do końca 14 miesiąca.

Agusia i dobrze Ci mąż radzi emotka

Pójde w poniedziałek i jak co to byc moze nie zaszczepi w czwartek jesli trzeba bedzie cos brac znów...
Czyli do 26 grudni chyba musi zaszczepić bop wtedy ma 14 miesiecy czy do 26 stycznia wtedy ma 15 miesiecy? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5500557 Napisano: 08.12.2012 11:30:55 w Konkursowiczki w ciąży
swoich owoców oprócz czereśni które zjadly szpaki w tym roku i 1 śliwki nie mam emotka
Maly ostatnio nie chce jesc za bardzo, gardzi nawet jajecznicą...

muszę mu coś zaraz zrobic innego do jedzenia...

Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5500539 Napisano: 08.12.2012 11:18:44 w Konkursowiczki w ciąży
mój dostaje już chyba z miesiąc na poczatku tylko na sprobowanie a teraz potrafi nwet 2 zjeść... nie wyparzam ani nic daję tylko obraną z skórki i powloczki. Banany tez lubi ale ma zatwardzenie po nich.
Kiwi dawałam pierwszy raz w tym tyg - zrobiłam sałatke owocowa z jogurtem naturalnym: brzoskwinia, jabłko, kiwi, banan i jogurt mozna tez dodac np rodzynki, Mikołajowi smakowało emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5500501 Napisano: 08.12.2012 10:58:19 w Konkursowiczki w ciąży
u nas podobno teraz w dzień jest -6 stopni i nie wiem czy mi mały nie zmarznie choć ciepło bedzie ubrany i w śpiworku ale 2km to jednak kawałek a potem trzeba wrocic jeszcze...
Choć podobno do -10 stopni mozna z dziecmi wychodzić na dwór, ale mój troszkę chory... Wyświetl w wątku >>
0 0