Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika benasia

benasia

#4987246 Napisano: 01.02.2012 09:18:57 w Konkursowiczki w ciąży
kotek11 napisał(a):

dziewczyny co do problemów męskich to ilu lekarzy tyle opinii. Jak Młody się urodził przychodziła do nas rewelacyjna położna i kazała w kąpieli co kilka dni delikatnie mu ściągać skórkę. Miało to wyrobić w nas nawyk kontroli tych miejsc - po pierwsze żeby Młody się nie zatarł tam, po drugie aby zauważyć właśnie zawczasu problem ze ściąganiem. Pani doktor natomiast była przeciwna takim praktykom - jako że więcej zaufania miałam do położnej robiłam jak Ona kazała. Dwa lata później szwagierka z 7-letnim synem poszli do szpitala na zabieg - odkryli stulejkę. I co im Pan doktor powiedział, że takie profilaktyczne odciąganie skórki raz czy 2 razy w tygodni dziecku nie zaszkodzi. Ważne tylko aby robić to w trakcie kąpieli na mokro i nic na siłę emotka

my robimy to co kąpiel czy prawie codziennie -delikatnie, ale cały u nas się nie odkrywa jeszcze... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4986685 Napisano: 31.01.2012 08:11:21 w Kaufland konkursy
Monika11 napisał(a):

mariolakal napisał(a):

asiabuczkowska napisał(a):

czy dostaliscie wszystkie bony z kauflandu? u mnie dzis 1 z 2 emotka może jutro dojdzie? miał ktoś tak? emotka

Ja wygrałam jeden i jeszcze go niet...

ja też żadnego nie dostałam emotka

ja powinnam 2 dostac a na razie żaden nie przyszedł Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4986623 Napisano: 31.01.2012 07:47:30 w Konkursowiczki w ciąży
sonata napisał(a):

Benasia ja przeczytałam RACZKI i pomyślałam, czy te co żyją w wodzie czy te z Wawela emotka

oj to chyba przez moją literówkę bo jak szybko bo mały wzywa piszę lub mam małego to nie biorę pod uwagę ą, ę, ś itp. ale fajne skojarzenie miałas emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4986532 Napisano: 31.01.2012 07:07:49 w Konkursowiczki w ciąży
cytrynkowa napisał(a):

agulecece napisał(a):

byłam wczoraj z Jasiulkiem do szczepienia,i biedaczek dzis miał stan podgorączkowy,byłam w szoku wazy juz 6500 a jak sie urodził wazył 3200 w trzy miesiace podwoił wage na samym cycu,mam pytanie jak pielegnujecie siusiaka?

tez licze na tożemoja podwoi w 3 miesiącu:)
Urodzila się to miala 3 kg, w zeszłym tygodniu 5 i troszeczkę więc przez miesiąc może dobije ten kilogramik emotka
Moja mała właśnie zżera kocyk:/

a moj zżera systematycznie raczki
emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4986309 Napisano: 31.01.2012 04:57:45 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

benasia napisał(a):

dianek napisał(a):

benasia napisał(a):

a rozmiar będzie dobry na 7kg? bo jej chłopiec to chyba 5 kg ma...
no i mio chodzi wiesz o takie dobre co by były żeby bez sensu pieniedzy nie wydawać - musza być chłonne i żebym wiedziała czy często zmieniać czy nie , czy prać to od razu czy nie itp.

będą dobre i na 7kg i na 16 kg również emotka a co ile zmieniać jest napisane pod konkretnymi linkami, a gdyby coś Ci się spodobało to pytaj o konkretną wersję to jeszcze wytłumaczę co i jak emotka

i wracam do prasowania... ta kupa ciuchów w ogóle się nie zmniejsza emotka

ale tam napisałaś co musi być? tzn żebym wiedziała że np do tych kupić to a do tych to emotka
a te AIO to jakie są? one są najlepsze?

wszystko napisałam emotka
AIO to All in One - dobre na noc i na spacery, dzieciak sika, sika, sika, jak cała mokra to wrzucasz do pralki i już
Ubiera się to i rozbiera jak pampersa, tylko nie wrzucasz do kosza, tylko do pralki

dwie wersje AiO też są w wiadomości do agasiam

ide, bede za jakiś czas jak coś emotka

czyli z jednej stony są dobre AIO a z drugiej chyba bym chciała coś co tylko środek będę wymieniac bo nie moge kupic iles na raz tych całych na zmianę.... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4986308 Napisano: 31.01.2012 04:56:16 w Konkursowiczki w ciąży
ja jak pytałam położną to powieziałą żeby tylko troszkę zsuwać, a i teściowa pięlegniarka mówiła że troszkę nie na siłe, tyle ile się da... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4986295 Napisano: 31.01.2012 04:50:04 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

benasia napisał(a):

no i mio chodzi wiesz o takie dobre co by były żeby bez sensu pieniedzy nie wydawać - musza być chłonne i żebym wiedziała czy często zmieniać czy nie , czy prać to od razu czy nie itp.

będą dobre i na 7kg i na 16 kg również emotka a co ile zmieniać jest napisane pod konkretnymi linkami, a gdyby coś Ci się spodobało to pytaj o konkretną wersję to jeszcze wytłumaczę co i jak emotka

i wracam do prasowania... ta kupa ciuchów w ogóle się nie zmniejsza emotka

ale tam napisałaś co musi być? tzn żebym wiedziała że np do tych kupić to a do tych to emotka
a te AIO to jakie są? one są najlepsze? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4986293 Napisano: 31.01.2012 04:49:03 w Konkursowiczki w ciąży
agulecece napisał(a):

ja też kąpie malego codziennie w olejku do kapieli z linomaga,jest rewelacyjny a napletek rowniez probuje odciagac i nic mu sie nie wysunie,zaczynam sie martwic

ale jak ma się wysunac? tak jak dorosłemu mężczyźnie? ja mojemu małemu nie odciągam tak napletka bo się boję że będzie boleć... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4986286 Napisano: 31.01.2012 04:45:08 w Konkursowiczki w ciąży
fryteczka napisał(a):

agulecece napisał(a):

byłam wczoraj z Jasiulkiem do szczepienia,i biedaczek dzis miał stan podgorączkowy,byłam w szoku wazy juz 6500 a jak sie urodził wazył 3200 w trzy miesiace podwoił wage na samym cycu,mam pytanie jak pielegnujecie siusiaka?

trzeba delikatnie zsunać napletek i woda z rumianeczkiem przemywac. nawet nie wiedzialam ile tam moze sie gromadzic.

czy ty całkiem zsuwasz? ja tylko troszkę bo nic na siłe, nie chcę mu zrobić krzywdy... nie widze żeby tam coś było... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4986284 Napisano: 31.01.2012 04:44:07 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

benasia, napisz PW do agasiam żeby podesłała ci tą wiadomość, którą jej wysłałam

dostała ode mnie listę różnych wariantów właśnie na próbę, na noc i dla chłopaka

nie zapisałam tej wiadomości a nie chce mi się pisać jeszcze raz - sporo tego było i wzięłam pod uwagę obecne promocje w sklepach

jakby nie wysłała do jutra to się przypomnij, spróbuję ją stworzyć jeszcze raz

no i mio chodzi wiesz o takie dobre co by były żeby bez sensu pieniedzy nie wydawać - musza być chłonne i żebym wiedziała czy często zmieniać czy nie , czy prać to od razu czy nie itp. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4986283 Napisano: 31.01.2012 04:42:34 w Konkursowiczki w ciąży
agulecece napisał(a):

ja przy każdej kąpieli że tak powiem odciągam go - a kąpiemy codziennie w balneum.
mój mały też podwoił wagę w 3 miesiące-urodzeniowa 3570 a kilka dni temu 7kg Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4986270 Napisano: 31.01.2012 04:37:58 w Konkursowiczki w ciąży
oj to masakra z tym wszystkim i wyborem... emotka
czyli co bym musiała mieć żeby było dobre i na próbę nie dużo -chodzi mi o to że powiedzmy bym używała i pampków i tego np na noc - choć nie wiem czy w nocy trzeba wtedy to zmieniac czy nie? dodam ze pampersa zmieniam gdy się budzi czyli co 3-4 godz, i 6 godz po pierwszym spaniu.
i mały ma 7kg.
u nas to chyba papierek by musiał być ciągle bo teraz mały raz robi w nocy a raz w dzień... różnie... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4986253 Napisano: 31.01.2012 04:26:16 w Konkursowiczki w ciąży
a tak w ogóle to mały ma zatwardzenie - chyba dlatego że żelazo dostaje, co mam zrobić by mu pomóc? czopek już poszedł w ruch... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4986252 Napisano: 31.01.2012 04:24:37 w Konkursowiczki w ciąży
dianek ale co jak mały zrobi kupę?
a poza tym jak prać siuśki z jego ubrankami i to w 40 stopniach?
i jak to miałoby wyglądać poza domem?
i jeszcze mam pytanie bo rozumiem że są jakieś kieszonki co wkład się wymienia - ale jak dziecko sika to to z wierzchu ta nie wymienna część też jest mokra więc co wtedy to tez się zmienia od razu?
i co ile się zmienia pieluszkę taką z siku?
pytam bo może i ja spróbuję emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4986010 Napisano: 31.01.2012 02:13:46 w Konkursowiczki w ciąży
patrzyłam na allegor mnóstwo tego i cięzko się połapać pleformy, wkłady, formowanki i inne... emotka
chyba poczekam jeszcze aż maly podrośnie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4985977 Napisano: 31.01.2012 01:57:15 w Konkursowiczki w ciąży
no być może macie rację z wielorazówkami ale ja też nie mam czasu na razie się w to bawić - tanie wielorazówki nie są, a poza tym doliczcie do tego te papierki jednorazowe, specjalne proszki do prania, wodę, prąd i wasz czas i ciekawe czy wyjdą taniej niż pampersy. Nie spieram się czy zdrowsze ale mój maly zdrowy jak ryba a i rodzeństaw dzieci zdrowe.
po prostu każdy ma inna skórę a pupka Mikusia zdrowa i piękna emotka
Mikołaj nosi 4 już dlugi czas a znajdą się zawsze w promocji emotka
cHOÆ nie zaprzeczam że być może kiedyś spróbuję gdy będzie więcej czasu no i kasy bo podejrzewam że kilka ich na raz trzeba kupic.
na razie wy testujcie i dajcie znać jak wam idzie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4985891 Napisano: 31.01.2012 01:08:56 w Konkursowiczki w ciąży
agasiam napisał(a):

benesia już po spacerku my tez byliśmy jakieś 0,5h
super pogoda szkoda było sobie odpuścić

my tez wrocilismy o 13,30 z spaceru
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4985888 Napisano: 31.01.2012 01:08:15 w Kaufland konkursy
nineczka17 napisał(a):

masza napisał(a):

mia napisał(a):

masza napisał(a):

mia jakim dodatkowym ???

W regulaminie było coś o tym, że ponieważ po rozdzieleniu na markety zostawało bodajże 8 bonów, będą one przyznane za najlepsze hasła...
Tak mi się wydaje emotka

aaa to nic nie słyszałam emotka

tu jest regulamin

http://imageshack.us/f/403/regull.jpg/

czy to niespodzianka?
to ciekawe czy o dodatkowych informowali tez
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4985840 Napisano: 31.01.2012 12:37:55 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

Zamówiłam prenumeratę MAMO TO JA emotka Pierwszej setce osób dają proszek Jelp 4kilo i płyny do płukania i żel do prania, co w sumie prawie 100zł kosztuje, a tu z prenumeratą 42 emotka

ja też to zamówiłam na początku stycznia Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4985745 Napisano: 31.01.2012 11:56:33 w Konkursowiczki w ciąży
agasiam napisał(a):

benasia napisał(a):

agasiam napisał(a):

katrin22 czy ja dobrze rozumiem, ten wkład trzymasz 8 h na pupie malucha? Czy wymieniasz coś w środku, bo 8h z moczem to chyba trochę dużooo...

A tak z innej beczki jak u Was wyglądają spacery w taki mróz, bo ja wczoraj zrezygnowałam. Termometr pokazywał -8 choś było piękne słońce.

ja się zastanawiam czy dziś iśc bo od kilku dni nie byliśmy. słońce pięknie świeci a Mikuś ma jeszcze katarek ale podobno lepiej się oddycha...

No właśnie . Tak ładnie za oknem tylko ta temperatura. Mi mówiono że do -5 mogę spokojnie spacerowac ale dziś jest trochę mniej jakieś -9 i boję się że to za niska temperatura. ale może przesadzam

u nas jest -5,5 podobno i idziemy na 15 minut Wyświetl w wątku >>
0 0