Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Osłuchowo był czysty bo był badany.
Czytałam na necie że to może być również 3-dniówka niby by się zgadzało ze nagle w dzień dostał goraczki a nic mu nie jest... Ale nie wiem co z gardłem czy jest chore czy nie, wiec chyba antybiotyk lepiej podam mu rano...
Mam nadzieje ze to przejdzie bo martwie się strasznie ta temperatura a w trzydniowce dochodzi do 40 stopni a potem wyskakuje wysypka... Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Było dziś bo kąpieli i okladach i Ibum przez pewien czas ok 37,2 a teraz mały spi owiniety w mokre pieluchy i nadal 38,3... Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Sama nie wiem moze jutro jak co pojdziemy -zreszta nasza przychodnia tylko do godz 12 czynna... A dr wszsystkim dorosłym wypisuje te same lekarstwa na co by nie chorowali... Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a temperatura znow 38,3. okłady tzn mokra chusteczke nawilzana kłade lub wilgotna pieluche ale moze go wykapac?
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wiem ze Ibum co 8 godz można, a w międzyczasie kazali podawać czopki jak nie spada temperatyra to nastepnego - ale moje pytanie ile moge dac ich skoro nie spada nadal po czopku? a Ibum dopiero o 14 możemy wziąc... Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mamy dicoflor, chyba może być. Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jako że 2 szpitale mam w mniej więcej tej samej odległości (a gdy kiedyś jechaliśmy z biegunką właśnie do 1 z nich i okazało się że nie mają pediatry i moga jedynie od razu na oddział przyjąć) - pojechaliśmy do drugiego.
Mimo braku chorych koniecznych do badań/zabiegów na pogotowiu poczekaliśmy chwile. Potem nas przyjeli, wypytali i dali skierowanie na oddział dzieciecy gdzie to pediatra miała zbadać malego.
Po badaniu przez pediatre mały czysty osłuchowo, górne dziąsła nabrzmiałe, i gardło lekko zaczerwienione.
Prawdopodobnie goraczka od gardła i dziąseł.
Tylko dlatego że Mikuś nie wymiotował ani nie miał biegunki mieliśmy możliwośc wyboru czy chcemy by go przyjeli czy maja zapisac antybiotyk.
I w ten sposob trafilismy do domu z lekami za 60zł.
Mały jak wróciliśmy mial 38,7. Podałam Ibum wówczas a teraz przed chwilą paracetamol wg wskazań pediatry.
Co do antybiotyku to sama nie wiem czy dać - bo to czytałam na zakazenia bakteryjne górnych drog oddechowych, ucha itp.
Niby najmniejsza dawkę 2x5ml CECLOR - ale podobno małe dzieci lepiej by się wystrzegały antybiotyku...
Dodatkowo mamy psikać gardło 4 razy na dobę TAMTUM VERDE.
I do tego na goraczkę Ibum + czopki paracetamol a także Dicoflor.
Teraz mały śpi -dałam mu Dicoflor z mlekiem jak zasnał bo nie chciał nic pić nawet herbatki a musi pić dużo zwłaszcza ze kolacji nie jadł.
za 2 godz wstanę i dam mu herbatkę i zmierzę temperature...
Mam nadzieję ze wszystko będzie ok.
Tylko co sądzicie o tym antybiotyku? Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
długo to trzyma? bo mały wczesniej był cały goracy a teraz rece jak lody a tylko czolo goracawe...
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Cóż jeśli jutro nadal bedzie temperatura idziemy do dr bo wolę nie ryzykować.
Prawdopodobnie od ząbków, ale nie sądziłam że powyżej 38 może to sięgać
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dziewczyny Mikołajek miał po południu temperature 38,4 = dałam Ibum, teraz spadło troche...
Nie wiem od czego czyżby od zębów?
bo dziś jadł zupkę z cukini z warzywami
+troszkę ziółek prowansalskich w tej zupce, ale to raczej nie od tego...
Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
My póki co czekamy bo nabrzmiałe strasznie ale nie widać jeszcze
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A ile mały ma? Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
i co do żółtka - gotujecie na twardo, na miękko czy pół miękko tzn do jedzenia? i w jakiej postaci dajecie do zupki? Wyświetl w wątku >>