Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A co do hemoroidów - niestety miałam tą przypadłość.
Bardzo bolesna i uciążliwa, nie życze nikomu.
3 lata temu miałam robiony zabieg usuwania tzn mrożenie na żywca bez znieczulenia i to prywatnie
bo nie sa refundowane.
Teraz jest ok, w ciązy też miałam spokój pod koniec coś mi wyszło ale poszłam na kontrol do tego dr co mi zabieg robił bo mnie zaczęły boleć a on mi powidział że to przerośnięty fałd skórny i że w glowie sobie mam że mnie boli...
No przecież wiem kiedy boli i co, i gin też był zdziwiony tezą tamtego chirurga.
Ale odpukać jak na razie spokój, bo gdy czuję że mogłabym mieć smaruję maścią.
Polecam: POsterisan (miałam po zabiegu zapisane, w ogóle najbardziej skuteczna maść) i kapsułki do łykania (można w ciąży bo lekarz mi pozwolił one sprawiają że zatory się nie robią czyli żylaki) ich nazwa to cyklo3fort.
A dobra też jest maść co profilaktycznie używam w razie w : proktogliwenol.
Co do kory dębu to próbowałam przed zabiegiem, ale jak ktoś ma naprawdę porządne żylaki odbytu to nie pomoże bo jest za słaba.
To na tyle i dbajcie dziewczyny o tamto miejsce bo łatwo je przeziębić i żylaki wychodzą
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
rozmawiałam m.in. z teściową wtedy i ona ze swoimi lekarzami i pielęgniarkami które szczepią, okazało się że ta szczepionka co u mnie jest darmowa to jest taka sama jak u nich płatna skojarzona o jedno kłucie mniej i u nich kosztuje 90zł, więc nie było sensu zakupywać, choć pielęgniarka w mojej przychodni namawiała mnie na skojarzoną taką za 150zł dawka, ja jedynie byłam skłonna kupić inna taką co by było po 1-2 kłucia ale pierwsza dawka miała być za ok 200zł albo więcej a następne po 50zł ale oczywiście u nas w przychodni nie było takiej możliwośći. Więc zostałam przy tych normalnych - a szwagierka za te same co my Mikołaja szczepimy w innej przychodni płaci 70zł. Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W tym roku się zobaczy bo kasę też liczymy no i w Zakopanem byliśmy, wszak jeśli do rodziny byśmy jechali to noclegi odpadają.
A co do szczepień to chyba nic nie zrobią jak nie zaszczepię?
Wszak pewnie pieleniarka będzie krzyczeć i marudzić
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Sama nie wiem ale napewno nie przed 2 rokiem...
Zresztą sprawdzałam w tabeli szczepień która pielęgniarka mi dała ostatnio - i tam jest MMR w 13-14m.ż. i powtórka w 10 r.ż., a jak dziecko nie było szczepione tymi 2 dawkami to między 11 a 19r musi być zaszczepione -dokładnie pisze należy systematycznie uzupełnić dawkę szczepionki w tym wieku...
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A poza tym chyba jeszcze czas. Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Bo chyba powinno się tylko wyparzać... Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Choć wiem że są tez takie odpowiedniki jakieś słabsze na alergie z Enfamilu. Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no próbuję dawać i warzywka i owoce, ale wiecej daję owoców żeby zatwardzenia nie miał.
Choć mleko to i tak podstawa.
A nutramigen to faktycznie specjalistyczne mleko i bez refundacji drogie a wiem że kiedys kosztowało z refundacją ok 15zł. Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mogę kupić także zainteresowanym osobom GOURMET na loterie APART- paragony sa odpowiednie z odpowiednimi napisami takie jak są wymagane w reg.
Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Więc chyba nie jest źle skoro karzą tak karmić maluszki...
A herbatka jest bez cukru no i w owocach są naturalne wyłącznie cukry z słoiczków. Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
super przystojniak naprawdę