Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika benasia

benasia

#5050351 Napisano: 02.03.2012 06:02:50 w Konkursowiczki w ciąży
a tak z ciekawośći katrin ważyliście ostatnio Kubusia? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5050348 Napisano: 02.03.2012 06:01:43 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

eh, ale zmięta dzisiaj jestem... od rana nie mam siły na nic - siedzę albo leżę - nawet leżenie mnie męczy emotka
a młody się pcha, czuję że powinnam chodzić i chodzić, szyjka boli jak chodzę, ale kruca nie mam siły... jeszcze się boję że jak zacznę chodzić to dzisiaj zacznę rodzić i jak ja dzisiaj miałabym rodzić jak ledwo przed komputerem mam siłę siedzieć...

Weź rodź już emotka Bardziej wypoczęta szybko nie będziesz emotka

dianek chodź jak najwięcej, urodzisz w niedzielę i dziecko będzie miało szczęście w życiu emotka

Ja się urodziłam w niedzielę i myślę,że mimo wszystko mam w życiu farta,ale ponoć urodzeni w niedzielę są leniwi i u mnie to się niestety sprawdza
emotka

Hihih, e tam zaraz leniwi, ja się w środę urodziłam i wszystko u mnie po środku, chociaż ostatnio mam szczęście emotka

ty chyba katrin we wtorek urodziłaś, bo ja w środę emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5050346 Napisano: 02.03.2012 05:59:26 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

staszek napisał(a):

Listy leków refundowanych zmieniają się teraz co 2 miesiące, więc wszystko może się jeszcze zdarzyć emotka

Ale poki co mleko kupic trzeba a schodzi ok 10 miesiecznie emotka

oj tam u nas schodzi podobnie z tym że nasze mleko kosztuje w PROMOCJI 23zł mała puszka a bez promocji nawet powyzęj 30zł. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5050335 Napisano: 02.03.2012 05:56:51 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

katrin22 napisał(a):

grusia napisał(a):

Katrin ile placilas za mleko ?Podobno zmienila sie odplatnosc i zamiast 7 kosztuje 13 zl.

No co Ty? emotka to fest! Ja zawsze 7zł, ale kupowałam z 1.5 tygodnia temu. A mam już tylko 3 puszki emotka

No niestety zmienili refundacje od wczoraj. Przywrocili refundacje na Nutramigen kosztem naszego mleczka emotka

oj narzekacie, inne dzieci które biorą nutramigen też potrzebują refundacji bo to mleko było o wiele droższe niż wasze.
nasz co prawda pije normalne ale też już lekarz chciał mu zmienić na nutramigen i orientowałam się że kosztuje baaardzooo dużo. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5049967 Napisano: 02.03.2012 02:15:13 w Konkursowiczki w ciąży
generalnie połóg może trwać do 6tyg -wiadomo potem jest mniej intensywny. ja miałam coś ok 5 tyg, ale takie mocne krwawienie to chyba tylko w szpitalu -z tym ze ja miałam cc i że tak powiem wyczyścili mi tam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5049759 Napisano: 02.03.2012 12:31:13 w Konkursowiczki w ciąży
mooniq82 napisał(a):

Dziewczyny miałyście tak,że po 4 intensywnych dniach ruchów dziecka w brzuszku nagle pojawił się prawie całkowity spokój?

ja też tak się bałam ok 32 tyg co brzuszek mi twardniał i czasem nie czułam ruchów, kiedys to ze strachu jak nic nie pomagalo by maly sie ruszyl pojechałam do szpitala i robili usg i przypisali mocniejsze leki na brzuszek.

a co do spania to mały zawsze śpi w swoim łózeczku w nocy -od poczatku nie spał z nami i uważam że to najlepsze rozwiązanie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5049050 Napisano: 01.03.2012 09:03:40 w Konkursowiczki w ciąży
my też kupiliśmy kiedyś plytę od takich indian grających na deptaku - piękna była ale komuś pożyczyliśmy i nigdy nie wróciła emotka

a swoją drogą dziś ważyliśmy Mikusia i waży 7,600 kg -cięzki z niego chłopczyk, już mamę kręgosłup boli go nosić długo a będzie coraz ciężej... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5049021 Napisano: 01.03.2012 08:43:29 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

marielu napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Dziewczyny mam problem z pępuszkiem małego. Mimo czyszczenia wacikami i pryskania Octeniseptem jak kazały położne pępek zaczyna jakby ropieć i zaczyna śmierdzieć. Co z tym zrobić? Iść do lekarza? Czy czekać aż odpadnie?

posłuchaj starej Mary - kup gencjane, wyciągnij najbrzydsze kaftaniki i śpiochy - za tydzień nie będziesz pamiętała o pępusiowym zmartwieniu emotka

Wszystkie kaftaniki i śpiochy nówki sztuki śliczne piękne. A gencjana farbuje czy jak? Może za kiepsko mu to myję tym wacikiem? Ale cholerka boję się że mu zrobię krzywdę, a przy każdym myciu czegokolwiek mały drze się jakby go ze skóry obdzierali, poza momentami gdy pluska się w wanience.

ja robiłam fioletem i odpadl gdy mały miał 2 tyg, co prawda miał wtedy wystający ale za to teraz emotka wspanialy ma pępek i niejedno dziecko może mu pozazrościć emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5048473 Napisano: 01.03.2012 04:05:26 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

benasia napisał(a):

czy ja wiem... my jak mały się urodził używaliśmy happy, huggies, pampers - i wszystkie 3 były ok, dla noworodka najlepsze u nas happy i pampers, ale potem przy rozmiarze 3 huggiesy sa lepsze jakościowo wg mnie niż 1, mają system flex czy coś, bynajmniej wg mnie są w tym rozmiarze porównywalne do oryginalnych pampersów. my 4 rozmiar używamy już dawno a nie wiem czy niedlugo na 4+ nie trzeba będzie przejśc...

rozmiar 4 od stycznia używamy gdzieś od koło 8 stycznia. bo 3 był już za mały.
Już 4 ? wow, ale szybko Ci rośnie juniorek emotka ale może Huggiesy są inne niż Pampersy, u nas pampersy 3 są bardzo dobre.

Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5048327 Napisano: 01.03.2012 02:49:14 w Konkursowiczki w ciąży
a i siku takie pojedyncze nie czuć u nas, dopiero jak ma baaardzo dużo nasikane ale to tak samo w każdym pampersie jest. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5048326 Napisano: 01.03.2012 02:48:19 w Konkursowiczki w ciąży
czy ja wiem... my jak mały się urodził używaliśmy happy, huggies, pampers - i wszystkie 3 były ok, dla noworodka najlepsze u nas happy i pampers, ale potem przy rozmiarze 3 huggiesy sa lepsze jakościowo wg mnie niż 1, mają system flex czy coś, bynajmniej wg mnie są w tym rozmiarze porównywalne do oryginalnych pampersów. my 4 rozmiar używamy już dawno a nie wiem czy niedlugo na 4+ nie trzeba będzie przejśc...
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5048243 Napisano: 01.03.2012 02:00:51 w Konkursowiczki w ciąży
a my tylko pampersów Huggies Premium i nie mamy żadych problemów emotka
no może tylko te gazy u małego mogłyby przejść i byloby super emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5048061 Napisano: 01.03.2012 12:29:14 w Rossmann
jak ktoś nie wybrał drogeri do odbioru słoni hipolitów to do jutra jest czas inaczej przepadną. choć bez sensu że żadnych emeili nie wysłali że trzeba wybrać... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5047702 Napisano: 01.03.2012 08:38:52 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

A to maja jakies niebieskie pudelka wysylac ?

Katrin wg schematu mozna podawac zupkę plus 50-100 gram deserku lub soczku ( nierozcienczonego ).My solic nie bedziemy wcale - szkoda obciazac nerki maluszka. U nas w domu wogole niewiele soli uzywamy, syn od malego nauczony do braku soli emotka

A i jedna rzecz - najlepiej dawac dziecku pierw jarzynki do posmakowania jako nowosci a dopiero po tym owoce - bo potem moga byc problemy z apetytem na jarzyny ze tak powiem, maluch zbyt szybko do slodkiego sie przyzwyczaja.

no to co ty grusia dostałas to pudełko te probki, znizki itp.

czyli co teraz lepiej np marchewkowa z ryzem?
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5047690 Napisano: 01.03.2012 08:26:19 w Konkursowiczki w ciąży
a co do niebieskich pudełek tych potem co do domu mają przyjść pisałam do nich że nie dostałam, to odp mi że jak dziecko skończy 4 miesiące wysylają więc powinnam dostać. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5047683 Napisano: 01.03.2012 08:24:47 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

grusia napisał(a):

No czyli jak tylko kropeczka to jeszcze ciezko okreslic emotka Takze spoko oko . A katarek tak przy zabkach dosc czesto tak jak goraczka czy rozwolnienie ale nam pediatra zawsze powtarzala zeby nie zwalac wszystkiego na zeby bo mozna cos pzreoczyc i pozniej klops.Niestety takie objawy, jak i marudzenie,opuchniete dziąsła czy slinienie moga sie pojawic np na 2-3 miesiace przed wyrznięciem zabka.
My z nowosci dopieor marchewke mamy za sobą, zgodnie z zaleceniami staram sie by nowosc byla min 1 na tydzien ze wzgledu na sklonnosc malej do alergii.Do zupek nam daleko, do mieska tym bardziej. Juz widze te zabawe - gotowanie osobno warzyw i osobno mieska emotka . Katrin a dodajesz tluszcz do zupek ??

Ja gotuję taką zupkę(mam ją na dwa dni):
1 mały ziemniak
2-3 małe marcheweczki
1 plasterek pietruszki
2 łyżki manny
dosłownie na koniuszek opuszka soli jodowanej
1 łyżeczka oliwy z oliwek
I oczywiście to wszystko zmiksowane.

Tak dodaję dobrą oliwę z oliwek, by witaminki mogły się wchłonąć emotka

Jak daję zupkę to nie daję już deserku lub na odwrót. Raz albo dwa razy robię kaszkę po 60ml, a tak to pije Pepti i około 100ml rozcieńczonego soku jabłkowego lub innego po 4 miesiącu. W nocy cycuś, czasem i w dzień coś go najdzie na pierś.

benasia ja daję 2-3 razy jak już jest źle, tzn. mały wkłada całe rączki i przy tym jęczy, stęka, marudzi. Lekarka zalecała bym już dawała, bo mały się męczy, nawet nie mogła mu wczoraj spokojnie zbadać jamy ustnej heheh

no nam też daleko do mięsek czy innych. na razie maly jadł samo jabłuszko, jabłuszko i marchew i samą marchew 3 dzień dziś dostanie.

a czy potem możemy banana lub brzoskwinie spróbować?

dodam że jak coś je to taki również sok dostaje ok 70-80ml dziennie, np. dziś je marchewkę to do picia sok z hippa marchew-jablko. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5047218 Napisano: 29.02.2012 08:20:07 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

To moze dzis po prostu kiepski biorytm byl emotka Bo moj starszy tez dzis diabel wcielony. My jak pisalam narazie bez zelu a z coolerem, zel zostawimy jak juz bedzie faktycznie zle bo pozniej moze juz nie dzialac. Niestety chyba kazde dziecko zareaguje spokojem na zel bo on fajne uczucie daje. Szkoda ze dzieci gadac nie umieja - mogly by powiedziec mamo ida mi zeby albo mamo po prostu mam zly dzien emotka . O ile byloby latwiej emotka

no takiego dnia nie miał już ho ho. wiec to raczej zębole bo z taką zaciekłością potrafi wkładać całe rączki...

a ile razy dziennie dajecie ten żel? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5047144 Napisano: 29.02.2012 07:47:23 w Konkursowiczki w ciąży
fajnie z tymi zębami, ja tam się nie znam -moj bardzi się ślini, dziąsła ostre i pofalowane, bardzo marudzi i lubi jak dotykam dziąsła i wtedy ssie mi palca - a ten żel to zjadł od razu... emotka
a dziś był straszny maruda -masakra... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5046884 Napisano: 29.02.2012 05:31:28 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

Katrin a jak lyzeczka stukniesz to slychac i jest bialy ? Poki sie nie pzrebije niby nie mozna mowic ze pojawil sie zabek - niestety taki dziad pod skora moze siedziec jeszcze i siedziec i meczyc dziecko emotka albo wypuklosc - moja ma cale dziaselka pofalowane jak jej palcem przejade

mój też ma całe pofalowane, stukać sobie nie da bo wszędzie język daje.
a dziś był tak straaaasznie marudny że szok. to niechybnie zęby...
jak mu dotykałam i masowałam palcem to chwilowo był cicho - tata kupił mu jakiś żel Dentinox N. miał ktoś? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5046186 Napisano: 29.02.2012 10:27:06 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

benasia Twój Mikuś jak miał katarek to kasłał czasem ?

tak, dlatego chodziliśmy na kontrol ale cały czysty.
dziecko tak ma bo wiecej śliny produkuje no i katar przeszkadza. a wam przechodzi?
my chyba jutro na szczepienie o ile bedzie pielęgniarka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0