Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika benasia

benasia

#5079001 Napisano: 16.03.2012 05:12:13 w Konkursowiczki w ciąży
sonata napisał(a):

agusia147 napisał(a):

A do mnie żadna położna się nie doczłapała, powiedziała, że to nie jej rejon emotka

U moich dziewczyn w pierwszym tygodniu miałam wizytę lekarza, a położna przychodzi co tydzień. Położna na pierwszej wizycie po porodzie SN ogląda także mamę emotka

mi macała brzuch i ogladała blizne po cc Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5078193 Napisano: 16.03.2012 10:50:32 w Zakupy na konkursy - usługi
mogę dziś kupić WOSEBÊ W INTERMARCHE, będę także w Tesco - pw emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5078182 Napisano: 16.03.2012 10:46:41 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

quaqua napisał(a):

beata21 a ja Ci polecam tort (biszkopt z bloga katrin (lub z torebki, co mi się zdarza) + masa stąd: http://mojewypiek...sniami-na-zimno.html
Wychodzi przepyszny! Jak nie masz własnych wiśni to super sprawdzają się te z Lidla w słoiku dużym. Lekki, pyszny tort. MNIAM

mmmmmm, wygląda pycha! emotka

no wygląda super może i ja kiedyś zrobię emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5078059 Napisano: 16.03.2012 09:56:49 w Konkursowiczki w ciąży
emanuela24 napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

emanuela24 napisał(a):

emilka1705 napisał(a):

oj Emanuela jakbym o sobie czytała. Niestety i tak się nie udało. Kurcze, a potem jak czytałam wpisy kobiet na forach (nie tutaj), że przez to że karmią są cudowne i dają dziecku to co najlepsze i jaka butla jest be to ryczałam jak bóbr. Czułam się jak gorsza matka. Za to teraz przy drugiej córci karmienie od początku przebiega bez problemów:)

no szkoda tylko że kobiety którym się udało nie potrafią zrozumieć tych którym się nie udało i od razu wychodzą z założenia że ktoś nie walczył i jest wygodny i ogólnie jest bee i robi wszystko to co najgorsze dla dziecka
ludzie trochę empatii

Zgadzam się, ale w drugą stronę też to powinno działać. Bo gdybym kogoś o to oskarżyła że nie walczył to miałybyście prawo mnie zbesztać. A wyszło to tak (ja tak to widzę) że napisałam że dobrze jest karmić, podzieliłam się tym że karmienie wcale nie przychodzi łatwo, bywa bolesne i jest czasem ciężko, a zostałam za to zwyzywana od ciemnogrodów.

oj beniaminowa - nie wiem może źle się wysłowiłaś w tamtym momencie (może my źle zrozumiałyśmy)
ale zabrzmiało to dla mnie ( i dla większej ilości matek) zupełnie inaczej
gdybyś napisała laski nie poddawajcie się tak szybko napisze jak było u mnie i się udało - próbujcie może i Wam się uda
zabrzmiałoby to zupełnie inaczej niż wyszło- mnie osobiście Twój post z tym jakie karmienie cycem jest dobre zabolał - to zupełnie jak by nie wiem kobiecie bezpłodnej wciskać że za mało się stara emotka

no dokładnie mnie też kiedyś zirytowało jak była mowa o mlekach jak ktoś napisał coś w tym stylu: i tu wychodzi jak dobrze jest karmić piersią emotka może i dobrze ale nie każdy może wiec takie uwagi powinny te osoby zatrzymywac dla siebie. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5077943 Napisano: 16.03.2012 09:16:12 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

emilka1705 napisał(a):

a ja z innej beczki:)
Czy którejś z Was dzieciaczek spi w śpiworku (takim zakładanym na ramiączka). Moja Liwia tak się w nocy odkrywa, że nad ranem mam dość przykrywania jej i zabieram ją do naszego łóżka. Zastanawiam się czy nie kupić jej takiego wynalazku.

Wiesz co? Niby fajna sprawa, mam dwa śpiworki, ale jak przychodzi do przewijania małego, albo mały wszystko przesika a zdarza się, że pampers przemoknie, to wszystko do prania. A zdejmowanie też upierdliwe, za każdym razem rozsuwać i zasuwać zameczki, ja zdecydowanie wolę małego w kocyk zawinąć.

moj jak był malutki tez miałam ale faktycznie zapinanie po 1 stronie tylko mnie wkurzało przy przebieraniu. teraz nie używam. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5077942 Napisano: 16.03.2012 09:15:06 w Konkursowiczki w ciąży
beata21 napisał(a):

A moze macie jakis fajny sprawdzony przepis na ciasto emotka ?
Bo za dwa tygodnie roczek Mikołaja nam sie szykuje emotka

napewno katrin ci podeśle ona zna mnóstwo przepisów emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5077921 Napisano: 16.03.2012 09:08:53 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

Dianek jeszcze hormony Cie trzymają emotka ja tez po porodzie wrocilam i zaczelam od wielkiego prania i ogarniania mieszkania bo mezu sam urzedowal w domu i choc staral sie jak mogl to ja jednak poprawic musialam emotka .A krocze w ruchu nie bolało emotka Najwazniejsze sa dwie rzeczy - nie przesadzac ze sprzataniem itd ale tez nie ma co sie rozmymływac bo wejdzie w krew i poznej bedzie ciezko emotka a opieka nad dzieckiem nie jest wcale taka trudna - grunt to dobra organizacja a wtedy i dziecie zadbane i mama, i nawet czas na upieczenie ciasta sie znajdzie emotka

ja jak wrócilam po porodzie to od razu robiłam ciasto emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5077225 Napisano: 15.03.2012 08:08:55 w Konkursowiczki w ciąży
rachel napisał(a):

mooniq82 napisał(a):

a ja mam jakiś twardy brzuszek i trochę pobolewa na dole. Wczoraj byłam u lekarza i miałam tak samo, lekarka kazała się oszczędzać. Powinnam się czymś martwić? to 33tc.

Ja też tak miałam, i w sumie mam do tej pory. od 32 tygodnia lekarz powiedział ze szyjka sie skraca i w sumie kazał się oszczędzać. Nie wiem czy pomogło ale jest 37 tydzień i dotrwałyśmy/ Teraz walczymy o wiecej czasu. W piątek powiedział ze wg niego w ciągu 2 tygodni sprawa się rozwiąże i na bank na następną wizytę nie przyjdę. Chcę mu zrobic psikusa i w sumie uważam na siebie, ale z drugiej strony jest sporo tematów do zrobienia. Na pewno powinnaś więcej leżeć i z własnego doświadczenia wiem że czeste schylanie i podnoszenie ciężkich rzeczy i rąk do góry nie służy...
Ja panicznie boję się porodu ale też cały czas sobie powtarzam i małej że im dłużej est w środku tym lepiej dla niej! Swojemu maluszkowi też tak mów:))) Nie ma jak u mamy i odpoczywaj ile się da!!! Ponoć później nie ma czasu na odpoczynek

no mnie też tak bolał i to mocno i miałam leżeć i brałam leki i w 36 tyg przestałam brać a równo w 37 już urodził się Mikołajek -bez nie wiem ile by się dalo nosić go bo bardzo mi twardniał brzuch, bolał i nie czuc było aż ruchów małego przez to i też się zaczęło ok 32 tyg.
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5077047 Napisano: 15.03.2012 07:20:37 w Konkursowiczki w ciąży
mooniq82 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

mooniq82 napisał(a):

a ja mam jakiś twardy brzuszek i trochę pobolewa na dole. Wczoraj byłam u lekarza i miałam tak samo, lekarka kazała się oszczędzać. Powinnam się czymś martwić? to 33tc.

Skoro nie wysłała Cię do szpitala, to znaczy, że wszystko OK emotka
Odpoczywaj dużo i nie stresuj się emotka

o szpitalu nic nie mówiła, leków też nie zapisała, kazała tylko wypoczywać

TO odpoczywaj bo lepiej odpoczywać niż brać potem leki jak by mocniej bolał lub twardniał.
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5077042 Napisano: 15.03.2012 07:18:14 w Zakupy na konkursy - usługi
Jutro w zrobię zakupy w TESCO, INTERMARCHE I POLOMARKECIE. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5077039 Napisano: 15.03.2012 07:17:41 w Zakupy na konkursy - usługi
Mogę zrobić zakupy w:
-TESCO Hiper
-INTERMARCHE
-POLOMARKET
-BIEDRONKA
-NETTO
-ABC
PW emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5076851 Napisano: 15.03.2012 06:13:58 w Konkursowiczki w ciąży
quaqua napisał(a):

Agusia, na początku z każdym tygodniem będzie lepiej, byle do 3 miesiąca, potem tyle nowych rzeczy dziecko robi, przestaje być takim warzywkiem. Chociaż Twój chłopak to zuch jest. Moja córa na boczki to po 3 miesiącu się turlała, ale ona to chudzina, teraz ma 1,5 i waży nieco ponad 9kg emotka A Benasi dzieciątko chyba już 8 emotka

no mój taki duży 8kg i 4 i pół miesiąca ma emotka
ale nie gruby, podwójnego podbródka nie ma tylko dlugi jest emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5076165 Napisano: 15.03.2012 01:25:10 w Konkursowiczki w ciąży
znalazlam na allegro aptekę która ma wysyłkę kurierską gratis i 1szt Enfamila 2 wychodzi w paczce za 21zł emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5075954 Napisano: 15.03.2012 12:08:02 w Konkursowiczki w ciąży
my kąpielówki dla małego już mamy to jak otworzą to SPA to może się wybierzemy bo tam pewnie warunki lepsze i temperatura na basenie wyższa niż na tym naszym... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5075906 Napisano: 15.03.2012 11:42:18 w Konkursowiczki w ciąży
wczoraj dzwoniłam po aptekach i 2 aptekach enfamil 2 400g kosztuje 24zł a w pozostałych miedzy 29 a 32zł za puszkę emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5075899 Napisano: 15.03.2012 11:40:17 w Konkursowiczki w ciąży
allice napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

benasia napisał(a):

my też sie zastanawiamy czy jak mały wejdzie w mleko 2 to nie zmienić mu po kilku puszkach na inne, bo Enfamil kosztuje dużo, wiec musze zobaczyc ile kosztuje NAN, BEBILON i HIPP COMBIOTYK -orientuje się ktoś gdzie są te najtańsze i jaka cena? bo wczoraj w Tesco widziałam BEBILON 800g za 44zl to wcale nie taniej, bo jak w promocji kupię Enfamil teraz za 24zł 400g (normalna cena ok 30zł) to dużej różnicy nie będzie więc wtedy zostaniemy nadal na Enfamilu.

Podobno każdą zmianę mleka trzeba skonsultować z pediatrą. A nie miał problemów z brzuszkiem? U nas w szpitalu dzieci dostawały właśnie Enafamil i był wrzask. Mój je pił tylko przez ten czas jak byłam unieruchomiona a i tak biedny płakał emotka A babka z poradni mi mówiła że dzieci mają po nim problemy z brzuszkiem emotka Tylko w sumie Twój to już duży chłop emotka to może jakoś daje sobie z ty radę emotka

Mój synek w szpitalu dostawał Enfamil i dostaliśmy też przy wypisie puszkę do domu, a że krótko karmiłam piersią to mały w sumie od narodzin dostawał to mleko aż do 6 miesiąca i nie miał żadnych problemów z brzuszkiem. Potem przeszliśmy na NAN, a teraz jak mały ma już ponad 2 latka to jak ma ochotę to dostaje Bebiko lub Nestle Junior.

no właśnie dlatego jak skończy 6 miesiecy dostanie jeszcze z 4 -6 puszkek Enfamil 2 a potem chce spróbowac inne, ale napewno nie Bebiko bo to mielismy 1 i wg to jest najgorsze mleko z wielu jakie próbowaliśmy. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5075889 Napisano: 15.03.2012 11:37:25 w Konkursowiczki w ciąży
beniaminowa napisał(a):

benasia napisał(a):

my też sie zastanawiamy czy jak mały wejdzie w mleko 2 to nie zmienić mu po kilku puszkach na inne, bo Enfamil kosztuje dużo, wiec musze zobaczyc ile kosztuje NAN, BEBILON i HIPP COMBIOTYK -orientuje się ktoś gdzie są te najtańsze i jaka cena? bo wczoraj w Tesco widziałam BEBILON 800g za 44zl to wcale nie taniej, bo jak w promocji kupię Enfamil teraz za 24zł 400g (normalna cena ok 30zł) to dużej różnicy nie będzie więc wtedy zostaniemy nadal na Enfamilu.

Podobno każdą zmianę mleka trzeba skonsultować z pediatrą. A nie miał problemów z brzuszkiem? U nas w szpitalu dzieci dostawały właśnie Enafamil i był wrzask. Mój je pił tylko przez ten czas jak byłam unieruchomiona a i tak biedny płakał emotka A babka z poradni mi mówiła że dzieci mają po nim problemy z brzuszkiem emotka Tylko w sumie Twój to już duży chłop emotka to może jakoś daje sobie z ty radę emotka

mój Mikołaj dostawał już w szpitalu Enfamil, potem my jak dawaliśmy rózne mleka to były niewypały jedynie Enfamil okazał się najlepszy i dlatego przy nim zostaliśmy. Małemu smakuje i nie ma żadnych problemów, wręcz przeciwnie jak był malutki dopiero na Enfamilu problemy brzuszkowe przeszły prawie no i oprócz kolek ale i te były lżejsze już.
Ale dostaje Enfamil normnalny a nie dla alergików oczywiście, bo tamten jest okropny podobno.
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5075740 Napisano: 15.03.2012 10:40:02 w Konkursowiczki w ciąży
my też sie zastanawiamy czy jak mały wejdzie w mleko 2 to nie zmienić mu po kilku puszkach na inne, bo Enfamil kosztuje dużo, wiec musze zobaczyc ile kosztuje NAN, BEBILON i HIPP COMBIOTYK -orientuje się ktoś gdzie są te najtańsze i jaka cena? bo wczoraj w Tesco widziałam BEBILON 800g za 44zl to wcale nie taniej, bo jak w promocji kupię Enfamil teraz za 24zł 400g (normalna cena ok 30zł) to dużej różnicy nie będzie więc wtedy zostaniemy nadal na Enfamilu. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5075734 Napisano: 15.03.2012 10:36:56 w Konkursowiczki w ciąży
joan napisał(a):

Dziewczyny, sprawdźcie, czy w pobliżu nie ma hotelu SPA, w którym jest basen - tam powinno być lepiej z wodą, choć trzeba się z dzieckiem bawić samemu, bez instruktora.

o super pomysł -u nas właśnie spa z basenem otwierają emotka
zreszta my i tak sami chcielismy się bawić bo kursu takiego u nas nie ma. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5075582 Napisano: 15.03.2012 09:27:07 w Konkursowiczki w ciąży
agasiam napisał(a):

A tak zmieniając temat chcemy z mężem zapisać młodego na basen-kurs dla niemowlaków. Czy któraś z mam uczestniczyła w czymś takim? Czy warto?

ja też chciałam z synkiem chodzić zwłaszcza że karnet na basen mieliśmy ale on m 4 i pół miesiąca a u nas na basenie woda jest chlorowana a nie ozonowana i trochę się boję o bakterie, uczulenie, grzybice czy coś itp. Wyświetl w wątku >>
0 0