Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika benasia

benasia

#5177748 Napisano: 09.05.2012 08:52:04 w Konkursowiczki w ciąży
odnośnie szczepionki to ta co ty masz katrin u nas ponad 200zł koszt -też się nad nią zastanawiałam, ale teściowa przekonała mnie na tą co mamy teraz (u nich koszt 70zł a różnica ta że u mnie to samo mam w 2 zastrzykach opcjonalnie w 3 a u nich o 1 mniej bo łączą ampułki), nawet kupiłam od nich i wiozłam do siebie a u mnie w przychodni jak pielęgniarka zobaczyła to powiedziała że oni mają to samo i za darmo - a więc szczepimy za darmo.

A co do hemoroidów - niestety miałam tą przypadłość.
Bardzo bolesna i uciążliwa, nie życze nikomu.
3 lata temu miałam robiony zabieg usuwania tzn mrożenie na żywca bez znieczulenia i to prywatnie emotka emotka
bo nie sa refundowane.
Teraz jest ok, w ciązy też miałam spokój pod koniec coś mi wyszło ale poszłam na kontrol do tego dr co mi zabieg robił bo mnie zaczęły boleć a on mi powidział że to przerośnięty fałd skórny i że w glowie sobie mam że mnie boli... emotka
No przecież wiem kiedy boli i co, i gin też był zdziwiony tezą tamtego chirurga.
Ale odpukać jak na razie spokój, bo gdy czuję że mogłabym mieć smaruję maścią.

Polecam: POsterisan (miałam po zabiegu zapisane, w ogóle najbardziej skuteczna maść) i kapsułki do łykania (można w ciąży bo lekarz mi pozwolił one sprawiają że zatory się nie robią czyli żylaki) ich nazwa to cyklo3fort.
A dobra też jest maść co profilaktycznie używam w razie w : proktogliwenol.
Co do kory dębu to próbowałam przed zabiegiem, ale jak ktoś ma naprawdę porządne żylaki odbytu to nie pomoże bo jest za słaba.
To na tyle i dbajcie dziewczyny o tamto miejsce bo łatwo je przeziębić i żylaki wychodzą emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5176515 Napisano: 09.05.2012 11:15:01 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

benasia napisał(a):

a ja z teściową ona jest pielęgniarką ma znajomych pediatrów - napewno coś doradzi...

benasia a co Cię przekonało, by szczepić normalnymi szczepionkami?
Pytam tak z ciekawości.

Popytaj i daj znać emotka

rozmawiałam m.in. z teściową wtedy i ona ze swoimi lekarzami i pielęgniarkami które szczepią, okazało się że ta szczepionka co u mnie jest darmowa to jest taka sama jak u nich płatna skojarzona o jedno kłucie mniej i u nich kosztuje 90zł, więc nie było sensu zakupywać, choć pielęgniarka w mojej przychodni namawiała mnie na skojarzoną taką za 150zł dawka, ja jedynie byłam skłonna kupić inna taką co by było po 1-2 kłucia ale pierwsza dawka miała być za ok 200zł albo więcej a następne po 50zł ale oczywiście u nas w przychodni nie było takiej możliwośći. Więc zostałam przy tych normalnych - a szwagierka za te same co my Mikołaja szczepimy w innej przychodni płaci 70zł. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5175811 Napisano: 08.05.2012 09:50:36 w Konkursowiczki w ciąży
a ja z teściową ona jest pielęgniarką ma znajomych pediatrów - napewno coś doradzi... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5175792 Napisano: 08.05.2012 09:29:09 w Konkursowiczki w ciąży
ja też w zeszłym roku nie byłam na wakacjach bo w ciąży byłam, jedynie jeziora zaliczyliśmy.
W tym roku się zobaczy bo kasę też liczymy no i w Zakopanem byliśmy, wszak jeśli do rodziny byśmy jechali to noclegi odpadają.

A co do szczepień to chyba nic nie zrobią jak nie zaszczepię?
Wszak pewnie pieleniarka będzie krzyczeć i marudzić emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5175789 Napisano: 08.05.2012 09:27:06 w Konkursowiczki w ciąży
katrin czytałam teraz kilka artykułów i opinii na forum - straszne i szczerze mówiac nie myślałam o tym wcześniej, nawet mi nie przyszło do glowy że szczepionki mogą być tak niebezpieczne, wiec napewno nie zaszczepię synka na to w wieku 13-14 mies., podobno można potem w wieku ok 2 lat, albo dziewczynki ok 12 lat, więc może i chłopców.
Sama nie wiem ale napewno nie przed 2 rokiem...
Zresztą sprawdzałam w tabeli szczepień która pielęgniarka mi dała ostatnio - i tam jest MMR w 13-14m.ż. i powtórka w 10 r.ż., a jak dziecko nie było szczepione tymi 2 dawkami to między 11 a 19r musi być zaszczepione -dokładnie pisze należy systematycznie uzupełnić dawkę szczepionki w tym wieku... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5175775 Napisano: 08.05.2012 09:15:16 w Konkursowiczki w ciąży
ja tam nie czytałam tylko teraz wrzuciłam w google jak napisałaś ale chyba nie będę szczepić, póki co nie mówi się że trzeba szczepić na to...
A poza tym chyba jeszcze czas. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5175761 Napisano: 08.05.2012 09:03:46 w Konkursowiczki w ciąży
a my mamy rodzinę w Koszalinie, w Szczecinie i Stargardzie Szczecińskim i możemy jechać do nich na wakacje kiedy chcemy i nocleg za free emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5175661 Napisano: 08.05.2012 07:54:55 w Konkursowiczki w ciąży
ja tak miałam na wyjeździe w Zakopanem - dostaliśmy łóżeczko i wanienkę dla małego emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5174737 Napisano: 08.05.2012 11:04:19 w Konkursowiczki w ciąży
nasz gryzak żelowy pofalował sie trochę ale przeżyje emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5174735 Napisano: 08.05.2012 11:01:03 w Konkursowiczki w ciąży
a u nas na obiadek były ziemniaczki z szpinakiem ze słoiczka emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5174540 Napisano: 08.05.2012 08:51:51 w Konkursowiczki w ciąży
a i jeszcze pochwalę się że u nas od jakiegoś czasu jest ząb taki na wierzchu -tzn ostre co czuć już na dobre i aż trze o łyżeczkę w czasie karmienia... reszta póki co się tak jeszcze nie wybiła, choć i tego mały nie bardzo chce pokazywać bo jezyczek wciąż się rusza emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5174536 Napisano: 08.05.2012 08:50:05 w Konkursowiczki w ciąży
qurcze a ja ugotowałam gryzaka żelowego - bo leżał trochę i chciałam by był czysty i gotowałam go i taki miękki był - nie wiem czy nic mu nie będzie...
Bo chyba powinno się tylko wyparzać... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5174242 Napisano: 07.05.2012 08:28:43 w Konkursowiczki w ciąży
ja małemu dawałam jak miał coś ponad 4 mies. polizać kinderki i baaaardzoooo mu smakowały, ssal i lizal, ale gdy troche urósł to aż chciał odgryźć więc nie daję bo się boję, a poza tym czekolada zatwardza stolec no i nie chcę by miał próchnicę. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5174229 Napisano: 07.05.2012 08:18:20 w Konkursowiczki w ciąży
my też w tamtym tyg dawaliśmy malemu biszkopciki Petitki namoczone mleczkiem - smakowały małemu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5173908 Napisano: 07.05.2012 04:33:20 w Konkursowiczki w ciąży
a Enfamil jest tej samej firmy co Nutramigen ale Nutramigen jest juz typowo dla alergików, a Enfamil dla dzieci zdrowych bez alergi.
Choć wiem że są tez takie odpowiedniki jakieś słabsze na alergie z Enfamilu. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5173907 Napisano: 07.05.2012 04:32:09 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

benasia - jak herbatka bez cukru to spoko emotka a jeśli chodzi o słoiczki - wiesz, trąbi się cały czas, że dieta powinna być zróżnicowana, więc chyba coś w tym jest, a jak piszą albo to raczej żeby stosować na zmianę, nie w sensie, żeby sobie wybrać i tylko takie dawać, tylko np. jednego dnia owoce, a innego warzywa (a nie dwa słoiczki na raz)

z drugiej strony - sama zobaczysz, kiedy młody będzie bardziej gotowy na cięższe słoiczki i przestanie go po warzywkach zatykać

u nas dzisiaj z karmieniem dużo lepiej - co prawda młody przespał pół dnia, ale walka o jedzenie była tylko raz i to z moim zwycięstwem emotka
mąż był u lekarki - przepisała nam Nutramigen, mam spróbować zjeść coś z nabiału - jak jest alergia nadal to idziemy do alergologa i dostaniemy refundacje na mleko
na razie nic nie kupuje (Nutramigen strasznie drogi emotka ), powalczę jeszcze cycem emotka

no próbuję dawać i warzywka i owoce, ale wiecej daję owoców żeby zatwardzenia nie miał.
Choć mleko to i tak podstawa.
A nutramigen to faktycznie specjalistyczne mleko i bez refundacji drogie a wiem że kiedys kosztowało z refundacją ok 15zł. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5173796 Napisano: 07.05.2012 03:08:56 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
0 0

benasia

#5173790 Napisano: 07.05.2012 03:06:03 w Zakupy na konkursy - usługi
benasia napisał(a):

mogę zrobić zakupy jutro na konkursy:
-TESCO HIPER. (Addidas, Nestle, Wedla)
-Intermarche (Warka)
-Kaufland (Coca-Cola i Calsberg)
-Polomarket (Palmolive)
i inne. PW emotka

Mogę kupić także zainteresowanym osobom GOURMET na loterie APART- paragony sa odpowiednie z odpowiednimi napisami takie jak są wymagane w reg.
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5173254 Napisano: 07.05.2012 10:33:24 w Konkursowiczki w ciąży
dianek ja patrzyłam wg rozpisek schematu żywienia Bobovity i tam jest soczek, deserek, mleko, kaszka i pisze albo przecier warzywny albo owocowy.
Więc chyba nie jest źle skoro karzą tak karmić maluszki...
A herbatka jest bez cukru no i w owocach są naturalne wyłącznie cukry z słoiczków. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5173248 Napisano: 07.05.2012 10:29:23 w Konkursowiczki w ciąży
beniaminowa napisał(a):

Nie mogłam się powstrzymać emotka
http://www.fotosi...59fbe0318dceefd.html
Jako mama uważam że jest mega przystojny emotka emotka

super przystojniak naprawdę emotka Wyświetl w wątku >>
0 0