Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika benasia

benasia

#4985687 Napisano: 31.01.2012 11:30:57 w Konkursowiczki w ciąży
agasiam napisał(a):

katrin22 czy ja dobrze rozumiem, ten wkład trzymasz 8 h na pupie malucha? Czy wymieniasz coś w środku, bo 8h z moczem to chyba trochę dużooo...

A tak z innej beczki jak u Was wyglądają spacery w taki mróz, bo ja wczoraj zrezygnowałam. Termometr pokazywał -8 choś było piękne słońce.

ja się zastanawiam czy dziś iśc bo od kilku dni nie byliśmy. słońce pięknie świeci a Mikuś ma jeszcze katarek ale podobno lepiej się oddycha... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4984761 Napisano: 30.01.2012 05:15:22 w Konkursowiczki w ciąży
ja byłam w bardzo dobrej kondycji - a urodziłam w środę nad ranem, a w niedzielę dopiero wyszłam, na głowę już w szpitalu dostawałam -sala 2-osobowa, bez tv, było okropnie nudno... jedyna rozrywka poza synkiem to spacer korytarzem do wc, ale szybciutko żeby synek się nie obudził emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4984661 Napisano: 30.01.2012 04:23:18 w Konkursowiczki w ciąży
monika1985monik napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

Jestem dziewczyny emotka Już rozpakowana emotka Synek urodził się 27.01 przez CC. Waży 3340 i ma 55 cm... Najważniejsze że zdrowi i w domu emotka

Witamy witamy
emotka emotka emotka

a jak to że 27.01 się synek urodził a 30.01 juz w domu po cc? ja to 5 dni musiałam być po cc... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4984654 Napisano: 30.01.2012 04:19:41 w Konkursowiczki w ciąży
oj tam piszecie o przemywaniu buźki, a jakie bakterie się przenoszą gdy rodzice wkladają do swojej buzi smoczek dziecka i oblizują emotka
albo ciamkają jedzenie dla dziecka - okropne i to dopiero są bakterie... emotka

a ja mam inne pytanie czy wasze dzieciaczki ładnie zasypiają na noc? Mikolaj ma często problem by usnać na noc (chodzi mi o pierwsze zaśnięcie bo potem w nocy jak się obudzi to ładnie sam usypia). nie wiem czy coś źle robię?
najpierw kąpiel, potem ubranko piżamka i potem jedzonko, odbicie i lulu. Ale lulu to nie tak łatwo- krzyki i nerw u Mikusia a my go lulamy, nosimy, lub teraz ostatnio w wózku wozimy. Potem jak zaśnie to ładnie śpi ok 6 godzin.
macie jakiś sposób na to pierwsze zasypianie? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4984588 Napisano: 30.01.2012 03:41:56 w Konkursowiczki w ciąży
gratulacje beniaminowa emotka emotka
jak mały ma na imie? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4984384 Napisano: 30.01.2012 02:14:53 w Konkursowiczki w ciąży
cytrynkowa napisał(a):

No ja bym nie chciała używać mm, karmie tylko piersią, mala przybywa na wadze ma 5 kg a waga urodzeniowa 3kg, wiec 1kg na miesiąc, dlatego lekarz powiedział ze przy takim przyroście nie bedziemy sie martwic ulewaniem...

Miałam jeszcze zapytać, myjecie dzieciom buźki środku? Kurde ja nie mylam jeszcze ani razu, nikt mi nie mowil ze trzeba

ja nie myje bo po co skoro zebow nie ma jeszcze
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4984323 Napisano: 30.01.2012 01:45:25 w Konkursowiczki w ciąży
cytrynkowa napisał(a):

Moja też się ślini:) Kurde mam nerwy na to ulewanie, ale podobno trzeba czekać...

przejdzie jej, Mikołaja kuzynka dużo ulewala aż dostawała zagęstnik a teraz ma 6 miesięcy i już rzadko kiedy uleje.... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4984317 Napisano: 30.01.2012 01:43:25 w Konkursowiczki w ciąży
Mikołaj nie ulewał i nie ulewa, jedynie ślini się od jakiegoś czasu trochę...
ewentualnie może troszeczkę ulać gdyby w trakcie odbijania dostał czkawkę jeśli byłoby mu zimno i przy pierwszym czknięciu poleci troszeczkę. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4984306 Napisano: 30.01.2012 01:35:01 w Konkursowiczki w ciąży
ja wam polecę na wypadanie włosów REVALID - kapsułki do połykania, szampon i odżywkę - naprawdę działa, 3 lata temu gdy mi wypadały dermatolog mi zapisała (jest bez recepty) i podziałało a w dodatku piękne nowe włoski urosly. teraz też stosuję ale nie mogłam dostać tych kapsułek 90szt, były same po 30szt, a to trzeba brać najpierw 2 dziennie, a potem 1 dziennie.
ale dziś meżu mi przywiezie.
Trzymajcie się - mi też dermatolog powiedziała wtedy co ma wypaść to wypadnie.
a taką bujną czuprynę miałam przed ciążą i w ciąży, a po sylwestrze zaczęły wypadać... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4984301 Napisano: 30.01.2012 01:29:04 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

benasia napisał(a):

no a u nas następne szczepienie albo 16 lutego albo tydzień potem -zależy czy mały będzie zdrowy, szczepienie podstawowe +pneumokoki....
my grusia też mielismy chrzciny po mszy 14 stycznia emotka
a tydzień potem ja byłam chrzestną u Mikołaja kuzynki emotka

A ktore to Wasze szczepienie ?Kinia szczepiona byla juz 2 razy.

A chrzciny po mszy sa takie nie wiem jak to nazwac - tylko my, goscie i ksiadz tylo dla nas.Tak indywidualnie i jakos bardziej uroczysto mi sie wydawalo niz na mszy gdzie chrzci sie na raz 10 dzieci.

my mieliśmy pierwsze szczepienie podstawowe w grudniu, potem na pneumokoki w styczniu a teraz w lutym jedno i drugie na raz.
no my jak mieliśmy chrzciny to akurat tylko Mikołajek był chrzczony.
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4984026 Napisano: 30.01.2012 11:25:18 w Konkursowiczki w ciąży
a i mieliśmy iść na kontrol pępuszka 14 lutego ale okazało się że nie mają już tam na NFZ chirurga dzięcięcego. co prawda pępuszek całkiem się wchłonął ale w końcu kontrol miała być, więc chyba musze szukać gdzie indziej tylko gdzie ja termin dostanę... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4984020 Napisano: 30.01.2012 11:23:20 w Konkursowiczki w ciąży
no a u nas następne szczepienie albo 16 lutego albo tydzień potem -zależy czy mały będzie zdrowy, szczepienie podstawowe +pneumokoki....
my grusia też mielismy chrzciny po mszy 14 stycznia emotka
a tydzień potem ja byłam chrzestną u Mikołaja kuzynki emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4983942 Napisano: 30.01.2012 10:53:34 w Konkursowiczki w ciąży
no ja nie wiem też katrin czy to pleśniawka bo Mikolaj nie ma nic takiego...
najlepiej chyba lekarz ci powie.
a u nas katar meczy... jak długo jeszcze... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4983863 Napisano: 30.01.2012 10:10:43 w Konkursowiczki w ciąży
sydariameki napisał(a):

http://www.groupo...ontent=SOM_1&nlp może któraś z Was skorzysta emotka

fajnie że tak tanio, ja płaciłam 250zł emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4983862 Napisano: 30.01.2012 10:09:43 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

przeżyłam
nawet było nieźle ale już nie chcę więcej emotka

a tak z innej beczki - bo dopakowuję torbę szpitalną powolutku i właśnie się zastanawiam - jaką koszulę do porodu? w czym rodziłyście? zapomniałam się o to w szpitalu zapytać emotka

do porodu w szpitalu dawali swoje koszule tam gdzie rodziłam, dopiero na drugi dzień po porodzie swoje się zakładalo... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4981201 Napisano: 28.01.2012 01:24:37 w Konkursowiczki w ciąży
rachel musisz wytrzymać do 36 tyg. wiem jak to jest - ja leżałam cały miesiąc i jeszcze brałam te dosyć mocne tabletki ale w najmniejszej dawce.
tydzień po tym jak odstawiłam tabletki mały się urodził - też cc, ale cały i zdrowy.
nie masz co się martwić na zapas - pamiętaj lekarz wie co robi i napewno wszystko będzie ok z twoją dzidzią.

a co do kota - to ja miałam kota domowo/dworowego tzn chodził i po dworze i po korytarzu i kuchni. po pokojach nie chodził ze względu na to że byłam w ciązy. ale ok 34 tyg ciązy maż na moje poleceniu przywiózł mi drugiego malutkiego kociaka śliczniusiego puchatego i mały był w pokoju i nic mi się nie stało - oczywiście odrobaczony został natychmiast i zabezpieczony na pasożyty. a spał gdzie indziej chyba najpierw w łazience emotka
ale pamiętam że nawet jak musiałam leżeć a on świeżo przywieziony miałczał to leżał na kocu na moim łóżku. ale badania na tokso oczywiście robiłam na początku ciąży ze względu na to że ciągle miałam kontakt z zwierzetami, i było ok emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4981106 Napisano: 28.01.2012 12:16:09 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

benasia napisał(a):

no a po usg bioderek wszystko w porządku i doktor powiedział że już żadnych kontroli na bioderka Mikuś nie musi mieć, następne z kolejnym dzieckiem emotka
ale katarek jest u Mikołajka... Psikam mu wodą morską tak co 3-4 godziny i wyciągam, a potem smaruję maść majerankową... byle szybko mu przesło bo się męczy biedactwo no i kicha i w ogóle nie cierpi wyciągania z noska - aż mi go szkoda... emotka

U nas też bioderka OK, a lekarz mówił, że do 6 miesiąca trzeba co 6 co 8 tygodni powtórzyć i mamy na 8 lutego wizytę.

a nam powiedział że wszytko idealnie i już z Mikołajem nie mamy jeździć.
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4980993 Napisano: 28.01.2012 11:22:13 w Konkursowiczki w ciąży
a mój jest kochany gdy już jest w domu: nosi małego na odbicie, karmi go czasami, kąpiemy go wspólnie, zmieni pieluszkę, pobawi się, usypia na noc gdy mały jest marudny - cudny ten mój mąż emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4980927 Napisano: 28.01.2012 10:44:43 w Konkursowiczki w ciąży
cytrynkowa napisał(a):

benasia napisał(a):

cytrynkowa napisał(a):

Witam cięzarówki:)
Jak tam co niektóre już rozpakowane. Ja niestety mam tyle spraw przy małej że z trudem udaje mi się wyspać i wykąpać i nie mam czasu na internet. W ciązy było z czasem dużo lepiej....

napewno dasz radę, mi tez w dzień gdy męża nie ma trudno znaleźć chwilkę ale gdy mały śpi to korzystam, no i oczywiście gdy jest mąż emotka

tyle że mojego ciagle nie ma.... prawie całe dnie jestem sama, bo ktoś musi na nas zarobić...niestety, a tu jeszcze sprzatanie, pranie, gotowanie ehhhh

mój też albo jedzie do pracy o 7 i wraca ok 17-18 albo jedzie o 8 i wraca po 18... więc w sumie na początku tez mi nie było łatwo, ale teraz jest lepiej. wiem np że mały spi do ok 9, potem pobudka zabawa w międyczasie jedzenie a potem przed 11 spanko ok 2 godziny, to jest stały rytm dalej jest różnie jak mu się chce emotka
najgorzej wieczorem gdyby rytm mu się poprzestawiał np gdzie by z nami pojechał na zakupy wieczorem czy rano i by nie było spania tego przed 11, to wieczorem jest problem z uśpieniem go. Ale generalnie jestem pod wrażeniem jak urósł i jaki mądry jest. emotka
i nawet kolki chyba już przeszły emotka
byle teraz pozbyć się kataru... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4980895 Napisano: 28.01.2012 10:29:29 w Konkursowiczki w ciąży
cytrynkowa napisał(a):

Witam cięzarówki:)
Jak tam co niektóre już rozpakowane. Ja niestety mam tyle spraw przy małej że z trudem udaje mi się wyspać i wykąpać i nie mam czasu na internet. W ciązy było z czasem dużo lepiej....

napewno dasz radę, mi tez w dzień gdy męża nie ma trudno znaleźć chwilkę ale gdy mały śpi to korzystam, no i oczywiście gdy jest mąż emotka Wyświetl w wątku >>
0 0